Τραγούδα! (2016)



Τραγούδα! (2016)

Τραγούδα! (2016)


Sing (2016)
"Τραγούδα!"
★★★★★★★☆☆☆
O Μπάστερ Μουν, ένα εγκάρδιο και φιλόδοξο κοάλα, το οποίο χρειάζεται μια μεγάλη επιτυχία για να σώσει το πολυαγαπημένο του θέατρο από τη χρεωκοπία, αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό τραγουδιού ερασιτεχνών. Ανάμεσα στα ταλαντούχα και μη ζώα που συρρέουν στην οντισιόν ξεχωρίζουν η ποπ μαμά 25 μικρών γουρουνιών, ο τρυφερός σόουλ γιος ενός παράνομου γορίλα, μία εκφραστική ροκ σκαντζοχοιρίνα, ένας επιπόλαιος τζαζ ποντικός και μία χαρισματική μα ντροπαλή έφηβη ελεφαντίνα, και κάθε ένας από αυτούς βλέπει τη ζωή του να αλλάζει για πάντα. (110 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Σκηνοθεσία: Γκαρθ Τζένινγκς
Ηθοποιοί: Μάθιου Μακόναχι, Ρις Γουίδερσπουν, Τόρι Κέλι, Τζον Σι Ράιλι, Ταρόν Έγκερτον, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Σεθ ΜακΦάρλαν, Νικ Κρολ, Τζένιφερ Χάντσον


Η 7η ταινία κινουμένων σχεδίων της Illumination Entertainment, του στούντιο πίσω από το κινηματογραφικό franchise Εγώ, Ο Απαισιότατος, είναι μια κωμωδία φαντασίας με γλυκιά και διασκεδαστική πλοκή και ιδιαίτερα πλούσια και δημοφιλή μουσική επένδυση.

Με 65 μεγάλες επιτυχίες διάφορων μουσικών ειδών από το 1940 έως και το 2016, η ατμόσφαιρα της ταινίας Τραγούδα! (2016) είναι ευχάριστη και κεφάτη. Ο πολύχρωμος, λεπτομερής και χαρούμενος σχεδιασμός αποδεικνύεται συχνά ευρηματικός και αποτυπώνει επιτυχημένα τη μαγεία του θεάτρου.

Οι εκφραστικοί ανθρωπόμορφοι χαρακτήρες διατηρούν περίτεχνα τα ζωώδη χαρακτηριστικά τους, τόσο σε κίνηση όσο και σε συμπεριφορά. Οι κεντρικοί ήρωες διαθέτουν ξεχωριστές προσωπικότητες, οι οποίες αναδύονται μέσα από τις ενδιαφέρουσες προσωπικές τους ιστορίες και από τις γεμάτες ενέργεια φωνητικές ερμηνείες των διάσημων, ταλαντούχων ηθοποιών. Μάλιστα, το καστ περιλαμβάνει τρεις νικητές Όσκαρ, τον Μάθιου Μακόναχι, τη Ρις Γουίδερσπουν και τη Τζένιφερ Χάντσον και δύο υποψήφιους για Όσκαρ, τον Τζον Σι Ράιλι και τον Σεθ ΜακΦάρλαν. 

Ο ενθουσιώδης Μπάστερ Μουν διακατέχεται από μια ειλικρινή αγάπη για το θέατρο, η οποία ξεκίνησε όταν παρακολούθησε την πρώτη του θεατρική παράσταση ως παιδί μαζί με τον πατέρα του. Το αισιόδοξο κοάλα προσπαθεί με αποφασιστικότητα και ευρηματικότητα να δημιουργήσει μια θεαματική παράσταση, φέρνοντας στην επιφάνεια τα ιδιαίτερα ταλέντα των διαγωνιζόμενων, κερδίζοντας την εκτίμηση των καλλιτεχνών και εμπνέοντας τους με την ισχυρή του θέληση.

Οι άφθονες υποπλοκές των υποστηρικτικών χαρακτήρων δίνουν έμφαση στην αποφασιστικότητα, την εμπιστοσύνη, την υποστήριξη, την τιμιότητα, την ομαδική εργασία, το θάρρος και την επίμονη προσπάθεια ως συστατικά της πραγματοποίησης των ονείρων.

Το χιούμορ βασίζεται αρκετά στη σωματική κωμωδία, ενώ κάποιες φορές γίνεται ελαφρώς αγενές. Κάποιες σκηνές ήπιου κινδύνου περιλαμβάνουν θυμωμένες αρκούδες γκάνγκστερ, γορίλες ληστές και την ολική καταστροφή και κατάρρευση ενός κτηρίου.

Μαζί με τις ταινίες Κουνγκ Φου Πάντα 3, Angry Birds και Ζωούπολη, αυτή είναι η 4η ταινία κινουμένων σχεδίων του 2016, η οποία διαδραματίζεται σε έναν κόσμο ανθρωπόμορφων ζώων. Άλλες ταινίες του 2016 με ομιλούντα ζώα είναι Το Βιβλίο της Ζούγκλας, Ψάχνοντας την Ντόρι, Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης, Μπάτε Σκύλοι Αλέστε και Πελαργοί.