Οι 200 Καλύτερες Παιδικές Ταινίες




Οι 200 Καλύτερες Παιδικές Ταινίες

Οι 100 Καλύτερες Παιδικές Ταινίες

Η ανανεωμένη λίστα με τις 200 καλύτερες παιδικές ταινίες από το 1937 έως και το 2020, με χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς, βαθμολογία αλλά και την κατάλληλη ηλικία του νεαρού θεατή για να απολαύσει την κάθε ταινία. 

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Σε περίπτωση 2 ή περισσότερων συμμετοχών με την ίδια χρονολογία κυκλοφορίας, η παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.

Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

"Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός"
★★★★★★★★★
Στην Κολομβία, μία ένοπλη επίθεση αναγκάζει τον Πέδρο, την Άλμα Μαδριγάλ και τα τρίδυμα μωρά τους να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Όταν ο Πέδρο σκοτώνεται, το κερί της Άλμα αποκτά μαγικές ιδιότητες. Το κερί δημιουργεί το Ενκάντο, έναν μαγικό κόσμο περικυκλωμένο από βουνά, και μέσα του την Κασίτα, ένα έμψυχο σπίτι για την οικογένεια. Πενήντα χρόνια αργότερα, το κερί παραμένει αναμμένο και χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις σε κάθε απόγονο του Πέδρο και της Άλμα. Ωστόσο, η 15χρονη εγγονή τους, η Μιραμπέλ, είναι το... (Περισσότερα)


★★★★★★★★★★  
Στην Ιρλανδία του 1650, η πόλη του Κιλκένι βρίσκεται αντιμέτωπη με τους λύκους που κατοικούν στο γειτονικό δάσος, καθώς οι ξυλοκόποι, υπό τις διαταγές του αυταρχικού Άγγλου κατακτητή Λόρδου Προστάτη, επιχειρούν να αποδασώσουν την περιοχή της αγέλης. Την εξόντωση των λύκων έχει αναλάβει ο κυνηγός Μπιλ Γκούντφελοου, ο οποίος έχει πρόσφατα εγκατασταθεί από την Αγγλία στο Κιλκένι μαζί με την κόρη του, τη Ρόμπιν. Το περιπετειώδες κορίτσι κουρασμένο από τον περιορισμό του στην ασφυκτική πόλη εισέρχεται παράνομα στο δάσος. Εκεί συναντά τους λύκους αλλά και τη νεαρή αρχηγό τους, τη... (Περισσότερα)


"Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν" 
★★★★★★★★★★
Όταν μια ραδιενεργή αράχνη δαγκώνει τον 14χρονο Μάιλς Μοράλες, το αγόρι αποκτά υπεράνθρωπες ικανότητες και οδηγείται μπροστά σε μια μάχη μεταξύ του θρυλικού Spider-Man, Πήτερ Πάρκερ, και κακοποιών που συνεργάζονται για να ανοίξουν μια πύλη σε παράλληλα σύμπαντα με τη χρήση ενός επιταχυντή σωματιδίων. Ο Πήτερ σκοτώνεται στη μάχη, όχι όμως πριν έρθει σε επαφή με την ανοιχτή πύλη, έλκοντας πέντε εκδοχές του Spider-Man στη δική του διάσταση. Ο Μάιλς αναλαμβάνει να βοηθήσει τους... (Περισσότερα)


★★★★★★★★★★
Ο Μιγκέλ Ριβέρα, ένα 12χρονο αγόρι από το Μεξικό, ονειρεύεται να γίνει μουσικός, όμως η οικογένειά του εδώ και γενιές απαγορεύει κάθε σχέση με τη μουσική, από τότε που ο προ-προπάππους του Μιγκέλ εγκατέλειψε την οικογένειά του για να “παίξει μουσική για τον κόσμο”. Όταν ο Μιγκέλ καταλήγει άθελά του στον Κόσμο των Νεκρών, οι αποθανόντες πρόγονοί του δέχονται να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στον κόσμο του, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ξαναπαίξει ποτέ μουσική. Αδυνατώντας να αποδεχτεί τον όρο, ο Μιγκέλ αναζητά τον νεκρό μουσικό προ-προπάππου του, ελπίζοντας πως εκείνος θα τον βοηθήσει να... (Περισσότερα)

   
"Ο Κούμπο και οι Δύο Χορδές"
★★★★★★★★★★
Στην αρχαία Ιαπωνία, η Σαριάτου βγαίνει τα βράδια από την κατατονική της κατάσταση για να αφηγηθεί στον γιο της, τον Κούμπο, συναρπαστικές ιστορίες για τον χαμένο πατέρα του, τον θρυλικό Σαμουράι Χάνζο. Επίσης του υπενθυμίζει πως δεν πρέπει ποτέ να βρεθεί έξω αφότου πέσει το σκοτάδι, καθώς τότε ο Βασιλιάς του Φεγγαριού που του έκλεψε το ένα μάτι όταν ήταν μωρό, θα επιστρέψει και για το άλλο. Όταν οι μοχθηρές κόρες του Βασιλιά βρίσκουν τον Κούμπο, εκείνος μαζί με μια προστατευτική μαϊμού και έναν καταραμένο μα... (Περισσότερα)


"Βαϊάνα" 
★★★★★★★★★★
Όταν ο ημίθεος του ανέμου και της θάλασσας Μάουι, κλέβει την καρδιά της ζωογόνου θεάς Τε Φίτι για να την προσφέρει ως δώρο στην ανθρωπότητα, εξαπολύει εν αγνοία του μια καταστροφική κατάρα και ο ίδιος εξαφανίζεται. Τότε ο Ωκεανός ξεκινά μια μακρόχρονη αναζήτηση για τον ικανό ήρωα που θα καταφέρει να επιστρέψει την καρδιά της θεάς στη θέση της. Χίλια χρόνια αργότερα, επιλέγει τη Μοάνα, την καλόκαρδη και ατρόμητη κόρη του αρχηγού μιας πολυνησιακής φυλής, οι άνθρωποι της οποίας δεν έχουν βγει στην... (Περισσότερα)


"Τα Μυαλά που Κουβαλάς"
★★★★★★★★★★
Όταν ο πατέρας της ξεκινά μια νέα δουλειά στο Σαν Φρανσίσκο, η 11χρονη Ράιλι Άντερσεν αναγκάζεται να αφήσει πίσω της μια ευτυχισμένη ζωή στη Μινεσότα, για να μετακομίσει στη μακρινή και άγνωστη πόλη. Οι πρώτες εμπειρίες της Ράιλι είναι αρνητικές, καθώς το νέο σπίτι είναι παλιό, τα πράγματά τους καθυστερούν και ο πατέρας της είναι απασχολημένος με τη νέα του επιχείρηση. Τα πέντε ανθρωπόμορφα συναισθήματά που ζουν στο Κέντρο Ελέγχου του μυαλού της, η Χαρά, ο Φόβος, ο Θυμός, η Αηδία και η Θλίψη προσπαθούν... (Περισσότερα)


Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Οι ΥπερέξιBig Hero 6 (2014)
"Οι Υπερέξι"
★★★★★★★★★★
Με την ενθάρρυνση του μεγαλύτερου αδελφού του, του Ταντάσι, ο Χίρο Χαμάντα, ένα 14χρονο παιδί θαύμα, διεκδικεί μία θέση στη σχολή του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Σαν Φρανσόκιο με μια επαναστατική εφεύρεση. Μετά το θάνατο του Ταντάσι σε ένα τραγικό συμβάν, ο Χίρο μαζί με τον Μπέιμαξ, το ρομπότ νοσοκόμο που δημιούργησε ο αδελφός του, ανακαλύπτει πως η τραγωδία δεν ήταν ατύχημα. Για να λύσει το μυστήριο, το αγόρι μετατρέπει τον εαυτό του, τον Μπέιμαξ και τέσσερις αφοσιωμένους φίλους σε μια ομάδα τεχνολογικά... (Περισσότερα)


"Ψυχρά κι Ανάποδα" 
★★★★★★★★★★
Όταν η νεαρή πριγκίπισσα Έλσα χτυπά κατά λάθος με τις μαγικές δυνάμεις της τη μικρότερη αδελφή της, την Άννα, οι γονείς τους για να τις προστατεύσουν τις απομακρύνουν από το υπόλοιπο βασίλειο και τη μία από την άλλη. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών τους σε ένα ναυάγιο, η ενήλικη πια Έλσα στέφεται βασίλισσα του Άρεντελ. Το βράδυ της στέψης η Έλσα χάνει την ψυχραιμία και τον έλεγχο των δυνάμεών της και αναζητά καταφύγιο σε ένα απομονωμένο βουνό, ενώ εν αγνοία της έχει βυθίσει το βασίλειο σε έναν... (Περισσότερα)


Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2 (2011)Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)
"Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2"
★★★★★★★★★
Η αποστολή του Χάρι, του Ρον και της Ερμιόνης να βρουν και να καταστρέψουν τους υπόλοιπους Πεμπτουσιωτές του Βόλντεμορτ, την πηγή της αθανασίας του, τους οδηγεί πίσω στο Χόγκουαρτς, το οποίο βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των Θανατοφάγων. Ο Σκοτεινός Άρχοντας ανακαλύπτει το σχέδιο τους και εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση στη σχολή με όλες του τις δυνάμεις. Ενώ ο Χάρι βρίσκεται αντιμέτωπος με απρόσμενες αποκαλύψεις, οι μαθητές, οι καθηγητές και τα εναπομείναντα μέλη του Τάγματος του Φοίνικα βρίσκουν... (Περισσότερα)


Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σαςHow to Train Your Dragon (2010)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας" 
★★★★★★★★★★
Στο Μπερκ, ένα μυθικό σκανδιναβικό νησί το οποίο γίνεται συχνά στόχος επιδρομών δράκων, ο Hiccup, ένας μικροκαμωμένος και εφευρετικός 15χρονος Βίκινγκ είναι πολύ αδύναμος για να τους πολεμήσει. Αντ’ αυτού δημιουργεί μηχανήματα και με ένα από αυτά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον πιο μυστηριώδη και δυνατό δράκο από όλους. Όταν όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με το τραυματισμένο πλάσμα, αντί να το σκοτώσει, το περιθάλπει, του δίνει το όνομα Toothless και το εκπαιδεύει κρυφά από τους συμπολίτες του, οι... (Περισσότερα)


★★★★★★★★★★
Ο 17χρονος πλέον Άντι αποφασίζει να πάρει μαζί του στο κολέγιο τον Γούντι και πακετάρει τα υπόλοιπα αγαπημένα του παιχνίδια για να τα φυλάξει στο πατάρι. Κατά λάθος όμως, τα παιχνίδια καταλήγουν στον κάδο σκουπιδιών και ενώ ο Γούντι προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι πρόκειται για παρεξήγηση, εκείνα ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον τους και αποφασίζουν να βρουν ένα νέο σπίτι στον φαινομενικά ειδυλλιακό παιδικό σταθμό Σάνισαϊντ. Από εκεί όμως, καθώς οι ήρωες βρίσκονται αντιμέτωποι με ασυγκράτητα νήπια και μια συμμορία παιχνιδιών, προσπαθούν να επιστρέψουν σπίτι... (Περισσότερα)


"Ψηλά στον Ουρανό" 
★★★★★★★★★★
Ο 78χρονος μοναχικός χήρος Καρλ Φρέντρικσεν αποφασίζει να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στην αγαπημένη του σύζυγο, την Έλι, όσο ήταν ακόμα παιδιά. Ο Καρλ, που το επάγγελμά του ήταν πωλητής μπαλονιών στον ζωολογικό κήπο που εργαζόταν και η Έλι, δένει στο σπίτι τους χιλιάδες μπαλόνια γεμάτα ήλιο και πετά με αυτό προς τους Παραδεισένιους Καταρράκτες, στη Βενεζουέλα. Ο Ράσελ, ένας ενθουσιώδης νεαρός εξερευνητής της άγριας φύσης που επισκέφθηκε τον Καρλ προσπαθώντας να κερδίσει το τελευταίο... (Περισσότερα)


Gake no ue no Ponyo (2008)
"Πόνιο" - "Ponyo on the Cliff"
★★★★★★★★★★
Η νεαρή πριγκίπισσα χρυσόψαρο Μπρανχίλντα, ταξιδεύει κρυφά από τον πατέρα της από τα βάθη της θάλασσας ως στην επιφάνεια. Στην ξηρά, συναντά τον ευγενικό πεντάχρονο Σόσκε, ο οποίος της σώζει τη ζωή και την ονομάζει Πόνιο. Το αγόρι υπόσχεται πως θα την αγαπά για πάντα και το μαγικό ψαράκι επιθυμώντας να παραμείνει κοντά του χρησιμοποιεί τα μαγικά ελιξήρια του πατέρα της και μεταμορφώνεται σε πραγματικό κορίτσι, αναταράσσοντας όμως έτσι την ισορροπία της φύσης... (Περισσότερα) 


"ΓΟΥΟΛ·Υ" 
★★★★★★★★★★
Όταν η Γη δεν μπορεί πια να συντηρήσει την ανθρωπότητα λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει υποστεί, οι άνθρωποι εκκενώνουν τον πλανήτη και ταξιδεύουν ανάμεσα στα αστέρια μέσα σε τεράστια διαστημικά κρουαζιερόπλοια. Εκατοντάδες χρόνια αργότερα, ένα μοναχικό ρομπότ που έχει μείνει πίσω στη Γη για να καθαρίσει τα απόβλητα, ο WALL·E, βλέπει την καθημερινότητα του να διαταράσσεται, όταν καταφθάνει η EVA (ΕΥΑ), ένα υπέρ-εξελιγμένο ρομπότ, με αποστολή να διαπιστώσει αν ο πλανήτης είναι ξανά κατοικήσιμος... (Περισσότερα)


Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
"Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν"
★★★★★★★★★★
Καθώς ο Χάρι επιστρέφει στο Χόγκουαρτς για την τρίτη του χρονιά, πληροφορείται πως ένας ακόλουθος του Βόλντεμορτ, ο Σείριος Μπλακ, κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή του Άζκαμπαν και προσπαθεί να βρει τον Χάρι. Οι τρομακτικοί φύλακες του Άζκαμπαν, οι Παράφρονες, τοποθετούνται γύρω από τη σχολή με σκοπό να συλλάβουν τον δραπέτη, όμως τα σκοτεινά πλάσματα φοβίζουν τον Χάρι περισσότερο από ότι η απειλή του Μπλακ. Ο μυστηριώδης νέος καθηγητής Άμυνας κατά των Σκοτεινών Δυνάμεων... (Περισσότερα)


"Το Κινούμενο Κάστρο" - "Howl's Moving Castle"
★★★★★★★★★
Όταν ο ευγενικός μα ματαιόδοξος Μάγος Χάουλ βοηθά τη συνεσταλμένη Σόφι να αποφύγει το ανεπιθύμητο ενδιαφέρον δύο στρατιωτών, η διαβόητη Μάγισσα της Ερημιάς που είναι ερωτευμένη με τον Χάουλ, κυριευμένη από ζήλια μεταμορφώνει το κορίτσι σε ηλικιωμένη γυναίκα. Τότε η Σόφι ταξιδεύει μέχρι την Ερημιά, τη χώρα των μάγων, για να βρει τρόπο να σπάσει την κατάρα. Εκεί, ένα μαγεμένο φιλικό σκιάχτρο οδηγεί τη Σόφι στο κινούμενο κάστρο του Χάουλ, όπου αυτοπροσλαμβάνεται ως οικιακή βοηθός... (Περισσότερα)


Finding Nemo (2003)
"Ψάχνοντας τον Νέμο" 
★★★★★★★★★★ 
Δύο ψάρια κλόουν, ο Μάρλιν και ο νεαρός μοναχογιός του ο Νέμο, ζουν στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα της Αυστραλίας. Την πρώτη μέρα του στο σχολείο, το ενθουσιώδες ψαράκι αντιδρώντας στην υπερπροστατευτικότητα του πατέρα του απομακρύνεται από το φράγμα, αιχμαλωτίζεται από δύτες και καταλήγει στο μικρό ενυδρείο ενός οδοντιάτρου στο Σίδνεϊ. Ο απεγνωσμένος πατέρας του ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να τον βρει, συνοδευόμενος από την Ντόρι, ένα πρόθυμο ψάρι Μπλε Τανγκ με αδύναμη μνήμη, αλλά και... (Περισσότερα)


Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτωνSen to Chihiro no Kamikakushi (2001)
"Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων" - "Spirited Away" 
★★★★★★★★★★ 
Στο δρόμο προς το νέο τους σπίτι, ο πατέρας της 10χρονης Τσιχίρο παίρνει μια λάθος στροφή που τους οδηγεί σε ένα εγκαταλειμμένο θεματικό πάρκο. Εκεί οι γονείς της τρώνε το φαγητό που βρίσκουν σε έναν πάγκο, ενώ η Τσιχίρο περιπλανιέται στην έρημη πόλη. Καθώς νυχτώνει, το κορίτσι συναντά ένα αγόρι, τον Χακού, ο οποίος την προειδοποιεί πως πρέπει να φύγει άμεσα από εκεί. Όμως η Τσιχίρο ανακαλύπτει ότι οι γονείς της έχουν ήδη μετατραπεί σε γουρούνια και η ίδια έχει παγιδευτεί σε έναν κόσμο που γεμίζει με πνεύματα... (Περισσότερα)


"Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος" - "Harry Potter and the Sorcerer's Stone"
★★★★★★★★★★
Στα ενδέκατα γενέθλια του, τον Χάρι Πότερ, ένα ορφανό αγόρι που ζει ανεπιθύμητο στο σπίτι των θείων του, επισκέπτεται ένας ευγενικός γίγαντας, ο Χάγκριντ. Ως απεσταλμένος της “Σχολής Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια”, ο Χάγκριντ αποκαλύπτει στο παιδί πως όπως και οι γονείς του, έτσι και το ίδιο κατέχει μαγικές δυνάμεις και το προσκαλεί να φοιτήσει στο Χόγκουαρτς. Εκεί, ο Χάρι γίνεται φίλος με δύο επίσης νέους μαθητές, τον Ρον και την Ερμιόνη, και οι τρεις τους ανακαλύπτουν πως κάποιος προσπαθεί να κλέψει ένα... (Περισσότερα)


"Μπαμπούλας Α.Ε."
★★★★★★★★★★ 
Τα τέρατα που εργάζονται στο εργοστάσιο Μπαμπούλας Α.Ε., μπαίνουν κάθε βράδυ στα παιδικά δωμάτια και φοβίζουν τα παιδιά, καθώς οι κραυγές των παιδιών παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεται η πόλη τους. Η κορυφαία ομάδα Φοβιστών αποτελείται από τον θηριώδη και καλόκαρδο Τζέιμς Π. Σάλιβαν (Σάλι) και τον βοηθό και καλύτερό του φίλο, τον εύθυμο και επίμονο Μάικ Γουαζόφσκι. Όταν ένα βράδυ ο Σάλι ανακαλύπτει πως ένα μικρό, αξιαγάπητο κορίτσι έχει μπει κατά λάθος στον κόσμο των τεράτων, ζητά τη βοήθεια του... (Περισσότερα)


★★★★★★★★★★ 
Καθώς ο Άντι και ο Γούντι ετοιμάζονται φύγουν για την κατασκήνωση, ένα ατύχημα αναγκάζει τον Άντι να αφήσει πίσω το πιστό παιχνίδι καουμπόι. Όταν ένας συλλέκτης παιχνιδιών κλέβει τον Γούντι, ο Μπαζ ηγείται της ομάδας διάσωσης που αναλαμβάνει να τον φέρει πίσω. Ταυτόχρονα, ο Γούντι ανακαλύπτει πως ο ίδιος είναι ένα σπάνιο συλλεκτικό κομμάτι μιας τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1950 και συναντά άλλα τρία παιχνίδια του σετ, τη δυναμική καουμπόισσα Τζέσι, το παιχνιδιάρικο άλογο Bullseye και τον άθικτο Χρυσοθήρα που δεν έχει βγει ποτέ από το κουτί του... (Περισσότερα)


Toy Story (1995)
★★★★★★★★★★ 
Ο σερίφης Γούντι, το αγαπημένο παιχνίδι του εξάχρονου Άντι, νιώθει να απειλείται από τον ερχομό ενός νέου παιχνιδιού, του εντυπωσιακού διαστημάνθρωπου Μπαζ Λάιτγιαρ. Προσπαθώντας να κερδίσει λίγο χρόνο με τον Άντι, ο Γούντι, ρίχνει κατά λάθος τον Μπαζ από το παράθυρο, όμως σπεύδει να διορθώσει το λάθος του, αποφασισμένος να επιστρέψει τον Μπαζ στον νεαρό ιδιοκτήτη τους, πριν το παιδί μετακομίσει με την οικογένειά του σε ένα νέο σπίτι. Αντί για το σπίτι του Άντι όμως, τα δύο παιχνίδια καταλήγουν στο σπίτι του γείτονα του, του Σιντ, ενός παιδιού που καταστρέφει τα παιχνίδια του... (Περισσότερα)


"Ο Βασιλιάς των Λιονταριών" 
★★★★★★★★★★ 
Ένα λιονταράκι, ο Σίμπα, γεννιέται και μεγαλώνει στην Αφρικανική Σαβάνα, ως διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα, του σοφού και αγαπητού βασιλιά όλων των ζώων που κατοικούν στα εδάφη της αγέλης. Όταν ο θείος του Σίμπα, ο δολοπλόκος Σκαρ, δολοφονεί τον Μουφάσα, πείθει το νεαρό λιονταράκι πως εκείνο είναι υπεύθυνο για τον θάνατο του πατέρα του. Οι ενοχές οδηγούν τον Σίμπα στην αυτοεξορία και εγκαταλείποντας τη Σαβάνα βρίσκει καταφύγιο στη ζούγκλα. Όταν όμως ενηλικιώνεται, το καθήκον καλεί τον Σίμπα να... (Περισσότερα)


"Κίκι: Η Μικρή Μαγισσούλα" - "Kiki's Delivery Service"
★★★★★★★★
Η δεκατριάχρονη Κίκι ζει σε ένα μικρό χωριουδάκι μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα της, την τοπική μάγισσα. Σύμφωνα με την παράδοση, για να γίνει και η ίδια επίσημα μάγισσα, πρέπει να ζήσει για ένα χρόνο μακριά από το σπίτι της. Έτσι, μια ξάστερη νύχτα με πανσέληνο, η Κίκι με αποφασιστικότητα πετά μακριά, παρέα με τον προστατευτικό της γάτο, τον Τζίτζι, και προσγειώνονται στη μεγάλη παραθαλάσσια πόλη του Κορίκο. Καθώς η Κίκι ψάχνει να βρει ένα σπίτι για μείνει, συναντά τον ενθουσιώδη νεαρό Τόμπο και τη φιλική... (Περισσότερα)


"Η Γειτονιά του Δάσους: Οι Περιπέτειες του Τότορο" - "My Neighbor Totoro" 
★★★★★★★★★★ 
Στην Ιαπωνία, στα μέσα του 20ου αιώνα, δύο νεαρά κορίτσια, η Σάσκε και η Μέι Κουσακάμπε, μετακομίζουν μαζί με τον πατέρα τους σε ένα παλιό σπίτι στην επαρχία, για να βρίσκονται κοντά στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει η μητέρα τους από μία μακροχρόνια ασθένεια. Τα δύο κορίτσια ανακαλύπτουν ότι το νέο τους σπίτι κατοικείται από μαγικά πλάσματα, ενώ η Μέι συναντά και τα Τότορο, τα μυστηριώδη πνεύματα του κοντινού δάσους. Σύντομα γνωρίζει και η Σάσκε τον μεγαλύτερο από αυτά, με τον οποίο τα παιδιά δημιουργούν μια... (Περισσότερα)


"Τρελές Ιστορίες Έρωτα και Φαντασίας" 
★★★★★★★★★★ 
Ένας παππούς διαβάζει το αγαπημένο του βιβλίο στον άρρωστο εγγονό του, το οποίο αφηγείται τις περιπέτειες της γλυκιάς Μπάτερκαπ, της ομορφότερης κοπέλας στον κόσμο και του αγοριού που αγαπά, του ευγενικού Γουέσλι. Αρχικά, το ρομαντικό θέμα της ιστορίας αφήνει το νεαρό αγόρι αδιάφορο, όμως ο παππούς του τον διαβεβαιώνει πως υπάρχει άφθονη δράση και περιπέτεια. Του υπόσχεται πως αυτό το βιβλίο τα έχει όλα, ξιφομαχίες, αναμετρήσεις, βασανιστήρια, εκδίκηση, γίγαντες, τέρατα, καταδιώξεις, αποδράσεις, αληθινή... (Περισσότερα)


"Επιστροφή στο Μέλλον" 
★★★★★★★★★★ 
Ο Μάρτι ΜακΦλάι, ένας 17χρονος μαθητής στο Χιλ Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, ταξιδεύει κατά λάθος πίσω στον χρόνο, από το 1985 στο 1955, μέσα στη χρονομηχανή που έφτιαξε ο φίλος του και εκκεντρικός επιστήμονας Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν. Αποκλεισμένος στο παρελθόν, ο Μάρτι συναντά τους νεαρούς γονείς του και άθελά του εμποδίζει τη γνωριμία τους. Ο Μάρτι για να αποκαταστήσει το συνεχές του χωροχρόνου, πρέπει να βοηθήσει τους γονείς του να ερωτευτούν, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρει τρόπο να επιστρέψει στην... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

"Περιπέτεια στη Ζούγκλα"
★★★★★★★★★☆
Το 1916, η ατρόμητη βοτανολόγος Δρ. Λίλι Χάουτον και ο λιγότερο περιπετειώδης αδελφός της, ΜακΓκρέγκορ, ταξιδεύουν από το Λονδίνο στη ζούγκλα του Αμαζονίου με σκοπό να βρουν ένα αρχαίο δέντρο με θεραπευτικές ιδιότητες. Για την κατάβαση του επικίνδυνου και χαοτικού ποταμού, η Λίλι προσλαμβάνει τον έμπειρο, μα και επιτήδειο καπετάνιο, Φρανκ Γουλφ. Στη διαδρομή, οι τρεις τους έρχονται αντιμέτωποι με έναν αδίστακτο Γερμανό πρίγκιπα που επίσης αναζητά το μυθικό δέντρο, αλλά και με πολυάριθμους... (Περισσότερα)


Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος (2021)
Raya and the Last Dragon (2021)
"Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος"
★★★★★★★★★☆
Οι άνθρωποι και οι δράκοι της Κουμάντρα ζούσαν αρμονικά μέχρι που εμφανίστηκαν τα Ντρουν, υπερφυσικά όντα που μετέτρεπαν όποιον άγγιζαν σε πέτρα. Οι δράκοι κατάφεραν να σταματήσουν την απειλή, όμως το μόνο που απέμεινε από εκείνους ήταν ένα πετράδι που περιείχε τη μαγεία τους. Τότε ο λαός της Κουμάντρα διασπάστηκε σε πέντε φυλές, ανάμεσα στις οποίες ξέσπασε πόλεμος για το ποια θα κατέχει το πετράδι. Πεντακόσια χρόνια αργότερα, οι φύλακες του πετραδιού επιχειρούν να επαναφέρουν την ειρήνη, όμως η... (Περισσότερα)


Soul (2020)
★★★★★★★★★
Ο Τζο Γκάρντνερ, ένας μουσικός με πάθος για τη τζαζ, εργάζεται ως δάσκαλος της μπάντας ενός γυμνασίου καθώς δεν κατάφερε ποτέ να βρει δουλειά ως επαγγελματίας πιανίστας. Όταν του παρουσιάζεται η ευκαιρία να παίξει δίπλα σε μια θρύλο της τζαζ στο καλύτερο κλαμπ της πόλης, είναι τόσο ενθουσιασμένος που δεν βλέπει που πατάει. Ένα λάθος βήμα τον οδηγεί από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο δρόμο προς τη μεταθανάτια ζωή. Όμως ο Τζο, μη μπορώντας να αποδεχθεί πως πέθανε λίγο πριν πραγματοποιηθεί το μεγάλο του όνειρο, προσπαθεί να επιστρέψει στο σώμα του. Αντ’ αυτού καταλήγει στο μέρος... (Περισσότερα)


"Αλαντίν
★★★★★★★★
Ο Αλαντίν, ένα καλόκαρδο φτωχό αγόρι που ζει στους δρόμους του Αραβικού βασιλείου της Άγκραμπα μαζί την πιστή του μαϊμού, τον Αμπού, σώζει και ερωτεύεται την Πριγκίπισσα Τζάσμιν, η οποία το έχει σκάσει από το παλάτι για να εξερευνήσει το βασίλειο της. Παράλληλα, ο αμείλικτος Βεζίρης του Σουλτάνου, ο Τζαφάρ, σχεδιάζει να εκθρονίσει τον πατέρα της Τζάσμιν και αναζητά ένα μαγικό λυχνάρι που βρίσκεται στο απροσπέλαστο Σπήλαιο των Θαυμάτων. Εκεί, μόνο ένας άνθρωπος με αδαμάντινο χαρακτήρα μπορεί να... (Περισσότερα)


Frozen 2 (2019)Frozen 2 (2019) 
"Ψυχρά κι Ανάποδα 2" 
★★★★★★★★★☆
Τρία χρόνια μετά τη στέψη της, η Έλσα ακούει μια επίμονη μαγική φωνή να την καλεί στο άγνωστο, και ενώ επιθυμεί να την ακολουθήσει, διστάζει μη θέλοντας να διακινδυνεύσει τη σταθερότητα της ζωή της. Όταν όμως άθελά της αφυπνίζει τα στοιχεία της φύσης, τα οποία φαίνεται να απειλούν το Arendelle, η Έλσα, μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, πρέπει να ακολουθήσουν το μυστηριώδες κάλεσμα προς τον Βορρά για να τα κατευνάσουν. Εκεί συναντούν ένα μαγικό μέρος που κρατά μυστικά για την... (Περισσότερα)


Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων (2019)
"Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων"
★★★★★★★★★☆
O κακομαθημένος Τζέσπερ τοποθετείται ως ταχυδρόμος στο Σμίρενσμπεργκ, ένα παγωμένο νησί πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου θα πρέπει να παραδώσει 6.000 γράμματα μέσα σε ένα χρόνο αλλιώς ο πλούσιος πατέρας του θα τον αποκληρώσει. Όμως οι κάτοικοι του νησιού που χωρίζονται από μια αρχαία διαμάχη, δεν ανταλλάσσουν ποτέ επιστολές. Όταν ο Τζέσπερ παραδίδει τυχαία τη ζωγραφιά ενός παιδιού στον μοναχικό ξυλουργό Κλάους, ο μυστηριώδης άνδρας στρατολογεί τον Τζέσπερ για να παραδώσει στο παιδί ένα από... (Περισσότερα)


"Η Ταινία LEGO 2" 
★★★★★★★★★☆
Πέντε χρόνια μετά την πρώτη εισβολή των LEGO Duplo, η πολύχρωμη, λαμπερή πόλη του Μπρίκσμπεργκ έχει πλέον μετατραπεί σε μία μετα-αποκαλυπτική ερημιά γνωστή ως Αποκάλιπσμπεργκ, η οποία έχει σκληρύνει όλους του κατοίκους της εκτός από τον πάντα πρόσχαρο Έμμετ. Όταν ο διαγαλαξιακός εισβολέας Sweet Mayhem απαγάγει τους φίλους και το κορίτσι του, τη Λούσι, ο Έμμετ αποφασισμένος να τους σώσει τους ακολουθεί με το διαστημόπλοιο του μέχρι το μακρινό σύστημα Systar, ενώ στη διαδρομή... (Περισσότερα)


"Πάντινγκτον 2"
★★★★★★★★
Καθώς ο Πάντινγκτον ζει ευτυχισμένος στο Λονδίνο με τη νέα του οικογένεια, τους Μπράουν, ψάχνει να αγοράσει ένα ιδιαίτερο δώρο για τα 100ά γενέθλια της αγαπημένης του θείας Λούσι, η οποία μένει στο Περού. Στο παλαιοπωλείο του φίλου του, κυρίου Γκρούμπερ, ο ευγενικός αρκούδος βρίσκει ένα μοναδικό τρισδιάστατο βιβλίο με τα αξιοθέατα του Λονδίνου και κάνει διάφορες δουλειές για να μπορέσει να το αγοράσει. Όταν όμως ένας μυστηριώδης κλέφτης κλέβει το βιβλίο από το παλαιοπωλείο, ο Πάντινγκτον κατηγορείται... (Περισσότερα)


"Ζωούπολη" 
★★★
Σε έναν κόσμο που κατοικείται από ανθρωπόμορφα θηλαστικά, η Τζούντι Χοπς, ένα ενθουσιώδες κουνέλι από την επαρχία, πραγματοποιεί το παιδικό της όνειρο να γίνει αστυνομικός στη μητροπολιτική Ζωούπολη. Παρά τις υψηλές ακαδημαϊκές της επιδόσεις, η Τζούντι λόγω του ότι είναι κουνέλι περιορίζεται από τον αρχηγό του τμήματος στο να κόβει κλήσεις. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, η Τζούντι αναλαμβάνει να λύσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας ενυδρίδας, καταλήγοντας να δημιουργήσει μια... (Περισσότερα)


How to Train Your Dragon 2 (2014)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2" 
★★★★★★★★★☆
Πέντε χρόνια αφού οι Βίκινγκ και οι δράκοι έκαναν ειρήνη, ζουν μαζί αρμονικά στο νησί του Μπεργκ. Καθώς ο Hiccup πετά με τον Toothless ανακαλύπτοντας και χαρτογραφώντας ανεξερεύνητες περιοχές του κόσμου τους, ανακαλύπτει πως ο αιμοδιψής κατακτητής Ντράγκο Βλάντβιστ, αιχμαλωτίζει δράκους και σχεδιάζει να επιτεθεί με αυτούς στο Μπερκ. Παρά τις προσπάθειες του πατέρα του να αποφύγει τη σύγκρουση με τον ανελέητο Ντράγκο, ο Hiccup είναι αποφασισμένος να τον αντιμετωπίσει και στο πλευρό του στέκονται οι... (Περισσότερα)


Paddington (2014)
"Πάντινγκτον"
★★★★★★★★★☆
Μετά τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου του θείου, ένας νεαρός αρκούδος των Άνδεων ταξιδεύει από τα βάθη της ζούγκλας του Περού μέχρι το μητροπολιτικό Λονδίνο, με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι. Εκεί, η καλόκαρδη κυρία Μπράουν πείθει την οικογένειά της να προσφέρουν στο αρκουδάκι ένα προσωρινό καταφύγιο στο σπίτι τους και τον ονομάζει Πάντινγκτον. Καθώς τα μέλη της οικογένειας Μπράουν τον βοηθούν να αναζητήσει έναν εξερευνητή που δεκαετίες νωρίτερα είχε υποσχεθεί φιλοξενία στην οικογένεια... (Περισσότερα)


The LEGO Movie (2014)
"Η Ταινία LEGO"
★★★★★★★★★☆
O κόσμος των LEGO κινδυνεύει να ακινητοποιηθεί για πάντα, όταν ο τυραννικός Lord Business (Μοχθηρός) βρίσκει ένα μυστηριώδες σούπερ όπλο, το “Kragle”. Ο μάγος Vitruvius προσπαθεί να τον σταματήσει, όμως τυφλώνεται από τα ρομπότ του Business. Τότε ο μάγος προφητεύει ότι ο “Εκλεκτός” θα βρει το “Κομμάτι της Αντίστασης” και με αυτό θα σταματήσει το Kragle. Χρόνια αργότερα, ο Έμμετ, ένας συνηθισμένος εργάτης κατασκευών, βρίσκει ένα κόκκινο πλαστικό κομμάτι που διαφέρει από τα υπόλοιπα τούβλα του κόσμου του και... (Περισσότερα)


Ο Άνεμος Δυναμώνει (2013)Kaze Tachinu (2013)
"Ο Άνεμος Δυναμώνει" - "The Wind Rises"
★★★★★★★★★☆
Ο νεαρός Τζίρο ονειρεύεται να πετάξει, όμως η μυωπία του τον εμποδίζει να γίνει πιλότος. Όταν συναντά στα όνειρά του τον Ιταλό αεροναυπηγό Τζιάννι Καπρόνι, το αγόρι ανακαλύπτει κάτι πιο συναρπαστικό και από την πτήση· τη δημιουργία. Χρόνια αργότερα, καθ’ οδόν για το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, ο Τζίρο συναντά τη νεαρή Ναόκο και της προσφέρει βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή. Αφού διακρίνεται στις σπουδές του, βρίσκει δουλειά σε μια εταιρεία που κατασκευάζει μαχητικά αεροπλάνα, ταξιδεύει τον κόσμο και ξανασυναντά τη... (Περισσότερα)


"Ralph: Η Επόμενη Πίστα" 
★★★★★★★★★☆
Εδώ και 3 δεκαετίες, ο Ralph παίζει τον ρόλο του κακού στο βιντεοπαιχνίδι Fix-It Felix Jr, αλλά εξαιτίας της δουλειάς του κανείς δεν φαίνεται να τον συμπαθεί. Για να αποδείξει σε όλους πως μπορεί και εκείνος να είναι ήρωας, ο Ralph αποφασίζει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Όταν εισέρχεται κρυφά στο σύγχρονο, βίαιο Hero’s Duty, παίρνει ένα μετάλλιο, αλλά κατά λάθος απελευθερώνει έναν απειλητικό εχθρό, ένα άμυαλο καταστρεπτικό έντομο. Ο Ralph και το έντομο εκτινάσσονται από το Hero’s Duty και προσγειώνονται... (Περισσότερα)


"Κουνγκ Φου Πάντα 2"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο ζει το όνειρό του ως μάστερ πια του Κουνγκ Φου και προστατεύει την Κοιλάδα της Ειρήνης μαζί με τη Συμμορία των Υπέροχων Πέντε. Ταυτόχρονα όμως, ο Άρχοντας Σεν, ένα τυραννικό παγώνι εκδιωγμένο από τους γονείς του λόγω της σκληρότητάς του, αναπτύσσει ένα μυστικό όπλο για να αφανίσει το Κουνγκ Φου και να κατακτήσει την Κίνα. Ο ίδιος, 20 χρόνια νωρίτερα, ήταν υπεύθυνος για μια δολοφονική επίθεση στο χωριό των φιλειρηνικών γιγάντιων πάντα, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει μια προφητεία, σύμφωνα με την... (Περισσότερα)


Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 1 (2010)Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)
"Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 1"
★★★★★★★★★☆
Μετά τις δολοφονίες των επικεφαλής του Χόγκουαρτς και του Υπουργείου Μαγείας, ο Βόλντεμορτ παίρνει υπό τον έλεγχό του τους δύο ισχυρότερους θεσμούς των μάγων, ενώ οι ολοένα αυξανόμενοι Θανατοφάγοι του ψάχνουν για τον Χάρι και διαπράττουν απαγωγές και μαζικές δολοφονίες. Ο Χάρι, η Ερμιόνη και ο Ρον δεν επιστρέφουν για την τελευταία τους χρονιά στη σχολή, καθώς αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που ανέθεσε ο Ντάμπλντορ στον Χάρι· να βρει και να καταστρέψει τους υπόλοιπους πέντε... (Περισσότερα)


Tangled (2010)
"Μαλλιά Κουβάρια" 
★★★★★★★★★☆
Λίγο μετά τη γέννησή της, η Πριγκίπισσα Ραπουνζέλ, ένα κορίτσι με μαγικά μαλλιά, πέφτει θύμα απαγωγής μιας ηλικιωμένης γυναίκας, της Μητέρας Γκόθελ. Η αδίστακτη γυναίκα κρύβει το παιδί σε έναν πύργο στο δάσος, το μεγαλώνει ως δικό της και το χρησιμοποιεί ώστε να αποκαθιστά τη νεότητά της με τα μαγικά του μαλλιά. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, ένας νεαρός καταζητούμενος ληστής, ο Φλιν Ράιντερ, αναζητά καταφύγιο στον πύργο της Ραπουνζέλ κατά τη διάρκεια μιας απουσίας της Γκόθελ και συμφωνεί απρόθυμα να γίνει ο... (Περισσότερα)


"Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ"
★★★★★★★★★☆
Καθώς ο Βόλντεμορτ αναθέτει στον Ντράκο Μαλφόι να εκτελέσει ένα μυστηριώδες σχέδιο, ο Χάρι στην έκτη χρονιά του στο Χόγκουαρτς περνά αρκετό χρόνο με τον Ντάμπλντορ. Ο Διευθυντής της σχολής αποκαλύπτει στον Χάρι περισσότερα για το παρελθόν του Τομ Ριντλ και του ζητά να αποσπάσει από τον νέο καθηγητή Μαγικών Φίλτρων, τον Οράτιο Σλάγκχορν, ένα μυστικό που κρύβει σχετικά με τον Σκοτεινό Άρχοντα. Ο Χάρι διαπρέπει στα μαθήματα του Σλάγκχορν χάρη στις σημειώσεις που βρίσκονται μέσα σε ένα βιβλίο... (Περισσότερα)


"Κουνγκ Φου Πάντα"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο, ένα ενθουσιώδες και εγκάρδιο μα αδέξιο πάντα, είναι μεγάλος θαυμαστής των πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα των Υπέροχων Πέντε, των ηρωικών πολεμιστών Κουνγκ Φου που μαθητεύουν υπό τον Δάσκαλο Σίφου. Ο Πο αποκτά την ευκαιρία να μάθει Κουνγκ Φου δίπλα στα ινδάλματά του, όταν ο σοφός δημιουργός του Κουνγκ Φου, ο Μεγάλος Δάσκαλος Ούγκγεϊ, τον επιλέγει ως τον πολεμιστή που θα εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία. Η επιλογή αυτή αμφισβητείται από όλους τους μαθητές και τον ίδιο τον Πο, ο οποίος... (Περισσότερα)


"Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα" 
★★★★★★★★★☆
Επιστρέφοντας στο Χόγκουαρτς για πέμπτη χρονιά, ο Χάρι βρίσκεται στο στόχαστρο του Υπουργού Μαγείας Κορνήλιου Φατζ. Ο Φατζ φοβούμενος πως ο Ντάμπλντορ προσπαθεί να πάρει τη θέση του ως ηγέτης της μαγικής κοινότητας, διορίζει την τυραννική Ντολόρες Άμπριτζ ως καθηγήτρια Άμυνας κατά των Σκοτεινών Δυνάμεων, με σκοπό να επιβλέπει για εκείνον τη σχολή. Καθώς τα θεωρητικά μαθήματα της Άμπριτζ δεν προετοιμάζουν τους νεαρούς μάγους για τον πόλεμο που φημολογείται πως πρόκειται να ξεσπάσει, ο Χάρι... (Περισσότερα)


"Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★★★☆
Ο Lightning Μακουίν, ένα φιλόδοξο και μοναχικό ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο στο δρόμο του προς τον καθοριστικό αγώνα της σεζόν, κάνει μια αναπάντεχη παράκαμψη που τον οδηγεί στην ξεχασμένη επαρχιακή πόλη Radiator Springs. Όταν άθελά του χαλά τον δρόμο της πόλης, ο δικαστής Δρ. Χάτσον, απρόθυμα τον υποχρεώνει να παραμείνει μέχρι να επιδιορθώσει τη ζημιά. Αρχικά ο Μακουίν προσπαθεί να αποδράσει, όμως καθώς αποδέχεται την υποχρέωση του γίνεται φίλος με τους κατοίκους της πόλης και... (Περισσότερα)


"Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς" 
★★★★★★★★★☆
Την τέταρτη χρονιά τους στο Χόγκουαρτς, ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη μαθαίνουν πως η σχολή τους θα φιλοξενήσει το Τρίαθλο Μαγείας, έναν επικίνδυνο αγώνα στον οποίο διαγωνίζεται ένας μαθητής από τρεις διαφορετικές σχολές μαγείας. Το Κύπελλο της Φωτιάς επιλέγει τον Σέντρικ Ντίγκορι για να εκπροσωπήσει το Χόγκουαρτς, τον Βίκτορ Κραμ για το Ινστιτούτο Ντάρμστρανγκ και τη Φλερ Ντελακούρ για την Ακαδημία Μπομπατόν. Όμως αναπάντεχα το Κύπελλο επιλέγει και τον ανήλικο Χάρι, ο οποίος αν και αρνείται πως... (Περισσότερα)
   

"Οι Απίθανοι" 
★★★★★★★★★☆
Ο Mr. Incredible και η Elastigirl, δύο μασκοφόροι μαχητές του εγκλήματος, παντρεύονται λίγο πριν ξεσπάσει μια καταιγίδα δικαστικών αγωγών ενάντια των Υπερηρώων, η οποία οδηγεί στην ανάκλησή τους από την κυβέρνηση. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, οι δύο πρώην σούπερ ήρωες γνωστοί πια ως Μπομπ και Έλεν Παρ, ζουν στα προάστια με τα τρία τους παιδιά, τη Βάιολετ, τον Ντας και τον Τζακ-Τζακ. Ο Κύριος Απίθανος, απογοητευμένος από τη συμβατική δουλειά του, έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση, όταν μία... (Περισσότερα)


"Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά" 
★★★★★★★★
Έχοντας περάσει ένα δύσκολο και μοναχικό καλοκαίρι στο σπίτι των θείων του, των Ντάρσλεϊ, ο 12χρονος Χάρι αγνοεί την επίμονη παράκληση του σπιτικού ξωτικού Ντόμπι να αποφύγει τους κινδύνους που κρύβει το Χογκουάρτς. Σύντομα μετά το ξεκίνημα της δεύτερης σχολικής τους χρονιάς στο Χογκουάρτς, ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ανακαλύπτουν πως ένας μυστηριώδης διάδοχος του σκοτεινού Σάλαζαρ Σλίδεριν, απειλεί κάθε μη καθαρόαιμο μάγο και ανοίγει την κρυμμένη Κάμαρα με τα Μυστικά, απελευθερώνοντας ένα μυθικό... (Περισσότερα)


"Σιδερένιος Γίγαντας"
★★★★★★★★★☆
Το 1957, ένας μηχανικός γίγαντας πέφτει από το διάστημα κοντά σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη του Μέιν. Ο εννιάχρονος Χόγκαρθ, ένα γενναίο και γεμάτο φαντασία αγόρι, ανακαλύπτει το γιγάντιο ρομπότ στο δάσος και το σώζει από ηλεκτροπληξία, καθώς εκείνο προσπαθεί να φάει τον υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης. Ο μοναχικός Χόγκαρθ γίνεται φίλος με τον γίγαντα και για να τον προστατεύσει από τον επίμονο κυβερνητικό πράκτορα Κεντ Μάνσλεϊ, τον κρύβει στη μάντρα ενός φιλικού μπίτνικ καλλιτέχνη, του Ντιν... (Περισσότερα)


Mulan (1998)
"Μουλάν"
★★★★★★★★★☆
Προσπαθώντας να αναχαιτίσει τους αδίστακτους Ούννους που εισέβαλαν στην Κίνα, ο αυτοκράτορας καλεί σε επιστράτευση έναν άνδρα από κάθε οικογένεια της χώρας. Η νεαρή Φα Μουλάν για να αποτρέψει τον αγαπημένο, αδύναμο πατέρα της να διακινδυνεύσει για άλλη μία φορά τη ζωή του στη μάχη, κλέβει το σπαθί και την πανοπλία του και αψηφώντας τόσο την παράδοση όσο και το νόμο παίρνει τη θέση του στον αυτοκρατορικό στρατό προσποιούμενη πως είναι αγόρι. Στην προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του... (Περισσότερα)


"Μπέιμπ, το Γουρουνάκι"
★★★★★★★☆  
Σε μια τοπική υπαίθρια γιορτή, ο λιγομίλητος και πράος αγρότης Άρθρουρ Χόγκετ κερδίζει ένα μικρό γουρουνάκι, τον Μπέιμπ, και το παίρνει στη φάρμα του. Εκεί, ο μοναχικός Μπέιμπ αγγίζει την καρδιά της Φλάι, του τσοπανόσκυλου του Άρθουρ, η οποία τον παίρνει υπό την προστασία της. Το γουρουνάκι γίνεται φίλος με τα υπόλοιπα ζώα της φάρμας, όμως αποκτά και εχθρούς, καθώς η μοχθηρή γάτα της κυρίας Χόγκετ απεχθάνεται την παρουσία του μέσα στο σπίτι και ο σύντροφος της Φλάι, ο αυταρχικός Ρεξ, εκλαμβάνει ως προσβολή... (Περισσότερα)


Ο Ψίθυρος Της Καρδιάς (1995)Mimi wo Sumaseba (1995)
"Ο Ψίθυρος Της Καρδιάς" - "Whisper of the Heart"
★★★★★★★★★☆
Μια νεαρή βιβλιοφάγος και επίδοξη συγγραφέας, η Σιζούκου Τσουκισίμα, καλείται να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της και να λύσει ένα μυστήριο. Κάθε βιβλίο που διαλέγει το κορίτσι από τη βιβλιοθήκη το έχει δανειστεί πριν από αυτή ένα αγόρι με το όνομα Σεΐτζι Αμασάγουα. Τις πρώτες μέρες του σχολείου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η Σιζούκου συναντά ένα αγόρι που καταφέρνει να την εκνευρίζει με το χιούμορ του, και έναν γάτο που της εξάπτει την περιέργεια και τον ακολουθεί μέχρι την αντικερί ενός ευγενικού... (Περισσότερα)


"Αλαντίν" 
★★★★★★★★★☆
Ένα φτωχό αγόρι, ο Αλαντίν, ζει στους δρόμους της Άγκραμπα, ενός βασιλείου της Μέσης Ανατολής, με μοναδική του συντροφιά την πιστή του μαϊμού, τον Αμπού. Στην αγορά της Άγκραμπα συναντά και ερωτεύεται την πριγκίπισσα Γιασμίν, η οποία το έχει σκάσει από το παλάτι αποφασισμένη να μην παντρευτεί παρά τη θέλησή της κάποιον από τους υποψήφιους πρίγκιπες. Αν και ο Αλαντίν χρειάζεται να κλέβει για να επιβιώσει, έχει έναν αδαμάντινο χαρακτήρα και εξαιτίας αυτού γίνεται μέρος του σχεδίου του Τζαφάρ, του... (Περισσότερα)

  
"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" 
★★★★★★★★★☆
Η Μπελ, μία έξυπνη, γλυκιά και αντισυμβατική κοπέλα, ζει σε ένα μικρό γαλλικό χωριό, με μοναδική της συντροφιά τον εφευρέτη πατέρα της Μορίς και τα αγαπημένα της βιβλία. Όταν ένας πρίγκιπας, μεταμορφωμένος σε τέρας εξαιτίας του σκληρού του χαρακτήρα, αιχμαλωτίζει τον Μορίς, η Μπελ παίρνει εθελοντικά τη θέση του αδύναμου πατέρα της στο κάστρο του Τέρατος. Το κορίτσι γίνεται φίλη με το προσωπικό του κάστρου που έχουν μεταμορφωθεί σε οικιακά αντικείμενα, οι οποίοι την διαβεβαιώνουν πως το Τέρας διαθέτει μια... (Περισσότερα)


Ταξιδιώτες στο Παρελθόν (1991)Omohide Poro Poro (1991)
"Ταξιδιώτες στο Παρελθόν" - "Only Yesterday"
★★★★★★★★★☆
Το 1982 στο Τόκιο, η 27χρονη Ταέκο αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από τη μονότονη αστική ζωή της και να επισκεφτεί μακρινούς συγγενείς της στην επαρχία. Φτάνοντας στην ήρεμη και πανέμορφη ιαπωνική ύπαιθρο συναντά τον Τόσιο, έναν εργατικό και ανεπιτήδευτο νεαρό αγρότη που μοιράζεται μαζί της το πάθος του για τη βιολογική γεωργία. Εκεί η Ταέκο κατακλύζεται από αναμνήσεις του 11χρονου εαυτού της και συνειδητοποιεί το πως η κοινωνία και οι εμπειρίες της παιδικής της ηλικίας έχουν επηρεάσει τη ζωή και τον... (Περισσότερα)


"Η Μικρή Γοργόνα" 
★★★★★★★★★☆
Αντίθετα με τις επιθυμίες του πατέρα της, του βασιλιά της θάλασσας Τρίτων, η νεαρή γοργόνα Άριελ που ονειρεύεται μια ζωή στη στεριά, ανεβαίνει στην επιφάνεια και εκεί σώζει και ερωτεύεται τον πρίγκηπα Έρικ. Για να διεκδικήσει την αγάπη του Έρικ, το κορίτσι κάνει μια επιπόλαιη συμφωνία με την Κακιά Μάγισσα Ούρσουλα, και με αντάλλαγμα τη φωνή της μετατρέπεται σε άνθρωπο. Η Άριελ, που δεν μπορεί πια να μιλήσει, έχει τρεις μέρες διορία να λάβει το φιλί της αληθινής αγάπης από τον Έρικ, αλλιώς θα μεταμορφωθεί... (Περισσότερα)

    
Η Ναυσικά της Κοιλάδας των Ανέμων (1984)Kaze no tani no Naushika (1984)
"Η Ναυσικά της Κοιλάδας των Ανέμων" - "Nausicaa of the Valley of the Wind"
★★★★★★★★★☆
Χίλια χρόνια μετά από έναν ολέθριο πόλεμο που κατέστρεψε το οικοσύστημα του πλανήτη, οι λιγοστοί άνθρωποι που επιβιώνουν ζουν σε διάσπαρτα μικρά βασίλεια έξω από τις Τοξικές Ζούγκλες που εξαπλώνονται. Η Ναυσικά, πριγκίπισσα της Κοιλάδας του Ανέμου, με τη βοήθεια του εξερευνητή Lord Yupa και του Asbel, του νεαρού πρίγκιπα του γειτονικού βασιλείου του Πέτζαϊτ, προσπαθεί να φέρει την ειρήνη στον κόσμο των ανθρώπων και να προστατεύσει τα πλάσματα της ζούγκλας από το πολεμικό βασίλειο της... (Περισσότερα)


"Ε.Τ. ο Εξωγήινος" 
★★★★★★★★★☆
Σε μία προαστιακή γειτονιά της Καλιφόρνια, ο 10χρονος Έλιοτ συναντά έξω από το σπίτι του έναν φιλικό εξωγήινο που ξέμεινε κατά λάθος στη Γη όταν το διαστημόπλοιο του αναγκάστηκε να απογειωθεί βιαστικά. Ο Έλιοτ ονομάζει τον εξωγήινο E.T. και τον παίρνει στο σπίτι, όπου τον αποκαλύπτει στον μεγαλύτερο αδερφό του, τον Μάικλ, και στη μικρή αδερφή τους, τη Γκέρτι. Αγνοώντας πως μια ομάδα κυβερνητικών πρακτόρων προσπαθεί να εντοπίσει τον Ε.Τ., τα παιδιά περνούν χρόνο μαζί του, ανακαλύπτουν τις δυνάμεις... (Περισσότερα)


The Sound of Music (1965)The Sound of Music (1965)
"Η Μελωδία της Ευτυχίας" 
★★★★★★★★★☆
Στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Μαρία, μια νεαρή δόκιμη μοναχή με ανήσυχο πνεύμα, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις αυστηρές απαιτήσεις της μοναστικής ζωής. Η ηγουμένη, αναγνωρίζοντας ότι τόσο η αγάπη της Μαρίας για τη ζωή, τη μουσική και τα βουνά όσο και η έλλειψη πειθαρχίας και ο ενθουσιασμός της δεν την καθιστούν κατάλληλη για τη ζωή στο μοναστήρι, τη στέλνει να εργαστεί ως γκουβερνάντα στη βίλα του χήρου απόστρατου πλοιάρχου Γκέοργκ Φον Τραπ για να... (Περισσότερα)


"Μαίρη Πόππινς"
★★★★★★★★★☆
Στο Λονδίνο του 1910, ο αυταρχικός Τζορτζ Μπανκς και η αμελής σύζυγός του Γουίνιφρεντ αναζητούν μια νέα νταντά για τα νεαρά παιδιά τους, τη Τζέιν και τον Μάικλ. Αντί όμως για την άκαμπτη και αυστηρή γκουβερνάντα που περίμενε ο κύριος Μπανκς, στην πόρτα του σπιτιού τους προσγειώνεται η μαγική Μαίρη Πόππινς. “Τέλεια από κάθε άποψη”, η Μαίρη μετατρέπει κάθε μονότονη εργασία και κάθε συνηθισμένη έξοδο των παιδιών σε μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη τραγούδια και χορό και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

"Super Mario Bros: Η Ταινία"
★★★★★★★★☆☆
Τα αδέρφια Μάριο και Λουίτζι ξεκινούν μια επιχείρηση υδραυλικών στο Μπρούκλιν. Καθώς προσπαθούν να επιδιορθώσουν μια υπόγεια διαρροή, ένας μυστηριώδης σωλήνας τους τραβά και τους μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο, όπου και χωρίζονται. Ο Μάριο καταλήγει στο Βασίλειο των Μανιταριών. Εκεί, συναντά τον Τόουντ που τον οδηγεί στην Πριγκίπισσα Πιτς. Ο Λουίτζι προσγειώνεται στα Σκοτεινά Εδάφη, που διοικούνται από τον σατανικό βασιλιά των Κούπα, Μπάουζερ. Ο Μπάουζερ επιδιώκει να παντρευτεί την Πιτς και... (Περισσότερα)


"Πινόκιο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο"
★★★★★★★★☆☆
Στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ξυλουργός Τζεπέτο θρηνεί την απώλεια του γιου του, Κάρλο. Ένα βράδυ, κόβει το πεύκο που είχε φυτέψει στον τάφο του γιου του και σκαλίζει μια μαριονέτα. Τότε, ένα μυστηριώδες πνεύμα δίνει ζωή στη μαριονέτα και την ονομάζει Πινόκιο. Αν και αρχικά ο Τζεπέτο τον απορρίπτει ως γιο του, ο Πινόκιο τον βλέπει ως πατέρα του. Καθώς οι δυο τους αρχίζουν να δένονται, ο ναζιστής διοικητής του μικρού χωριού τους θέλει να κάνει τον Πινόκιο στρατιώτη, ενώ ο πονηρός ιδιοκτήτης ενός... (Περισσότερα)


★★★★★★★
Ένα εξερευνητικό σκάφος της “Αστρικής Διοίκησης” αλλάζει πορεία για να διερευνήσει σημάδια ζωής στον άγνωστο πλανήτη T’Kani Prime. Καθώς ο αφοσιωμένος Αστροφύλακας Μπαζ Λάιτγιαρ και η διοικητής του, Αλίσα Χόθορν, εξερευνούν τον πλανήτη, δέχονται επίθεση από εχθρικές μορφές ζωής. Στην προσπάθειά τους να απογειώσουν το σκάφος, ο Μπαζ  προκαλεί άθελά του τη συντριβή του. Κατηγορώντας τον εαυτό του τον εγκλωβισμό του πολυπληθούς πληρώματος στον εχθρικό πλανήτη, ο Μπαζ δαπανά χρόνια προσπαθώντας να τους επιστρέψει όλους πίσω στο σπίτι. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν... (Περισσότερα)


"Ο Δράκος του Πατέρα μου" 
★★★★★★★★☆☆  
Ο Έλμερ και η μητέρα του, η Ντέλα, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το άλλοτε επιτυχημένο κατάστημά τους στη μικρή τους πόλη και να μετακομίσουν στη Ζοφερή Πόλη. Παρά την υπόσχεση της Ντέλα πως σύντομα θα αποκτήσουν ένα νέο κατάστημα, η ζωή τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Απελπισμένο, το αγόρι ταξιδεύει ως το Άγριο Νησί για να απελευθερώσει τον αιχμάλωτο δράκο Μπόρις. Ο Έλμερ πιστεύει πως με τη βοήθεια του Μπόρις θα καταφέρει να αγοράσει ένα νέο κατάστημα για τη μητέρα του, ενώ Μπόρις πιστεύει... (Περισσότερα)


"Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία" 
★★★★★★★★☆☆  
Όταν συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει οκτώ από τις εννέα ζωές του, ο άλλοτε ατρόμητος Γάτος αποχαιρετά την περιπετειώδη προσωπικότητά του και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι μιας κυρίας που φροντίζει γάτες. Όταν, όμως, ανακαλύπτει την ύπαρξη του μυθικού Αστεριού των Ευχών, ξεκινά μια αναζήτηση για να πάρει πίσω τις ζωές του. Στην αναζήτηση τον συνοδεύει η πρώην σύντροφός του, η Κίτι, και ένα χαρούμενο σκυλάκι, που οι δύο γάτες φωνάζουν Περίτο. Οι ήρωες πρέπει να φτάσουν στο Αστέρι πριν τους εχθρούς τους, τη... (Περισσότερα)


"Σλάμπερλαντ"
★★★★★★★
Από τότε που πέθανε η μαμά της, η Νίμο ζει σε ένα γραφικό φάρο με τον πατέρα της, Πίτερ. Ο Πίτερ της μαθαίνει πώς να συντηρεί το φάρο και της αφηγείται ευφάνταστες ιστορίες για τις περιπέτειές του με τον παλιό του συνεργάτη, τον Φλιπ. Όταν ο Πίτερ χάνεται στη θάλασσα, τη φροντίδα της Νίμο αναλαμβάνει ο αποξενωμένος θείος της, ο Φίλιπ. Ένα βράδυ, στο όνειρό της, η Νίμο συναντά τον Φλιπ, ένα εκκεντρικό ανθρωπόμορφο πλάσμα που μπορεί να μπαίνει στα όνειρα των ανθρώπων. Μαζί ξεκινούν να βρουν ένα μαγικό... (Περισσότερα)


★★★★★★★
Κάθε Χριστούγεννα τα πνεύματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος στοιχειώνουν έναν διαφορετικό άνθρωπο με σκοπό να τον αλλάξουν προς το καλύτερο. Ο νέος τους στόχος είναι ο Κλιντ Μπριγκς, ένας επιτυχημένος Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων που χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να προωθήσει τους πελάτες του. Ωστόσο, ο καπάτσος Κλιντ αντιστέκεται σθεναρά στις προσπάθειες των πνευμάτων να τον αλλάξουν και ανατρέπει συνεχώς τα σχέδιά τους. Τότε, το Πνεύμα του Παρόντος συνειδητοποιώντας πως η υπόθεση του Κλιντ απαιτεί μια αντισυμβατική προσέγγιση, τον μεταφέρει... (Περισσότερα)

"Παράξενος Κόσμος" 
★★★★★★★★☆☆  
Ο Γέιγκερ Κλέιντ και ο γιος του Σέρτσερ είναι εξερευνητές που προσπαθούν να ανακαλύψουν τι υπάρχει πίσω από τα βουνά που περιβάλλουν τη χώρα τους, την Αβαλόνια. Σε μια αποστολή τους, ο Σέρτσερ ανακαλύπτει ένα φυτό που εκπέμπει ενέργεια και επιστρέφει με αυτό στην Αβαλόνια, χωρίς τον πατέρα του. 25 χρόνια αργότερα, το φυτό που ο Σέρτσερ ονόμασε Πάντο, αποτελεί την πηγή ενέργειας της χώρας. Όταν ξαφνικά χάνει την ενέργειά του, ο Σέρτσερ, η σύζυγός του Μερίντιαν και ο γιος τους Ίθαν, προσπαθώντας να εντοπίσουν... (Περισσότερα)


"Τα Κακά Παιδιά" 
★★★★★★★★☆☆  
Σε έναν κόσμο όπου άνθρωποι και ανθρωπόμορφα ζώα συνυπάρχουν, ο πνευματώδης και γοητευτικός Λύκος είναι ο αρχηγός των “Κακών Παιδιών”, μιας διαβόητης συμμορίας από ζώα. Όταν η Κυβερνήτης Νταϊάν Φόξινγκτον τον προσβάλει σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Λύκος πείθει τη συμμορία του να κλέψουν το βραβείο που πρόκειται να απονείμει η Κυβερνήτης στον φιλάνθρωπο Καθηγητή Μάρμελαντ. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο Λύκος βοηθά άθελά του μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία τον επαινεί για την πράξη του. Αυτή, η... (Περισσότερα)


"Το Τέρας της Θάλασσας"
★★★★★★★
Η ζωή του θρυλικού κυνηγού θαλάσσιων τεράτων, Τζέικομπ Χόλαντ, ανατρέπεται όταν ένα νεαρό ορφανό κορίτσι, η Μέιζι Μπραμπλ, επιβιβάζεται κρυφά στο πλοίο του. Η Μέιζι θέλει να γίνει και η ίδια κυνηγός τεράτων, όπως ήταν και οι γονείς της πριν πεθάνουν. Όταν ο Τζέικομπ και η Μέιζι χωρίζονται αναπάντεχα από το υπόλοιπο πλήρωμα, αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στα θαλάσσια θηρία. Ωστόσο, όταν συναντούν το πιο τρομακτικό από αυτά, το θρυλικό Κόκκινο Κτήνος, υποψιάζονται ότι η αλήθεια μπορεί... (Περισσότερα)


"Πάντα στο Κόκκινο" 
★★★★★★★★☆☆  
Η Μέι, μια Κινεζο-Καναδή 13χρονη, είναι η επιτομή της πληθωρικότητας και της επιτυχίας. Είναι υπάκουη κόρη, αφοσιωμένη φίλη, εξαιρετική μαθήτρια και θαυμάστρια του boy band, 4*Town. Στο σπίτι, η Μέι εξισορροπεί τα καθήκοντά της ως μελλοντική φύλακας του οικογενειακού τους ναού με τις προσδοκίες της στοργικής, μα απαιτητικής μητέρα της. Ωστόσο, όταν ξαφνικά μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο κόκκινο πάντα, ο κόσμος της ανατρέπεται. Στη νέα της μορφή, η Μέι γίνεται ο πιο συναισθηματικός και αδάμαστος εαυτός... (Περισσότερα)


"Κρουέλα" 
★★★★★★★★☆☆ 
Η Εστέλλα, ένα ταλαντούχο μα οξύθυμο κορίτσι, ονειρεύεται να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Μετά από πολλούς καυγάδες στο σχολείο, η μητέρα της αποφασίζει να μετακομίσουν στο Λονδίνο. Όταν όμως η μητέρα της πεθαίνει με τραγικό τρόπο, η Εστέλλα καταλήγει να κλέβει για να επιβιώσει μαζί με άλλα δύο ορφανά παιδιά. Δέκα χρόνια αργότερα, το όνειρο της ξαναζωντανεύει, όταν με τη δημιουργικότητα της εντυπωσιάζει τη διάσημη αλλά αδίστακτη σχεδιάστρια μόδας, Βαρόνη. Όμως, καθώς η Εστέλλα ανακαλύπτει... (Περισσότερα)

"Λούκα"
★★★★★★★★☆☆
Ο Λούκα, ένα παιδί-θαλάσσιο τέρας, ζει στον βυθό έξω από την παραθαλάσσια πόλη Πορτορόσο. Αν και κατακλύζεται από περιέργεια για τον κόσμο έξω από το νερό, το αγόρι δεν έχει βγει ποτέ στην επιφάνεια, καθώς οι γονείς του τον προειδοποιούν πως οι άνθρωποι σκοτώνουν πλάσματα σαν και αυτούς. Όταν ο Λούκα συναντά τον Αλμπέρτο, ένα λίγο μεγαλύτερο αγόρι του είδους του, τον ακολουθεί στη στεριά. Εκεί ανακαλύπτει πως τα θαλάσσια τέρατα μετατρέπονται σε ανθρώπους όταν στεγνώνουν. Σύντομα... (Περισσότερα)

    
The Mitchells vs. the Machines (2021)
The Mitchells vs. the Machines (2021)
"Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών"
★★★★★★★★☆☆
Αν και οι εκκεντρικές ταινίες της Κέιτι Μίτσελ δεν καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν τους γονείς της, της κερδίζουν μια θέση στην κινηματογραφική σχολή των ονείρων της στην άλλη άκρη της χώρας. Η Κέιτι ανυπομονεί να βρεθεί εκεί, όμως ο πατέρας της, σε μια σπασμωδική προσπάθεια επανασύνδεσης μαζί της, ακυρώνει το αεροπορικό της εισιτήριο και της ανακοινώνει πως θα την πάει στη σχολή όλη η οικογένεια οδικώς. Αναπάντεχα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η οικογένεια Μίτσελ γίνεται η τελευταία ελπίδα της... (Περισσότερα)

  
Wish Dragon (2021)
Wish Dragon (2021)
"Το Τζίνι-Δράκος"
★★★★★★★★☆☆
Δύο αγαπημένοι φίλοι, οι εννιάχρονοι Ντιν και Λίνα, χωρίζονται, όταν η Λίνα και ο πατέρας της φεύγουν από τη φτωχική τους γειτονιά. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Ντιν είναι αποφασισμένος να ξαναβρεί την παιδική του φίλη, η οποία είναι πια πλούσια και διάσημη. Όταν ένας μυστηριώδης ηλικιωμένος του δίνει μια τσαγιέρα, ο Ντιν γίνεται αφέντης του δράκου Λονγκ, ο οποίος μπορεί να του πραγματοποιήσει τρεις ευχές. Ο ανυπόμονος Λονγκ προτρέπει το αγόρι να ευχηθεί για πλούτο και δύναμη. Ωστόσο, ο Ντιν το μόνο που επιθυμεί είναι τη... (Περισσότερα)

   
"A Whisker Away"
★★★★★★★★☆☆
Αν και απογοητευμένη από τη ζωή της, η έφηβη Μίγιο Σασάκι παρουσιάζεται μπροστά σε όλους χαρούμενη και ατρόμητη. Ένα βροχερό βράδυ, η Μίγιο παίρνει από έναν μυστηριώδη ανθρωπόμορφο γάτο μια μαγική μάσκα που της επιτρέπει να μεταμορφώνεται σε γάτα. Το ίδιο βράδυ, το κορίτσι με τη μορφή γάτας συναντά τον συμμαθητή της Κέντο Χινόντε. Η τρυφερότητα και ο ευγενικός χαρακτήρας του αγοριού κάνουν τη Μίγιο να τον ερωτευτεί παράφορα. Από τότε, τα απογεύματα ο Κέντο έχει για συντροφιά τη... (Περισσότερα)


"Φύγαμε" 
★★★★★★★★☆☆  
Σε έναν κόσμο που κατοικείται από ξωτικά, κένταυρους, γοργόνες και άλλα πλάσματα των μύθων, δύο έφηβα ξωτικά αδέρφια, ο ανασφαλής Ίαν και ο ενθουσιώδης Μπάρλεϊ, λαμβάνουν ένα απρόσμενο δώρο. Δεκαέξι χρόνια νωρίτερα και λίγο πριν πεθάνει, ο πατέρας τους είχε αφήσει στη μητέρα τους, τη Λόρελ, μια μαγική ράβδο και ένα ξόρκι που θα μπορούσε να τον φέρει κοντά τους για μερικές ώρες και μόνο για μία φορά. Ωστόσο, τα αδέρφια δεν καταφέρνουν να επαναφέρουν τον πατέρα τους ολόκληρο και ξεκινούν μια... (Περισσότερα)


"Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης" 
★★★★★★★★☆☆ 
Στην Καλιφόρνια του 19ου αιώνα, ο Μπακ, ένας έξυπνος και δυνατός σκύλος, ζει ευτυχισμένος στο σπίτι του δικαστή Μίλλερ, μέχρι που τον κλέβουν και τον μεταφέρουν στο παγωμένο Γιούκον. Εκεί ο Μπακ μαθαίνει να επιβιώνει σε σκληρές συνθήκες, κερδίζει τις καρδιές των περισσότερων ανθρώπων και σκύλων γύρω του και έρχεται σε επαφή με την άγρια φύση του. Όταν καταλήγει στα χέρια ενός ανελέητου χρυσοθήρα, εμφανίζεται ο μοναχικός Τζον Θόρτον που σώζει τη ζωή του Μπακ. Ως ίσοι και φίλοι, σκύλος και άνθρωπος... (Περισσότερα)


Οι Κρουντς 2: Nέα Eποχή (2020)
The Croods: A New Age (2020)
"Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Γκάι προτείνει στην Ιπ να δημιουργήσουν τη δική τους “αγέλη”, ο πατέρα της, ο Κραγκ, πανικοβάλλεται. Όταν όμως οι Κρουντς ανακαλύπτουν μια περιφραγμένη περιοχή με τρεχούμενο νερό και άφθονο φαγητό, ο Κραγκ πιστεύει πως βρήκε τον τρόπο να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη. Δημιουργοί αυτού του κόσμου είναι οι Μπέτερμαν, μια οικογένεια πιο εξελιγμένων ανθρώπων που γνώριζαν τον Γκάι όταν ήταν παιδί. Ο Φιλ και η Χόουπ Μπέτερμαν προσφέρονται να φιλοξενήσουν τους πρωτόγονους Κρουντς ελπίζοντας πως... (Περισσότερα)


Ο Ένας και Μοναδικός Ιβάν (2020)The One and Only Ivan (2020)
"Ο Ένας και Μοναδικός Ιβάν" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ένας ευγενικός γορίλας, ο Ιβάν, αποτελεί την κύρια ατραξιόν ενός μικρού τσίρκου που στεγάζεται μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο. Αν και περιορισμένος μέσα σε ένα κλουβί, ο Ιβάν είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του, στα υπόλοιπα εκπαιδευμένα ζώα αλλά και στον ιδιοκτήτη τους, τον Μακ. Όμως όταν φτάνει ένα ελεφαντάκι, η Ρούμπι, ο Ιβάν αναλαμβάνει να της βρει ένα αληθινό σπίτι. Μερικά λευκά χαρτιά και κηρομπογιές ξυπνάνε μέσα στον Ιβάν αναμνήσεις από τη σύντομη ζωή του στη ζούγκλα και χρησιμοποιεί τις καλλιτεχνικές... (Περισσότερα)


"Ο Μυστικός Κήπος" 
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο τρυφερός της πατέρας και η απόμακρη μητέρα της πεθαίνουν, η νεαρή Μαίρη Λένοξ αναγκάζεται να μετακομίσει από το σπίτι της στην Ινδία στο απομονωμένο κτήμα του θείου της, Άρτσιμπαλντ Κρέιβεν, στο Γιορκσάιρ. Εκεί, η Μαίρη εξερευνά τον αχανή χερσότοπο παρέα με έναν αδέσποτο σκύλο που την οδηγεί σε έναν μυστικό κήπο. Το πληγωμένο κορίτσι αρχίζει να βλέπει πιο αισιόδοξα τη ζωή χάρη στις ευεργετικές δυνάμεις του κήπου, τις οποίες μοιράζεται απλόχερα με άλλα δύο παιδιά που τις έχουν ανάγκη, τον... (Περισσότερα)


Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - Φαρμαγεδών (2019)A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (2019)
"Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - Φαρμαγεδών"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η αξιολάτρευτη εξωγήινος LU-LA προσγειώνεται κοντά στη φάρμα Μόσι Μπότομ, οι απίθανες δυνάμεις της και η γλυκιά, σκανδαλιάρικη προσωπικότητά της κατακτούν τις καρδιές του Σον και του κοπαδιού του. Ο πανέξυπνος και επίσης καλόκαρδος και ζωηρός Σον αναλαμβάνει να βοηθήσει τη νέα του φίλη να εντοπίσει το διαστημόπλοιο της και να επιστρέψει στον πλανήτη της, αλλά και να την προστατεύσει από έναν απειλητικό οργανισμό που κυνηγά εξωγήινους. Ταυτόχρονα, ο Αγρότης αποφασίζει να... (Περισσότερα)


Abominable (2019)Abominable (2019)
"Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων" 
★★★★★★★★☆☆
Σε μια Κινεζική μητρόπολη, η έφηβη Γι έχει απομονωθεί μετά από τον θάνατο του πατέρα της. Όταν βρίσκει στην ταράτσα της ένα φοβισμένο Γέτι, το κορίτσι ξεκινάει ένα μακρινό ταξίδι για να το βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι του, στα Ιμαλάια. Στο πλευρό της Γι και του μαγικού πλάσματος που ονομάζει Έβερεστ, βρίσκονται δύο γείτονές της, ο εθισμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Τζιν και ο μικρότερος ξάδελφος του, ο ενθουσιώδης Πενγκ. Κατά μήκος της διαδρομής, η ομάδα καταδιώκεται από έναν πλούσιο ηλικιωμένο και... (Περισσότερα)


"Ντάμπο
★★★★★★★★☆☆
Επιστρέφοντας από τον πόλεμο, ο Χολτ επιθυμεί να συνεχίσει τη δουλειά του ως ιππέας στο τσίρκο του Μαξ Μεντίτσι, όμως έχοντας χάσει το χέρι του, τη σύζυγο και παρτενέρ του, και τα άλογα του, καταλήγει να αναλάβει τη φροντίδα των ελεφάντων. Ο Χολτ και τα παιδιά του δένονται με τον νεογέννητο Ντάμπο, ένα ελεφαντάκι που αρχικά γελοιοποιείται για τα μεγάλα αυτιά του, όμως σύντομα γίνεται το αστέρι του τσίρκου καθώς μπορεί να πετά. Το χάρισμα του Ντάμπο προσελκύει τον επιχειρηματία Βάντεβιρ, που... (Περισσότερα)


Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3 (2019)How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3"
★★★★★★★★☆☆
Ενώ πλέον οι Βίκινγκ του Μπερκ δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς τους αγαπημένους δράκους τους, συνειδητοποιούν πως έχουν μετατραπεί σε εύκολο στόχο για κακοποιούς που θέλουν να αιχμαλωτίσουν τους ιπτάμενους φίλους τους. Ο Hiccup, ως επικεφαλής της φυλής, αποφασίζει πως για να επιβιώσουν την απειλή θα πρέπει να αφήσουν πίσω το χωριό των προγόνων τους και να αναζητήσουν τον μυθικό Κρυφό Κόσμο, από όπου λέγεται πως προέρχονται οι δράκοι. Παράλληλα, ο Toothless συναντά για... (Περισσότερα)


"Jumanji: Το Παιχνίδι Παίζεται Αλλιώς" 
★★★★★★★★☆☆
Δύο χρόνια μετά την πρώτη τους περιπέτεια στον κόσμο του Jumanji, ένας από τους τέσσερις φίλους αποφασίζει να ξαναμπεί μόνος του στο παιχνίδι. Όταν το ανακαλύπτουν οι υπόλοιποι αποφασίζουν να τον ακολουθήσουν, σίγουροι πως μπορούν να τον βοηθήσουν να το τερματίσει, τόσο λόγω της εμπειρίας τους όσο και της δεμένης ομάδας τους. Όμως το παιχνίδι όχι μόνο δυσλειτουργεί, προκαλώντας μεγάλες ανατροπές στην ομάδα, αλλά επίσης τους μεταφέρει στην επόμενη πίστα με ανεξερεύνητες τοποθεσίες, νέα δυνατά... (Περισσότερα)


Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ (2019)Missing Link (2019)
"Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ
★★★★★★★★☆☆
Ο Σερ Λάιονελ Φροστ, ένας χαρισματικός ερευνητής μυθικών πλασμάτων, προσπαθεί να γίνει μέλος της ελιτίστικης Λέσχης Εξερευνητών του Λονδίνου. Όταν λαμβάνει μια επιστολή με την τοποθεσία ενός Μεγαλοπόδαρου, ο Φροστ ανακαλύπτει το πλάσμα και το ονομάζει κ. Λινκ. Ο νοήμων και ευγενικός κ. Λινκ του αποκαλύπτει πως ο ίδιος έστειλε το γράμμα καθώς χρειάζεται τη βοήθειά του για να βρει τους συγγενείς του, τα Γέτι των Ιμαλαΐων. Ο Φροστ συμφωνεί να τον βοηθήσει και στην ομάδα προστίθεται η δυναμική... (Περισσότερα)


"Ο Βασιλιάς των Λιονταριών" 
★★★★★★★★☆☆ 
Στην Αφρικανική σαβάνα ο Σίμπα, ο νεαρός γιος του βασιλιά των λιονταριών Μουφάσα και της βασίλισσας Σαράμπι, αγκαλιάζει το βασιλικό του πεπρωμένο με παιδική αφέλεια και εξερευνά τα εδάφη του με τη φίλη του, τη Νάλα. Παράλληλα όμως, ο αδελφός του Μουφάσα, ο Σκαρ, δολοπλοκεί για να ανέβει ο ίδιος στον θρόνο, και το σχέδιό του οδηγεί σε τραγωδία και την αυτοεξορία του Σίμπα. Με τη βοήθεια δύο νέων φίλων, ο Σίμπα μεγαλώνει στη ζούγκλα, μέχρι που η καταστροφική διακυβέρνηση του Σκαρ ωθεί... (Περισσότερα)


"Τόγκο" 
★★★★★★★★☆☆ 
Το 1925, η παραθαλάσσια πόλη Νομ της Δυτικής Αλάσκας προσβάλλεται από μια θανατηφόρα επιδημία διφθερίτιδας, η οποία πλήττει κυρίως τα παιδιά. Η θεραπεία με τη μορφή μιας αντι-τοξίνης βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά και η αερομεταφορά της είναι αδύνατη λόγω μιας σφοδρής χιονοθύελλας που καλύπτει ολόκληρη την περιοχή. Τότε, ο εκπαιδευτής σκύλων Λέναρντ Σεπάλα, με το έλκηθρο του που το έλκουν χάσκι και οδηγό τους τον αγαπημένο του σκύλο, τον 12χρονο Τόγκο, ξεκινά ένα επικίνδυνο... (Περισσότερα)


Toy Story 4 (2019)Toy Story 4 (2019)
"Η Ιστορία των Παιχνιδιών 4
★★★★★★★★
Αφότου o Άντι χάρισε τα παιχνίδια του στη νεαρή Μπόνι, ο Γούντι συνειδητοποιεί ότι δεν καταλαμβάνει την ίδια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της όπως στου Άντι. Όμως, προσηλωμένος στην ιδέα πως ένα παιχνίδι πρέπει να είναι αφοσιωμένο στο παιδί του, αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Φόρκι, το νέο αγαπημένο παιχνίδι της Μπόνι που δημιούργησε μόνη της, να αποδεχτεί το ρόλο του ως παιχνίδι. Όταν ο Γούντι και ο Φόρκι απομακρύνονται από την Μπόνι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, συναντούν την αδίστακτη κούκλα Γκάμπι... (Περισσότερα)



Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (2018)Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (2018)
"Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ" 
★★★★★★★★
Όταν το τιμόνι του βιντεοπαιχνιδιού Sugar Rush σπάει ανεπανόρθωτα, ο Ραλφ και η Βανέλοπη μπαίνουν στο διαδίκτυο μέσω του WIFI για να βρουν ένα ανταλλακτικό. Για να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται για το νέο τιμόνι, ο Ραλφ καταλήγει να φτιάχνει μια σειρά από ανόητα βίντεο και να τα ανεβάζει στο BuzzzTube. Παράλληλα, η Βανέλοπη σκέφτεται να αφήσει το δικό της παιχνίδι, προκειμένου να παραμείνει στο Slaughter Race, ένα βίαιο παιχνίδι αυτοκινήτων, το οποίο της προσφέρει τις συναρπαστικές εμπειρίες που αποζητά, όμως... (Περισσότερα)


Ο Μικροπόδαρος (2018)Smallfoot (2018)
"Ο Μικροπόδαρος" 
★★★★★★★★☆☆
Μια φυλή Γέτι ζει απομονωμένη στα βουνά των Ιμαλαΐων, πάνω από τα σύννεφα, σύμφωνα με κανόνες που βρίσκονται γραμμένοι πάνω σε αρχαίες πέτρες. Όταν ο Μίγκο, ένα αφοσιωμένο μέλος της κοινότητας, συναντά τυχαία έναν Μικροπόδαρο, του οποίου την ύπαρξη οι πέτρες αρνούνται, το νεαρό Γέτι μοιράζεται την ανακάλυψή του με τους συμπολίτες του. Όμως η εναντίωση στις πέτρες συνεπάγεται σε εξορία και ο Μίγκο απομακρύνεται από τη φυλή του. Τότε, αν και σύμφωνα με τις πέτρες δεν υπάρχει τίποτα κάτω από τον κόσμο... (Περισσότερα)


Beauty and the Beast (2017)
"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" 
★★★★★★★★☆☆
Μια μάγισσα μεταμορφωμένη σε ζητιάνα αναζητά καταφύγιο από το κρύο στο παλάτι ενός αλαζονικού πρίγκιπα, προσφέροντάς του σε αντάλλαγμα ένα τριαντάφυλλο. Όταν ο πρίγκηπας τη διώχνει, η μάγισσα τον μεταμορφώνει σε θηρίο και τους υπηρέτες του σε ζωντανά οικιακά αντικείμενα. Αν το Τέρας καταφέρει να αγαπήσει κάποιον άλλο και να κερδίσει την αγάπη του μέχρι να πέσει και το τελευταίο πέταλο από το μαγεμένο τριαντάφυλλο, τότε το ξόρκι θα λυθεί. Αν όχι, θα παραμείνει για πάντα θηρίο. Χρόνια αργότερα, τις πόρτες του... (Περισσότερα)


"Jumanji: Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα
★★★★★★★☆☆
Τέσσερις συμμαθητές, ο αμήχανος Σπένσερ, ο αθλητικός Φριτζ, η δημοφιλής Μπέθανι και η εσωστρεφής Μάρθα, ανακαλύπτουν στην αποθήκη του σχολείου τους μια παλιά κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών με ένα παιχνίδι που δεν έχουν ξανακούσει, το Jumanji. Όταν αποφασίζουν να το παίξουν, οι έφηβοι μεταφέρονται μαγικά στην επικίνδυνη ζούγκλα του Jumanji με τα σώματα των avatars που είχαν επιλέξει. Για να τερματίσουν το παιχνίδι, τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα δυνατά σημεία των avatars τους, να ανακαλύψουν... (Περισσότερα)

    
Finding Dory (2016)
"Ψάχνοντας την Ντόρι" 
★★★★★★★★☆☆
Ένα χρόνο μετά την επική της περιπέτεια στο πλευρό του Μάρλιν ψάχνοντας τον Νέμο, η Ντόρι ζει πλέον κοντά τους στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας. Όταν το αισιόδοξο ψαράκι με την αδύναμη μνήμη θυμάται ξαφνικά τους γονείς της, τους οποίους έχασε όταν ήταν ακόμα παιδί, ξεκινά με τους φίλους της ένα νέο περιπετειώδες ταξίδι για να τους βρει. Τα στοιχεία που ακολουθούν τους οδηγούν σε ένα Ινστιτούτο Θαλάσσιας Ζωής στην απέναντι πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού, στην Καλιφόρνια, όπου... (Περισσότερα)



"Κουνγκ Φου Πάντα 3"
★★★★★★★★☆☆
Καθώς ο Μάστερ Σίφου προσπαθεί να βρει το Τσι του, τη ζωτική εσωτερική του ενέργεια, τη θέση του ως Δάσκαλος των Υπέροχων Πέντε αναλαμβάνει ο Πο, ο οποίος ταυτόχρονα επανασυνδέεται απροσδόκητα με τον χαμένο βιολογικό του πατέρα. Παράλληλα, ο Κάι, ένας υπερφυσικός πολεμιστής ταύρος κλέβει το Τσι των δασκάλων Κουνγκ Φου, ξεκινώντας από αυτούς που έχουν περάσει στο κόσμο των πνευμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Δάσκαλου Ούγκγεϊ. Τότε, ο Πο επιστρέφει στη γενέτειρά του, τον μυστικό... (Περισσότερα)


Pete's Dragon (2016)
"Ο Πιτ και ο Δράκος του"
★★★★★★★★☆☆
Ο Πιτ, ένα πεντάχρονο αγόρι, χάνει τους γονείς του σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και μένει ολομόναχος σε ένα αχανές δάσος της βορειοδυτικής ακτής της Αμερικής. Εκεί, το παιδί συναντά έναν φιλικό δράκο, ο οποίος τον παίρνει υπό την προστασία του. Έξι χρόνια αργότερα, τον Πιτ ανακαλύπτει η δυναμική και καλόκαρδη φύλακας του δάσους, η Γκρέις, ο πατέρας της οποίας, ο κ. Μίτσαμ, απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες, που κανείς δεν πιστεύει, για τον δράκο που ζει στο δάσος. Η Γκρέις παίρνει κοντά της τον... (Περισσότερα)


The Jungle Book (2016)
"Το Βιβλίο της Ζούγκλας"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο προστατευτικός μαύρος πάνθηρας Μπαγκίρα βρίσκει στη ζούγκλα ένα μικρό ορφανό αγόρι, το εμπιστεύεται στη φροντίδα μιας αγέλης λύκων, οι οποίοι το ονομάζουν Μόγλη. Το παιδί μεγαλώνει ευτυχισμένο ως ένα από τα κουτάβια της στοργικής λύκαινας Ράκσα, μέχρι που αναγκάζεται να αναζητήσει το χωριό των ανθρώπων για να βρει καταφύγιο από τον αιμοδιψή τίγρη Σιρ Χαν που τον θέλει νεκρό. Στο επικίνδυνο ταξίδι του, τον Μόγλη συνοδεύει ο Μπαγκίρα, ενώ το παιδί συναντά και νέους φίλους, ανάμεσά τους και... (Περισσότερα)


Cinderella (2015)
"Σταχτοπούτα"
★★★★★★★★☆☆
Μετά το θάνατο της μητέρας της, ο πατέρας της Έλλα ξαναπαντρεύεται τη Λαίδη Τρεμέιν, η οποία έχει δύο κόρες, τη Ντριζέλα και την Αναστασία. Όταν πεθαίνει και ο πατέρας της, η Έλλα υποφέρει τη σκληρή συμπεριφορά της θετής της οικογένειας. Μια μέρα, η Έλλα συναντά στο δάσος τον Κιτ, τον πρίγκιπα του βασιλείου, και οι δυο τους ερωτεύονται μα χωρίζουν χωρίς να γνωρίζουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου. Ο Κιτ ελπίζοντας να ξαναδεί την Έλλα, πείθει τον πατέρα του προσκαλέσουν όλες της ελεύθερες κοπέλες του βασιλείου στον... (Περισσότερα)


Shaun the Sheep Movie (2015)Shaun the Sheep Movie (2015)
"Σον το Προβατάκι: Η Ταινία"
★★★★★★★★☆☆
Ο Σον, ένα σκανδαλιάρικο και έξυπνο πρόβατο, ζει με το κοπάδι του στην παραδοσιακή αγγλική φάρμα Μόσι Μπότομ. Έχοντας βαρεθεί τη ρουτίνα του αγροκτήματος, ο Σον καταστρώνει ένα σχέδιο για να πάρει μια μέρα ρεπό, παρασύροντας τον Αγρότη να κοιμηθεί. Ωστόσο, το σχέδιο πάει στραβά και ο αγρότης καταλήγει στη Μεγάλη Πόλη με αμνησία, όπου κατά τύχη γίνεται διάσημος κομμωτής. Παράλληλα, ο πιστός σκύλος του, ο Μπίτζερ, ο Σον και το υπόλοιπο κοπάδι ταξιδεύουν στην πόλη για να βρουν τον... (Περισσότερα)


"Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν - Πίνατς: Η Ταινία"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η Μικρή Κοκκινομάλλα μετακομίζει απέναντί του, ο καλόκαρδος μα ανασφαλής Τσάρλι Μπράουν την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Ακολουθώντας τη λανθασμένη συμβουλή της δύστροπης Λούσι, ο Τσάρλι αποφασίζει πως για να κερδίσει την προσοχή της Μικρής Κοκκινομάλλας, θα πρέπει να την εντυπωσιάσει με μία νίκη. Με επιμονή, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προσπαθεί να κάνει μαγικά κόλπα στην παρουσίαση ταλέντων του σχολείου, να κερδίσει σε έναν διαγωνισμό χορού και να γράψει την καλύτερη έκθεση... (Περισσότερα)


 The Book of Life (2014)
"Το Βιβλίο της Ζωής" 
★★★★★★★★☆☆
Την Ημέρα των Νεκρών, δύο θεοί του Κάτω Κόσμου, η συμπονετική Μουέρτε και ο κατεργάρης Ζιμπάλμπα, βλέπουν τρία παιδιά να παίζουν σε μια μικρή πόλη του Μεξικό. Ο ευαίσθητος Μανόλο και ο φιλόδοξος Χοακίν ανταγωνίζονται για την αγάπη της δυναμικής Μαρίας και οι δύο θεοί βάζουν στοίχημα για το ποιο αγόρι θα την παντρευτεί. Ο πατέρας της Μαρίας τη στέλνει στην Ισπανία, και το κορίτσι όταν επιστρέφει χρόνια αργότερα βρίσκει πως ο Μανόλο είναι ένας ικανός μα αποτυχημένος ταυρομάχος καθώς αρνείται να σκοτώσει τους... (Περισσότερα)


Maleficent (2014)
"Μαλέφισεντ" 
★★★★★★★★☆☆ 
Στο Μουρς, ένα μαγικό, γαλήνιο δάσος που συνορεύει με ένα ανθρώπινο βασίλειο, ζει μια νεαρή νεράιδα, η Μαλέφισεντ, η οποία ερωτεύεται ένα ορφανό αγόρι, τον Στεφάν. Όμως, τα συναισθήματα του Στεφάν επισκιάζονται από τις φιλοδοξίες του και οι δυο τους απομακρύνονται. Η ενήλικη πια Μαλέφισεντ γίνεται η ισχυρή προστάτιδα του κόσμου της, όμως ο Στεφάν θέλοντας να γίνει ο νέος βασιλιάς του δικού του, προδίδει την παιδική του φίλη. Εκείνη, συντετριμμένη από τη βαναυσότητα του Στεφάν, μετατρέπει το... (Περισσότερα)


Το Τραγούδι Της Θάλασσας (2014)Song of the Sea (2014)
"To Τραγούδι Της Θάλασσας"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η μητέρα του 4χρονου Μπεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στη θάλασσα μόλις γέννησε την κόρη της τη Σίρσα, άφησε τον φαροφύλακα σύζυγό της, τον Κόνορ, σε κατάθλιψη και τον Μπεν υπεύθυνο για τη μικρή του αδελφή. Έξι χρόνια αργότερα, μετά από μία μαγική ανακάλυψη, η σιωπηλή Σίρσα καταλήγει κοιμισμένη στην ακτή, με αποτέλεσμα η ανήσυχη μητέρα του Κόνορ να πάρει τα εγγόνια της από τον απομονωμένο φάρο για να ζήσουν κοντά της με ασφάλεια στο Δουβλίνο. Σύντομα όμως τα δύο αδέλφια ξεκινούν ένα... (Περισσότερα)


Omoide no Mânî (2014)
"Όταν η Μάρνι Ήταν Εκεί" - "When Marnie Was There"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η 12χρονη μοναχική Άννα καταρρέει στο σχολείο της μετά από μια κρίση άσθματος, η ανήσυχη ανάδοχη μητέρα της ακολουθεί τη συμβουλή του γιατρού και τη στέλνει να περάσει το καλοκαίρι μαζί με συγγενείς της σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη με καθαρό αέρα και ήρεμο περιβάλλον. Εκεί, η Άννα ανακαλύπτει ένα εγκαταλελειμμένο αρχοντικό, στο οποίο φαίνεται να ζει ένα μυστηριώδες κορίτσι, η Μάρνι. Η Άννα και η Μάρνι σχηματίζουν μια βαθιά φιλία που υπερβαίνει τα όρια της πραγματικότητας και τους επιτρέπει να προχωρήσουν... (Περισσότερα)


Kaguyahime No Monogatari (2013)
"Η Ιστορία της Πριγκίπισσας Καγκούγια" - "The Tale of The Princess Kaguya"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας ανακαλύπτει ένα μικροσκοπικό μωρό μέσα σε ένα βλαστάρι μπαμπού, το παίρνει σπίτι του και μαζί με τη σύζυγό του το μεγαλώνουν στοργικά ως το δικό τους. Το μωρό γρήγορα μεγαλώνει σε ένα νεαρό κορίτσι που απολαμβάνει κάθε στιγμή της ζωής και της ελευθερίας που προσφέρει το φτωχικό χωριό της. Όταν όμως ο πατέρας της βρίσκει χρυσό μέσα σε ένα μπαμπού, μεταφέρει την οικογένεια σε ένα αρχοντικό στην πρωτεύουσα και το κορίτσι καταπιέζεται να υιοθετήσει τους αφύσικους... (Περισσότερα)


The Croods (2013)
"Οι Κρουντς"
★★★★★★★★☆☆
Οι Κρουντς είναι μια οικογένεια Νεάντερταλ, οι οποίοι έχουν κατορθώσει να επιβιώσουν στο σκληρό προϊστορικό περιβάλλον παραμένοντας στη σπηλιά τους όλη την ώρα, εκτός από όταν βγαίνουν για να βρουν τροφή. Ένα βράδυ, ενάντια στους κανόνες του υπερπροστατευτικού πατέρα της, η περιπετειώδης νεαρή Ιπ βγαίνει έξω από τη σπηλιά και συναντά έναν νεαρό ανατομικά σύγχρονο άνθρωπο, τον εφευρετικό Γκάι. Όταν το σπήλαιο τους καταστρέφεται εξαιτίας της διάσπασης των ηπείρων, οι Κρουντς αναγκάζονται να... (Περισσότερα)


Brave (2012)
"Η Γενναία" 
★★★★★★★★☆☆
Κατά τον Μεσαίωνα, στα Χάιλαντς της Σκωτίας, η αντισυμβατική Πριγκίπισσα Μέριντα επαναστατεί ενάντια στην ευπρεπή μητέρα της Βασίλισσα Έλινορ, όταν αρνείται να ακολουθήσει την παράδοση και να παντρευτεί κάποιον από τους γιους των συμμάχων του πατέρα της, του πληθωρικού Βασιλιά Φέργκους. Η Μέριντα ζητά τη βοήθεια μιας μάγισσας για να “αλλάξει” τη μητέρα της, όμως το ξόρκι μεταμορφώνει αναπάντεχα την Έλινορ σε αρκούδα και η Μέριντα έχει λιγότερο από δύο μέρες διορία για να βρει τρόπο να... (Περισσότερα)


Ερνέστ και Σελεστίν (2012)Ernest et Célestine (2012)
"Ερνέστ και Σελεστίν" - "Ernest & Celestine"
★★★★★★★★☆☆
Κάτω από την πόλη των αρκούδων, οι οποίες βλέπουν τα ποντίκια ως παράσιτα, ζει μια κοινωνία τρωκτικών που τρέμει τις αρκούδες. Όμως, η ορφανή ποντικίνα Σελεστίν πιστεύει ότι οι αρκούδες και τα ποντίκια μπορούν να γίνουν φίλοι. Όταν ο πεινασμένος αρκούδος Ερνέστ συναντά τη Σελεστίν προσπαθεί να τη φάει, όμως εκείνη τον βοηθά να βρει αλλού φαγητό, αν και παράνομα. Οι παραβάσεις τους, αλλά κυρίως η συνεργασία τους, εξοργίζει τις κοινότητες τους, και οι δυο τους βρίσκουν καταφύγιο στο σπίτι του Ερνέστ στην... (Περισσότερα)


"Ξενοδοχείο για Τέρατα"
★★★★★★★☆☆
Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Κόμης Δράκουλας χτίζει και λειτουργεί ένα πολυτελές θέρετρο στην Τρανσυλβανία, όπου τέρατα από όλο τον κόσμο καταφθάνουν για να περάσουν τις διακοπές τους μακριά από τους τρομακτικούς ανθρώπους. Ένα αιώνα αργότερα, τις πόρτες του ξενοδοχείου περνά τυχαία και για πρώτη φορά ένας άνθρωπος, ο 21χρονος Αμερικανός ταξιδιώτης Τζόναθαν, τον οποίο ο Δράκουλας μεταμφιέζει σε τέρας για να μην ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοί του. Όταν η κόρη του Δράκουλα, η Μέιβις και ο Τζόνι... (Περισσότερα)


ParaNorman (2012)
"ParaNorman, μια Μεταφυσική Ιστορία" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Νόρμαν Μπάμπκοκ είναι ένα 11χρονο αγόρι που επικοινωνεί με τους νεκρούς. Ωστόσο, κανείς δεν τον πιστεύει εκτός από τον νέο του φίλο, τον Νιλ. Ξαφνικά, εμφανίζεται ο αποξενωμένος θείος του Νόρμαν που του αναθέτει να κάνει κάθε χρόνο ένα τελετουργικό για να προστατεύει την πόλη από την κατάρα μιας μάγισσας. Το αγόρι συμφωνεί, όμως αποτυγχάνει. Τότε επτά καταραμένοι νεκροί σηκώνονται από τους τάφους τους και σπέρνουν πανικό στην πόλη. Ο Νόρμαν προσπαθεί να στείλει τους καταραμένους... (Περισσότερα)


"Πειρατές!" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Πειρατής Καπετάνιος λαμβάνει μέρος για 20ή φορά στο διαγωνισμό “Πειρατής της Χρονιάς”, όπου πάντα επισκιάζεται από άλλους πιο εντυπωσιακούς και επιτυχημένους πειρατές. Αποφασισμένος να συγκεντρώσει τα περισσότερα λάφυρα, λεηλατεί ανεπιτυχώς διάφορα πλοία, μέχρι που συναντά το Beagle, το εξερευνητικό σκάφος του Κάρολου Δαρβίνου. Ο Δαρβίνος αναγνωρίζει τον παπαγάλο του πληρώματος ως το τελευταίο ζωντανό ντόντο, και προτείνει να το παρουσιάσουν σε έναν επιστημονικό διαγωνισμό... (Περισσότερα)


Arthur Christmas (2011)
"Ο Γιος του Άι Βασίλη"
★★★★★★★★☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ ο Άι Βασίλης παραδίδει τα δώρα, ο μεγαλύτερος γιος και διάδοχος του, ο Στιβ, διευθύνει την επιχείρηση από την υψηλής τεχνολογίας έδρα τους στον Βόρειο Πόλο. Ο μικρότερος γιος του Άι Βασίλη, ο αδέξιος και γεμάτος πάθος για τα Χριστούγεννα Άρθουρ, του οποίου η δουλειά είναι να απαντά στα γράμματα των παιδιών, παρακολουθεί την επιχείρηση από μακριά. Όταν μετά το τέλος της παράδοσης των δώρων ένα ξωτικό ανακαλύπτει ένα ξεχασμένο δώρο στο εργαστήριο, ο Άρθουρ... (Περισσότερα)


Χιούγκο (2011)Hugo (2011)
"Χιούγκο"
★★★★★★★★☆☆
Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο ορφανός Χιούγκο ζει μόνος του σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, όπου φροντίζει τα ρολόγια του σταθμού ενώ προσπαθεί να αποφύγει τον αυστηρό επιθεωρητή που θέλει να τον στείλει στο ορφανοτροφείο. Προσπαθώντας να επιδιορθώσει ένα ρομπότ που ο ωρολογοποιός πατέρας του ονειρευόταν να αποκαταστήσει πριν πεθάνει, ο Χιούγκο κλέβει εξαρτήματα από τον Τζορτζ, έναν ηλικιωμένο πωλητή παιχνιδιών. Όταν ο Τζορτζ πιάνει τον Χιούγκο να κλέβει, το αγόρι ζητά τη... (Περισσότερα)


The Muppets (2011)The Muppets (2011)
"Τα Μάπετς"
★★★★★★★★☆☆
Για να γιορτάσουν τη 10η επέτειό τους, ο Γκάρι και η Μαίρη επισκέπτονται το Λος Άντζελες παίρνοντας μαζί τους και τον αδερφό και καλύτερο φίλο του Γκάρι, τον Γουόλτερ, ο οποίος είναι μια ζωντανή μαριονέτα και ο μεγαλύτερος θαυμαστής των εδώ και χρόνια διαλυμένων Μάπετς. Καθώς περιηγούνται το σχεδόν εγκαταλειμμένο πια στούντιο των Μάπετς ανακαλύπτουν πως ένας μεγιστάνας του πετρελαίου σχεδιάζει να το κατεδαφίσει. Τότε οι τρεις τους εντοπίζουν τον Κέρμιτ και τον προτρέπουν να συγκεντρώσει ξανά την παλιά παρέα για... (Περισσότερα)


Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (2011)Winnie the Pooh (2011)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι για άλλη μία φορά ψάχνει να βρει μέλι, όμως σύντομα βάζει την αναζήτησή του σε αναμονή καθώς ανακαλύπτει πως ο Γκαρής έχει χάσει την ουρά του και διεξάγει έναν διαγωνισμό ανάμεσα στους φίλους του για να βρεθεί ένα αντικείμενο που μπορεί να την αντικαταστήσει επάξια. Αργότερα, η Κουκουβάγια παρερμηνεύει ένα σημείωμα του Κρίστοφερ Ρόμπιν και πείθει τον Που, τον Γκαρή, την Κάγκου, τον Ρω, το Γουρουνάκι, τον Λαγό και τον Τίγρη πως ο νεαρός φίλος τους έχει απαχθεί από ένα τρομακτικό πλάσμα... (Περισσότερα)


Despicable Me (2010)
"Εγώ, ο Απαισιότατος" 
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Γκρου, μια εγκληματική ιδιοφυΐα, μαθαίνει πως ένας νέος κακοποιός διέπραξε τη ληστεία του αιώνα κλέβοντας τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, θέτει στόχο να τον ξεπεράσει κλέβοντας ο ίδιος τη Σελήνη. Όμως όταν ο αντίπαλος κακοποιός προσπαθεί να κλέψει το σχέδιο και τη δόξα του Γκρου, εκείνος υιοθετεί τρία ορφανά κοριτσάκια με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως πιόνια στο μεγαλεπήβολο σχέδιό του. Σύντομα, ο φιλόδοξος Γκρου βλέπει την αγάπη των νέων του παιδιών να τον αλλάζει προς το καλύτερο και... (Περισσότερα)


"Ο Μυστικός Κόσμος της Αριέττι" - "The Secret World of Arrietty"
★★★★★★★★☆☆
Η μικροσκοπική 14χρονη Αριέττι, ζει μαζί με τους γονείς της κάτω από το πάτωμα ενός προαστιακού σπιτιού στο Τόκιο, κρυφά από την καλοσυνάτη ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του και τη σκληρή οικιακή της βοηθό. Κατά τη διάρκεια της πρώτη της εξόρμησης στο σπίτι με σκοπό να “δανειστεί” προμήθειες από τους ανθρώπους, η Αριέττι γίνεται αντιληπτή από τον Σο, τον ευγενικό 12χρονο ανιψιό της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, ο οποίος μόλις έχει φτάσει για να ξεκουραστεί πριν από μία εγχείρηση στην καρδιά του... (Περισσότερα)


Η Νάννι ΜακΦί και ο Μεγάλος Σαματάς (2010)Nanny McPhee and the Big Bang (2010)
"Η Νάννι ΜακΦί και ο Μεγάλος Σαματάς" 
★★★★★★★★☆☆
Ενώ ο σύζυγός της πολεμά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ίζαμπελ Γκριν ζει στην αγγλική ύπαιθρο με τα τρία γεμάτα ενέργεια παιδιά τους, φροντίζει την οικογενειακή φάρμα και εργάζεται στο κατάστημα της καλοσυνάτης κυρίας Ντόχερτι που πάσχει από άνοια. Όταν τα δύο κακομαθημένα ανίψια της έρχονται από το Λονδίνο για να ζήσουν και αυτά μαζί της και ταυτόχρονα καταπιέζεται από τις επίμονες προσπάθειες του τζογαδόρου αδελφού του άντρα της να πουλήσει το αγρόκτημα, η νεαρή γυναίκα χρειάζεται απεγνωσμένα... (Περισσότερα)


Coraline (2009)Coraline (2009)
"Το Σπίτι στην Ομίχλη"
★★★★★★★★☆☆
Η Κόραλαϊν μετακομίζει με τους γονείς της στο ισόγειο ενός παλιού σπιτιού και γνωρίζεται με τους εκκεντρικούς γείτονες· τις ηλικιωμένες ηθοποιούς του υπογείου, τον εκπαιδευτή ποντικιών του 1ου ορόφου, τον αμήχανο εγγονό της ιδιοκτήτριας και έναν αδέσποτο γάτο. Καθώς οι γονείς της δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν μαζί της, η Κόραλαϊν εξερευνά το σπίτι. Εκεί ανακαλύπτει μια μικρή πόρτα που οδηγεί σε έναν παράλληλο κόσμο, σχεδόν πανομοιότυπο με τον δικό της, όπου όμως όλα δείχνουν πιο συναρπαστικά και οι άνθρωποι... (Περισσότερα)


Ο Απίθανος Κύριος Φοξ (2009) Fantastic Mr. Fox (2009)
"Ο Απίθανος Κύριος Φοξ"
★★★★★★★★☆☆
Όταν δύο αλεπούδες και ταλαντούχοι κλεφτοκοτάδες, ο κύριος Φόξ και η γυναίκα του Φελίσιτι, εγκλωβίζονται σε μία παγίδα, η Φελίσιτι αποκαλύπτει στον σύζυγό της πως είναι έγκυος και του ζητά, αν ξεφύγουν, να αλλάξει δουλειά. Δύο χρόνια αργότερα, το ζευγάρι απολαμβάνει μια ήσυχη ζωή μαζί με τον έφηβο γιο τους τον Ας, μέχρι που ο κύριος Φοξ ανικανοποίητος από τη δουλειά του ως αρθρογράφος στην τοπική εφημερίδα αρχίζει και πάλι τις επιδρομές σε τρεις γειτονικές φάρμες. Οι τρεις κτηνοτρόφοι ενώνονται για να σκοτώσουν τον... (Περισσότερα)


Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο 2"
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Λάρι Ντέιλι, επιτυχημένος πια επιχειρηματίας, επιστρέφει πάνω στην ώρα στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης για να ανακαλύψει ότι οι φίλοι του αποστέλλονται για μόνιμη αποθήκευση στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν. Το επόμενο βράδυ δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Τζεντεντάια, ο οποίος του λέει ότι δέχονται επίθεση από τον αδερφό του Άχμενρα, τον αδίστακτο Κάμουνρα. Ο Λάρι διεισδύει στο Σμιθσόνιαν για να σώσει τους φίλους του και με τη βοήθεια της Αμέλια Έρχαρτ προσπαθεί να σταματήσει τέσσερις από τους... (Περισσότερα)


 The Princess and the Frog (2009)
"Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος"
★★★★★★★★☆☆
Η Τιάνα, ένα σκληρά εργαζόμενο κορίτσι, προσπαθεί με επιμονή να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο, να ανοίξει το δικό της εστιατόριο στη Νέα Ορλεάνη. Εν το μεταξύ, στην πόλη καταφθάνει ο ανέμελος πρίγκιπας Ναβίν, ο οποίος επιπόλαια παρασύρεται από έναν μάγο βουντού σε μια συμφωνία που τον μεταμορφώνει σε βάτραχο. Ο Ναβίν πιστεύοντας εσφαλμένα πως η Τιάνα είναι πριγκίπισσα, την πείθει να τον φιλήσει ώστε να ξαναγίνει άνθρωπος. Αντ’ αυτού όμως, η Τιάνα μεταμορφώνεται και εκείνη σε... (Περισσότερα)

   
"Ταξίδι στο Κέντρο της Γης" 
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο έφηβος ανιψιός του, ο Σον, έρχεται να περάσει δέκα μέρες κοντά του, ο επιστήμονας Τρέβορ Άντερσον ανακαλύπτει κάποια στοιχεία σχετικά με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του αδερφού του, του Μαξ, τα οποία τους οδηγούν στην Ισλανδία. Εκεί, με τη βοήθεια της οδηγού βουνού Χάνα, ο Τρέβορ και ο Σον ακολουθούν τα βήματα του Μαξ. Όταν παγιδεύονται σε μια σπηλιά, οι τρεις τους καταλήγουν στα βάθη της Γης, όπου συναντούν πρωτόγνωρους κόσμους και εντυπωσιακά πλάσματα. Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται, οι εξερευνητές... (Περισσότερα)


Enchanted (2007)
"Η Μαγεμένη"
★★★★★★★★☆☆
Στον παραμυθένιο κόσμο της Ανταλέιζια, η ρομαντική Τζιζέλ περιμένει υπομονετικά το φιλί της αληθινής αγάπης από τον πρίγκιπα των ονείρων της. Όταν συνάντα τον γενναίο και εξίσου ρομαντικό Πρίγκιπα Έντουαρτ και ετοιμάζεται να τον παντρευτεί, η Τζιζέλ εξορίζεται μαγικά στη Νέα Υόρκη από την κακιά μάγισσα μητριά του Έντουαρτ, τη Βασίλισσα Ναρίσσα. Καθώς η Τζιζέλ περιπλανιέται μόνη και μπερδεμένη στους δρόμους του Μανχάταν, συναντά έναν κυνικό μα καλόκαρδο διαζευγμένο δικηγόρο, τον Ρόμπερτ και τη νεαρή κόρη... (Περισσότερα)


Ratatouille (2007)
"Ο Ρατατούης"
★★★★★★★★☆☆
Εμπνευσμένος από το ίνδαλμα του, τον διάσημο Γάλλο σεφ Αύγουστο Γκουστό, ο Ρεμί, ένας νεαρός αρουραίος προικισμένος με εξαιρετικά αναπτυγμένες αισθήσεις οσμής και γεύσης, ονειρεύεται να γίνει μάγειρας. Όταν χωρίζεται απότομα από την οικογένειά του, ο Ρεμί καταλήγει μόνος του στο Παρίσι, στην κουζίνα του εστιατορίου του πρόσφατα αποθανόντα Γκουστό. Εκεί, ένας νεαρός βοηθός της κουζίνας, ο ορφανός Αλφρέντο Λιγκουίνι, ανακαλύπτει τον Ρεμί και τα εκπληκτικά ταλέντα του και οι δυο τους δημιουργούν μια... (Περισσότερα)


"Μια Νύχτα στο Μουσείο"
★★★★★★★★☆☆
Στη Νέα Υόρκη, ο επίδοξος εφευρέτης και επιχειρηματίας Λάρι Ντέιλι ψάχνει να βρει μια δουλειά για να μην απογοητεύσει τον γιο του, τον Νικ, ο οποίος φαίνεται να θαυμάζει περισσότερο τον πατριό του. Η μόνη θέση που του προσφέρεται είναι αυτή του νυχτοφύλακα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Οι τρεις ηλικιωμένοι πρώην νυχτοφύλακες του αφήνουν ένα εγχειρίδιο με οδηγίες, το οποίο όμως ο Λάρι παραβλέπει να διαβάσει, και στην πρώτη του βάρδια ανακαλύπτει έκπληκτος πως, χάρη σε μια μαγική αιγυπτιακή πλάκα... (Περισσότερα)


"Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο" 
★★★★★★★★☆☆
Καθώς πλησιάζει ο ετήσιος Διαγωνισμός Γιγάντιων Λαχανικών που διοργανώνει η Λαίδη Τότιντον, οι κάτοικοι του αγγλικού χωριού Γουίγκαν βασίζουν την προστασία των πολύτιμων λαχανικών τους στην εταιρεία μη βίαιης καταπολέμησης τρωκτικών του γκαφατζή εφευρέτη Γουάλας και του πανέξυπνου σκύλου του, Γκρόμιτ. Όταν ένα τεράστιο πλάσμα, μισό άνθρωπος, μισό λαγός εισβάλει στους κήπους και τρώει τα λαχανικά, ο Γουάλας και ο Γκρόμιτ αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και να σώσουν τους κήπους και τον... (Περισσότερα)


"Το Πολικό Εξπρές"
★★★★★★★★☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα νεαρό αγόρι που έχει αρχίσει να αμφιβάλει για την ύπαρξη του Άι-Βασίλη, ξυπνά μέσα στη νύχτα και έκπληκτο βλέπει ένα μαγικό τρένο, το Πολικό Εξπρές, να καταφθάνει και να σταματά μπροστά από την αυλή του. Το αγόρι αποδέχεται διστακτικά την πρόσκληση του μυστηριώδη Ελεγκτή, επιβιβάζεται στο τρένο και ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο με σκοπό να γνωρίσει από κοντά τον Άι-Βασίλη. Στη διαδρομή γνωρίζεται με ένα ικανό μα ανασφαλές κορίτσι, ένα αγόρι που... (Περισσότερα)


Lilo & Stitch (2002)
"Λίλο και Στιτς"
★★★★★★★★☆☆
Στο νησί Καουάι της Χαβάης, μετά το θάνατο των γονιών τους, η νεαρή ενήλικας Νάνι προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της τη μικρότερη αδελφή της τη Λίλο, ένα ανυπόταχτο και εκκεντρικό κορίτσι που χρειάζεται έναν φίλο. Σε ένα καταφύγιο ζώων, η Λίλο υιοθετεί ένα εξωγήινο πλάσμα που προσποιείται πως είναι σκύλος και το ονομάζει Στιτς. Γνωστός στον πλανήτη του ως Πείραμα 626, ο Στιτς είναι ένας άτρωτος, έξυπνος και πανίσχυρος γενετικά τροποποιημένος καταζητούμενος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί από τον... (Περισσότερα)


The Cat Returns (2002)Neko no Ongaeshi (2002)
"Ο Γάτος Επιστρέφει" - "The Cat Returns"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η έφηβη Χάρου σώζει τη ζωή ενός γάτου, του Λουν, ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνεί με τις γάτες. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο πατέρας του Λουν και Βασιλιάς των Γατών της στέλνει δώρα και επιμένει να επισκεφτεί η Χάρου το βασίλειό του και να γίνει σύζυγος του γιου του. Προσπαθώντας να ξεφύγει από την κατάσταση, το κορίτσι οδηγείται στο Γραφείο Γατών που απαρτίζεται από ένα γκρινιάρη μα καλόκαρδο γάτο, τον Μούτα, και από δύο αγάλματα που ζωντανεύουν, τον γοητευτικό γάτο Βαρόνο και το φιλικό... (Περισσότερα)


"Σπίριτ, το Άγριο Άλογο" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Σπίριτ, ένα μάστανγκ άλογο με ισχυρό πνεύμα, γεννιέται και μεγαλώνει ελεύθερο στα πανέμορφα βουνά και τις πεδιάδες της Αμερικανικής Δύσης του 19ου αιώνα. Όταν όμως η περιέργειά του τον οδηγεί στους ανθρώπους, εκείνοι τον αιχμαλωτίζουν και τον πουλούν σε ένα τάγμα του Αμερικανικού Ιππικού. Εκεί ένας αξιωματικός χρησιμοποιεί απάνθρωπες μεθόδους για να τον δαμάσει, όμως ο Σπίριτ καταφέρνει να ξεφύγει με τη βοήθεια του επίσης αιχμάλωτου νεαρού Ιθαγενή Αμερικανού, Little Creek. Ο Little Creek αποτυγχάνει και... (Περισσότερα)

   
"Ο Πλανήτης των Θησαυρών"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ένα διαστημόπλοιο συντρίβεται κοντά στο πανδοχείο της μητέρας του, ο νεαρός Τζιμ Χόκινς προσπαθεί να βοηθήσει τον πιλότο του, ο οποίος τελικά πεθαίνει, όχι όμως πριν δώσει στο αγόρι μία μυστηριώδη σφαίρα. Τότε, πειρατές επιτίθενται στο πανδοχείο, αλλά ο Τζιμ, η μητέρα του και ο φίλος τους ο Δρ Ντόπλερ προλαβαίνουν να ξεφύγουν και ανακαλύπτουν ότι η σφαίρα είναι ένας χάρτης που οδηγεί στον Πλανήτη των Θησαυρών. Ο Τζιμ και ο Ντόπλερ ξεκινούν να βρουν τον θρυλικό πλανήτη με το πλοίο της Καπετάνιου... (Περισσότερα)


"Σρεκ" 
★★★★★★★★☆☆
Η ζωή του μοναχικού Σρεκ αναστατώνεται όταν εισβάλουν στον βάλτο του εκατοντάδες παραμυθένιοι χαρακτήρες που εξορίστηκαν εκεί από τον μοχθηρό λόρδο Φάρκουαρντ. Για να επανακτήσει το σπίτι και την ηρεμία του, ο Σρεκ συμφωνεί με τον Φάρκουαρντ να αναλάβει για αυτόν μια αποστολή και με τη βοήθεια ενός πολυλογά γάιδαρου, απελευθερώνει την πριγκίπισσα Φιόνα από έναν μακρινό πύργο. Αν και ο Φάρκουαρντ θέλει να παντρευτεί τη Φιόνα για να γίνει βασιλιάς, εκείνη έχει έναν απρόσμενο χαρακτήρα και ένα... (Περισσότερα)


The Emperor’s New Groove (2000)The Emperor’s New Groove (2000)

"Ο Αυτοκράτορας Έχει Κέφια"

★★★★★★★★☆☆

Μία μέρα πριν από τα 18α γενέθλιά του, ο κεφάτος μα εγωκεντρικός Αυτοκράτορας των Ίνκας, ο Κούζκο, απολύει τη ραδιούργα σύμβουλό του, την Ίζμα, και ενημερώνει τον Πάτσα, τον ανοιχτόκαρδο αρχηγό ενός χωριού, πως σκοπεύει να κατεδαφίσει το χωριό του για να χτίσει εκεί μία καλοκαιρινή βίλα. Η Ίζμα και ο ελαφρόμυαλος βοηθός της, ο Κρονγκ, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τον Κούζκο με ένα μαγικό φίλτρο, αντ’ αυτού όμως ο Αυτοκράτορας μετατρέπεται σε λάμα και καταλήγει στο σπίτι του Πάτσα, από τον οποίο ζητά... (Περισσότερα)



October Sky (1999)October Sky (1999)
"Όνειρα του Ουρανού"
★★★★★★★★☆☆
Το 1957 στο Κόουλγουντ, μια μικρή πόλη ανθρακωρύχων της Δυτικής Βιρτζίνια, ο έφηβος Όμερ Χίκαμ εμπνέεται από την εκτόξευση του Σπούτνικ, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, και ξεκινά να φτιάχνει μικρούς πυραύλους με τη βοήθεια τριών φίλων του και την υποστήριξη της καθηγήτριας τους. Όμως οι κυνικοί κάτοικοι της φτωχής πόλης δεν συμμερίζονται τα όνειρα των παιδιών, ιδίως ο πατέρας του Όμερ και προϊστάμενος του ορυχείου, ο οποίος επιμένει πως ο γιος του πρέπει... (Περισσότερα)


Η Μικρή Πριγκίπισσα (1995)A Little Princess (1995)
"Η Μικρή Πριγκίπισσα"
★★★★★★★★☆☆
Το 1914, η νεαρή Σάρα ζει ευτυχισμένη στη Ινδία μαζί με τον στοργικό και εύπορο χήρο πατέρα της, τον λοχαγό Κρου. Όταν ξεσπά ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο λοχαγός εντάσσεται στον Βρετανικό στρατό, αφού πρώτα εμπιστεύεται την κόρη του σε ένα αριστοκρατικό ιδιωτικό σχολείο της Νέας Υόρκης. Εκεί, με το ελεύθερο πνεύμα, τις γνώσεις και τη φαντασία της, η Σάρα αποκτά φίλους αλλά προκαλεί και την αντιπάθεια της Διευθύντριας. Όταν ο λοχαγός Κρου κηρύσσεται νεκρός και κατάσχονται όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, η... (Περισσότερα)


Jurassic Park (1993)
Jurassic Park (1993)
"Τζουράσικ Παρκ"
★★★★★★★★☆☆
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζον Χάμοντ προσκαλεί τον παλαιοντολόγο Δρ Άλαν Γκραντ και την παλαιοβοτανολόγο Δρ Έλι Σάτλερ να επισκεφθούν το θεματικό του πάρκο σε ένα νησί στα ανοικτά της Κόστα Ρίκα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν ανάμεσα σε ζωντανούς, κλωνοποιημένους δεινόσαυρους. Στην περιήγηση του νησιού συμμετέχουν και ο ταλαντούχος μαθηματικός Δρ Ίαν Μάλκομ, ένας δικηγόρος και τα δύο εγγόνια του Χάμοντ. Όταν ένας υπάλληλος κλείνει το σύστημα ασφαλείας, οι δεινόσαυροι... (Περισσότερα)


Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (1993)The Nightmare Before Christmas (1993)
"Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Τζακ, ο πολυαγαπημένος ηγέτης των τρομακτικών κατοίκων πόλης του Χαλοουίν, παρά τα φυσικά του ταλέντα, την επιτυχία της γιορτής του και τον αμέριστο θαυμασμό των συμπολιτών του, έχει κουραστεί από την ίδια ρουτίνα κάθε χρόνο και επιθυμεί κάτι διαφορετικό. Όταν ανακαλύπτει τυχαία την πόλη των Χριστουγέννων, συνεπαρμένος από τη χαρά και τη ζεστασιά της άγνωστης γιορτής επιστρέφει στην πόλη του και προτρέπει τους συμπολίτες του να αναλάβουν αυτοί φέτος τα Χριστούγεννα. Μοναδική φωνή της λογικής είναι... (Περισσότερα)


Ο Μυστικός Κήπος (1993)The Secret Garden (1993)
"Ο Μυστικός Κήπος"
★★★★★★★★☆☆
Όταν πεθαίνουν οι γονείς της, η δεκάχρονη Μαίρη Λένοξ ταξιδεύει από το σπίτι της στην Ινδία μέχρι τη βόρεια Αγγλία για να ζήσει στο κρύο Βικτοριανό αρχοντικό του θείου της, λόρδου Άρτσιμπαλντ Κρέιβεν. Ο μυστηριώδης Κρέιβεν, μετά τον θάνατο της συζύγου του δεν αντέχει να παραμένει στο σπίτι για καιρό και λείπει συχνά, αφήνοντας την φροντίδα της Μαίρη στην οικονόμο του σπιτιού, την αυστηρή κυρία Μέντλοκ. Εκεί το μοναχικό κορίτσι βρίσκει φίλους και ανακαλύπτει μυστικά, όπως έναν κλειδωμένο, απεριποίητο κήπο και έναν... (Περισσότερα)


Porco Rosso (1992)
Kurenai no Buta (1992)

"Οι Αερομαχίες του Πόρκο Ρόσσο" - "Porco Rosso"
★★★★★★★★☆☆
Ο Μάρκο, ένας κυνικός μα καλόκαρδος πρώην πιλότος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, εργάζεται ως κυνηγός επικηρυγμένων στην Αδριατική Θάλασσα. Ο Μάρκο είναι γνωστός ως Πόρκο, αφού μια κατάρα τον μεταμόρφωσε σε ανθρωπόμορφο γουρούνι. Όταν ένας νεοφερμένος Αμερικανός πιλότος καταρρίπτει το υδροπλάνο του, ο Πόρκο φεύγει για την Ιταλία για να του το επισκευάσει ο παλιός του φίλος, ο Πίκολο. Ωστόσο, τον επανασχεδιασμό του αεροπλάνου αναλαμβάνει η έφηβη εγγονή του Πίκολο, η ταλαντούχα, γλυκιά μα... (Περισσότερα)


The Muppet Christmas Carol (1992)The Muppet Christmas Carol (1992)
"Τα Μάπετς σε μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
★★★★★★★☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, ο στριμμένος τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ απορρίπτει την πρόσκληση του ανιψιού του για Χριστουγεννιάτικο δείπνο, δύο κύριους που συλλέγουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ένα κουνελάκι που τραγουδάει τα κάλαντα και την παράκληση των υπαλλήλων του για περισσότερο κάρβουνο ώστε να ζεσταθούν. Αργότερα τον Σκρουτζ επισκέπτονται τα φαντάσματα των παλιών συνεργατών του, οι οποίοι τον προειδοποιούν να αλλάξει στάση και τον... (Περισσότερα)


"Επιστροφή στο Μέλλον 3" 
★★★★★★
Αποκλεισμένος στο 1955, ο Μάρτι ΜακΦλάι λαμβάνει ένα γράμμα 70 ετών, γραμμένο από τον Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν, στο οποίο ο καθηγητής ενημερώνει τον Μάρτι πως βρίσκεται στην Άγρια Δύση του 1885 και του δίνει οδηγίες για το πως να ανακτήσει το DeLorean και να το επιδιορθώσει, ώστε να επιστρέψει στην εποχή του, το 1985. Όταν ο Μάρτι ανακαλύπτει πως ο Ντοκ, έξι μέρες αφότου έγραψε το γράμμα, δολοφονήθηκε από τον Μπούφορντ “Τρελό Σκύλο” Τάνεν, αποφασίζει να ταξιδέψει και πάλι πίσω στο χρόνο, αυτή τη φορά για... (Περισσότερα)


Labyrinth (1986)
"Ο Λαβύρινθος" 
★★★★★★★★☆☆ 
Όταν η 15χρονη Σάρα εκνευρισμένη με τον μικρό αδελφό της εύχεται να τον πάρουν μακριά τα ξωτικά, δεν περιμένει πως θα πραγματοποιηθεί η ευχή της. Όμως ο Τζάρεθ, ο Βασιλιάς των Ξωτικών, παίρνει το παιδί και δίνει στη Σάρα 13 ώρες διορία για να φτάσει στο κάστρο του, στο κέντρο ενός αχανούς λαβύρινθου, και να διεκδικήσει τον αδερφό της πριν μεταμορφωθεί σε ξωτικό. Εξερευνώντας τον λαβύρινθο, ένα μέρος που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, η Σάρα λύνει γρίφους, αντιμετωπίζει κινδύνους και συναντά παράξενα... (Περισσότερα)


Το Κάστρο στον Ουρανό (1986)Tenkû no shiro Rapyuta (1986)
"Το Κάστρο στον Ουρανό" - "Laputa: Castle in the Sky"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ένα αγόρι, ο Πάτσου, βλέπει ένα λιπόθυμο κορίτσι να κατεβαίνει από τον ουρανό, το πιάνει και το φροντίζει μέχρι να ξυπνήσει. Όταν ξυπνά, η Σίτα, του λέει πως καταδιώκεται από επικίνδυνους ανθρώπους λόγω του κρυστάλλινου μενταγιόν που φορά, το οποίο συνδέεται με τη μυθική αιωρούμενη πόλη Λάπιουτα. Τα δυο παιδιά προσπαθούν να ξεφύγουν από αεροπειρατές που αναζητούν το κάστρο στον ουρανό για τους θρυλικούς θησαυρούς του και από έναν κυβερνητικό πράκτορα που αποζητά τη δύναμη της τεχνολογικά... (Περισσότερα)


"Γκούνις: Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας" 
★★★★★★★★☆☆
Στην παραθαλάσσια Αστόρια, τα σπίτια επτά νεαρών φίλων απειλούνται με κατάσχεση. Για να τα σώσουν, τα παιδιά ακολουθούν τα στοιχεία ενός παλιού χάρτη που οδηγεί στον χαμένο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Μονόφθαλμου Γουίλι. Η ομάδα πρέπει να βρει το δρόμο της μέσα σε έναν λαβύρινθο υπόγειων στοών γεμάτο σκελετούς, επικίνδυνα περάσματα και πολύπλοκες παγίδες που έστησαν εκατοντάδες χρόνια πριν ο πειρατής και το πλήρωμά του. Ταυτόχρονα, τα παιδιά προσπαθούν να ξεφύγουν από μία οικογένεια... (Περισσότερα)


The Black Stallion (1979)
"Το Μαύρο Άλογο"
★★★★★★★★☆☆
Το 1946, ο νεαρός Άλεκ Ράµσεϊ και ο πατέρας του ταξιδεύουν με ένα ατμόπλοιο στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Βόρειας Αφρικής. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεσπά μια δυνατή καταιγίδα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το πλοίο. Το παιδί και ένα αδάμαστο αραβικό άλογο ναυαγούν σε ένα ερημικό νησί και καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν, αναπτύσσεται μεταξύ τους ένας βαθύς δεσμός. Όταν οι δύο ναυαγοί διασώζονται, ο Άλεκ παίρνει το άλογο κοντά του στην Αμερική, όπου το εκπαιδεύει με τη βοήθεια του Χένρι Ντέιλι... (Περισσότερα)


"Οι Μάπετ Σόου στο Χόλιγουντ" 
★★★★★★★★☆☆
Μετά από την πρόταση ενός μάνατζερ του Χόλιγουντ, ο Κέρμιτ αποφασίζει να διεκδικήσει μια καριέρα στον κινηματογράφο. Με το όνειρο να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους ευτυχισμένους, ταξιδεύει από τον μικρό του βάλτο στη Φλόριντα προς την Καλιφόρνια και ενώνεται με άλλα Μάπετς με παρόμοιες φιλοδοξίες, όπως τον Φόζι τον Αρκούδο, τη Μις Πίγκι, τον Γκόνζο και τον Άνιμαλ. Ταυτόχρονα όμως ο ταλαντούχος βάτραχος καταδιώκεται από έναν αδίστακτο επιχειρηματία, ο οποίος προσπαθεί να τον πείσει να γίνει εκπρόσωπος... (Περισσότερα)


The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι ένα αφελές, φιλικό και ενθουσιώδες λούτρινο αρκουδάκι ζει στο ειρηνικό Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων όπου μοιράζεται περιπέτειες με τους φίλους του, τον Γκαρή, την Κάγκου και τον Ρω, το Γουρουνάκι, τον Λαγό, την Κουκουβάγια και τον Τίγρη, καθώς και το αγαπημένο του αγόρι, τον ευγενικό Κρίστοφερ Ρόμπιν. Η ταινία αφηγείται τέσσερις διαφορετικές ιστορίες κατά τις οποίες ο Γουίνι αναζητά μέλι, αντιμετωπίζει μια καταιγίδα, υπομένει τον υπερκινητικό Τίγρη και αποχαιρετά τον Κρίστοφερ Ρόμπιν όταν το αγόρι... (Περισσότερα)


The Railway Children (1970)
"Τα Παιδιά που Έβλεπαν τα Τρένα να Περνούν"
★★★★★★★★☆☆
Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο πατέρας της Ρομπέρτα, της Φίλις και του Πίτερ εξαφανίζεται μετά από μία μυστηριώδη επίσκεψη κυβερνητικών πρακτόρων στο σπίτι τους. Η μητέρα τους, η κυρία Γουότερμπερι, αναγκάζεται μετά από οικονομικές δυσκολίες να μετακομίσει με τα τρία παιδιά από την πολυτελή Λονδρέζικη βίλα τους σε ένα ερειπωμένο σπίτι μιας μικρής πόλης του Γιορκσάιρ. Στην επαρχία, τα παιδιά διασκεδάζουν παρακολουθώντας τα τρένα να περνούν, χαιρετούν τους επιβάτες και κάνουν φίλους που θα τους βοηθήσουν να... (Περισσότερα)


Pollyanna (1960)
"Πολυάννα"
★★★★★★★★☆☆
Στις αρχές του 20ου αιώνα, μετά τον θάνατο των ιεραποστόλων γονιών της, η 12χρονη Πολυάννα καταφτάνει στη γραφική και συντηρητική Αμερικανική πόλη του Χάριντον για να ζήσει με την πλούσια και αυστηρή αδελφή της μητέρας της, τη θεία Πόλυ Χάριντον. Η φιλοσοφία της Πολυάννα επικεντρώνεται σε αυτό που αποκαλεί “το παιχνίδι της χαράς”, μια αισιόδοξη και θετική στάση που έμαθε από τον πατέρα της. Σύντομα, η πρόσχαρη διάθεση και ο ενθουσιασμός της νεαρής ηρωίδας εξαπλώνονται, εμπνέουν τους... (Περισσότερα)


Sleeping Beauty (1959)
"Η Ωραία Κοιμωμένη"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα παραβλέπουν να προσκαλέσουν τη μοχθηρή νεράιδα Maleficent (Μαγκούφισα) στον χορό προς τιμήν της γέννησης της κόρης τους Aurora (Αυγή), εκείνη ρίχνει μια σκληρή κατάρα στο μωρό. Σύμφωνα με την κατάρα, η Aurora στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, θα τρυπήσει το δάκτυλό της σε ένα αδράχτι και θα πεθάνει. Τρεις καλόκαρδες και εύθυμες νεράιδες, η Flora, η Fauna και η Merryweather (Φλώρα, Δώρα και Μαριγούλα), και ο γενναίος πρίγκιπας Φίλιπ θα σταθούν στο πλευρό της νεαρής... (Περισσότερα)


Lady and the Tramp (1955)
"Η Λαίδη και ο Αλήτης"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Τζιμ Ντίαρ και η Ντάρλιν, οι ιδιοκτήτες της νεαρής Λαίδης, ενός καλομαθημένου και αφοσιωμένου Κόκερ Σπάνιελ, φεύγουν για ένα ταξίδι, στο σπίτι έρχεται για να προσέχει το μωρό τους, η θεία Σάρα μαζί με τις δύο ύπουλες γάτες της. Μετά από μια αναστάτωση που προκαλούν οι γάτες, η κακοπροαίρετη θεία Σάρα κατηγορεί τη Λαίδη και της φορά με βία ένα φίμωτρο. Η τρομοκρατημένη σκυλίτσα δραπετεύει και συναντά τον Αλήτη, έναν έξυπνο και γενναίο αδέσποτο σκύλο, ο οποίος τη βοηθά να επιβιώσει μακριά από την... (Περισσότερα)


Cinderella (1950)
"Σταχτοπούτα"
★★★★★★★★☆☆
Η Σταχτοπούτα, γεννημένη σε ένα αρχοντικό ενός γαλλικού βασιλείου, χάνει στην παιδική της ηλικία την αγαπημένη της μητέρα και ο στοργικός της πατέρας για να της προσφέρει μια μητρική παρουσία παντρεύεται τη Λαίδη Τρεμέιν. Μετά το θάνατο του πατέρα της, η νεαρή κοπέλα παραμένει στο σπίτι της ως υπηρέτρια της άκαρδης μητριάς και των δύο εξίσου σκληρών θετών αδελφών της, Ντριζέλα και Αναστασία. Όταν η Λαίδη Τρεμέιν την εμποδίζει να πάει στον βασιλικό χορό, όπου ο πρίγκιπας πρόκειται να διαλέξει τη... (Περισσότερα)


Bambi (1942)
"Μπάμπι, το Ελαφάκι" 
★★★★★★★★☆☆
Ένα νεογέννητο ελαφάκι προορίζεται να αναλάβει μία μέρα το ρόλο του Μεγάλου Πρίγκιπα του Δάσους, έναν τίτλο που κατέχει ο πατέρας του, ο οποίος προστατεύει τα υπόλοιπα ζώα από τους κυνηγούς. Ο μικρός Μπάμπι, όπως τον ονομάζει η στοργική μητέρα του, μαθαίνει για τη ζωή, τον κόσμο και παίζει αμέριμνα με τους φίλους του, το γεμάτο ενέργεια λαγουδάκι Θάμπερ, τον ντροπαλό νεαρό ασβό Λουλούδη και το θηλυκό ελαφάκι Φαλίν. Όταν ο Άνθρωπος έρχεται στο δάσος και σκοτώνει τη μητέρα του, το νεαρό ελάφι... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

"Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια" 
★★★★★★★☆☆☆  
Ο σκύλος Κρίπτο και ο Καλ-Ελ είναι οι καλύτεροι φίλοι από τότε που ήταν ακόμα μωρά στον πλανήτη Κρίπτον. Χρόνια αργότερα στη Γη, οι δυο τους συνεργάζονται για να προστατεύουν τους γήινους. Ο Κρίπτο είναι τόσο αφοσιωμένος στον Superman που δεν θέλησε ποτέ άλλο φίλο ή συνεργάτη. Αυτό όμως αλλάζει, όταν ένας πανίσχυρος σούπερ-κακός αιχμαλωτίζει τον Superman και τα υπόλοιπα μέλη της Λεγεώνας της Δικαιοσύνης. Τότε, ο Κρίπτο, έχοντας χάσει προσωρινά τις δυνάμεις του, αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια μιας... (Περισσότερα)


"Η Μαγεμένη 2"
★★★★★★★☆☆☆
Η Τζιζέλ και ο Ρόμπερτ, μαζί με τις κόρες τους, την έφηβη Μόργκαν και το μωρό Σοφία, μετακομίζουν από τη Νέα Υόρκη στα προάστια. Αν και το νέο τους σπίτι μοιάζει με κάστρο και η περιοχή βγαλμένη από παραμύθι, η νέα τους ζωή δεν ξεκινά ομαλά. Το σπίτι χρειάζεται ακόμα δουλειά, η Μόργκαν είναι δυσαρεστημένη μακριά από τους φίλους της, και ο Ρόμπερτ πρέπει να μετακινείται καθημερινά πίσω στη Νέα Υόρκη για τη δουλεία του. Απελπισμένη, η Τζιζέλ χρησιμοποιεί ένα μαγικό ραβδί και εύχεται να γίνει η ζωή τους... (Περισσότερα)


"Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Χέκτορ Π. Βαλέντι, ένας πληθωρικός μα αποτυχημένος ταχυδακτυλουργός, ανακαλύπτει ένα μωρό κροκόδειλο που τραγουδάει και το ονομάζει Λάιλ. Πεπεισμένος πως με το ταλέντο του Λάιλ θα γνωρίσει επιτέλους την επιτυχία, ο Χέκτορ βάζει το σπίτι του ως εγγύηση για να ανεβάσει μία παράσταση. Όμως, ο Λάιλ παγώνει στη σκηνή και ο Χέκτορ χάνει το σπίτι. Χωρίς άλλη επιλογή, ο Χέκτορ αναγκάζεται να φύγει για να κερδίσει χρήματα, αφήνοντας τον Λάιλ στη σοφίτα του σπιτιού. Μήνες αργότερα, στο σπίτι μετακομίζει η οικογένεια... (Περισσότερα)


"Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
★★★★★★★☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1843, ο άκαρδος και τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ απορρίπτει κάθε ευκαιρία να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, αλλά και να νιώσει τη χαρά των γιορτών. Το ίδιο βράδυ, τον επισκέπτεται στο σπίτι του το βασανισμένο φάντασμα του παλιού του συνεργάτη και φίλου του, Τζέικομπ, ο οποίος τον προειδοποιεί ότι και αυτός θα έχει παρόμοια μοίρα όταν πεθάνει, εκτός αν αλλάξει προς το καλύτερο. Πριν φύγει, ο Μάρλεϊ ανακοινώνει στον Σκρουτζ πως θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα για να... (Περισσότερα)


Hotel Transylvania: Transformania (2022)
Hotel Transylvania: Transformania (2022)

"Ξενοδοχείο για Τέρατα: Τερατομεταμορφώσεις" 
★★★★★★★☆☆☆
Η Μέιβις ανακαλύπτει πως ο πατέρας της σχεδιάζει να αποσυρθεί και να αφήσει το ξενοδοχείο σε εκείνη και τον Τζόνι. Όταν το αποκαλύπτει στον Τζόνι, εκείνος ενθουσιασμένος απαριθμεί στον Ντρακ όλες τις ιδέες του για να το ανακαινίσει. Ανησυχώντας πως ο Τζόνι θα καταστρέψει το ξενοδοχείο, ο Ντρακ πανικοβάλλεται και του λέει ψέματα ότι υπάρχει ένας νόμος που επιτρέπει μόνο σε τέρατα να είναι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Απογοητευμένος, ο Τζόνι χρησιμοποιεί μια εφεύρεση που τον μετατρέπει σε τέρας. Όμως, η... (Περισσότερα)


"Το Αγόρι που το Είπαν... Χριστούγεννα"
★★★★★★★☆☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων στο Λονδίνο, τρία αδελφάκια περνούν το βράδυ με την αγαπημένη θεία της πρόσφατα εκλιπούσας μητέρας τους. Η ηλικιωμένη θεία, τους διηγείται μια ιστορία για ένα φτωχό αγόρι, τον Νίκολας, ο οποίος έχει χάσει και αυτός τη μητέρα του. Το παιδί ζει με τον ξυλοκόπο πατέρα του σε ένα φινλανδικό δάσος, σε ένα βασίλειο όπου η ελπίδα έχει χαθεί προ πολλού. Όταν ο βασιλιάς αποφασίζει να προσφέρει ανταμοιβή σε όποιον φέρει κάτι που θα αποκαταστήσει την ελπίδα, ο πατέρας του Νίκολας ξεκινάει μια... (Περισσότερα)


Arlo the Alligator Boy (2021)
Arlo the Alligator Boy (2021)
"Άρλο, το Παιδί-Αλιγάτορας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Άρλο Μπόρεγκαρντ είναι ένα 15χρονο αγόρι, μισός άνθρωπος-μισός αλιγάτορας, που μεγάλωσε στους βάλτους του Αμερικανικού Νότου με τη στοργική ηλικιωμένη Έντμε. Όταν μαθαίνει πως κατάγεται από τη Νέα Υόρκη, ο Άρλο ξεκινά ένα ταξίδι προς τον βορρά για να βρει τον πατέρα που ποτέ δεν γνώρισε. Στη διαδρομή αντιμετωπίζει κινδύνους αλλά κάνει και φίλους, όπως την γιγάντια Μπέρτι και μια ομάδα καλόκαρδων μικροαπατεώνων. Στη Νέα Υόρκη, ο Άρλο συναντά τον Άνσελ Μπόρεγκαρντ, έναν φιλικό μεγιστάνα του... (Περισσότερα)


"'Ohana: Ο Θησαυρός της Χαβάης"
★★★★★★★☆☆☆
Η Πίλι και ο Ιοάνε, δύο αδέρφια μεγαλωμένα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, επιστρέφουν για πρώτη φορά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, στο Οάχου της Χαβάης. Καθώς η μητέρα τους φροντίζει τον ασθενή πατέρα της, η Πίλι και ο Ιοάνε γνωρίζονται με δύο παιδιά του νησιού, τον Κάσπερ και τη Χάνα. Αν και τα δύο αδέρφια δεν μπορούν αρχικά να αντιληφθούν τη γοητεία του νησιού και την αξία του πολιτισμού του, όλα αλλάζουν όταν η Πίλι ανακαλύπτει ένα σημειωματάριο που οδηγεί σε έναν θρυλικό θησαυρό και το περιπετειώδες... (Περισσότερα)


★★★★★★★☆☆☆
Η Φλώρα, ένα 10χρονο κορίτσι με πάθος για τους υπερήρωες και τα κόμικς, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον πρόσφατο χωρισμό των γονιών της. Όταν σώζει έναν σκίουρο, τον ονομάζει Γιούλισις και τον παίρνει σπίτι της. Εκεί, έκπληκτη ανακαλύπτει ότι ο Γιούλισις αναπτύσσει υπερδυνάμεις. Όταν ο Γιούλισις γίνεται στόχος ενός πράκτορα ελέγχου ζώων, η Φλώρα μαζί με τον μπαμπά, τη μαμά και τον νέο της γείτονα, τον νεαρό Γουίλιαμ, καλείται να προστατεύσει τον ασυνήθιστο σκίουρο. Όμως και ο Γιούλισις με τη σειρά του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπινων φίλων... (Περισσότερα)


"My Little Pony: Η Νέα Γενιά
★★★★★★★☆☆☆ 
Στην Equestria, τα Γήινα Πόνυ, οι Μονόκεροι και οι Πήγασοι ζουν πλέον χωριστά, φοβούνται και αντιπαθούν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, η Sunny, ένα Πόνυ της Γης πιστεύει ότι οι τρεις φυλές μπορούν να συνυπάρχουν. Όταν η Sunny συναντά την πρόσχαρη μονόκερο Izzy, μαθαίνει ότι η μαγεία έχει χαθεί εδώ και καιρό. Οι δυο τους, ακολουθούμενες από τον παιδικό φίλο της Sunny, τον σερίφη Hitch, αποφασίζουν να επισκεφτούν τη χώρα των Πήγασων, για να δουν αν εκείνοι μπορούν να βοηθήσουν να αποκατασταθεί η μαγεία. Εκεί... (Περισσότερα)


"Riverdance: Μια Περιπέτεια Κινουμένων Σχεδίων"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Κίγκαν είναι ένα νεαρό αγόρι που ζει ευτυχισμένο με τον παππού και τη γιαγιά του σε έναν φάρο της Ιρλανδίας. Αν και ο ίδιος δεν πιστεύει πως οι ιρλανδικοί μύθοι είναι αληθινοί, ο παππούς του επιμένει πως το φως του φάρου είναι μαγικό. Σύμφωνα με τον παππού, το φως κρατά τον κακό Κυνηγό μακριά από τα μυθικά ελάφια που με τον χορό τους προστατεύουν τη ζωή του τόπου τους. Όταν ο παππούς πεθαίνει, η Ισπανίδα φίλη του Κίγκαν, η Μόγια, παρασύρει το λυπημένο αγόρι στον θρυλικό κόσμο των μαγικών... (Περισσότερα)


"Ο Ρον Χάλασε"
★★★★★★★☆☆☆
Έχοντας σκοπό να δημιουργήσει ρομπότ που θα βοηθούν τα παιδιά να κάνουν φίλους, ο CEO του τεχνολογικού γίγαντα Bubble, Μαρκ Γουίντελ, κατασκεύασε τα B-bots. Σύντομα, ένα 12χρονο αγόρι, ο μοναχικός Μπάρνεϊ, είναι το μοναδικό παιδί στο σχολείο του χωρίς B-bot. Ο πατέρας και η γιαγιά του προσπαθούν να προμηθευτούν ένα B-bot για τα γενέθλιά του, όμως καταλήγουν με ένα ελαφρώς χτυπημένο. Όταν ο Μπάρνεϊ ενεργοποιεί το ρομπότ του, τον Ρον, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι σαν τα υπόλοιπα B-bots. Μέσα από... (Περισσότερα)


"Σπίριτ: Ο Ατίθασος"
★★★★★★★☆☆☆
Στις αρχές του 1900, στη μικρή πόλη Μιραδέρο της Άγριας Δύσης, η Μιλάγκρο εντυπωσιάζει το κοινό με τα ακροβατικά της, αλλά πέφτει από το άλογό της και τραυματίζεται θανάσιμα. Χρόνια αργότερα μετά από το δυστύχημα, η κόρη της, Λάκι, ζει σε μια μεγάλη πόλη με τη θεία της, Κόρα, και τον παππού της. Η Λάκι και η Κόρα ταξιδεύουν πίσω στο Μιραδέρο για να περάσουν το καλοκαίρι με τον πατέρα της Λάκι. Εκεί, το κορίτσι γνωρίζει ένα άγριο μάστανγκ, τον Σπίριτ. Με τη βοήθεια των νέων της φίλων, Άμπιγκεϊλ και Πρου, η Λάκι επιχειρεί να... (Περισσότερα)


"Κυνηγοί Τρολ: Το Ξύπνημα των Τιτάνων"
★★★★★★★☆
H Αρκάντια μπορεί να φαίνεται σαν μια τυπική προαστιακή πόλη, ωστόσο, κρύβει πολλά μυστικά. Κάτω από τους δρόμους της ζουν πολιτισμένα τρολ, ενώ εξωγήινοι ευγενείς και πανίσχυροι μάγοι κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανύποπτους κατοίκους της. Οι ήρωες των σειρών “Κυνηγοί Tρολ”, “Tρεις από το Πουθενά” και “Οι Μάγοι”, επανενώνονται, καθώς δύο από τους τρεις δημιουργούς του σύμπαντος, έχουν χάσει την πίστη τους στο ανθρώπινο είδος. Οι αρχέγονοι μάγοι σχεδιάζουν να καθαρίσουν τη Γη από την... (Περισσότερα)


★★★★★★★☆☆☆
Κάθε μέρα ο ηλικιωμένος Αντρές και το κίνκατζού του, ο Vivo, απολαμβάνουν να παίζουν μαζί μουσική σε μια πλατεία της Αβάνα. Μια μέρα ο Αντρές λαμβάνει ένα γράμμα από την παλιά του φίλη και παρτενέρ, Μάρτα Σαντοβάλ. Η Μάρτα, θρυλική πλέον τραγουδίστρια έτοιμη να αποσυρθεί, καλεί τον Αντρές να παίξει μαζί της στην αποχαιρετιστήρια συναυλία της στο Μαϊάμι. Ο Αντρές θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να μπορέσει να πει στη Μάρτα πώς νιώθει για εκείνη μέσα από ένα τραγούδι που της έγραψε. Όμως, ο Αντρές πεθαίνει και ο Vivo ορκίζεται να πάει εκείνος το τραγούδι του Αντρές στη... (Περισσότερα)


Yes Day (2021)
Yes Day (2021)
"Η Μέρα του Ναι"
★★★★★★★☆☆☆
Η Άλισον και ο Κάρλος Τόρες ήταν ένα ζευγάρι που έλεγε σε όλα ναι, μέχρι που απέκτησε παιδιά. Όταν ήρθαν στη ζωή τους η Κέιτι, ο Νάντο και η Έλλι, οι δύο γονείς ανακάλυψαν πως πλέον είναι αναγκασμένοι να λένε συνεχώς όχι για να προστατεύσουν τα μικρά τους. Σε μια συνάντηση με τους δασκάλους της Κέιτι και του Νάντο, η Άλισον και ο Κάρλος ανακαλύπτουν πως τα παιδιά τους νιώθουν καταπιεσμένα, ιδιαίτερα από τη μητέρα τους. Τότε η Άλισον αποφασίζει να τους επιτρέψει να κερδίσουν μια “μέρα του ναι”, κατά τη... (Περισσότερα)


"Ντούλιτλ" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Μετά το θάνατο της γυναίκας του, ο Δρ Τζον Ντούλιτλ, ένας γιατρός που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τα ζώα, απομονώνεται στην έπαυλή του με μοναδική συντροφιά τα αγαπημένα του ζώα. Μια μέρα, ο Τόμι Στάμπινς, ένα φιλόζωο αγόρι, πυροβολεί κατά λάθος έναν σκίουρο και στρέφεται στον Ντούλιτλ για βοήθεια. Την ίδια μέρα ο Ντούλιτλ ανακαλύπτει ότι η νεαρή Βασίλισσα Βικτώρια έχει δηλητηριαστεί και ξεκινά μαζί με πολλά από τα ζώα του και τον Στάμπινς, για να βρει ένα μυθικό νησί, στο οποίο λέγεται πως... (Περισσότερα)


Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)
Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)
"Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα"
★★★★★★★☆☆☆
Στη βικτοριανή πόλη Κόμπλτον, ο τρυφερός οικογενειάρχης και αγαπητός παιχνιδοποιός Τζερόνικους Τζανγκλ ανακαλύπτει πως η μεγαλύτερη δημιουργία του, μία κούκλα με αυτογνωσία, και ο μαθητευόμενος του έχουν κλέψει τα σχέδια για όλες τις εφευρέσεις του. Ενώ οι δύο συνεργοί δημιουργούν με τα σχέδια του Τζανκλ τη μεγαλύτερη εταιρία παιχνιδιών στον κόσμο, ο Τζερόνικους πέφτει σε κατάθλιψη και καταρρέει εντελώς όταν πεθαίνει η γυναίκα του. Μετά από πολλά χρόνια, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, εμφανίζεται... (Περισσότερα)


"Μουλάν" 
★★★★★★★☆☆ 
Στην αυτοκρατορική Κίνα, οι γονείς της Χουά Μουλάν τη συμβουλεύουν να κρύψει το ισχυρό Τσι της, την απεριόριστη ενέργεια της ζωής που ρέει μέσα της, ανησυχώντας πως αυτό θα την εμποδίσει από το να φέρει τιμή στην οικογένεια μέσω ενός γάμου με έναν καλό σύζυγο. Όταν Ρουράν πολεμιστές εισβάλλουν στην Κίνα, ο αυτοκράτορας διατάζει πως κάθε οικογένεια πρέπει να συνεισφέρει έναν άνδρα για να πολεμήσει τον εχθρό. Συνειδητοποιώντας ότι ο ηλικιωμένος και αδύναμος πατέρας της δεν θα επιβιώσει στον πόλεμο, η... (Περισσότερα)

  
"Φεγγάρι, Σου 'ρχομαι
★★★★★★★☆☆☆
Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας της, η 12χρονη Φέι Φέι ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της σχεδιάζει να ξαναπαντρευτεί. Η μελλοντική μητριά της είναι μια ευγενική γυναίκα με έναν ζωηρό 8χρονο γιο, τον Τσιν, ο οποίος αντιμετωπίζει τη Φέι Φέι ως αδερφή του από την πρώτη στιγμή. Όμως η Φέι Φέι βλέπει το αγόρι ως ενόχληση και τη μητέρα του ως απειλή. Για να πείσει τον πατέρα της ότι η αγάπη διαρκεί για πάντα και δεν πρέπει να ξαναπαντρευτεί, το κορίτσι φτιάχνει ένα πύραυλο για πάει στο φεγγάρι και να αποδείξει... (Περισσότερα)


"Sonic: Η Ταινία" 
★★★★★★★☆☆  
Κυνηγημένος από πλάσματα που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνάμεις του, ο εξαιρετικά γρήγορος σκαντζόχοιρος Sonic αφήνει τον πλανήτη του και βρίσκει καταφύγιο στη μικρή πόλη Green Hills της Μοντάνα. Κρυμμένος, ο Sonic παρακολουθεί από μακριά τους κατοίκους της πόλης, ιδιαίτερα τον αγαπημένο του άνθρωπο, τον σερίφη Τομ Γουακόφσκι και την καλόκαρδη κτηνίατρο γυναίκα του, τη Μάντι. Όταν ο Sonic εκπέμπει άθελά του έναν ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό παλμό, το Υπουργείο Άμυνας στέλνει τον ιδιοφυή μα... (Περισσότερα)


"Οικογένεια Γουίλομπι" 
★★★★★★★☆☆  
Ο κύριος και η κυρία Γουίλομπι είναι πολύ εγωκεντρικοί για να αγαπήσουν ή έστω να ταΐσουν τα παιδιά τους. Ο μεγαλύτερος γιος, ο Τιμ, προσπαθεί να κρατήσει μακριά από μπελάδες τα εφευρετικά δίδυμα αδέρφια του, τους Μπάρναμπι, και την ενθουσιώδη Τζέιν, η οποία παρακινούμενη κάποιες φορές από πείνα και άλλες από αγάπη, εξοργίζει τους γονείς τους. Πιστεύοντας πως θα ζήσουν καλύτερα ως ορφανά, τα παιδιά στέλνουν τους γονείς σε ένα επικίνδυνο ταξίδι, και τη φροντίδα τους αναλαμβάνει η Λίντα, μια νταντά... (Περισσότερα)


"Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Πόπη λαμβάνει από τη Βασίλισσα Μπαρμπ μια πρόσκληση σε ένα τεράστιο πάρτι, ανακαλύπτει πως η φυλή της είναι μία μόνο από έξι διαφορετικές φυλές Ευχούληδων που ζουν σε διαφορετικές τοποθεσίες και αντιπροσωπεύουν έξι διαφορετικά είδη μουσικής, την Τέκνο, την Κλασική, την Κάντρι, τη Φανκ, την Ποπ και τη Ροκ.  Η Πόπη, ενθουσιασμένη που ο κόσμος τους είναι πιο μεγάλος και πιο ενδιαφέρων από ό,τι πίστευε, ξεκινά ένα ταξίδι για να συναντήσει την Μπαρμπ, η οποία όμως σχεδιάζει να κυριαρχήσει σε όλες τις... (Περισσότερα)


Η Ντόρα και η Χαμένη Πόλη του Χρυσού (2019)Dora and the Lost City of Gold (2019)
"Η Ντόρα και η Χαμένη Πόλη του Χρυσού
★★★★★★★
Η Ντόρα μεγαλώνει στη ζούγκλα του Περού μαζί με τους εξερευνητές γονείς της, τον ξάδελφό της Ντιέγκο και τη μαϊμού της, τον Μπουτς. Όταν τα παιδιά είναι έξι χρονών, ο Ντιέγκο μετακομίζει με την οικογένειά του στο Λος Άντζελες, ενώ η οικογένεια της Ντόρα παραμένει ψάχνοντας τη χαμένη πόλη των Ίνκας, τη θρυλική Παραπάτα. Δέκα χρόνια αργότερα, οι γονείς της στέλνουν την Ντόρα να ζήσει και αυτή στο Λος Άντζελες, ενώ εκείνοι ταξιδεύουν προς τη χαμένη πόλη. Σύντομα όμως, η Ντόρα επιστρέφει στη ζούγκλα, όταν... (Περισσότερα)


"Η Λαίδη και ο Αλήτης" 
★★★★★★★☆ 
Ένα χριστουγεννιάτικο πρωινό στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Τζιμ Ντίαρ εκπλήσσει τη σύζυγό του, Ντάρλιν, με ένα κουταβάκι, τη Λαίδη. Μεγαλώνοντας, η Λαίδη απολαμβάνει την απεριόριστη αγάπη των ανθρώπων της, όμως με την άφιξη του μωρού της Ντάρλιν και του Τζιμ Ντίαρ νιώθει παραμελημένη. Όταν η θεία της Ντάρλιν, η Σάρα, της βάζει φίμωτρο, η Λαίδη ξεφεύγει και καταλήγει μόνη της στον δρόμο. Εκεί συναντά έναν αδέσποτο σκύλο, ο οποίος προσφέρεται να τη βοηθήσει. Καθ’οδόν για το σπίτι της τα δύο σκυλάκια... (Περισσότερα)


Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους (2019)Maleficent: Mistress of Evil (2019)
"Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Πέντε χρόνια μετά το σπάσιμο της κατάρας χάρη στο μητρικό φιλί της, η Μαλέφισεντ συνεχίζει να προστατεύει το Μουρς και να μεγαλώνει την Ορόρα ως κόρη της. Το κορίτσι, Βασίλισσα πια του μαγικού δάσους, δέχεται την πρόταση γάμου του Πρίγκιπα Φίλιπ, ενθουσιάζοντας τους κατοίκους του Μουρς και τον φιλειρηνικό πατέρα του αγοριού, καθώς αυτός ο γάμος θα ενώσει τα δύο εχθρικά βασίλεια. Ωστόσο, η Μαλέφισεντ, επιφυλακτική προς το ανθρώπινο είδος, συμβουλεύει την Ορόρα ενάντια στον γάμο, ενώ η μητέρα του Φίλιπ, η... (Περισσότερα)


"Νοέλ" 
★★★★★★★☆ 
Η Νοέλ, η πρόσχαρη κόρη του Άι Βασίλη, θα ήθελε να έχει μια σημαντική δουλειά για τα Χριστούγεννα όπως ο αδελφός της ο Νικ, ο οποίος προετοιμάζεται για να διαδεχθεί τον πατέρα τους που πέθανε πριν από πέντε μήνες. Όμως ο Νικ δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δουλειάς και η Νοέλ, βλέποντάς τον να καταρρέει από την πίεση, του προτείνει να φύγει ένα Σαββατοκύριακο μακριά για να χαλαρώσει. Ο Νικ ακολουθεί τη συμβουλή της και φεύγει, όμως δεν επιστρέφει ποτέ. Τότε η Νοέλ, έχοντας καταλήξει πως... (Περισσότερα)


Pokémon Detective Pikachu (2019)Pokémon Detective Pikachu (2019)
"Πόκεμον: Ντετέκτιβ Πίκατσου 
★★★★★★★☆☆☆
Στο σύμπαν των Pokémon, ο νεαρός Τιμ Γκούντμαν ταξιδεύει από τη μικρή του πόλη στη μητροπολιτική Ryme City για να συλλέξει τα περιουσιακά στοιχεία του αποξενωμένου πατέρα του, Χάρι, ενός διακεκριμένου αστυνομικού ντετέκτιβ που θεωρείται νεκρός. Ο Τιμ συναντά το Pokémon του πατέρα του, τον ευφυή Πίκατσου, ο οποίος  πάσχει από αμνησία και όταν οι δυο τους ανακαλύπτουν πως έχουν τη μοναδική ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους συνεργάζονται με μια επίδοξη δημοσιογράφο, τη Λούσι Στίβενς, για... (Περισσότερα)

   
Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες (2019)Spies in Disguise (2019)
"Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ένας βιονικός τρομοκράτης παγιδεύει τον υπερκατάσκοπο Λανς Στέρλινγκ ώστε να θεωρηθεί κακοποιός, ο μυστικός πράκτορας αναζητά έναν τρόπο να εξαφανιστεί προσωρινά και καταφεύγει στον νεαρό επιστήμονα Γουόλτερ Μπέκετ. Όμως, η εφεύρεση του Γουόλτερ δεν λειτουργεί όπως είχε φανταστεί ο Λανς, με αποτέλεσμα να μεταμορφωθεί σε περιστέρι. Ο περιπετειώδης πράκτορας και ο ειρηνικός επιστήμονας πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν τα σχέδια του τρομοκράτη και να δημιουργήσουν το... (Περισσότερα)


Το Παιδί που θα Γινόταν Βασιλιάς (2019)The Kid Who Would Be King (2019) 
"Το Παιδί που θα Γινόταν Βασιλιάς
★★★★★★★☆☆☆
Στη σύγχρονη Αγγλία, ο 12χρονος Άλεξ σώζει τον καλύτερο του φίλο από εκφοβιστές του σχολείου τους, αλλά ο ίδιος κυνηγημένος καταλήγει σε ένα εργοτάξιο όπου βρίσκει ένα σπαθί και το βγάζει από την πέτρα όπου είναι καρφωμένο. Η εμφάνιση του σπαθιού, που αποδεικνύεται πως είναι το θρυλικό Εξκάλιμπερ, φέρνει τον Μέρλιν στην προαστιακή πόλη του παιδιού. Ο μάγος εξηγεί στον Άλεξ πως το σπαθί τον επέλεξε ως τον νέο αληθινό βασιλιά και ότι το αγόρι έχει τέσσερις μέρες για να συγκεντρώσει μια ομάδα μαχητών... (Περισσότερα)


Christopher Robin (2018)Christopher Robin (2018) 
"Κρίστοφερ και Γουίνι"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν έρχεται η ώρα να ξεκινήσει το σχολείο, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν, το νεαρό αγόρι του Δάσους των Γαλάζιων Ονείρων, πρέπει να αφήσει πίσω τους φίλους του· τον Γκαρή, την Κάγκου, τον Ρω, τον Τίγρη, τον Λαγό, το Γουρουνάκι, τον Κουκουβάγια και τον Γουίνι. Μακριά από τη μαγεμένη γειτονιά των παιδικών του χρόνων, ο Κρίστοφερ μεγαλώνει και οι ευθύνες της ζωής τον μετατρέπουν σε έναν σοβαρό, σκληρά εργαζόμενο ενήλικα. Όταν ο Γουίνι ξυπνά και δεν μπορεί να βρει τους φίλους του στο δάσος, επισκέπτεται τον αληθινό... (Περισσότερα)


Mary Poppins Returns (2018)Mary Poppins Returns (2018)
"Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει" 
★★★★★★★☆☆
Δύο δεκαετίες μετά την αρχική της επίσκεψη, η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει στην οδό των Κερασιών για να βοηθήσει για άλλη μία φορά την οικογένεια Μπανκς. Ο ενήλικος πλέον Μάικλ, καλλιτέχνης και part-time ταμίας της τράπεζας Fidelity Fiduciary, θρηνεί τον θάνατο της συζύγου του και μεγαλώνει τα τρία μικρά παιδιά του με τη βοήθεια της στοργικής ακτιβίστριας αδελφής του Τζέιν. Λίγο πριν η τράπεζα κατάσχει το πατρικό τους σπίτι, η μαγική νταντά παρέα με τον ευγενικό φανοκόρο φίλο της Τζακ, βοηθούν τα μέλη της... (Περισσότερα)


The Grinch (2018)The Grinch (2018)
"Ο Γκριντς
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Δήμαρχος της Χούβιλ ανακοινώνει πως οι επερχόμενοι Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί θα είναι τρεις φορές πιο μεγάλοι, οι Χους με τον ενθουσιασμό τους προκαλούν την αγανάκτηση του γκρινιάρη, πράσινου Γκριντς που ζει μαζί τον πιστό του σκύλο Μαξ σε μια σπηλιά του βουνού Κράμπιτ. Ο Γκριντς αποφασίζει να κλέψει τα Χριστούγεννα των Χους με το να υποδυθεί τον Άι Βασίλη και να πάρει τα στολίδια, τα τρόφιμα και τα δώρα ολόκληρης της πόλης. Όμως, η νεαρή Σίντι Λου Χου καταστρώνει ένα δικό της σχέδιο· να... (Περισσότερα)


Incredibles 2 (2018)
"Οι Απίθανοι 2"
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από καταστροφές που προξένησε μια αποτυχημένη προσπάθεια των Απίθανων να σταματήσουν τον The Underminer, το πρόγραμμα προστασίας υπερηρώων της κυβέρνησης τερματίζεται. Τότε η Έλεν (Elastigirl), προσλαμβάνεται από έναν μεγιστάνα των επικοινωνιών και την εφευρέτρια αδελφή του για να αποτελέσει το πρόσωπο μιας προσπάθειας δημοσίων σχέσεων με σκοπό να ανατραπεί η απαγόρευση των δραστηριοτήτων των υπερηρώων. Η νέα της δουλειά τοποθετεί την Έλεν μακριά από την οικογένειά της, ενώ ο... (Περισσότερα)


"Λοχίας Στάμπι" 
★★★★★★★
Όταν ο Αμερικανός στρατιώτης Ρόμπερτ Κόνροϊ πετά ένα μπισκότο σε έναν πεινασμένο αδέσποτο σκύλο, εκείνος τον ακολουθεί στο στρατόπεδο, κερδίζει τη συμπάθεια και των υπόλοιπων στρατιωτών και αξιωματικών και συμμετέχει στη στρατιωτική εκπαίδευση. Όταν οι στρατιώτες αποστέλλονται στην Ευρώπη για να πολεμήσουν στο πλάι των Γάλλων, ο σκύλος, που πια ακούει στο όνομα Στάμπι, τους ακολουθεί. Στη μάχη ο Στάμπι εντοπίζει τραυματίες στη νεκρή ζώνη και μαζί με τον Κόνροϊ και τον Γάλλο φίλο τους Γκαστόν σώζουν... (Περισσότερα)


"Μπισκοτοζωάκια " 
★★★★★★★☆☆  
Ο Όουεν, ένας νεαρός άνδρας που μεγάλωσε ευτυχισμένος στο τσίρκο των αγαπημένων του θείων Μπομπ και Τάλια, αφήνει το τσίρκο για να εργαστεί στο εργοστάσιο σκυλομπισκότων του πεθερού του σε μια προσπάθεια να κερδίσει τον σεβασμό του. Επτά χρόνια αργότερα, ο Όουεν, δυστυχισμένος στη δουλειά του μα ευτυχισμένος στην οικογενειακή ζωή του με τη σύζυγό του Ζόι και την κόρη τους ΜακΚένζι, μαθαίνει πως οι θείοι του χάθηκαν σε μια πυρκαγιά και έχει κληρονομήσει το τσίρκο μαζί με το μυστικό της επιτυχίας... (Περισσότερα)


Cars 3 (2017)
"Αυτοκίνητα 3"
★★★★★★★☆☆☆
Οι παλιοί φίλοι και συναθλητές του βετεράνου πια πρωταθλητή Lightning (Κεραυνός) Μακουίν, αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλο από την αγωνιστική δράση. Όμως εκείνος απρόθυμος να αποχωρήσει, καλείται να αποδείξει σε μια νέα γενιά ανερχόμενων, υπερσύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων  πως έχει ακόμα ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή. Στην προσπάθειά του τον στηρίζει πρόθυμα μια ταλαντούχα μα ανασφαλής προπονήτρια, η Κρουζ Ραμίρεζ. Η νεαρή Κρουζ έχει πολλά να διδάξει στον Μακούιν, αλλά και πολλά... (Περισσότερα)


Φερδινάνδος (2017)Ferdinand (2017)
"Φερδινάνδος"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Φερδινάνδος, ένα ευγενικό μοσχαράκι το οποίο εκτρέφεται σε ένα ράντσο για να συμμετάσχει σε ταυρομαχίες, αντιμετωπίζει τα σκληρά πειράγματα των άλλων μοσχαριών καθώς αρνείται να εμπλακεί σε οποιαδήποτε μάχη. Όταν ο πατέρας του δεν γυρνά μετά από μία ταυρομαχία, ο Φερδινάνδος δραπετεύει και βρίσκει καταφύγιο σε ένα αγρόκτημα ανθοπωλών. Μετά από μια παρεξήγηση, ο ενήλικος πια Φερδινάνδος επιστρέφει στο ράντσο, όπου τα ειρηνιστικά ιδανικά του αμφισβητούνται από τους υπόλοιπους... (Περισσότερα)


"Η Μαίρη και το Λουλούδι της Μάγισσας" - "Mary and the Witch's Flower"
★★★★★★★☆☆☆
Στην αγγλική ύπαιθρο, η νεαρή Μαίρη Σμιθ φιλοξενείται από τη θεία της τη Σάρλοτ, ενόσω οι γονείς της βρίσκονται μακριά σε δουλειές. Δύο γάτες, ο Τιμπ και η Γκιμπ, οδηγούν τη Μαίρη μέσα στο γειτονικό δάσος και σε κάποια μυστηριώδη λουλούδια και ένα παλιό σκουπόξυλο. Αυτά τα αντικείμενα μεταφέρουν τη Μαίρη στο μαγικό Κολέγιο Έντορ, που διευθύνεται από την κυρία Μάμπλτσουκ και τον καθηγητή Δόκτωρ Ντι, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να αυξήσουν τις μαγικές δυνάμεις των μαθητών... (Περισσότερα)


The LEGO Batman Movie (2017)
"Η Ταινία LEGO Batman"
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς σώζει την πόλη του Γκόθαμ από τον Τζόκερ για ακόμα μία φορά, ο Μπάτμαν πληγώνει τα συναισθήματα του εχθρού του, λέγοντάς του πως δεν σημαντικός στη ζωή του, με αποτέλεσμα ο Τζόκερ να αναζητήσει εκδίκηση. Αργότερα, ο υπερήρωας παρευρίσκεται ως Μπρους Γουέιν στην εκδήλωση συνταξιοδότησης του Επιθεωρητή Γκόρντον, τον οποίο αντικαθιστά η ικανή κόρη του, η Μπάρμπαρα. Ταυτόχρονα, ο Μπρους υιοθετεί από απροσεξία ένα ορφανό παιδί, τον πρόθυμο και αισιόδοξο Ντικ Γκρέισον και φαίνεται... (Περισσότερα)


Rock Dog (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Bodi (Μπάντι), ένας νεαρός θιβετιανός σκύλος με πάθος για τη μουσική, προετοιμάζεται από τον πατέρα του για να πάρει μια μέρα τη θέση του ως φύλακας των προβάτων του χωριού τους, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο μιας συμμορίας λύκων. Όταν όμως, ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό, τα όνειρά του Bodi να γίνει μουσικός βγαίνουν στην επιφάνεια και τον οδηγούν στην πόλη. Εκεί, πρέπει να αποδείξει πως έχει το ταλέντο και τη θέληση να πετύχει, αλλά και να βρει τη “φωτιά μέσα του” για να σώσει τα πρόβατά του από την επίθεση των λύκων... (Περισσότερα)


Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
"Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται"
★★★★★★★☆☆☆
Το 1926, ο Βρετανός µαγικοζωολόγος Νιουτ Σκαμάντερ καταφτάνει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με μια βαλίτσα γεμάτη μαγικά πλάσματα. Όταν κάποια από αυτά τα απαγορευμένα ζώα διαφεύγουν, ο συνεσταλμένος μάγος συνεργάζεται με τον εγκάρδιο Άμαγο Τζέικομπ Κοβάλσκι και τις ταλαντούχες αδελφές μάγισσες Τίνα και Κουίνι Γκόλντσταϊν, για να βρει τα χαμένα φανταστικά ζώα και να διαλύσει τις υποψίες που θέλουν ένα από αυτά υπεύθυνο για το θάνατο ενός αλαζονικού Άμαγου Γερουσιαστή των Ηνωμένων... (Περισσότερα)


Sing (2016)
"Τραγούδα!"
★★★★★★★☆☆☆
O Μπάστερ Μουν, ένα εγκάρδιο και φιλόδοξο κοάλα, το οποίο χρειάζεται μια μεγάλη επιτυχία για να σώσει το πολυαγαπημένο του θέατρο από τη χρεωκοπία, αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό τραγουδιού ερασιτεχνών. Ανάμεσα στα ταλαντούχα και μη ζώα που συρρέουν στην οντισιόν ξεχωρίζουν η ποπ μαμά 25 μικρών γουρουνιών, ο τρυφερός σόουλ γιος ενός παράνομου γορίλα, μία εκφραστική ροκ σκαντζοχοιρίνα, ένας επιπόλαιος τζαζ ποντικός και μία χαρισματική μα ντροπαλή έφηβη ελεφαντίνα, και κάθε ένας από αυτούς... (Περισσότερα)


The BFG (2016)
"Ο ΜΦΓ, ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν μια νύχτα η Σόφι, ένα δεκάχρονο ορφανό κορίτσι με έντονη φαντασία συναντά έναν γίγαντα, εκείνος την απαγάγει από το ορφανοτροφείο της στο Λονδίνο και την παίρνει να ζήσει κοντά του στη Χώρα των Γιγάντων. Εκεί, η Σόφι ανακαλύπτει πως το τέρας όπως πίστευε, είναι στην πραγματικότητα ένας φιλικός, ευαίσθητος γίγαντας που περνά της νύχτες του χαρίζοντας όμορφα όνειρα στα παιδιά. Οι δυο τους γίνονται καλοί φίλοι και προσπαθούν να σταματήσουν τους ανθρωποφάγους γίγαντες που θέλουν να εισβάλλουν στον κόσμο των... (Περισσότερα)


Home (2015)Home (2015)
"Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι" 
★★★★★★★☆☆☆
Οι τεχνολογικά προηγμένοι εξωγήινοι Μπουβς εισβάλουν στη Γη προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο από τους εχθρούς τους, τους Γκοργκ. Η “φιλική” κατάληψη της Γης περιλαμβάνει τη μετακίνηση όλης της ανθρωπότητας σε συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη, όμως ένα νεαρό κορίτσι, η Τιπ, τυχαία μένει πίσω. Παράλληλα, ο Oh (Ουπς), ένας κατ’ εξαίρεση κοινωνικός Μπουβ, διαπράττει άθελά του ένα επικίνδυνο λάθος και τρέπεται σε φυγή. Η Τιπ και ο Oh, πρέπει να συνεργαστούν για να βρουν τη μητέρα της Τιπ, να αποφύγουν... (Περισσότερα)


"Ξενοδοχείο για Τέρατα 2" 
★★★★★★★☆☆☆
Επτά χρόνια μετά τη γνωριμία τους, η Μέιβις και ο Τζόνι έχουν πλέον παντρευτεί και ζουν ευτυχισμένοι στο ξενοδοχείο  Τρανσιλβανία μαζί με τον Δράκουλα και τον πεντάχρονο γιο τους, τον Ντένις. Καθώς ο Ντένις δεν έχει εμφανίσει ακόμα τους κυνόδοντες του, ο Δράκουλας ανησυχεί πως ο πολυαγαπημένος εγγονός του δεν είναι βρικόλακας, και αφού οργανώνει για την Μέιβις και τον Τζόνι να επισκεφτούν τους γονείς του Τζόνι στην Καλιφόρνια, καλεί τους φίλους του, τα τέρατα, να βοηθήσουν τον Ντένις να εκδηλώσει τις... (Περισσότερα)


"Ο Καλόσαυρος"
★★★★★★★☆☆☆
Σε μια εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας όπου η Γη δεν χτυπήθηκε ποτέ από τον αστεροειδή που έγινε η αιτία να εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι, τα προϊστορικά ζώα επιβίωσαν και εξελίχθηκαν. Όταν ο αδέξιος νεαρός Απατόσαυρος Άρλο απομακρύνεται άθελα του από το σπίτι του, πρέπει να πραγματοποιήσει ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι για να επιστρέψει κοντά στη μητέρα και στα αδέλφια του. Στο ταξίδι τον συντροφεύει ένα θαρραλέο ορφανό αγόρι των σπηλαίων και μαζί συναντούν φιλικά και εχθρικά πλάσματα και... (Περισσότερα)


The Little Prince (2015)
"Ο Μικρός Πρίγκιπας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο αεροπόρος αφηγητής εισάγει ένα μικρό κορίτσι σε ένα κόσμο όπου όλα είναι δυνατά, στον κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα. (108 λεπτά) (Ηλικία: 6+) Περισσότερα...






Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού (2014)Mune, le Gardien de la Lune (2014)
"Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού" - "Mune: The Guardian of the Moon"
★★★★★★★☆☆☆
Σε έναν φανταστικό κόσμο, δύο μικρά ουράνια σώματα (ο Ήλιος και το Φεγγάρι) μετακινούνται από τους αντίστοιχους Φρουρούς τους γύρω από έναν μικρό πλανήτη που κατοικείται από διαφορετικές φυλές ειρηνικών πλασμάτων της Ημέρας και της Νύχτας. Όταν ο νεαρός και απροετοίμαστος Μιούν γίνεται απροσδόκητα ο νέος Φρουρός του Φεγγαριού, ο εξόριστος Νέκρος, ένας διεφθαρμένος πρώην Φρουρός του Ήλιου, αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την σύγχυση που προκάλεσε η αναπάντεχη επιλογή του Μιούν για να... (Περισσότερα)


"Τα Μάπετς Καταζητούνται" 
★★★★★★★☆☆☆
Τα Μάπετς προσεγγίζονται από τον ραδιούργο Ντόμινικ Μπάντγκαϊ, ο οποίος αναλαμβάνει να οργανώσει για αυτά μια παγκόσμια περιοδεία. Όμως ο Μπάντγκαϊ με τον συνεργό του Κόνσταντιν, «τον πιο επικίνδυνο βάτραχο στον κόσμο», θέλουν να χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια περιοδεία των Μάπετς ως πρόσχημα μιας σειράς διαρρήξεων μουσείων ανά την Ευρώπη. Ο Κόνσταντιν, που μοιάζει πολύ με τον αρχηγό των Μάπετς αλλάζει θέσεις μαζί του, και ο Κέρμιτ καταλήγει κρατούμενος σε ένα Γκούλαγκ της Σιβηρίας, υπό... (Περισσότερα)


Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ"
★★★★★★★☆☆☆ 
Ο Λάρι ανακαλύπτει ότι η αιγυπτιακή πλάκα που δίνει ζωή στα εκθέματα του Αμερικάνικου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας διαβρώνεται και η μαγεία της εξασθενεί. Ο ιδιοκτήτης της, ο νεαρός Φαραώ Άχμενρα, δεν γνωρίζει την αιτία, όμως λέει στον Λάρι πως ο πατέρας του, ο Φαραώ Μερενχαρέ, γνώριζε τα μυστικά της πλάκας καλύτερα από εκείνον. Τότε ο Λάρι ταξιδεύει με τον γιο του, τον Νικ, και τον Άχμενρα στο Λονδίνο για να βρουν τον Μερενχαρέ που εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο. Εκεί ανακαλύπτουν πως και κάποιοι άλλοι φίλοι τους... (Περισσότερα)


Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες (2014)Planes: Fire & Rescue (2014)
"Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο πρωταθλητής πλέον, Ντάστι Κρόπχοπερ, ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει ανταλλακτικό για το χαλασμένο κιβώτιο ταχυτήτων του, συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί πια να συμμετέχει σε αγώνες ταχύτητας και απελπισμένος ξεκινά άθελά του μια πυρκαγιά στο αεροδρόμιο Propwash Junction. Μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους σβήνει τη φωτιά, όμως το περιστατικό οδηγεί έναν επιθεωρητή να κλείσει το αεροδρόμιο λόγω ανεπαρκούς πυρασφάλειας. Για να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο, ο Ντάστι αποφασίζει να εκπαιδευτεί... (Περισσότερα)


Rio 2 (2014)Rio 2 (2014)
"Ρίο 2"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Αμαζόνιο, η Λίντα και ο Τούλιο ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν και άλλοι Μπλε Μακάο που ζουν βαθιά στο τροπικό δάσος της βροχής, ο Μπλου, η Τζουλ και τα τρία παπαγαλάκια τους ταξιδεύουν μέχρι τη ζούγκλα του Αμαζονίου. Εκεί η Τζουλ επανενώνεται με την οικογένειά της και τα μικρά μαθαίνουν για τη ζωή στη φύση, όμως ο Μπλου δυσκολεύεται να εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον παλιό του εχθρό, τον Νάιτζελ, και τον αρχηγό παράνομων υλοτόμων, ο... (Περισσότερα)


Epic (2013)
"Το Μυστικό Βασίλειο του Δάσους"
★★★★★★★☆☆☆
Η 17χρονη Μέρι Κάθριν (Εμ Κέι) επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι, δίπλα σε ένα δάσος που κατοικείται από μικροσκοπικά ανθρωποειδή πλάσματα. Καθώς, η βασίλισσα του δάσους Τάρα, επιλέγει τον διάδοχο της ανάμεσα σε δεκάδες μπουμπούκια, δέχεται επίθεση και τραυματίζεται από τα σκοτεινά πλάσματα Μπόγκανς. Η Τάρα πέφτει μπροστά στην Εμ Κέι, την οποία συρρικνώνει μαγικά και της εμπιστεύεται την προστασία του μπουμπουκιού που έχει επιλέξει. Η Εμ Κέι μαζί με τον Ρόνιν και τον Νοντ, δύο γενναίους στρατιώτες του... (Περισσότερα)


Monsters University (2013)
"Μπαμπούλες Πανεπιστημίου"
★★★★★★★☆☆☆
Για να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και να γίνει επαγγελματίας Φοβιστής, ο νεαρός Μάικ Γουαζόφσκι εγγράφεται στο διακεκριμένο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Εκεί, συναντά τον Τζέιμς Π. Σάλιβαν (Σάλι), με τον οποίο σύντομα αναπτύσσει μια έντονη αντιπαλότητα που γίνεται η αιτία να αποβληθούν και οι δύο φοιτητές από το πρόγραμμα Φοβιστών. Για να γίνουν ξανά δεκτοί, ο Μάικ, ο Σάλι και μια ομάδα από περιθωριοποιημένα, ευγενικά τέρατα, πρέπει να συνεργαστούν για να νικήσουν στους επικίνδυνους Αγώνες... (Περισσότερα)


Αεροπλάνα (2013)Planes (2013)
"Αεροπλάνα"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα γρήγορο και καλόκαρδο μονοκινητήριο αεροπλάνο, ο Ντάστι Κρόπχοπερ, αν και έχει φτιαχτεί για να ψεκάζει σοδειές και φοβάται τα μεγάλα ύψη, ονειρεύεται να λάβει μέρος σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό εναέριο αγώνα ταχύτητας γύρω από την υδρόγειο, το Wings Around the Globe Rally. Με επιμονή και την υποστήριξη των φίλων του, του φορτηγού καυσίμων Τσαγκ και της μηχανικού Ντότι, ο Ντάστι κατορθώνει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον διάσημο αγώνα, αλλά και τη βοήθεια του απομονωμένου... (Περισσότερα)


Turbo (2013)
"Τούρμπο"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τούρμπο είναι ένα ονειροπόλο σαλιγκάρι που το πάθος του για αγώνες αυτοκινήτων τον περιθωριοποιεί από την κοινωνία σαλιγκαριών όπου ζει και τον φέρνει σε αντιπαράθεση με τον προσεκτικό και πραγματιστή αδελφό του, τον Τσετ. Όταν ο Τούρμπο διαποτίζεται άθελά του με Νίτρο, αποκτά υπερφυσική ταχύτητα, η οποία γίνεται αντιληπτή από έναν καλόκαρδο και εξίσου φιλόδοξο άνθρωπο, τον Τίτο. Παρά τις αντιρρήσεις των μεγαλύτερων αδελφών τους, ο Τίτο και ο Τούρμπο, αποφασίζουν να διεκδικήσουν μια συμμετοχή... (Περισσότερα)


Rise of the Guardians (2012)
"Οι Πέντε Θρύλοι"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα αγόρι ξυπνά με αμνησία μέσα σε μία παγωμένη λίμνη, γνωρίζοντας μόνο ότι το όνομα του είναι Jack Frost. Ο Jack ανακαλύπτει πως έχει τη δύναμη να δημιουργεί χιόνι, πάγο και θύελλες, αλλά και ότι είναι αόρατος στους ανθρώπους. Τριακόσια χρόνια αργότερα, ο μυστηριώδης Άνθρωπος στο Φεγγάρι προειδοποιεί τους τέσσερις Φύλακες των Παιδιών, τον North, τον Bunnymund, την Tooth και τον Sandman, ότι το πνεύμα του φόβου, ο Pitch Black, απειλεί με τους εφιάλτες του τα παιδιά όλου του κόσμου, ενώ στη συνέχεια... (Περισσότερα)


Γάτος Σπιρουνάτος (2011)Puss in Boots (2011)
"Γάτος Σπιρουνάτος" 
★★★★★★★☆☆☆
Χρόνια πριν συναντήσει τον Σρεκ, ο Γάτος ζούσε στο ορφανοτροφείο της στοργικής Ιμέλντα μαζί με τον καλύτερο φίλο του, τον Χάμπτι Ντάμπτι. Μεγαλώνοντας όμως, οι δρόμοι των δύο φίλων χωρίστηκαν καθώς ο Γάτος αναδείχθηκε σε ήρωα, ενώ ο Χάμπτι έγινε ένας κοινός εγκληματίας. Το χάσμα μεταξύ τους έγινε αγεφύρωτο όταν ο Χάμπτι πρόδωσε τον Γάτο, ο οποίος βρέθηκε άδικα κατηγορούμενος για τη ληστεία της τράπεζας της πόλης. Καταζητούμενος φυγάς πια, ο Γάτος προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά.... (Περισσότερα)


Rango (2011)Rango (2011)
"Ράνγκο"
★★★★★★★☆☆☆
Ένας μοναχικός κατοικίδιος χαμαιλέοντας, με έντονη ​​φαντασία και πάθος για την υποκριτική, καταλήγει αναπάντεχα στη μέση της ερήμου Μοχάβι. Εκεί συναντά μια πόλη αμφίβιων, ερπετών, μικρών θηλαστικών και αρθρόποδων, που μοιάζει βγαλμένη από την Άγρια Δύση του 19ου αιώνα. Προσπαθώντας να ταιριάξει ανάμεσα στους ιδιόρρυθμους κατοίκους συστήνεται ως σκληροτράχηλος περιπλανώμενος πιστολέρο με το όνομα Ράνγκο. Όταν δέχεται την πρόταση του δήμαρχου και γίνεται σερίφης, ο Ράνγκο καλείται να λύσει το... (Περισσότερα)


Rio (2011)
"Ρίο"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μπλου ένας παπαγάλος Μακάο που δεν έμαθε ποτέ να πετά, ζει σε μια μικρή πόλη της Μινεσότα μαζί την ευγενική Λίντα, την κοπέλα που τον υιοθέτησε όταν ήταν ακόμα νεοσσός. Ο Μπλου και η Λίντα πιστεύουν ότι είναι ο τελευταίος του είδους του και όταν μαθαίνουν από τον Βραζιλιάνο ορνιθολόγο Τούλιο για την ύπαρξη της Τζουλ, μιας θηλυκής Μακό που ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κατευθύνονται προς τη Βραζιλία. Όμως στο Ρίο, ο Μπλου και η Τζουλ πέφτουν θύματα απαγωγής από λαθρέμπορους ζώων και ο Μπλου πρέπει να... (Περισσότερα)


Un Monstre à Paris (2011) - A monster in Paris (2011)Un Monstre à Paris (2011)
"Το Τέρας του Παρισιού" - "A monster in Paris"
★★★★★★★☆☆☆
Το 1910, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πλημμύρας του Παρισιού, ο Ραούλ, ένας πληθωρικός ερασιτέχνης εφευρέτης και ο Εμίλ, ένας συνεσταλμένος μηχανικός προβολής ταινιών, μεταλλάσσουν άθελά τους ένα πλάσμα, που παρά την ευγενική του φύση και τις καλές του προθέσεις σπέρνει τον πανικό στην πόλη λόγω της εμφάνισής του. Ο αδίστακτα φιλόδοξος αρχηγός της αστυνομίας είναι αποφασισμένος να σκοτώσει το πλάσμα, και ο Ραούλ με τον Εμίλ ενώνουν τις δυνάμεις τους με την καλόκαρδη τραγουδίστρια Λουσίλ για... (Περισσότερα)


"Μεγαλοφυής" 
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών, ο μεγαλοφυής εξωγήινος υπερκακοποιός Megamind, καταφέρνει τελικά να καταστρέψει τον χαρισματικό μα και υπερόπτη υπερήρωα της Μέτρο Σίτι, τον επίσης εξωγήινο Μέτρο-Μαν. Ενθουσιασμένος αρχικά που έχει πια τον έλεγχο της πόλης, ο Megamind σύντομα νιώθει πως η ζωή του ως υπερκακοποιός έχει χάσει το νόημα της χωρίς κάποιον να προκαλεί την εξουσία του. Για να συμπληρώσει το κενό στη ζωή του, ο Megamind αποφασίζει να δημιουργήσει έναν νέο Υπερήρωα... (Περισσότερα)


Percy Jackson (2010)
"Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι"
★★★★★★★☆☆☆
Ο 17χρονος Πέρσι Τζάκσον μαθαίνει ότι πατέρας είναι ο Ποσειδώνας. Ο νεαρός ημίθεος εξοικειώνεται με τις υπερφυσικές του ικανότητες, καθώς ψάχνει να βρει την πανίσχυρη αστραπή του Δία. (118 λεπτά) (Ηλικία: 10+) Περισσότερα...





Σρεκ Κι Εμείς Καλύτερα (2010)Shrek Forever After (2010)
"Σρεκ Κι Εμείς Καλύτερα" 
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς τα τρία τους παιδιά πλησιάζουν στα πρώτα τους γενέθλια, η Φιόνα είναι ευτυχισμένη στην οικογενειακή τους ζωή, όμως ο Σρεκ κουρασμένος από τη μονοτονία νοσταλγεί τις μέρες που ήταν ένα μοναχικό, ελεύθερο και τρομακτικό ογκρ. Τότε ο Σρεκ κάνει επιπόλαια μια συμφωνία με τον ραδιούργο Ραμπλστίλτσκιν, η οποία φαινομενικά θα του επιτρέψει να βιώσει ένα 24ωρο “αποδεσμευμένος” από την οικογένεια, τους φίλους και τη συμπάθεια των συμπολιτών του. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι να βρεθεί παγιδευμένος σε... (Περισσότερα)


"Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων, επτά χρόνια μετά το θάνατο του συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϊ, ο μίζερος Εμπενίζερ Σκρουτζ περνά την ημέρα εκφοβίζοντας τους εύθυμους κατοίκους του Λονδίνου, τον πιστό υπάλληλό του, Μπομπ Κράτσιτ, και δυο φιλάνθρωπους που του ζητούν να κάνει μια δωρεά για τους φτωχούς της πόλης, ενώ αρνείται την πρόσκληση του ανιψιού του, Φρεντ, να δειπνήσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Το βράδυ, το φάντασμα του Μάρλεϊ εμφανίζεται στον Σκρουτζ και τον προειδοποιεί ότι τρία πνεύματα θα τον... (Περισσότερα)


"Τέρατα και Εξωγήινοι"
★★★★★★★☆☆☆  
Όταν μερικά μόνο λεπτά πριν από το γάμο της, ένας μετεωρίτης πέφτει πάνω στη Σούζαν Μέρφι, η νεαρή γυναίκα μετατρέπεται σε γίγαντα. Άμεσα ο στρατός επεμβαίνει, την αναισθητοποιεί και τη μεταφέρει σε μια μυστική κυβερνητική εγκατάσταση υψηλής ασφαλείας. Εκεί, η Σούζαν γνωρίζεται και γίνεται φίλη με άλλα τέρατα που κρατούνται για δεκαετίες παρά τη θέλησή τους. Όταν ένα απειλητικό εξωγήινο ρομπότ προσγειώνεται στη Γη, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναθέτει στα τέρατα την αποστολή να το... (Περισσότερα)


"Το Μυστικό του Κελς" 
★★★★★★★☆☆☆  
Τον 9ο αιώνα στην Ιρλανδία, ο νεαρός Μπρένταν ζει ως μοναχός στο Αβαείο του Κελς, το οποίο ο Ηγούμενος και θείος του, ο Κέλαχ, προσπαθεί να θωρακίσει από μια επικείμενη εισβολή των Βίκινγκ. Στο σκριπτόριο του μοναστηριού ο Μπρένταν γνωρίζεται με τον σκωτσέζο εικονογράφο χειρόγραφων Αδελφό Άινταν, ο οποίος φέρνει μαζί του από την Αϊόνα ένα αρχαίο αλλά ημιτελές βιβλίο που λέγεται ότι «μετατρέπει το σκοτάδι σε φως». Για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του βιβλίου, ο Μπρένταν βγαίνει από το μοναστήρι και μπαίνει σε... (Περισσότερα)


Bolt (2008)
"Μπολτ"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μπολτ, ο σκύλος πρωταγωνιστής μιας τηλεοπτικής σειράς του Χόλιγουντ, έχει περάσει όλη του τη ζωή στο στούντιο πιστεύοντας ότι οι περιπέτειες του είναι αληθινές και ότι στ’ αλήθεια κατέχει υπερδυνάμεις. Όταν οδηγείται να πιστέψει πως η νεαρή κηδεμόνας και συμπρωταγωνίστρια του, η Πένι, έχει απαχθεί από τον μοχθηρό Δρ. Κάλικο, προσπαθεί να τη σώσει. Όμως, άθελά του εγκλωβίζεται σε μία κούτα με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Εκεί, με τη βοήθεια της απρόθυμης γάτας Μίτενς και του ενθουσιώδους χάμστερ Ράινο... (Περισσότερα)


Horton Hears a Who! (2008)
"Χόρτον"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο Χόρτον, ένας καλοσυνάτος ελέφαντας που ζει στη ζούγκλα του Νουλ, ακούει μια ανεπαίσθητη κλήση για βοήθεια από ένα μικροσκοπικό κόκκο που ίπταται ανεξέλεγκτα, πιάνει τον κόκκο και τον τοποθετεί πάνω σε ένα λουλούδι. Ο Χόρτον ανακαλύπτει ότι μέσα στον κόκκο βρίσκεται ένας ολόκληρος κόσμος από μικροσκοπικά πλάσματα που αποκαλούνται Χουζ. Ο ευγενικός ελέφαντας υπόσχεται στον Δήμαρχο των Χουζ πως θα τους προστατεύσει και έρχεται αντιμέτωπος με την αυταρχική Καγκουρό, η οποία πεπεισμένη πως ο... (Περισσότερα)


Madagascar: Escape 2 Africa (2008)Madagascar: Escape 2 Africa (2008)
"Μαδαγασκάρη 2: Απόδραση στην Αφρική"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν το αεροπλάνο τους συντρίβεται στην ηπειρωτική Αφρική, τα τέσσερα θηλαστικά του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης συνειδητοποιούν ενθουσιασμένα πως βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο Άλεξ επανενώνεται με τους γονείς του και ανακαλύπτει πως είναι ο Πρίγκιπας των Λιονταριών, ενώ ο Μάρτι νιώθει πως η ατομικότητα του χάνεται μέσα σε ένα κοπάδι από πανομοιότυπες ζέβρες. Η Γκλόρια προσελκύει την προσοχή ενός αρσενικού ιπποπόταμου, αφήνοντας τον Μέλμαν την καμηλοπάρδαλη να προσπαθεί να... (Περισσότερα)


Ταξίδι στο Νησί της Φαντασίας (2008)Nim's Island (2008)
"Ταξίδι στο Νησί της Φαντασίας"
★★★★★★★☆☆☆
Η 11χρονη Νιμ ζει μαζί με τον πατέρα της, τον Τζακ, σε ένα αχαρτογράφητο νησί του Νότιου Ειρηνικού, μαθαίνοντας μέσα από τη φύση και τα βιβλία, εκ των οποίων τα αγαπημένα της είναι οι περιπέτειες του ηρωικού «Άλεξ Ρόβερ». Όταν ο πατέρας της φεύγει με το σκάφος του για μια επιστημονική αποστολή, η Νιμ λαμβάνει ένα email που απευθύνεται στον Τζακ από τον αποστολέα Άλεξ Ρόβερ και φαντάζεται πως πρόκειται για τον εξερευνητή, ενώ στην πραγματικότητα είναι από τη συγγραφέα των βιβλίων, την αγοραφοβική... (Περισσότερα)


Τα Χρονικά του Σπάιντεργουικ (2008)The Spiderwick Chronicles (2008)
"Τα Χρονικά του Σπάιντεργουικ" 
★★★★★★★☆☆☆
Το 1928, ο Άρθουρ Σπάιντεργουικ ολοκληρώνει ένα βιβλίο-οδηγό για τα μαγικά όντα που συνάντησε γύρω από την έπαυλή του και το κρύβει για να μην πέσει στα χέρια του αρχηγού των κακών μαγικών πλασμάτων, του αδίστακτου Μάλγκαραθ. Ογδόντα χρόνια αργότερα, η πρόσφατα διαζευγμένη ανιψιά του Άρθουρ, Έλεν Γκρέις, κληρονομεί το εγκαταλελειμμένο κτήμα και μετακομίζει εκεί με τα τρία παιδιά της, την έφηβη Μάλορι και τους πιο νεαρούς δίδυμους Τζάρεντ και Σάιμον. Όταν ο Τζάρεντ ανακαλύπτει το βιβλίο του... (Περισσότερα)


"Η Γέφυρα για την Τεραμπίθια"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τζες, ο μοναδικός γιος μια φτωχής επαρχιακής οικογένειας με άλλα τέσσερα κορίτσια, γίνεται φίλος με τη Λέσλι, τη μοναχοκόρη ενός πλούσιου ζευγαριού συγγραφέων που μόλις μετακόμισε από την πόλη. Οι δυο τους επισκέπτονται ένα κοντινό δάσος και χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν την Τεραμπίθια, έναν μαγικό κόσμο που κατοικείται από φανταστικά πλάσματα. Ένα εγκαταλελειμμένο δεντρόσπιτο γίνεται το κάστρο τους και από εκεί αντιμετωπίζουν φανταστικούς κινδύνους που αντιπροσωπεύουν... (Περισσότερα)


Meet the Robinsons (2007)
"Γνωρίστε τους Ρόμπινσον"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο 12χρονος, ορφανός Λούις παίρνει την πιο πρόσφατη εφεύρεση του για να την παρουσιάσει στην επιστημονική έκθεση του σχολείου του, συναντά τον 13χρονο Γουίλμπουρ Ρόμπινσον, ένα μυστηριώδες αγόρι που επιμένει ότι ήρθε από το μέλλον και προσπαθεί να ανακτήσει την κλεμμένη χρονομηχανή του πατέρα του. Για να του αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι αληθινοί, ο Γουίλμπουρ παίρνει τον Λούις μαζί του στο μέλλον. Εκεί, η χρονομηχανή τους χαλάει και καθώς ο Λούις προσπαθεί να την επισκευάσει, γνωρίζεται με... (Περισσότερα)


Ο Μύθος της Λίμνης (2007)The Water Horse: Legend of the Deep (2007)
"Ο Μύθος της Λίμνης"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο νεαρός γιος ενός αγνοούμενου Σκωτσέζου στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο μοναχικός Άνγκους ΜακΜάροου, βρίσκει μία παράξενη πέτρα στην κοντινή λιμνοθάλασσα, την παίρνει σπίτι και ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα είναι ένα αυγό από το οποίο εκκολάπτεται ένα θρυλικό πλάσμα της Κέλτικης μυθολογίας. Όταν το σπίτι όπου ζει η οικογένειά του επιτάσσεται από Βρετανούς στρατιώτες, ο Άνγκους με τη βοήθεια της μεγαλύτερης αδελφής του, Κίρστι, και του νεοφερμένου... (Περισσότερα)


Happy Feet (2006)
"Χαρούμενα Πόδια"
★★★★★★★☆☆☆
Στην Ανταρκτική, σε μια αποικία Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων, γεννιέται ένα μωρό, ο Μαμπλ, ο οποίος αντί να τραγουδά όπως όλοι οι υπόλοιποι του είδους του, εκείνος χορεύει. Ως έφηβος, ο Μαμπλ ανακαλύπτει τυχαία πως η έλλειψη ψαριών στον Ωκεανό, η οποία μαστίζει εδώ και χρόνια τους κατοίκους του Νότιου Πόλου, οφείλεται σε ανθρώπινους παράγοντες. Όμως, η αποκάλυψη αυτή εξοργίζει τον γηραιό αρχηγό και θρησκευτικό ηγέτη της αποικίας, ο οποίος αποδίδει τον λιμό στην δυσαρέσκεια του θεού για τη διαφορετικότητα του... (Περισσότερα)


Charlie and the Chocolate Factory (2005)
"Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τσάρλι Μπάκετ, ένα ευγενικό, φτωχό αγόρι κερδίζει ένα χρυσό εισιτήριο για να επισκεφτεί το μυστηριώδες εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού Γουίλι Γουόνκα. Μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά και τους συνοδούς τους, ο Τσάρλι και ο παππούς του, ο Τζο, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο φανταστικά αξιοθέατα. Καθώς οι επισκέπτες περιηγούνται στο αχανές εργοστάσιο με οδηγό τους τον ίδιο τον Γουόνκα, εισέρχονται σε εντυπωσιακά μα επικίνδυνα δωμάτια, συναντούν περίεργα πλάσματα και αντιμετωπίζουν προκλήσεις που αποκαλύπτουν... (Περισσότερα)


Madagascar (2005)Madagascar (2005)
"Μαδαγασκάρη"
★★★★★★★☆☆☆
Αποφασισμένος να γνωρίσει την άγρια φύση, ο Μάρτι η ζέβρα το σκάει από τον ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης όπου έχει περάσει όλη τη ζωή του, ενώ οι φίλοι του, ο Άλεξ το λιοντάρι,  ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια η ιπποπόταμος τον ακολουθούν για να τον πείσουν να επιστρέψει. Όμως τα ζώα συλλαμβάνονται και οι υπεύθυνοι αποφασίζουν να τα απελευθερώσουν σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στην Κένυα. Αντ’ αυτού οι τέσσερις φίλοι καταλήγουν στη Μαδαγασκάρη, όπου ο Μάρτι ενθουσιάζεται με τη νέα του... (Περισσότερα)


"Νάννι ΜακΦί: Η Μαγική Νταντά" 
★★★★★★★☆☆☆
Στην επαρχιακή βικτοριανή Αγγλία, ο Σέντρικ Μπράουν αν και αγαπάει τα 7 ατίθασα παιδιά του, τα παραμελεί απορροφημένος από τη θλίψη του για τον θάνατο της γυναίκας του, τη δουλειά του ως εργολάβος κηδειών, τα οικονομικά προβλήματα και την προσπάθεια του να βρει μία νέα σύζυγο για να ικανοποιήσει την απαίτηση της πλούσιας θείας του. Τα παιδιά με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους καταφέρνουν να διώξουν 17 νταντάδες, ενώ ο μόνος ενήλικος που συμπαθούν είναι η υπηρέτρια της οικογένειας, η στοργική... (Περισσότερα) 


Robots (2005)
Robots (2005)
"Ρόμποτς
★★★★★★★☆☆☆
Σε έναν κόσμο που κατοικείται εξ ολοκλήρου από μηχανικά όντα, ο Ρόντνεϊ είναι ένα νεαρό ρομπότ από την επαρχία με ταλέντο στις εφευρέσεις. Με την ενθάρρυνση του πατέρα του, ο Ρόντνεϊ ταξιδεύει στη μητροπολιτική Robot City με σκοπό να συναντήσει τον διάσημο εφευρέτη, επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Μπίγκγουελντ και να εργαστεί στην εταιρεία του. Φτάνοντας όμως εκεί, ο Ρόντνεϊ ανακαλύπτει πως ο Μπίγκγουελντ έχει εξαφανιστεί και επικεφαλής της εταιρείας του είναι πλέον ο άπληστος Ράτσετ που... (Περισσότερα)


"Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα"
★★★★★★★☆☆☆
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τέσσερα αδέλφια αφήνουν το σπίτι τους στο Λονδίνο για να ζήσουν προσωρινά στην επαρχία. Μια μέρα, ενώ τα παιδιά παίζουν κρυφτό, η μικρότερη αδελφή μπαίνει σε μια μαγική ντουλάπα και μεταφέρεται στον κόσμο της Νάρνια. Εκεί, ο κόσμος των μυθικών πλασμάτων είναι καλυμμένος με χιόνι εξαιτίας της κατάρας της Λευκής Μάγισσας. Όταν και τα τέσσερα αδέλφια συγκεντρώνονται στη Νάρνια ενώνουν τις δυνάμεις τους με το μαγικό λιοντάρι Άσλαν για να πολεμήσουν... (Περισσότερα)


"Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες" 
★★★★★★★☆☆ 
Το 1890, ο Λάου Σινγκ ληστεύει την Τράπεζα της Αγγλίας και για να ξεφύγει από την αστυνομία πιάνει δουλειά, με το ψευδώνυμο Πασπαρτού, ως υπηρέτης του οραματιστή μα καταφρονημένου εφευρέτη Φιλέα Φόγκ. Ο Λάου συνοδεύει τον Φιλέα στην Ακαδημία Επιστημών, όπου ο συντηρητικός Υπουργός Επιστημών πείθει τον Φιλέα να δεχτεί ένα στοίχημα και να αποδείξει τη θεωρία του πως μπορεί να πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου μέσα σε 80 ημέρες. Στην πρώτη τους στάση, στο Παρίσι, οι δύο... (Περισσότερα) 


Shrek 2 (2004)Shrek 2 (2004)
"Σρεκ 2"
★★★★★★★☆☆☆
Οι νεόνυμφοι Σρεκ και Φιόνα προσκαλούνται από τους γονείς της Φιόνα, τον Βασιλιά Χάρολντ και τη Βασίλισσα Λίλιαν, να επισκεφτούν το βασίλειο τους, τη Χώρα του Πέρα Μακριά. Παρά τις αντιρρήσεις του Σρεκ, το ζευγάρι ταξιδεύει μαζί με τον Γάιδαρο στο βασίλειο, όπου οι φόβοι του Σρεκ επιβεβαιώνονται όταν οι γονείς της Φιόνα αναστατώνονται βλέποντας πως η κόρη τους και ο σύζυγός της είναι ογκρς. Παράλληλα, η καταχθόνια Νεραϊδονονά προσπαθεί να βγάλει τον Σρεκ από τη μέση, ώστε ο εγωκεντρικός γιος της, Πρίγκιπας... (Περισσότερα)


Brother Bear (2003)
"Ο Αδερφός μου, ο Αρκούδος" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο Κενάι, ένα παρορμητικό αγόρι μιας προϊστορικής φυλής προκαλεί από θυμό σε μάχη μια αρκούδα, τα μεγαλύτερα αδέλφια του, Σίτκα και Ντενάχι, σπεύδουν να τον σώσουν. Στην προσπάθειά του να σώσει τα αδέλφια του, ο Σίτκα θυσιάζει τη ζωή του και ο Κενάι κατηγορώντας άδικα την αρκούδα για τον θάνατο του Σίτκα, την κυνηγά και τελικά τη σκοτώνει. Τότε, μεταμορφώνεται και ο ίδιος σε αρκούδα και για να επανακτήσει την ανθρώπινη μορφή του πρέπει να συναντήσει το πνεύμα του Σίτκα σε ένα μακρινό βουνό. Στη... (Περισσότερα)


Elf (2003)Elf (2003)
"Το Ξωτικό των Χριστουγέννων" 
★★★★★★★☆☆☆
Σε ένα ορφανοτροφείο μια παραμονή Χριστουγέννων, ένα μωρό μπαίνει στο σάκο του Άι Βασίλη, ο οποίος χωρίς να γνωρίζει για το επιπλέον πολύτιμο φορτίο του επιστρέφει στον Βόρειο Πόλο. Όταν το αγόρι ξεπροβάλλει από τον σάκο, τα ξωτικά τον ονομάζουν Μπάντι και ο Πάπα Ελφ αποφασίζει να τον υιοθετήσει. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Μπάντι που πιστεύει πως και ο ίδιος είναι ξωτικό, μαθαίνει την αλήθεια. Όταν ο Πάπα Ελφ του εξηγεί πως η μητέρα του έχει πεθάνει, όμως ο πατέρας του, ο οποίος ποτέ δεν έμαθε για την... (Περισσότερα)


School of Rock (2003)
School of Rock (2003)

"Ένα Σχολείο Πολύ Ροκ"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν τον διώχνουν από το συγκρότημα που ο ίδιος έφτιαξε και ο καλός του φίλος και συγκάτοικος, Νεντ Σνίμπλι, αναγκάζεται να του ζητήσει τα καθυστερημένα νοίκια, ο ενθουσιώδης ροκ κιθαρίστας Ντιούι Φιν αναζητά μια πηγή εισοδήματος. Τελικά, υποκρινόμενος τον Νεντ, πιάνει προσωρινή δουλειά σε ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο ως δάσκαλος. Αν και στην αρχή περιμένει απλώς την ώρα του σχολάσματος, όταν ανακαλύπτει τα μουσικά ταλέντα των νεαρών μαθητών του, ο Ντιούι δημιουργεί μαζί τους ένα νέο ροκ... (Περισσότερα)


"Σεβάχ: Ο Θρύλος των Επτά Θαλασσών"
★★★★★★★☆☆☆ 
Καθώς ο πειρατής Σίνμπαντ επιχειρεί να κλέψει το Βιβλίο της Ειρήνης που προστατεύει τις Δώδεκα Πόλεις, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον φύλακα του βιβλίου, τον παιδικό του φίλο, Πρίγκιπα Πρωτέα. Ο Σίνμπαντ αποφασίζει τελικά να μην κλέψει το βιβλίο, όμως το κλέβει η θεά του χάους, η Έρις, ενοχοποιώντας τον. Το συμβούλιο των Δώδεκα Πόλεων καταδικάζει τον Σινμπάντ σε θάνατο, όμως ο Πρωτέας, που πιστεύει στην αθωότητα του φίλου του, προτείνει να επιτρέψουν στον Σίνμπαντ να προσπαθήσει να επανακτήσει το... (Περισσότερα)


Ice Age (2002)
"Η Εποχή των Παγετώνων"
★★★★★★★☆☆☆
Στην αρχή της εποχής των παγετώνων, τα προϊστορικά ζώα μεταναστεύουν προς τον νότο για να απομακρυνθούν από το ψύχος. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Μάνι, ένα μοναχικό μαμούθ και ο Σιντ, ένας πολυλογάς βραδύποδας που ακολουθεί τον Μάνι αποζητώντας παρέα και προστασία. Όταν ο σμιλόδοντας τίγρης Σότο επιτίθεται με την αγέλη του σε μια ομάδα ανθρώπων, μία μητέρα λίγο πριν πεθάνει εμπιστεύεται το μωρό της στον Μάνι. Εκείνος αναλαμβάνει να επιστρέψει το μωρό στον πατέρα του, ενώ ο Ντιέγκο, ένας... (Περισσότερα)

   
Atlantis: The Lost Empire (2001)
Atlantis: The Lost Empire (2001)
"Η Χαμένη Ατλαντίδα"
★★★★★★★☆☆☆
Το 1914, ο νεαρός χαρτογράφος και γλωσσολόγος Μίλο Θατς, εγγονός του εξερευνητή Θάντεους Θατς, χρειάζεται κάποιον να του χρηματοδοτήσει μια αποστολή με σκοπό να βρει τη θρυλική Ατλαντίδα. Οι εργοδότες του στο μουσείο αρνούνται, όμως ένας ζάπλουτος παλιός φίλος του παππού του εμφανίζεται και του προσφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο υποβρύχιο και ένα πλήρωμα 200 ατόμων. Ωστόσο, όταν στη διαδρομή το υποβρύχιο καταστρέφεται, οι μόνοι που επιβιώνουν είναι ο Μίλο και μια μικρή ομάδα ικανών... (Περισσότερα)


Spy Kids (2001)Spy Kids (2001)
"Μίνι Πράκτορες"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Γκρεγκόριο και η Ίνγκριντ Κορτέζ ήταν κάποτε αντίπαλοι μυστικοί πράκτορες, όμως όταν συναντήθηκαν ερωτεύτηκαν, και όταν πια απέκτησαν παιδιά, αποφάσισαν για χάρη τους να αποσυρθούν από το επάγγελμά τους. Ωστόσο, όταν παλιοί συνάδελφοί τους εξαφανίζονται ένας μετά τον άλλο, το ζευγάρι καλείται πίσω στη δράση για να τους εντοπίσει. Όμως ο Γκρεγκόριο και η Ίνγκριντ αιχμαλωτίζονται και οι ίδιοι, και οι μοναδικοί άνθρωποι που μπορούν να τους σώσουν είναι τα παιδιά τους, η Κάρμεν και ο Τζούνι, τα οποία... (Περισσότερα)


"Οι Κότες το 'Σκασαν" 
★★★★★★★☆☆☆
H Τζίντζερ, η αρχηγός των πουλερικών που βρίσκονται αιχμάλωτα στο αγρόκτημα των Τουίντις, οργανώνει το ένα ευρηματικό σχέδιο απόδρασης μετά το άλλο, και σίγουρα η ίδια θα είχε ξεφύγει αν δεν επέμενε να απελευθερώσει και όλα τα υπόλοιπα κοτόπουλα του κοτετσιού. Όταν ξαφνικά ένας Αμερικανός κόκορας, ο Ρόκι, πέφτει από τον ουρανό στο κοτέτσι, συμφωνεί με το αίτημα της Τζίντζερ να διδάξει στις κότες να πετούν. Οι προσπάθειες για απόδραση γίνονται πιο επιτακτικές όταν η ανελέητη κυρία Τουίντι επενδύει σε... (Περισσότερα)


"Δεινόσαυρος
★★★★★★★☆☆☆
Λίγο πριν εκκολαφθεί από το αυγό του, ένας Ιγκουανόδοντας καταλήγει μακριά από την περιοχή του, σε ένα τροπικό νησί όπου τον βρίσκει, τον υιοθετεί και τον μεγαλώνει μια οικογένεια λεμούριων. Χρόνια αργότερα, ο νεαρός δεινόσαυρος με το όνομα πια Άλανταρ, επιζεί μαζί με τη μητέρα, τον παππού, τον αδελφό και την αδελφή του την καταστροφή του νησιού τους από την πτώση αστεροειδών. Φτάνοντας στην Ηπειρωτική Χώρα, η οικογένεια συναντά και ακολουθεί ένα κοπάδι δεινοσαύρων διαφόρων ειδών που... (Περισσότερα)


"Φαντασία 2000" 
★★★★★★★☆☆☆
Στην πνευματική συνέχεια της πειραματικής ταινίας κινουμένων σχεδίων του Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο Διευθυντής ορχήστρας Τζέιμς Λιβάιν διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγο σε ένα οπτικό κονσέρτο που αποτελείται από 8 ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους με την υπογραφή διακεκριμένων σχεδιαστών και σκηνοθετών της Disney. Κάθε ταινία εμπνέεται από ένα ξεχωριστό κομμάτι κλασικής μουσικής και εισάγεται από διαφορετικούς διάσημους καλλιτέχνες που προσφέρουν χιούμορ και σημαντικές πληροφορίες για... (Περισσότερα)


"Ταρζάν" 
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από ένα ναυάγιο, στα τέλη του 19ου αιώνα, ένα ζευγάρι καταφέρνει να βγει στις ανεξερεύνητες ακτές της Αφρικής μαζί με το μωρό τους. Όταν μια λεοπάρδαλη σκοτώνει το ζευγάρι, αλλά και το μωρό της θηλυκής γορίλα Κάλα, η προστατευτική Κάλα βρίσκει το ανθρώπινο μωρό και αποφασίζει να το μεγαλώσει σαν δικό της. Όταν χρόνια αργότερα μια βρετανική αποστολή εισέρχεται στη ζούγκλα, ο Ταρζάν συναντά τη Τζέιν και καλείται να επιλέξει αν θα παραμείνει στη ζούγκλα ανάμεσα στην οικογένεια που μεγάλωσε ή αν... (Περισσότερα)


A Bug's Life (1998)
"Ζουζούνια"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Φλικ, ένα εφευρετικό μα αδέξιο μυρμήγκι, καταστρέφει άθελά του όλα τα αποθέματα της τροφής που είχε συλλέξει η αποικία του με σκοπό να τα προσφέρει σε μια βίαιη συμμορία ακρίδων που τους εκβιάζει. Ο γενναίος Φλικ φεύγει εθελοντικά από τη φωλιά του, αποφασισμένος να βρει δυνατά έντομα, πρόθυμα να βοηθήσουν τα μυρμήγκια να διώξουν για πάντα τις ακρίδες. Αν και αναζητά σκληρούς πολεμιστές, μετά από μια παρεξήγηση ο Φλικ προσλαμβάνει τα μέλη ενός αποτυχημένου θιάσου τσίρκου, τα οποία... (Περισσότερα)


"Ηρακλής: Πέρα από το Μύθο"
★★★★★★★☆☆☆
Ως μέρος του σχεδίου του Άδη να κατακτήσει τον Όλυμπο, ο νεογέννητος Ηρακλής, γιος του Δία και της Ήρας, πέφτει θύμα απαγωγής, καταλήγει στη Γη και μετατρέπεται σε θνητό. Εκεί υιοθετείται από τους αγρότες Αμφιτρύωνα και Αλκμήνη και μεγαλώνει με αγάπη μα και με απορίες για το ποιος είναι και που ανήκει. Για να βρει απαντήσεις, επισκέπτεται τον ναό του Δία, ο οποίος του αποκαλύπτει την καταγωγή του και πως ο μοναδικός τρόπος για να ανακτήσει τη θεϊκή του υπόσταση είναι να γίνει ένας πραγματικός... (Περισσότερα)


The Hunchback of Notre Dame (1996)The Hunchback of Notre Dame (1996)
"Η Παναγία των Παρισίων" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο απάνθρωπος δικαστής Φρόλο σκότωσε μια τσιγγάνα, φοβούμενος για την ψυχή του αποφάσισε να μεγαλώσει εκείνος το παραμορφωμένο νεογέννητο μωρό της, το οποίο ονόμασε Κουασιμόδο και το κράτησε απομονωμένο στο καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Νοτρ Νταμ. 20 χρόνια αργότερα, ο καλόκαρδος Κουασιμόδος μη μπορώντας να αντέξει πια τη μοναξιά, αψηφά της εντολές του Φρόλο και βγαίνει για πρώτη φορά έξω από τον ναό για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Γιορτής των Τρελών. Εκεί ο κόσμος τον... (Περισσότερα)


Jumanji (1995)
"Τζουμάντζι
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο δεκάχρονος Άλαν Πέρις εξαφανίζεται, κανείς δεν πιστεύει τη φίλη του, Σάρα Γουίτλ, πως το αγόρι έχει παγιδευτεί μέσα σε ένα μαγικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Είκοσι έξι χρόνια αργότερα, δύο ορφανά αδέλφια, η Τζούντι και ο Πίτερ, μετακομίζουν μαζί με τη θεία τους στην εγκαταλειμμένη πια έπαυλη της οικογένειας Πέρις, όπου και ανακαλύπτουν το επικίνδυνο παιχνίδι. Τα παιδιά ρίχνουν τα ζάρια αγνοώντας πως συνεχίζουν το παιχνίδι που άφησαν στη μέση ο Άλαν και η Σάρα, από το οποίο απελευθερώνονται επικίνδυνα... (Περισσότερα)


Pocahontas (1995)
"Ποκαχόντας" 
★★★★★★★☆☆☆
Στις αρχές του 17ου αιώνα στην Βόρεια Αμερική, η ιθαγενής Ποκαχόντας, κόρη του αρχηγού Παουατάν, προβληματίζεται με την προοπτική να παντρευτεί τον Κόκουμ, τον γενναίο και σοβαρό πολεμιστή της φυλής της, τον οποίο θεωρεί ασύμβατο με το ελεύθερο πνεύμα της. Καθώς περνά τον χρόνο της στη φύση συναντά τον Τζον Σμιθ, έναν περιπετειώδη στρατιώτη μιας Βρετανικής αποστολής που μόλις κατέφθασε στην ήπειρό της. Παράλληλα, ο άπληστος Άγγλος αρχηγός της αποστολής είναι λανθασμένα πεπεισμένος πως οι... (Περισσότερα)


The Santa Clause (1994)The Santa Clause (1994)
"Ο Άγιος Βασίλης Μου" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Σκοτ Κάλβιν, ένας διαζευγμένος πατέρας και επιτυχημένο στέλεχος μιας εταιρείας που παράγει παιχνίδια, παίρνει στο σπίτι τον γιο του, τον Τσάρλι, για να περάσουν μαζί την παραμονή των Χριστουγέννων. Όταν ο Άι Βασίλης φτάνει στη σκεπή τους, τρομάζει από τον Σκοτ, πέφτει στο χιονισμένο έδαφος και εξαφανίζεται, αφήνοντας πίσω μια κάρτα, τη στολή και το έλκηθρο με τους ταράνδους του. Με την παρακίνηση της κάρτας και την επιμονή του Τσάρλι, ο Σκοτ φορά απρόθυμα την κόκκινη στολή, χωρίς να γνωρίζει πως με... (Περισσότερα)


Hocus Pocus (1993)
"Χόκους Πόκους: Οι Τρεις Μάγισσες"
★★★★★★★☆☆☆
Το 1693, τη νύχτα του Χαλοουίν, οι αδερφές Σάντερσον, η Γουίνιφρεντ, η Σάρα και η Μαίρη, απορρόφησαν τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού για να μείνουν νέες. Οι κάτοικοι της πόλης του Σάλεμ ανακάλυψαν τις μάγισσες και τις καταδίκασαν σε απαγχονισμό. 300 χρόνια αργότερα, ένα έφηβο αγόρι, ο Μαξ, ανασταίνει άθελά του τις τρεις αδερφές. Οι μάγισσες στοχεύουν να κλέψουν τη ζωή των παιδιών του Σάλεμ για να γίνουν αθάνατες. Ο Μαξ, μαζί με τη φίλη του, την Άλισον, και τη μικρή του αδερφή, τη Ντάνι, είναι οι μόνοι που μπορούν... (Περισσότερα)

 
The Sandlot (1993)
The Sandlot (1993)
★★★★★★★☆☆☆
Το 1962, δύο εβδομάδες πριν κλείσει το σχολείο για τις καλοκαιρινές διακοπές, ο 11χρονος Σκότι Σμολς μετακομίζει στην Καλιφόρνια. Σε μια αλάνα, το έξυπνο μα συνεσταλμένο παιδί συναντά μια παρέα αγοριών που περνούν όλο τους το χρόνο παίζοντας μπέιζμπολ. Αν και ο ίδιος δεν διαθέτει καμία γνώση για το άθλημα, ελπίζει πως τα αγόρια θα τον δεχθούν ως το ένατο μέλος της ομάδας. Αρχικά τα παιδιά αρνούνται να τον συμπεριλάβουν εξαιτίας της απειρίας του, ωστόσο ο καλύτερος παίχτης της ομάδας και αναμφισβήτητος ηγέτης της, ο Μπένι Ροντρίγκεζ, παίρνει τον Σκότι υπό την προστασία του, του μαθαίνει... (Περισσότερα)


Home Alone (1990)Home Alone (1990)
"Μόνος στο Σπίτι"
★★★★★★★☆☆☆
Σε ένα πλούσιο προάστιο του Σικάγο, τα μέλη της οικογένειας ΜακΚάλιστερ ετοιμάζονται για να περάσουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στο Παρίσι. Το πρωί της αναχώρησης βιάζονται να φτάσουν έγκαιρα στο αεροδρόμιο και μέσα στην αναστάτωση ξεχνούν τον οκτάχρονο Κέβιν στο σπίτι. Αν και αρχικά ο Κέβιν απολαμβάνει τη νεοαποκτηθείσα ελευθερία του, στη συνέχεια έρχεται αντιμέτωπος με δύο διαρρήκτες, τον Χάρι και τον Μαρβ, οι οποίοι μπαίνουν στα άδεια σπίτια της γειτονιάς, μα πάνω από όλα έχουν βάλει... (Περισσότερα)


The Rescuers Down Under (1990)The Rescuers Down Under (1990)
"Μπερνάρ και Μπιάνκα: Περιπέτειες στην Άκρη της Γης" 
★★★★★★★☆☆☆
Στην Αυστραλία, ένα αγόρι, ο Κόντι, σώζει έναν σπάνιο γιγάντιο χρυσαετό, τη Μαραχούτα, με την οποία γίνονται φίλοι. Όταν ο Κόντι πέφτει σε μια παγίδα ενός καταζητούμενου λαθροκυνηγού, εκείνος απαγάγει το παιδί για να το αναγκάσει να του αποκαλύψει που βρίσκεται η φωλιά του χρυσαετού. Την υπόθεση αναλαμβάνουν οι πράκτορες του διεθνούς οργανισμού ποντικιών “Κομάντος της Σωτηρίας”, ο Μπερνάρ και η Μπιάνκα. Οι δυο τους ταξιδεύουν με το Άλμπατρος Γουίλμπουρ από τη Νέα Υόρκη στο... (Περισσότερα)


"Επιστροφή στο Μέλλον 2" 
★★★★★★
Αμέσως μετά την επιστροφή του από το πρώτο του ταξίδι στον χρόνο, ο Μάρτι ΜακΦλάι ταξιδεύει 30 χρόνια στο μέλλον, αυτή τη φορά μαζί με τo κορίτσι του, τη Τζένιφερ Πάρκερ και τον καθηγητή Μπράουν, με σκοπό να βοηθήσει τη μελλοντική του οικογένεια. Η παρουσία τους όμως στο 2015, δίνει την ευκαιρία στον ηλικιωμένο Μπιφ Τάνεν να κλέψει το DeLorean, να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να αλλάξει την ιστορία. Επιστρέφοντας στο 1985, ο Μάρτι έρχεται αντιμέτωπος με μια δυστοπική πραγματικότητα, που για να την... (Περισσότερα)


Honey, I Shrunk the Kids (1989)Honey, I Shrunk the Kids (1989)
"Αγάπη μου, Συρρίκνωσα τα Παιδιά" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο επιστήμονας και εφευρέτης Γουέιν Ζαλίνσκι προσπαθεί να δημιουργήσει μια μηχανή συρρίκνωσης, ενοχλώντας με τη φασαρία τον γείτονά του, τον Ρας. Όταν ο μικρότερος γιος του Ρας, ο Ρον, ρίχνει μια μπάλα του μπέιζμπολ πάνω στη μηχανή του Γουέιν, την ενεργοποιεί και τόσο ο ίδιος και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Ρας Τζούνιορ, όσο και τα δύο παιδιά του Γουέιν, η Έιμι και ο Νικ, συρρικνώνονται. Ο Γουέιν βγάζει εν αγνοία του τα τέσσερα μικροσκοπικά πια παιδιά έξω από το σπίτι, και εκείνα πρέπει να διασχίσουν την επικίνδυνη... (Περισσότερα)


"Αμέρικαν Στόρι"
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από μία ακόμα επίθεση γατών, η οικογένεια ποντικών Μάουσκεγουιτς αποφασίζει να μεταναστεύσει από τη Ρωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου λέγεται πως δεν υπάρχουν γάτες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, το πλοίο τους πέφτει σε μια ​​καταιγίδα και ο νεαρός γιος της οικογένειας, ο Φάιβελ, καταλήγει στη θάλασσα. Το ποντικάκι καταφέρνει να φτάσει στη Νέα Υόρκη και ανακαλύπτει ότι τελικά υπάρχουν και εκεί μοχθηρές γάτες, αλλά επίσης υπάρχουν και φιλικά πλάσματα πρόθυμα να τον βοηθήσουν να επιβιώσει, να... (Περισσότερα)


Gremlins (1984)
"Γκρέμλινς"
★★★★★★★☆☆☆
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Ράνταλ Πέλτζερ επισκέπτεται ένα κατάστημα με αντίκες στην Chinatown, προσπαθώντας να πουλήσει μία από τις αποτυχημένες εφευρέσεις του. Από εκεί, προμηθεύεται απερίσκεπτα ένα ασυνήθιστο δώρο για τον γιο του, ένα μυστηριώδες πλάσμα Μάνγκουαϊ, το οποίο δεν πρέπει να εκτεθεί σε δυνατό φως, δεν πρέπει βραχεί και δεν πρέπει ποτέ να φάει μετά τα μεσάνυχτα. Όταν οι κανόνες παραβιάζονται, στη μικρή πόλη του Κίνστον Φολς εξαπολύεται μία ορδή ξέφρενων τεράτων με καταστροφικές... (Περισσότερα)


"Το Μυστικό των ΝΙΜ"
★★★★★★★☆☆☆
Η ποντικίνα Κα Μπρίσμπι και τα τέσσερα παιδιά της πρέπει να μετακομίσουν άμεσα από το σπίτι τους στη μέση ενός χωραφιού, πριν ο αγρότης αρχίσει να οργώνει. Όμως ο Κος Έιτζις, ο ευφυής ηλικιωμένος φίλος του εκλιπόντος συζύγου της, την προειδοποιεί πως μια μετακίνηση θα μπορούσε να αποδειχθεί θανάσιμη για τον ασθενή γιο της, τον Τίμοθι. Μην μπορώντας να σκεφτεί μια λύση, η Κα Μπρίσμπι τολμά να ζητήσει βοήθεια από πλάσματα που την τρομάζουν, όπως την επιβλητική Κουκουβάγια και μυστηριώδεις αρουραίους που... (Περισσότερα)


"Μπερνάρ και Μπιάνκα"
★★★★★★★☆☆☆
Η Πένι, ένα ορφανό κορίτσι το οποίο κρατείται αιχμάλωτο σε ένα εγκαταλειμμένο ποταμόπλοιο στους βαλτότοπους της Λουϊζιάνα, ρίχνει στο ποτάμι ένα μπουκάλι που περιέχει ένα μήνυμα με το οποίο ζητά βοήθεια. Το μπουκάλι ξεβράζεται στη Νέα Υόρκη και φτάνει σε έναν διεθνή οργανισμό ποντικιών, τα μέλη του οποίου βοηθούν όποιον χρειάζεται βοήθεια όπου και αν βρίσκεται στον κόσμο. Η εκπρόσωπος της Ουγγαρίας, η εκλεπτυσμένη και περιπετειώδης Μις Μπιάνκα, προσφέρεται να αναλάβει την υπόθεση της Πένι και διαλέγει για... (Περισσότερα)


Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)
"Ο Γουίλι Γουόνκα και το Εργοστάσιο Σοκολάτας"
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από χρόνια που κρατούσε τις πόρτες του εργοστασίου του κλειστές, ο πιο διάσημος κατασκευαστής γλυκών στον κόσμο, ο εκκεντρικός Γουίλι Γουόνκα, ανακοινώνει ότι μέσα σε πέντε μπάρες σοκολάτας Wonka που κυκλοφορούν σε διάφορες χώρες της Γης, βρίσκονται πέντε χρυσά εισιτήρια. Οι τυχεροί που θα τα βρουν, θα κερδίσουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μυστηριώδες εργοστάσιο του και να τον γνωρίσουν. Τα τέσσερα πρώτα εισιτήρια τα βρίσκουν τέσσερα αντιπαθητικά παιδιά, ενώ το πέμπτο το βρίσκει εντελώς... (Περισσότερα)


Blackbeard’s Ghost (1968)Blackbeard’s Ghost (1968)
"Το Φάντασμα του Μαυρογένη
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο Στιβ Γουόκερ φθάνει στη μικρή παραθαλάσσια πόλη Γκοντόλφιν για να εργαστεί στο τοπικό κολέγιο ως προπονητής στίβου, βρίσκει δωμάτιο σε ένα παλιό πανδοχείο, ιδιοκτήτριες του οποίου είναι οι ηλικιωμένες απόγονοι του πληρώματος του πειρατή Μαυρογένη. Ο Στιβ άθελα του απαγγέλλει ένα ξόρκι το οποίο τον καθιστά τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να δει και να ακούσει το φάντασμα του Μαυρογένη. Ο πειρατής, εγκλωβισμένος ανάμεσα στους κόσμους των ζωντανών και των νεκρών από μια κατάρα της πρώην συζύγου... (Περισσότερα)


The Jungle Book (1967)
"Το Βιβλίο της Ζούγκλας"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο προστατευτικός μαύρος πάνθηρας Μπαγκίρα βρίσκει τον μικρό Μόγλη ολομόναχο μέσα στην άγρια ζούγκλα της Ινδίας, τον βοηθά να βρει μια νέα οικογένεια κοντά στους λύκους. Το αγόρι μεγαλώνει ευτυχισμένο ανάμεσα στα ζώα, μέχρι τη στιγμή που γίνεται στόχος του αδίστακτου τίγρη Σιρ Χαν. Τότε το παιδί αναγκάζεται ταξιδέψει μέχρι τα όρια της ζούγκλας, αναζητώντας καταφύγιο στο χωριό των ανθρώπων. Τον Μόγλη αναλαμβάνει να συντροφεύσει στο μακρύ και περιπετειώδες ταξίδι του ο Μπαγκίρα και στη διαδρομή το... (Περισσότερα)


One Hundred and One Dalmatians (1961)
"Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο μοναχικός συνθέτης Ρότζερ Ράντκλιφ γνωρίζεται και παντρεύεται την ευγενική Ανίτα χάρη στην παρέμβαση του αποφασιστικού σκύλου του Πόνγκο, ο οποίος γίνεται ζευγάρι με τη σκυλίτσα της Ανίτα, τη στοργική Περντίτα. Όταν ο Ρότζερ και η Ανίτα  αρνούνται να πουλήσουν τα 15 μικρά κουταβάκια Δαλματίας του Πόνγκο και της Περντίτα, η μοχθηρή Κρουέλα Ντε Βιλ, τα απαγάγει μαζί με όλα τα υπόλοιπα σκυλιά Δαλματίας του Λονδίνου, με σκοπό να φτιάξει ένα παλτό από τη γούνα τους. Τότε, ο Πόνγκο, η Περντίτα και τα... (Περισσότερα)


The Parent Trap (1961)
"Η Αδελφή μου και Εγώ"
★★★★★★★☆☆☆
Δύο δεκατριάχρονα κορίτσια, η Σούζαν Έβερς και η Σάρον ΜακΚέντρικ, συναντιούνται τυχαία σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση. Τα κορίτσια έκπληκτα ανακαλύπτουν πως είναι δίδυμες αδελφές, τις οποίες χώρισαν οι διαζευγμένοι γονείς τους όσο εκείνες ήταν ακόμα μωρά. Προσποιούμενη η μία την άλλη, αλλάζουν θέσεις, ώστε η κάθε μία να συναντήσει τον γονιό που δεν γνώρισε. Όταν ανακαλύπτουν πως ο πατέρας τους ετοιμάζεται να παντρευτεί μια διπρόσωπη χρυσοθήρα, η Σούζαν και η Σάρον ενώνουν τις δυνάμεις... (Περισσότερα)


20,000 Leagues Under the Sea (1954)
"20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα"
★★★★★★★☆☆☆
Το 1868, ο Γάλλος Καθηγητής Πιέρ Αρονάξ και ο βοηθός του Κονσέιγ, συμμετέχουν σε μια Αμερικανική αποστολή που διερευνά τις φήμες γύρω από ένα μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα που καταστρέφει πλοία. Όταν ο Αρονάξ και ο Κονσέιγ πέφτουν στη θάλασσα μαζί με τον Αμερικανό αρχικαμακιστή Νεντ Λαντ, αντί για το τέρας συναντούν το υποβρύχιο του πλοιάρχου Νέμο, τον Ναυτίλο. Ο Νέμο επιθυμώντας να διατηρήσει μυστική την ύπαρξη του Ναυτίλου αιχμαλωτίζει τους τρεις άνδρες και καθώς εξηγεί στον Καθηγητή την... (Περισσότερα)


Peter Pan (1953)
"Πίτερ Παν" 
★★★★★★★☆☆☆
Το τελευταίο της βράδυ ως “παιδί”, η Γουέντι Ντάρλιν, ένα δωδεκάχρονο στοργικό κορίτσι με ζωηρή φαντασία, συναντά τον παιδικό της ήρωα, τον ιπτάμενο Πίτερ Παν. Μαζί με τα μικρότερα αδέλφια της, τον ευγενικό και ευφυή Τζον και τον τρυφερό και περιπετειώδη Μάικλ, η Γουέντι ακολουθεί το αιώνια νεαρό αγόρι στο σπίτι του, στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί, τα τρία αδέλφια γνωρίζονται με τα παιδιά που προστατεύει ο Πίτερ, τα Χαμένα Αγόρια, τους παραμυθένιους κατοίκους του φανταστικού νησιού και αντιμετωπίζουν... (Περισσότερα)


Alice in Wonderland (1951)
"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" 
★★★★★★★☆☆☆
Σε μια Αγγλική επαρχιακή πόλη, η επτάχρονη Αλίκη παρακολουθεί απρόθυμα τα μαθήματα που της παραδίδει η μεγαλύτερη αδελφή της. Όταν βλέπει ένα άσπρο κουνέλι να τρέχει, φωνάζοντας πως έχει αργήσει, το κορίτσι ακολουθεί το παράξενο ζώο και πέφτει μέσα από μια βαθιά τρύπα σε έναν μαγικό και αλλόκοτο κόσμο. Στη Χώρα των Θαυμάτων, η Αλίκη προσπαθεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στο σπίτι της, συναντώντας στην πορεία πολλούς, συχνά εξωφρενικούς χαρακτήρες, όπως τον Τρελοκαπελά, τον Γάτο του... (Περισσότερα)


Treasure Island (1950)
"Το Νησί των Θησαυρών"
★★★★★★★☆☆☆
Το 1765, μετά τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου πρώην πειρατή, ο νεαρός Τζιμ Χώκινς, ο οποίος εργάζεται στο μικρό πανδοχείο της μητέρας του στην Αγγλία, αποκτά έναν πολύτιμο πειρατικό χάρτη που οδηγεί στον ξακουστό κρυμμένο θησαυρό του πειρατή Κάπτεν Φλιντ. Ο Τζιμ παρέα με τον ενθουσιώδη κύριο Τρελόνεϊ και τον φίλο του Δρ. Λάιβζι, επιβιβάζονται στο πλοίο του Κάπτεν Σμόλετ και ακολουθούν τον χάρτη, ο οποίος τους οδηγεί σε ένα μακρινό νησί της Καραϊβικής. Στο ταξίδι τους όμως, οι κυνηγοί του θησαυρού έρχονται... (Περισσότερα)


"Το Θαύμα της 34ης Οδού" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Κρις Κρινγκλ, ένας καλόκαρδος ηλικιωμένος, αγανακτεί όταν ανακαλύπτει πως ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να υποδυθεί τον  Άι-Βασίλη στην ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση του πολυκαταστήματος Macy’s στη Νέα Υόρκη, είναι μεθυσμένος. Ο Κρις διαμαρτύρεται στην υπεύθυνη της εκδήλωσης, την Ντόρις Γουόκερ, η οποία τον πείθει να πάρει o ο ίδιος τη θέση του Άι-Βασίλη. Όταν ο Κρις δηλώνει και επιμένει πως είναι στ’ αλήθεια ο Άι-Βασίλης, καταλήγει σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα και η κόρη της Ντόρις, η Σούζαν και ο δικηγόρος... (Περισσότερα)


National Velvet (1944)
"Ο Αλήτης και η Αμαζών"
★★★★★★★☆☆☆
Η Βέλβετ Μπράουν, ένα νεαρό κορίτσι με πάθος για τα άλογα, ζει μαζί με τους γονείς της και τα τρία αδέλφια της σε μια μικρή πόλη στο Σάσεξ της Αγγλίας. Όταν η ονειροπόλα ιππέας κερδίζει τυχαία ένα δυνατό αδάμαστο άλογο, τον ονομάζει Πάι και αποφασίζει να τον εκπαιδεύσει για να συμμετάσχει στον διάσημο ιππικό αγώνα Grand National. Στην προσπάθεια της, της συμπαραστέκεται η μητέρα της, μια αποφασιστική γυναίκα που ως νεαρή κοπέλα είχε πραγματοποιήσει το δικό της μεγάλο όνειρο και ο περιπλανώμενος... (Περισσότερα)


Lassie Come Home (1943)
"Η Επιστροφή της Λάσι"
★★★★★★★☆☆☆
Η Λάσι, ένα θαυμαστό Σκωτσέζικο Κόλεϊ, ζει ευτυχισμένη στο Γιορκσάιρ κοντά στο νεαρό αφεντικό της, τον τρυφερό Τζο Κάρακλοφ. Όταν ο πατέρας του Τζο χάνει τη δουλειά του και δεν μπορεί πια να συντηρήσει τη Λάσι, αναγκάζεται να την πουλήσει στον Δούκα του Ράντλιν, ο οποίος τη μεταφέρει στο σπίτι του στη μακρινή Σκωτία. Παρά την αγάπη που δέχεται από τη στοργική νεαρή εγγονή του Δούκα, την Πρισίλα, η αφοσιωμένη Λάσι δραπετεύει με τη βοήθεια του κοριτσιού και πραγματοποιεί ένα μακρύ και περιπετειώδες ταξίδι για να... (Περισσότερα)


Dumbo (1941)
"Ντάμπο, το Ελεφαντάκι"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ένας πελαργός αφήνει στην κυρία Τζάμπο, μια ελεφαντίνα του τσίρκου, ένα μωρό ελεφαντάκι με τεράστια αυτιά, όλοι το περιγελούν, μα η μητέρα του το αγαπά πάρα πολύ. Το ντροπαλό ελεφαντάκι δεν έχει επιλογή παρά να κάνει τον κλόουν στο τσίρκο και ντρέπεται πολύ για αυτό. Όμως με τη βοήθεια του φιλικού και προστατευτικού ποντικού Τίμοθι, ο Ντάμπο ξεπερνά τις ανασφάλειες του, αποκτά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και χρησιμοποιεί το φαινομενικά μεγαλύτερο ελάττωμά του για να καταφέρει το αδύνατο και να... (Περισσότερα)


Fantasia (1940)
"Φαντασία"
★★★★★★★☆☆☆
Μία πρωτοποριακή συλλογή οκτώ αυτοτελών ιστοριών κινουμένων σχεδίων χωρίς διάλογο, οι οποίες εμπνέονται και συνοδεύονται από σημαντικά έργα κλασικής μουσικής. Οι μικρού μήκους ταινίες είναι η “Τοκάτα και Φούγκα”, ο “Καρυοθραύστης”, ο “Μαθητευόμενος Μάγος”, η “Ιεροτελεστία της Άνοιξης”,  το “Διάλειμμα”, η “6η Συμφωνία”, ο “Χορός των Ωρών” και η “Νύχτα Στο Φαλακρό Βουνό”. Ο συνθέτης και κριτικός μουσικής Ντιμς Τέιλορ ως οικοδεσπότης και αφηγητής της ταινίας, εισάγει κάθε έργο προσφέροντας ένα υπόβαθρο και... (Περισσότερα)


Pinocchio (1940)
"Πινόκιο"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Πινόκιο, μια ζωντανή μαριονέτα σκαλισμένη από τον μοναχικό ξυλουργό Τζεπέτο, πρέπει να αποδείξει στη Μπλε Νεράιδα πως είναι γενναίος, ειλικρινής και ανιδιοτελής, ώστε να τον μετατρέψει σε αληθινό αγόρι. Στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ο καλοσυνάτος μα ευκολόπιστος ήρωας, συναντά ένα πλήθος παραπλανητικών χαρακτήρων, οι οποίοι τον παρασύρουν σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ευτυχώς, η Μπλε Νεράιδα έχει φροντίσει στο πλευρό του Πινόκιο να βρίσκεται ο πιστός γρύλος Τζίμινι Κρίκετ, ο... (Περισσότερα)


The Little Princess (1939)
"Η Μικρή Πριγκίπισσα"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο χήρος πατέρας της, Λοχαγός Κρου, καλείται στην Αφρική για να πολεμήσει, η καλόκαρδη νεαρή Σάρα μετακομίζει από την Ινδία στην Αγγλία, στο εσωτερικό σχολείο για κορίτσια της κυρίας Μίντσιν. Ο πλούσιος πατέρας της δεν λυπάται κανένα έξοδο για την κόρη του και η Σάρα ζει με πολυτέλεια. Όταν όμως φτάνουν νέα πως ο Λοχαγός Κρου είναι νεκρός και όλη η περιουσία της οικογένειας έχει κατασχεθεί, η ζηλόφθονη και βάναυση κυρία Μίντσιν αναγκάζει το κορίτσι να εργαστεί σκληρά ως υπηρέτρια. Η Σάρα πεπεισμένη... (Περισσότερα)


The Wizard of Oz (1939)
"Ο Μάγος του Οζ"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η νεαρή Ντόροθι Γκέιλ προσπαθώντας να σώσει τον αγαπημένο της σκύλο Τότο από μια κακιά γειτόνισσα, παρασύρεται από έναν δυνατό ανεμοστρόβιλο, προσγειώνεται στη μαγική Χώρα του Οζ, σκοτώνοντας την Κακιά Μάγισσα της Ανατολής. Το κορίτσι, ενώ το κυνηγά η αδελφή της μάγισσας, η Κακιά Μάγισσα της Δύσης, προσπαθεί να επιστρέψει στο σπίτι της στο Κάνσας και ακολουθεί τον Δρόμο με τα Κίτρινα Τούβλα, ο οποίος οδηγεί στη Σμαραγδένια Πόλη. Εκεί, βρίσκεται ο παντοδύναμος Μάγος του Οζ, ο οποίος φαίνεται... (Περισσότερα)


Snow White and the Seven Dwarfs (1937)
"Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι"
★★★★★★★☆☆☆
Η Χιονάτη, μια μοναχική όμορφη πριγκίπισσα, υπηρετεί τη ματαιόδοξη και σκληρή μάγισσα μητριά της, την Κακιά Βασίλισσα. Όταν ο μαγικός της καθρέφτης, της απαντά πως η Χιονάτη είναι η ομορφότερη από όλες τις γυναίκες του βασιλείου, η Κακιά Βασίλισσα κυριευμένη από ζήλια διατάζει τον Κυνηγό της να πάρει το κορίτσι στο δάσος και να το σκοτώσει. Όμως, ο Κυνηγός λυπάται τη Χιονάτη και την αφήνει να φύγει και εκείνη με τη βοήθεια των ζώων του δάσους, βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι επτά νάνων που... (Περισσότερα)