Οι Παιδικές Ταινίες του 2021




Οι Παιδικές Ταινίες του 2021

Οι μεγαλύτερες παραγωγές για παιδιά και όλη την οικογένεια που κυκλοφόρησαν στις κινηματογραφικές αίθουσες και σε υπηρεσίες streaming, όπως Netflix, Disney+, Apple TV και Amazon Prime Video, μέσα στο 2021. 


Οι Παιδικές Ταινίες του 2021




"Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός"
★★★★★★★★★
Στην Κολομβία, μία ένοπλη επίθεση αναγκάζει τον Πέδρο, την Άλμα Μαδριγάλ και τα τρίδυμα μωρά τους να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Όταν ο Πέδρο σκοτώνεται, το κερί της Άλμα αποκτά μαγικές ιδιότητες. Το κερί δημιουργεί το Ενκάντο, έναν μαγικό κόσμο περικυκλωμένο από βουνά, και μέσα του την Κασίτα, ένα έμψυχο σπίτι για την οικογένεια. Πενήντα χρόνια αργότερα, το κερί παραμένει αναμμένο και χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις σε κάθε απόγονο του Πέδρο και της Άλμα. Ωστόσο, η 15χρονη εγγονή τους, η Μιραμπέλ, είναι το... (Περισσότερα)


"Περιπέτεια στη Ζούγκλα"
★★★★★★★★★☆
Το 1916, η ατρόμητη βοτανολόγος Δρ. Λίλι Χάουτον και ο λιγότερο περιπετειώδης αδελφός της, ΜακΓκρέγκορ, ταξιδεύουν από το Λονδίνο στη ζούγκλα του Αμαζονίου με σκοπό να βρουν ένα αρχαίο δέντρο με θεραπευτικές ιδιότητες. Για την κατάβαση του επικίνδυνου και χαοτικού ποταμού, η Λίλι προσλαμβάνει τον έμπειρο, μα και επιτήδειο καπετάνιο, Φρανκ Γουλφ. Στη διαδρομή, οι τρεις τους έρχονται αντιμέτωποι με έναν αδίστακτο Γερμανό πρίγκιπα που επίσης αναζητά το μυθικό δέντρο, αλλά και με πολυάριθμους... (Περισσότερα)


Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος (2021)
Raya and the Last Dragon (2021)
"Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος"
★★★★★★★★★☆
Οι άνθρωποι και οι δράκοι της Κουμάντρα ζούσαν αρμονικά μέχρι που εμφανίστηκαν τα Ντρουν, υπερφυσικά όντα που μετέτρεπαν όποιον άγγιζαν σε πέτρα. Οι δράκοι κατάφεραν να σταματήσουν την απειλή, όμως το μόνο που απέμεινε από εκείνους ήταν ένα πετράδι που περιείχε τη μαγεία τους. Τότε ο λαός της Κουμάντρα διασπάστηκε σε πέντε φυλές, ανάμεσα στις οποίες ξέσπασε πόλεμος για το ποια θα κατέχει το πετράδι. Πεντακόσια χρόνια αργότερα, οι φύλακες του πετραδιού επιχειρούν να επαναφέρουν την ειρήνη, όμως η... (Περισσότερα)


"Κρουέλα" 
★★★★★★★★☆☆ 
Η Εστέλλα, ένα ταλαντούχο μα οξύθυμο κορίτσι, ονειρεύεται να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Μετά από πολλούς καυγάδες στο σχολείο, η μητέρα της αποφασίζει να μετακομίσουν στο Λονδίνο. Όταν όμως η μητέρα της πεθαίνει με τραγικό τρόπο, η Εστέλλα καταλήγει να κλέβει για να επιβιώσει μαζί με άλλα δύο ορφανά παιδιά. Δέκα χρόνια αργότερα, το όνειρο της ξαναζωντανεύει, όταν με τη δημιουργικότητα της εντυπωσιάζει τη διάσημη αλλά αδίστακτη σχεδιάστρια μόδας, Βαρόνη. Όμως, καθώς η Εστέλλα ανακαλύπτει... (Περισσότερα)
   
"Λούκα"
★★★★★★★★☆☆
Ο Λούκα, ένα παιδί-θαλάσσιο τέρας, ζει στον βυθό έξω από την παραθαλάσσια πόλη Πορτορόσο. Αν και κατακλύζεται από περιέργεια για τον κόσμο έξω από το νερό, το αγόρι δεν έχει βγει ποτέ στην επιφάνεια, καθώς οι γονείς του τον προειδοποιούν πως οι άνθρωποι σκοτώνουν πλάσματα σαν και αυτούς. Όταν ο Λούκα συναντά τον Αλμπέρτο, ένα λίγο μεγαλύτερο αγόρι του είδους του, τον ακολουθεί στη στεριά. Εκεί ανακαλύπτει πως τα θαλάσσια τέρατα μετατρέπονται σε ανθρώπους όταν στεγνώνουν. Σύντομα... (Περισσότερα)

  
The Mitchells vs. the Machines (2021)
The Mitchells vs. the Machines (2021)
"Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών"
★★★★★★★★☆☆
Αν και οι εκκεντρικές ταινίες της Κέιτι Μίτσελ δεν καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν τους γονείς της, της κερδίζουν μια θέση στην κινηματογραφική σχολή των ονείρων της στην άλλη άκρη της χώρας. Η Κέιτι ανυπομονεί να βρεθεί εκεί, όμως ο πατέρας της, σε μια σπασμωδική προσπάθεια επανασύνδεσης μαζί της, ακυρώνει το αεροπορικό της εισιτήριο και της ανακοινώνει πως θα την πάει στη σχολή όλη η οικογένεια οδικώς. Αναπάντεχα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η οικογένεια Μίτσελ γίνεται η τελευταία ελπίδα της... (Περισσότερα)

  
Wish Dragon (2021)
Wish Dragon (2021)
"Το Τζίνι-Δράκος"
★★★★★★★★☆☆
Δύο αγαπημένοι φίλοι, οι εννιάχρονοι Ντιν και Λίνα, χωρίζονται, όταν η Λίνα και ο πατέρας της φεύγουν από τη φτωχική τους γειτονιά. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Ντιν είναι αποφασισμένος να ξαναβρεί την παιδική του φίλη, η οποία είναι πια πλούσια και διάσημη. Όταν ένας μυστηριώδης ηλικιωμένος του δίνει μια τσαγιέρα, ο Ντιν γίνεται αφέντης του δράκου Λονγκ, ο οποίος μπορεί να του πραγματοποιήσει τρεις ευχές. Ο ανυπόμονος Λονγκ προτρέπει το αγόρι να ευχηθεί για πλούτο και δύναμη. Ωστόσο, ο Ντιν το μόνο που επιθυμεί είναι τη... (Περισσότερα)


"Το Αγόρι που το Είπαν... Χριστούγεννα"
★★★★★★★☆☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων στο Λονδίνο, τρία αδελφάκια περνούν το βράδυ με την αγαπημένη θεία της πρόσφατα εκλιπούσας μητέρας τους. Η ηλικιωμένη θεία, τους διηγείται μια ιστορία για ένα φτωχό αγόρι, τον Νίκολας, ο οποίος έχει χάσει και αυτός τη μητέρα του. Το παιδί ζει με τον ξυλοκόπο πατέρα του σε ένα φινλανδικό δάσος, σε ένα βασίλειο όπου η ελπίδα έχει χαθεί προ πολλού. Όταν ο βασιλιάς αποφασίζει να προσφέρει ανταμοιβή σε όποιον φέρει κάτι που θα αποκαταστήσει την ελπίδα, ο πατέρας του Νίκολας ξεκινάει μια... (Περισσότερα)

  
Arlo the Alligator Boy (2021)
Arlo the Alligator Boy (2021)

"Άρλο, το Παιδί-Αλιγάτορας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Άρλο Μπόρεγκαρντ είναι ένα 15χρονο αγόρι, μισός άνθρωπος-μισός αλιγάτορας, που μεγάλωσε στους βάλτους του Αμερικανικού Νότου με τη στοργική ηλικιωμένη Έντμε. Όταν μαθαίνει πως κατάγεται από τη Νέα Υόρκη, ο Άρλο ξεκινά ένα ταξίδι προς τον βορρά για να βρει τον πατέρα που ποτέ δεν γνώρισε. Στη διαδρομή αντιμετωπίζει κινδύνους αλλά κάνει και φίλους, όπως την γιγάντια Μπέρτι και μια ομάδα καλόκαρδων μικροαπατεώνων. Στη Νέα Υόρκη, ο Άρλο συναντά τον Άνσελ Μπόρεγκαρντ, έναν φιλικό μεγιστάνα του... (Περισσότερα)


"'Ohana: Ο Θησαυρός της Χαβάης"
★★★★★★★☆☆☆
Η Πίλι και ο Ιοάνε, δύο αδέρφια μεγαλωμένα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, επιστρέφουν για πρώτη φορά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, στο Οάχου της Χαβάης. Καθώς η μητέρα τους φροντίζει τον ασθενή πατέρα της, η Πίλι και ο Ιοάνε γνωρίζονται με δύο παιδιά του νησιού, τον Κάσπερ και τη Χάνα. Αν και τα δύο αδέρφια δεν μπορούν αρχικά να αντιληφθούν τη γοητεία του νησιού και την αξία του πολιτισμού του, όλα αλλάζουν όταν η Πίλι ανακαλύπτει ένα σημειωματάριο που οδηγεί σε έναν θρυλικό θησαυρό και το περιπετειώδες... (Περισσότερα)


★★★★★★★☆☆☆
Η Φλώρα, ένα 10χρονο κορίτσι με πάθος για τους υπερήρωες και τα κόμικς, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον πρόσφατο χωρισμό των γονιών της. Όταν σώζει έναν σκίουρο, τον ονομάζει Γιούλισις και τον παίρνει σπίτι της. Εκεί, έκπληκτη ανακαλύπτει ότι ο Γιούλισις αναπτύσσει υπερδυνάμεις. Όταν ο Γιούλισις γίνεται στόχος ενός πράκτορα ελέγχου ζώων, η Φλώρα μαζί με τον μπαμπά, τη μαμά και τον νέο της γείτονα, τον νεαρό Γουίλιαμ, καλείται να προστατεύσει τον ασυνήθιστο σκίουρο. Όμως και ο Γιούλισις με τη σειρά του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπινων φίλων... (Περισσότερα)


"My Little Pony: Η Νέα Γενιά
★★★★★★★☆☆☆ 
Στην Equestria, τα Γήινα Πόνυ, οι Μονόκεροι και οι Πήγασοι ζουν πλέον χωριστά, φοβούνται και αντιπαθούν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, η Sunny, ένα Πόνυ της Γης πιστεύει ότι οι τρεις φυλές μπορούν να συνυπάρχουν. Όταν η Sunny συναντά την πρόσχαρη μονόκερο Izzy, μαθαίνει ότι η μαγεία έχει χαθεί εδώ και καιρό. Οι δυο τους, ακολουθούμενες από τον παιδικό φίλο της Sunny, τον σερίφη Hitch, αποφασίζουν να επισκεφτούν τη χώρα των Πήγασων, για να δουν αν εκείνοι μπορούν να βοηθήσουν να αποκατασταθεί η μαγεία. Εκεί... (Περισσότερα)


"Ο Ρον Χάλασε"
★★★★★★★☆☆☆
Έχοντας σκοπό να δημιουργήσει ρομπότ που θα βοηθούν τα παιδιά να κάνουν φίλους, ο CEO του τεχνολογικού γίγαντα Bubble, Μαρκ Γουίντελ, κατασκεύασε τα B-bots. Σύντομα, ένα 12χρονο αγόρι, ο μοναχικός Μπάρνεϊ, είναι το μοναδικό παιδί στο σχολείο του χωρίς B-bot. Ο πατέρας και η γιαγιά του προσπαθούν να προμηθευτούν ένα B-bot για τα γενέθλιά του, όμως καταλήγουν με ένα ελαφρώς χτυπημένο. Όταν ο Μπάρνεϊ ενεργοποιεί το ρομπότ του, τον Ρον, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι σαν τα υπόλοιπα B-bots. Μέσα από... (Περισσότερα)


"Σπίριτ: Ο Ατίθασος"
★★★★★★★☆☆☆
Στις αρχές του 1900, στη μικρή πόλη Μιραδέρο της Άγριας Δύσης, η Μιλάγκρο εντυπωσιάζει το κοινό με τα ακροβατικά της, αλλά πέφτει από το άλογό της και τραυματίζεται θανάσιμα. Χρόνια αργότερα μετά από το δυστύχημα, η κόρη της, Λάκι, ζει σε μια μεγάλη πόλη με τη θεία της, Κόρα, και τον παππού της. Η Λάκι και η Κόρα ταξιδεύουν πίσω στο Μιραδέρο για να περάσουν το καλοκαίρι με τον πατέρα της Λάκι. Εκεί, το κορίτσι γνωρίζει ένα άγριο μάστανγκ, τον Σπίριτ. Με τη βοήθεια των νέων της φίλων, Άμπιγκεϊλ και Πρου, η Λάκι επιχειρεί να... (Περισσότερα)


"Κυνηγοί Τρολ: Το Ξύπνημα των Τιτάνων"
★★★★★★★☆
H Αρκάντια μπορεί να φαίνεται σαν μια τυπική προαστιακή πόλη, ωστόσο, κρύβει πολλά μυστικά. Κάτω από τους δρόμους της ζουν πολιτισμένα τρολ, ενώ εξωγήινοι ευγενείς και πανίσχυροι μάγοι κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανύποπτους κατοίκους της. Οι ήρωες των σειρών “Κυνηγοί Tρολ”, “Tρεις από το Πουθενά” και “Οι Μάγοι”, επανενώνονται, καθώς δύο από τους τρεις δημιουργούς του σύμπαντος, έχουν χάσει την πίστη τους στο ανθρώπινο είδος. Οι αρχέγονοι μάγοι σχεδιάζουν να καθαρίσουν τη Γη από την... (Περισσότερα)


★★★★★★★☆☆☆
Κάθε μέρα ο ηλικιωμένος Αντρές και το κίνκατζού του, ο Vivo, απολαμβάνουν να παίζουν μαζί μουσική σε μια πλατεία της Αβάνα. Μια μέρα ο Αντρές λαμβάνει ένα γράμμα από την παλιά του φίλη και παρτενέρ, Μάρτα Σαντοβάλ. Η Μάρτα, θρυλική πλέον τραγουδίστρια έτοιμη να αποσυρθεί, καλεί τον Αντρές να παίξει μαζί της στην αποχαιρετιστήρια συναυλία της στο Μαϊάμι. Ο Αντρές θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να μπορέσει να πει στη Μάρτα πώς νιώθει για εκείνη μέσα από ένα τραγούδι που της έγραψε. Όμως, ο Αντρές πεθαίνει και ο Vivo ορκίζεται να πάει εκείνος το τραγούδι του Αντρές στη... (Περισσότερα)


Yes Day (2021)
"Η Μέρα του Ναι"
★★★★★★★☆☆☆
Η Άλισον και ο Κάρλος Τόρες ήταν ένα ζευγάρι που έλεγε σε όλα ναι, μέχρι που απέκτησε παιδιά. Όταν ήρθαν στη ζωή τους η Κέιτι, ο Νάντο και η Έλλι, οι δύο γονείς ανακάλυψαν πως πλέον είναι αναγκασμένοι να λένε συνεχώς όχι για να προστατεύσουν τα μικρά τους. Σε μια συνάντηση με τους δασκάλους της Κέιτι και του Νάντο, η Άλισον και ο Κάρλος ανακαλύπτουν πως τα παιδιά τους νιώθουν καταπιεσμένα, ιδιαίτερα από τη μητέρα τους. Τότε η Άλισον αποφασίζει να τους επιτρέψει να κερδίσουν μια “μέρα του ναι”, κατά τη... (Περισσότερα)

  
"Κλίφορντ: Ο Κόκκινος Σκύλος"
★★★★★★☆☆☆☆
Η νεαρή Έμιλι Ελίζαμπεθ θα ήθελε να ήταν πιο μεγάλη και δυνατή ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες  της ζωής και το bullying που υφίσταται το νέο της σχολείο. Όταν η μητέρα της αναγκάζεται να φύγει σε επαγγελματικό ταξίδι, τη φύλαξη της αναλαμβάνει ο καλοπροαίρετος μα ανεύθυνος θείος της, ο Κέισι. Η Έμιλι επισκέπτεται τη σκηνή ενός διασώστη ζώων, ο οποίος της προτείνει να υιοθετήσει ένα μικρό, κόκκινο κουτάβι. Αν και ο Κέισι, προσπαθώντας να συμπεριφερθεί υπεύθυνα, της το αρνείται, το μικρό... (Περισσότερα)


★★★★★★☆☆☆☆
Μετά το τέλος του γάμου του, ένας ντοκιμαντερίστας, ο Ντιν, μετακομίζει προσωρινά σε ένα σπίτι στην Καλιφόρνια. Εκεί, ανακαλύπτει τον Μαρσέλ, ένα μικροσκοπικό κοχύλι που μιλάει, και τη γιαγιά του τη Νάνα Κόνι. Στο σπίτι ζούσε μια ολόκληρη κοινότητα ζωντανών κοχυλιών, τα οποία εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Ο Ντιν εμπνέεται από την επινοητικότητα και τον χαρακτήρα του Μαρσέλ και κινηματογραφεί τις καθημερινές δραστηριότητες του. Όταν ο Ντιν ανεβάζει ένα βίντεο του Μαρσέλ στο YouTube, το μικρό κοχύλι γίνεται πολιτιστικό φαινόμενο. Ωστόσο, ο Μαρσέλ θρηνεί για την εξαφάνιση της οικογένειας... (Περισσότερα)


"Riverdance: Μια Περιπέτεια Κινουμένων Σχεδίων"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Κίγκαν είναι ένα νεαρό αγόρι που ζει ευτυχισμένο με τον παππού και τη γιαγιά του σε έναν φάρο της Ιρλανδίας. Αν και ο ίδιος δεν πιστεύει πως οι ιρλανδικοί μύθοι είναι αληθινοί, ο παππούς του επιμένει πως το φως του φάρου είναι μαγικό. Σύμφωνα με τον παππού το φως κρατά μακριά τον κακό Κυνηγό από τα μυθικά ελάφια που με τον χορό τους προστατεύουν τη ζωή του τόπου τους. Όταν ο παππούς πεθαίνει, η Ισπανίδα φίλη του Κίγκαν, η Μόγια, παρασύρει το λυπημένο αγόρι στον θρυλικό κόσμο των μαγικών... (Περισσότερα)


Peter Rabbit 2: The Runaway (2021)
"Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το ‘Σκασε" 
Στη συνέχεια της κωμικής ταινίας Πίτερ Ράμπιτ (2018), ο Τόμας και η Μπι έχουν πλέον παντρευτεί και μαζί με τα κουνέλια έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια στην επαρχία. Όμως παρά τις προσπάθειές του, ο Πίτερ δεν μπορεί να αντισταθεί στην άτακτη φύση του, φεύγει από το σπίτι τους και καταλήγει στην πόλη όπου συναντά ύποπτους χαρακτήρες. Η οικογένειά του τότε καλείται να διακινδυνεύσει τα πάντα για να τον βρει και να τον επιστρέψει στην ασφάλεια.


Sing 2 (2021)
"'Τραγούδα 2"
☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Στη συνέχεια του Τραγούδα! (2016), ο Μπάστερ Μουν και η παρέα του ετοιμάζονται να προσφέρουν μια λαμπερή παράσταση στην Redshore City. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να πείσουν τον θρύλο της ροκ, τον απομονωμένο Κλέι Κάλλογουεϊ, να παίξει μαζί τους.
Σκηνοθεσία: Γκαρθ Τζένινγκς
Ηθοποιοί: Μάθιου Μακόναχι, Ρις Γουίδερσπουν, Τόρι Κέλι, Έρικ Άντρε, Ταρόν Έγκερτον, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Φαρέλ Γουίλιαμς, Νικ Κρολ, Μπόνο


Space Jam: A New Legacy (2021)
"'Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά"
☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Όταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ο γιος του Ντομ, παγιδεύονται σε έναν ψηφιακό κόσμο, ο Λεμπρον πρέπει να τους οδηγήσει με ασφάλεια πίσω στον κόσμο τους. Για να γίνει αυτό πρέπει να ηγηθεί του Μπαγκς Μπάνι και των ξέφρενων Looney Tunes, σε μια προσπάθεια να νικήσουν τους ψηφιακούς τους αντιπάλους τους σε έναν αγώνα μπάσκετ.
Σκηνοθεσία: Μάλκομ Ντι Λι
Ηθοποιοί: ΛεΜπρον Τζέιμς, Ζεντέγια, Σονέκα Μάρτιν-Γκριν, Ντον Τσιντλ


The Boss Baby: Family Business (2021)
"'Αρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση"
☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Η συνέχεια του Αρχηγός Από Κούνια (2017) βρίσκει τα αδέρφια Τέμπλετον ενήλικα αλλά και απομακρυσμένα το ένα από το άλλο. Ωστόσο, ένας νέος αρχηγός από κούνια θα τους επανενώσει και θα τους δώσει έμπνευση για μία νέα οικογενειακή υπόθεση.
Σκηνοθεσία: Τομ ΜακΓκραθ
Ηθοποιοί: Άλεκ Μπάλντουιν, Τζέιμς Μάρσντεν, Έιμι Σεντάρις, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Εύα Λονγκόρια, Τζίμι Κίμελ, Λίζα Κούντροου, Αριάνα Γκρίνμπλατ


Tom and Jerry (2021)
 
Μετά το Scoob! (2020), το πρώτο κεφάλαιο της νέας σειράς ταινιών της Warner Animation που διαδραματίζονται σε ένα κοινό κινηματογραφικό σύμπαν, αυτό της Hanna-Barbera, έρχεται η διασκευή της σειράς Τομ και Τζέρι. Η υβριδική live-action και computer animated κωμωδία εστιάζει στο πώς ο Τομ και ο Τζέρι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Royal Gate Hotel και πώς ανέπτυξαν τη γνωστή αντιπαλότητά τους. 
Σκηνοθεσία: Τιμ Στόρι
Ηθοποιοί: Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Μάικλ Πένια, Κόλιν Τζοστ


The Addams Family 2 (2021)
The Addams Family 2 (2021)
"Η Οικογένεια Άνταμς 2" 
☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Στη συνέχεια του Η Οικογένεια Άνταμς (2019) οι διάσημοι χαρακτήρες του Τσαρλς Άνταμς πραγματοποιούν ένα οικογενειακό road-trip στη Βόρεια Αμερική.
Σκηνοθεσία: Κόνραντ Βέρνον, Γκρεγκ Τίρναν
Ηθοποιοί: Όσκαρ Άϊζακ, Σαρλίζ Θερόν, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Νικ Κρολ, Μπετ Μίντλερ,