Οι Παιδικές Ταινίες του 2022




Οι Παιδικές Ταινίες του 2022

Οι μεγαλύτερες παραγωγές για παιδιά και όλη την οικογένεια που κυκλοφόρησαν στις κινηματογραφικές αίθουσες και σε υπηρεσίες streaming, όπως Netflix, Disney+, Apple TV και Amazon Prime Video, μέσα στο 2022. 


Οι Παιδικές Ταινίες του 2022





Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

"Πινόκιο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο"
★★★★★★★★☆☆
Στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ξυλουργός Τζεπέτο θρηνεί την απώλεια του γιου του, Κάρλο. Ένα βράδυ, κόβει το πεύκο που είχε φυτέψει στον τάφο του γιου του και σκαλίζει μια μαριονέτα. Τότε, ένα μυστηριώδες πνεύμα δίνει ζωή στη μαριονέτα και την ονομάζει Πινόκιο. Αν και αρχικά ο Τζεπέτο τον απορρίπτει ως γιο του, ο Πινόκιο τον βλέπει ως πατέρα του. Καθώς οι δυο τους αρχίζουν να δένονται, ο ναζιστής διοικητής του μικρού χωριού τους θέλει να κάνει τον Πινόκιο στρατιώτη, ενώ ο πονηρός ιδιοκτήτης ενός... (Περισσότερα)


★★★★★★★
Ένα εξερευνητικό σκάφος της “Αστρικής Διοίκησης” αλλάζει πορεία για να διερευνήσει σημάδια ζωής στον άγνωστο πλανήτη T’Kani Prime. Καθώς ο αφοσιωμένος Αστροφύλακας Μπαζ Λάιτγιαρ και η διοικητής του, Αλίσα Χόθορν, εξερευνούν τον πλανήτη, δέχονται επίθεση από εχθρικές μορφές ζωής. Στην προσπάθειά τους να απογειώσουν το σκάφος, ο Μπαζ  προκαλεί άθελά του τη συντριβή του. Κατηγορώντας τον εαυτό του τον εγκλωβισμό του πολυπληθούς πληρώματος στον εχθρικό πλανήτη, ο Μπαζ δαπανά χρόνια προσπαθώντας να τους επιστρέψει όλους πίσω στο σπίτι. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν... (Περισσότερα)


"Ο Δράκος του Πατέρα μου" 
★★★★★★★★☆☆  
Ο Έλμερ και η μητέρα του, η Ντέλα, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το άλλοτε επιτυχημένο κατάστημά τους στη μικρή τους πόλη και να μετακομίσουν στη Ζοφερή Πόλη. Παρά την υπόσχεση της Ντέλα πως σύντομα θα αποκτήσουν ένα νέο κατάστημα, η ζωή τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Απελπισμένο, το αγόρι ταξιδεύει ως το Άγριο Νησί για να απελευθερώσει τον αιχμάλωτο δράκο Μπόρις. Ο Έλμερ πιστεύει πως με τη βοήθεια του Μπόρις θα καταφέρει να αγοράσει ένα νέο κατάστημα για τη μητέρα του, ενώ Μπόρις πιστεύει... (Περισσότερα)


"Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία" 
★★★★★★★★☆☆  
Όταν συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει οκτώ από τις εννέα ζωές του, ο άλλοτε ατρόμητος Γάτος αποχαιρετά την περιπετειώδη προσωπικότητά του και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι μιας κυρίας που φροντίζει γάτες. Όταν, όμως, ανακαλύπτει την ύπαρξη του μυθικού Αστεριού των Ευχών, ξεκινά μια αναζήτηση για να πάρει πίσω τις ζωές του. Στην αναζήτηση τον συνοδεύει η πρώην σύντροφός του, η Κίτι, και ένα χαρούμενο σκυλάκι, που οι δύο γάτες φωνάζουν Περίτο. Οι ήρωες πρέπει να φτάσουν στο Αστέρι πριν τους εχθρούς τους, τη... (Περισσότερα)


"Σλάμπερλαντ"
★★★★★★★
Από τότε που πέθανε η μαμά της, η Νίμο ζει σε ένα γραφικό φάρο με τον πατέρα της, Πίτερ. Ο Πίτερ της μαθαίνει πώς να συντηρεί το φάρο και της αφηγείται ευφάνταστες ιστορίες για τις περιπέτειές του με τον παλιό του συνεργάτη, τον Φλιπ. Όταν ο Πίτερ χάνεται στη θάλασσα, τη φροντίδα της Νίμο αναλαμβάνει ο αποξενωμένος θείος της, ο Φίλιπ. Ένα βράδυ, στο όνειρό της, η Νίμο συναντά τον Φλιπ, ένα εκκεντρικό ανθρωπόμορφο πλάσμα που μπορεί να μπαίνει στα όνειρα των ανθρώπων. Μαζί ξεκινούν να βρουν ένα μαγικό... (Περισσότερα)


★★★★★★★
Κάθε Χριστούγεννα τα πνεύματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος στοιχειώνουν έναν διαφορετικό άνθρωπο με σκοπό να τον αλλάξουν προς το καλύτερο. Ο νέος τους στόχος είναι ο Κλιντ Μπριγκς, ένας επιτυχημένος Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων που χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να προωθήσει τους πελάτες του. Ωστόσο, ο καπάτσος Κλιντ αντιστέκεται σθεναρά στις προσπάθειες των πνευμάτων να τον αλλάξουν και ανατρέπει συνεχώς τα σχέδιά τους. Τότε, το Πνεύμα του Παρόντος συνειδητοποιώντας πως η υπόθεση του Κλιντ απαιτεί μια αντισυμβατική προσέγγιση, τον μεταφέρει... (Περισσότερα)
"Παράξενος Κόσμος" 
★★★★★★★★☆☆  
Ο Γέιγκερ Κλέιντ και ο γιος του Σέρτσερ είναι εξερευνητές που προσπαθούν να ανακαλύψουν τι υπάρχει πίσω από τα βουνά που περιβάλλουν τη χώρα τους, την Αβαλόνια. Σε μια αποστολή τους, ο Σέρτσερ ανακαλύπτει ένα φυτό που εκπέμπει ενέργεια και επιστρέφει με αυτό στην Αβαλόνια, χωρίς τον πατέρα του. 25 χρόνια αργότερα, το φυτό που ο Σέρτσερ ονόμασε Πάντο, αποτελεί την πηγή ενέργειας της χώρας. Όταν ξαφνικά χάνει την ενέργειά του, ο Σέρτσερ, η σύζυγός του Μερίντιαν και ο γιος τους Ίθαν, προσπαθώντας να εντοπίσουν... (Περισσότερα)


"Τα Κακά Παιδιά" 
★★★★★★★★☆☆  
Σε έναν κόσμο όπου άνθρωποι και ανθρωπόμορφα ζώα συνυπάρχουν, ο πνευματώδης και γοητευτικός Λύκος είναι ο αρχηγός των “Κακών Παιδιών”, μιας διαβόητης συμμορίας από ζώα. Όταν η Κυβερνήτης Νταϊάν Φόξινγκτον τον προσβάλει σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Λύκος πείθει τη συμμορία του να κλέψουν το βραβείο που πρόκειται να απονείμει η Κυβερνήτης στον φιλάνθρωπο Καθηγητή Μάρμελαντ. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο Λύκος βοηθά άθελά του μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία τον επαινεί για την πράξη του. Αυτή, η... (Περισσότερα)


"Το Τέρας της Θάλασσας"
★★★★★★★
Η ζωή του θρυλικού κυνηγού θαλάσσιων τεράτων, Τζέικομπ Χόλαντ, ανατρέπεται όταν ένα νεαρό ορφανό κορίτσι, η Μέιζι Μπραμπλ, επιβιβάζεται κρυφά στο πλοίο του. Η Μέιζι θέλει να γίνει και η ίδια κυνηγός τεράτων, όπως ήταν και οι γονείς της πριν πεθάνουν. Όταν ο Τζέικομπ και η Μέιζι χωρίζονται αναπάντεχα από το υπόλοιπο πλήρωμα, αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στα θαλάσσια θηρία. Ωστόσο, όταν συναντούν το πιο τρομακτικό από αυτά, το θρυλικό Κόκκινο Κτήνος, υποψιάζονται ότι η αλήθεια μπορεί... (Περισσότερα)


"Πάντα στο Κόκκινο" 
★★★★★★★★☆☆  
Η Μέι, μια Κινεζο-Καναδή 13χρονη, είναι η επιτομή της πληθωρικότητας και της επιτυχίας. Είναι υπάκουη κόρη, αφοσιωμένη φίλη, εξαιρετική μαθήτρια και θαυμάστρια του boy band, 4*Town. Στο σπίτι, η Μέι εξισορροπεί τα καθήκοντά της ως μελλοντική φύλακας του οικογενειακού τους ναού με τις προσδοκίες της στοργικής, μα απαιτητικής μητέρα της. Ωστόσο, όταν ξαφνικά μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο κόκκινο πάντα, ο κόσμος της ανατρέπεται. Στη νέα της μορφή, η Μέι γίνεται ο πιο συναισθηματικός και αδάμαστος εαυτός... (Περισσότερα)




Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

"Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια" 
★★★★★★★★☆☆  
Ο σκύλος Κρίπτο και ο Καλ-Ελ είναι οι καλύτεροι φίλοι από τότε που ήταν ακόμα μωρά στον πλανήτη Κρίπτον. Χρόνια αργότερα στη Γη, οι δυο τους συνεργάζονται για να προστατεύουν τους γήινους. Ο Κρίπτο είναι τόσο αφοσιωμένος στον Superman που δεν θέλησε ποτέ άλλο φίλο ή συνεργάτη. Αυτό όμως αλλάζει, όταν ένας πανίσχυρος σούπερ-κακός αιχμαλωτίζει τον Superman και τα υπόλοιπα μέλη της Λεγεώνας της Δικαιοσύνης. Τότε, ο Κρίπτο, έχοντας χάσει προσωρινά τις δυνάμεις του, αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια μιας... (Περισσότερα)


"Η Μαγεμένη 2"
★★★★★★★☆☆☆
Η Τζιζέλ και ο Ρόμπερτ, μαζί με τις κόρες τους, την έφηβη Μόργκαν και το μωρό Σοφία, μετακομίζουν από τη Νέα Υόρκη στα προάστια. Αν και το νέο τους σπίτι μοιάζει με κάστρο και η περιοχή βγαλμένη από παραμύθι, η νέα τους ζωή δεν ξεκινά ομαλά. Το σπίτι χρειάζεται ακόμα δουλειά, η Μόργκαν είναι δυσαρεστημένη μακριά από τους φίλους της, και ο Ρόμπερτ πρέπει να μετακινείται καθημερινά πίσω στη Νέα Υόρκη για τη δουλεία του. Απελπισμένη, η Τζιζέλ χρησιμοποιεί ένα μαγικό ραβδί και εύχεται να γίνει η ζωή τους... (Περισσότερα)


"Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Χέκτορ Π. Βαλέντι, ένας πληθωρικός μα αποτυχημένος ταχυδακτυλουργός, ανακαλύπτει ένα μωρό κροκόδειλο που τραγουδάει και το ονομάζει Λάιλ. Πεπεισμένος πως με το ταλέντο του Λάιλ θα γνωρίσει επιτέλους την επιτυχία, ο Χέκτορ βάζει το σπίτι του ως εγγύηση για να ανεβάσει μία παράσταση. Όμως, ο Λάιλ παγώνει στη σκηνή και ο Χέκτορ χάνει το σπίτι. Χωρίς άλλη επιλογή, ο Χέκτορ αναγκάζεται να φύγει για να κερδίσει χρήματα, αφήνοντας τον Λάιλ στη σοφίτα του σπιτιού. Μήνες αργότερα, στο σπίτι μετακομίζει η οικογένεια... (Περισσότερα)


"Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
★★★★★★★☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1843, ο άκαρδος και τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ απορρίπτει κάθε ευκαιρία να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, αλλά και να νιώσει τη χαρά των γιορτών. Το ίδιο βράδυ, τον επισκέπτεται στο σπίτι του το βασανισμένο φάντασμα του παλιού του συνεργάτη και φίλου του, Τζέικομπ, ο οποίος τον προειδοποιεί ότι και αυτός θα έχει παρόμοια μοίρα όταν πεθάνει, εκτός αν αλλάξει προς το καλύτερο. Πριν φύγει, ο Μάρλεϊ ανακοινώνει στον Σκρουτζ πως θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα για να... (Περισσότερα)


Hotel Transylvania: Transformania (2022)
Hotel Transylvania: Transformania (2022)

"Ξενοδοχείο για Τέρατα: Τερατομεταμορφώσεις" 
★★★★★★★☆☆☆
Η Μέιβις ανακαλύπτει πως ο πατέρας της σχεδιάζει να αποσυρθεί και να αφήσει το ξενοδοχείο σε εκείνη και τον Τζόνι. Όταν το αποκαλύπτει στον Τζόνι, εκείνος ενθουσιασμένος απαριθμεί στον Ντρακ όλες τις ιδέες του για να το ανακαινίσει. Ανησυχώντας πως ο Τζόνι θα καταστρέψει το ξενοδοχείο, ο Ντρακ πανικοβάλλεται και του λέει ψέματα ότι υπάρχει ένας νόμος που επιτρέπει μόνο σε τέρατα να είναι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Απογοητευμένος, ο Τζόνι χρησιμοποιεί μια εφεύρεση που τον μετατρέπει σε τέρας. Όμως, η... (Περισσότερα)


Πινόκιο (I) (2022)
Pinocchio (2022)
"Πινόκιο"
★★★★★★★☆☆☆
Ο μοναχικός Τζεπέτο δημιουργεί μια ξύλινη μαριονέτα, τον Πινόκιο και το ίδιο βράδυ, πριν πέσει για ύπνο, κάνει μια ευχή σε ένα αστέρι. Τότε εμφανίζεται η Μπλε Νεράιδα, η οποία χαρίζει ζωή στον Πινόκιο και διορίζει τον σοφό και αισιόδοξο γρύλο Τζίμινι Κρίκετ να είναι η συνείδηση και ο οδηγός του. Για να γίνει αληθινό αγόρι, ο Πινόκιο πρέπει να αποδείξει πως είναι γενναίος, ειλικρινής και ανιδιοτελής. Ωστόσο, την πρώτη μέρα που βγαίνει έξω από το σπίτι για να ξεκινήσει σχολείο, το καλόκαρδο μα αφελές παιδί παρασύρεται... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Luck (2022)
Luck (2022)
"Τύχη"
★★★★★★☆☆☆☆
Η 18χρονη Σαμ, ένα άτυχο και αδέξιο ορφανό κορίτσι, φεύγει διστακτικά από το ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Όταν η Σαμ βρίσκει μια δεκάρα και παρατηρεί ότι η τύχη της βελτιώνεται, αποφασίζει να τη δώσει στη νεαρή της φίλη από το ορφανοτροφείο, τη Χέιζελ, για να τη βοηθήσει να υιοθετηθεί. Ωστόσο, η Σαμ χάνει το πολύτιμο γούρι, ενώ ανακαλύπτει ότι ανήκε σε έναν ομιλούντα γάτο, τον Μπομπ από τη Χώρα της Τύχης. Καθώς και οι δύο τους χρειάζονται μια τυχερή δεκάρα, αποφασίζουν να συνεργαστούν... (Περισσότερα)

★★★★★★☆☆☆☆
Στη φεουδαρχική Ιαπωνία, η οποία κατοικείται μόνο από γάτες, ο Ίκα Τσου, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Σογκούν, επιθυμεί να επεκτείνει το γιγάντιο παλάτι του. Ωστόσο, ακριβώς δίπλα βρίσκεται το φτωχικό χωριό Κακαμούτσο. Ελπίζοντας να το ξεφορτωθεί, ο Ίκα Τσου σχεδιάζει να αναγκάσει τους κατοίκους του Κακαμούτσο να εγκαταλείψουν την πόλη τους στέλνοντας μια συμμορία τραμπούκων να τους τρομάξει. Τότε, οι κάτοικοι της πόλης απαιτούν από τον Σογκούν να διορίσει έναν σαμουράι για να τους προστατεύσει. Η απόφαση όμως περνάει από τα χέρια του Ίκα Τσου, ο οποίος αποφασίζει να ορίσει... (Περισσότερα)

Sonic the Hedgehog 2 (2022)
Sonic the Hedgehog 2 (2022)

"Sonic: Η Ταινία 2"
★★★★★★☆☆☆☆
Οκτώ μήνες αφότου νίκησαν τον Δρ Ρομπότνικ, οι θετοί γονείς του εξωγήινου σκαντζόχοιρου Sonic, ο σερίφης Τομ Γουακόφσκι και η κτηνίατρος σύζυγός του, Μάντι, αναχωρούν για τον γάμο της αδερφής της Μάντι στη Χαβάη. Τότε, ο Sonic δέχεται επίθεση από τον Ρομπότνικ και τον νέο του συνεργάτη, την εξωγήινη έχιδνα Knuckles. Οι δυο τους αναζητούν ένα θρυλικό πετράδι, το Master Emerald, το οποίο επιτρέπει στον κάτοχό του να επηρεάζει την πραγματικότητα. Τον νεαρό σκαντζόχοιρο σώζει ο Tails, μια εξωγήινη... (Περισσότερα)