Paws of Fury: The Legend of Hank (2022)


Paws of Fury: The Legend of Hank (2022)

Paws of Fury: The Legend of Hank (2022)


Paws of Fury: The Legend of Hank (2022)
Paws of Fury: The Legend of Hank (2022)
★★★★★★☆☆☆☆
Στη φεουδαρχική Ιαπωνία, η οποία κατοικείται μόνο από γάτες, ο Ίκα Τσου, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Σογκούν, επιθυμεί να επεκτείνει το γιγάντιο παλάτι του. Ωστόσο, ακριβώς δίπλα βρίσκεται το φτωχικό χωριό Κακαμούτσο. Ελπίζοντας να το ξεφορτωθεί, ο Ίκα Τσου σχεδιάζει να αναγκάσει τους κατοίκους του Κακαμούτσο να εγκαταλείψουν την πόλη τους στέλνοντας μια συμμορία τραμπούκων να τους τρομάξει. Τότε, οι κάτοικοι της πόλης απαιτούν από τον Σογκούν να διορίσει έναν σαμουράι για να τους προστατεύσει. Η απόφαση όμως περνάει από τα χέρια του Ίκα Τσου, ο οποίος αποφασίζει να ορίσει ως σαμουράι του Κακαμούτσο τον Χανκ, έναν σκύλο κρατούμενο που πρόκειται να εκτελεστεί. (90 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Ρομπ Μίνκοφ, Μαρκ Κουτσίερ, Κρις Μπέιλι
Ηθοποιοί: Μάικλ Σέρα, Ρίκι Τζερβέις, Μελ Μπρουκς, Τζορτζ Τακέι, Άασιφ Μάντβι, Γκάμπριελ Ιγκλέσιας, Ντζιμόν Χουνσού, Μισέλ Γιο, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον


Το Paws of Fury: The Legend of Hank δεν προσφέρει πρωτοποριακές ή πρωτότυπες ιδέες, αλλά είναι μια ευχάριστη οικογενειακή ταινία που μεταφέρει ένα θετικό μήνυμα για τη συνεργασία και τη διαφορετικότητα. Αν και το χιούμορ είναι συχνά αγενές, η απλή, γνώριμη, μα συμπαθητική ιστορία του θα διασκεδάσει τα παιδιά. 

Χαλαρά βασισμένη στη σατιρική μαύρη κωμωδία γουέστερν του Μελ Μπρουκς του 1974, το Μπότες, Σπιρούνια και Καυτές Σέλλες, το Paws of Fury είναι μια κωμωδία πολεμικών τεχνών που προσφέρει μια πιο εξευγενισμένη εκδοχή του αρχικού υλικού, με ένα ισχυρό μήνυμα για τις προκαταλήψεις. Είναι δικαιολογημένο αν οι ενήλικες θεατές ανησυχήσουν από τη σύνδεσή της ταινίας με το ακατάλληλο για παιδιά cult κλασικό. Ωστόσο, αυτή η φιλική προς την οικογένεια ταινία παραλείπει τις σεξουαλικές αναφορές, χρησιμοποιεί πολύ πιο ήπια γλώσσα και υιοθετεί μια πιο εξυγιαντική προσέγγιση στα ζητήματα του ρατσισμού. Αν και η ταινία δεν προσφέρει κάτι καινούργιο, καθώς θυμίζει όχι μόνο το Blading Suddles, αλλά και το Κουνγκ Φου Πάντα (2008) και το Ράνγκο (2011), μπορεί να προσφέρει μια σύντομη ψυχαγωγία στα παιδιά.

Το χιούμορ στο Paws of Fury είναι κυρίως παιδιάστικο. Αν και ορισμένα αστεία είναι επιτυχημένα, η υπερβολική χρήση αστείων φυσικών λειτουργιών και επαναλαμβανόμενων αυτοαναφορικών σχολίων κουράζει σύντομα.

Μια αξιέπαινη πτυχή της ταινίας είναι η ανάδειξη των εμπειριών ατόμων από διάφορους πολιτισμούς ή χώρες που συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις ως μειονότητες σε νέα περιβάλλοντα. Η ιστορία υπογραμμίζει τη σημασία της αποδοχής και της εκτίμησης της διαφορετικότητας, δίνοντας έμφαση σε αξίες όπως η ανεκτικότητα, η αποδοχή, η συνεργασία, η ενσυναίσθηση και το θάρρος. Ταυτόχρονα, τονίζει τη σημασία της λύτρωσης, της συγχώρεσης και της ικανότητας να προχωρά κανείς μετά από λάθη. 

Η ταινία περιλαμβάνει ένα μείγμα αγενούς χιούμορ και ήπια προσβλητικής γλώσσας. Σπίτια καταστρέφονται και χαρακτήρες τραυματίζονται. Ένας χαρακτήρας εμφανίζεται εθισμένος στο κάτνιπ. Ωστόσο, επισημαίνονται οι αρνητικές επιπτώσεις του εθισμού του, καθιστώντας το ένα κρίσιμο σημείο της πλοκής καθώς αγωνίζεται να το ξεπεράσει.