Γκρέμλινς (1984 - 1990)

Γκρέμλινς (1984 - 1990)


Γκρέμλινς (1984)
Οι κωμικές ταινίες φαντασίας "Γκρέμλινς" ακολουθούν τις περιπέτειες του νεαρού Μπίλι και του αξιαγάπητου Γκίζμο σε μια πόλη γεμάτη από επικίνδυνα και κακόβουλα τερατάκια.

Η πρώτη ταινία, η οποία αποτέλεσε εισπρακτική επιτυχία, έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, και οδήγησε σε μία συνέχεια το 1990. Μια τρίτη ταινία στην οποία συμμετέχουν πολλοί από τους προηγούμενους συντελεστές βρίσκεται υπό παραγωγή και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Η ταινία είναι γνωστή για τα έξυπνα κωμικά της στοιχεία, τα αξέχαστα τερατάκια που ενέπνευσαν μια νέα σχολή κινηματογράφου, και την επιτυχημένη ισορροπία μεταξύ τρομακτικών σκηνών και κοινωνικής κριτικής.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκεται πίσω από την παραγωγή και το σενάριο γράφτηκε από τον Κρις Κολόμπους (Χάρι Πότερ, Γκούνις, Μόνος στο Σπίτι, Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι).

Σκηνοθέτης: Τζο Ντάντε
Ηθοποιοί: Ζαχ Γκάλιγκαν, Φοίβη Γκέιτς, Χόιτ Άξτον, Κόρεϊ Φέλντμαν, Τζον Γκλόβερ


Γκρέμλινς (1984) Gremlins (1984)
"Γκρέμλινς"  
★★★★★★★☆☆
Όταν τα Χριστούγεννα ένα αγόρι σπάει κατά λάθος 3 σημαντικούς κανόνες σχετικά με το νέο του κατοικίδιο, εξαπολύει στην μικρή του πόλη μια ορδή από κακόβουλα άτακτα τέρατα. (106 λεπτά) (Ηλικία: 11+)
Gremlins 2 (1990)
"Γκρέμλινς 2: Η Νέα Γενιά"  
★★★★★★☆☆
Τα Γκρέμλινς επιστρέφουν και αυτή τη φορά, έχουν καταλάβει το κτίριο ενός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης. (106 λεπτά) (Ηλικία: 13+)   
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Γκρέμλινς (1984):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Γκρέμλινς 2: Η Νέα Γενιά (1990):