Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια (2022)



Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια (2022)

Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια (2022)

DC League of Super-Pets (2022)
DC League of Super-Pets
 (2022)
"Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια" 
★★★★★★★☆☆☆  
Ο σκύλος Κρίπτο και ο Καλ-Ελ είναι οι καλύτεροι φίλοι από τότε που ήταν ακόμα μωρά στον πλανήτη Κρίπτον. Χρόνια αργότερα στη Γη, οι δυο τους συνεργάζονται για να προστατεύουν τους γήινους. Ο Κρίπτο είναι τόσο αφοσιωμένος στον Superman που δεν θέλησε ποτέ άλλο φίλο ή συνεργάτη. Αυτό όμως αλλάζει, όταν ένας πανίσχυρος σούπερ-κακός αιχμαλωτίζει τον Superman και τα υπόλοιπα μέλη της Λεγεώνας της Δικαιοσύνης. Τότε, ο Κρίπτο, έχοντας χάσει προσωρινά τις δυνάμεις του, αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια μιας ομάδας κατοικίδιων με νεοαποκτηθείσες υπερδυνάμεις για να τους σώσει. (105 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Τζάρεντ Στερν, Σαμ Τζέι Λεβίν
Ηθοποιοί: Ντουέιν Τζόνσον, Κέβιν Χαρτ, Κέιτ ΜακΚίνον, Τζον Κραζίνσκι, Βανέσα Μπάιερ, Νατάσα Λιόν, Ντιέγκο Λούνα, Τόμας Μίντλντιτς, Μπεν Σβαρτζ, Κιάνου Ριβς


Η ταινία Η DC League of Super-Pets (2022) των Warner Animation και DC Entertainment, είναι χαλαρά βασισμένη στους χαρακτήρες Krypto the Superdog και Ace the Bat-Hound, που έχουν εμφανιστεί σε διάφορα κόμικ και σειρές των Superman και Batman από το 1955. Η ταινία, που γράφτηκε από τους δημιουργούς του Η Ταινία LEGO Batman, είναι μια τόσο χαριτωμένη και ενθουσιώδης όσο και πνευματώδης περιπέτεια που μπορεί να απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια. Ο σχεδιασμός, η ιστορία, η αφήγηση, τα μηνύματα και τα θέματα είναι όλα συμπαθητικά, μα γνώριμα, χωρίς να παρουσιάζουν κάτι πρωτοποριακό. Ωστόσο, αυτό που λείπει σε πρωτοτυπία, αναπληρώνεται από ένα απολαυστικό μίγμα συναισθήματος και καθαρής διασκέδασης. 

Οι αστείες συμπεριφορές και περιπέτειες των κατοικίδιων διασκεδάζουν το νεότερο κοινό, ενώ τα έξυπνα λογοπαίγνια, τα πνευματώδη αστεία και οι κωμικές πλευρές των γνωστών, συνήθως πιο σοβαρών, υπερηρώων κρατούν το ενδιαφέρον των ενηλίκων. Και, ενώ διαθέτει αρκετούς καινούριους, ειδικά δημιουργημένους για το παιδικό κοινό, χαρακτήρες, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θαυμαστές της DC θα εκτιμήσουν τις έξυπνες αναφορές στις αγαπημένες τους ιστορίες κόμικ.

H ταινία δεν είναι μόνο διασκεδαστική, αλλά επίσης συγκινητική και διδακτική. Οι ενδιαφέρουσες ιστορίες των κατοικίδιων βοηθούν ακόμα και τα μικρότερα παιδιά να αντιληφθούν το πρωταρχικό μήνυμα της ταινίας, ότι η ιδιοκτησία κατοικίδιων είναι ένας αμφίδρομος δρόμος αγάπης και συντροφικότητας. Παρεμφερές είναι το μήνυμα ότι η αληθινή αγάπη περιλαμβάνει το να βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου. Επίσης, δίνεται έμφαση στο ότι δεν χρειάζεται να έχεις υπερδυνάμεις για να είσαι ήρωας, αλλά αρκεί να έχεις τις σωστές αξίες και να αναλαμβάνεις δράση όταν χρειάζεται.

Οι αξίες της ιστορίας ενισχύουν τη γενναιότητα, την αποφασιστικότητα, τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση και την ανιδιοτέλεια. Επίσης, παρουσιάζονται πρότυπα που ενσωματώνουν αυτές τις αξίες, καθώς, όπως και οι αγαπημένοι μας υπερήρωες, έτσι και τα Σούπερ-Κατοικίδια είναι πρόθυμα να κάνουν θυσίες για να βοηθήσουν τους άλλους. 

Η ταινία περιλαμβάνει αρκετά βίαια περιστατικά, όπως εκρήξεις, αυτοκινητιστικά ατυχήματα και φωτιές, τα οποία έχουν κωμική διάθεση χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.