Κουνγκ Φου Πάντα (2008)Κουνγκ Φου Πάντα (2008)

Κουνγκ Φου Πάντα (2008)


"Κουνγκ Φου Πάντα"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο ένα ενθουσιώδες, εγκάρδιο και λίγο αδέξιο πάντα, είναι μεγάλος φαν των πολεμικών τεχνών και των Υπέροχων Πέντε, των ηρωικών πολεμιστών Κουνγκ Φου, που μαθητεύουν υπό τον Δάσκαλο Σίφου. Ο Πο αποκτά την ευκαιρία να μάθει Κουνγκ Φου δίπλα στα ινδάλματά του, όταν ο σοφός δημιουργός του Κουνγκ Φου, Δάσκαλος Ουγκγέι τον επιλέγει ως τον πολεμιστή που θα εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία και θα σώσει την Κοιλάδα της Ειρήνης από τον αδίστακτο Τάι Λανγκ. (92 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 
Σκηνοθεσία: Μαρκ Όσμπορν, Τζον Στίβενσον
Ηθοποιοί: Τζακ Μπλακ, Ντάστιν Χόφμαν, Αντζελίνα Τζολί, Ίαν ΜακΣέιν, Τζάκι Τσαν, Λούσι Λιου, Σεθ Ρόγκεν


Η 16η ταινία της DreamWorks Animation είναι μία περιπέτεια πολεμικών τεχνών με δυνατό καστ, η οποία αφηγείται μια αστεία και συγκινητική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια φανταστική εκδοχή της αρχαίας Κίνας. Μεταξύ σημαντικών αναγνωρίσεων, η γεμάτη δράση ταινία υπήρξε υποψήφια για το όσκαρ κινουμένων σχεδίων, ενώ χαίρει εκτίμησης και στην Κίνα, καθώς θεωρείται εξαιρετικά πιστή στην πολυπλοκότητα του κινεζικού πολιτισμού.

Η διασκεδαστική, επική μουσική διαθέτει πλούσιους ασιατικούς ήχους και εμπλουτίζει τον κομψό, καλλιτεχνικό σχεδιασμό, ο οποίος με φωτεινά, εκκεντρικά χρώματα και εξιδανικευμένο, ονειρικό ύφος απεικονίζει τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία και αρχιτεκτονικά σκηνικά της Κίνας.

Ο Πο είναι ένας φιλικός και αξιαγάπητος ήρωας με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο οποίος όταν επιλέγεται αναπάντεχα ως ο θρυλικός Δράκος Πολεμιστής, αμφισβητείται τόσο από τους γύρω του όσο και από τον ίδιο του τον εαυτό. Όταν όμως, το γιγάντιο πάντα αποδέχεται τον εαυτό του, καταφέρνει να μετατρέψει τις μεγαλύτερες αδυναμίες του σε απροσδόκητα προσόντα και αποδεικνύεται ικανός και άξιος πολεμιστής.

Η ταινία προσφέρει άφθονα θετικά μηνύματα για την αυτοπεποίθηση, την εσωτερική δύναμη, την αφοσίωση και την επιμονή. Με θέμα της τις πολεμικές τέχνες, η ταινία έχει γρήγορες σκηνές μάχης σώμα με σώμα διατηρώντας τη βία σε καρτουνίστικο επίπεδο, όμως η σκηνές με τον επικίνδυνο και αλαζόνα Τάι Λανγκ είναι σκοτεινές τόσο σε χρωματικούς όσο και μουσικούς τόνους και ιδιαίτερα τρομακτικές.

Η σειρά Κουνγκ Φου Πάντα συμπληρώνεται από δύο ακόμα κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους Κουνγκ Φου Πάντα 2 (2011) και Κουνγκ Φου Πάντα 3 (2016), τρεις ταινίες μικρού μήκους και μία βραβευμένη τηλεοπτική σειρά.


Συνέχειες:

"Κουνγκ Φου Πάντα 2"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο ζει το όνειρό του ως μάστερ του Κουνγκ Φου, προστατεύοντας την Κοιλάδα της Ειρήνης μαζί με τους Υπέροχους Πέντε. Ταυτόχρονα, ο Άρχοντας Σεν, ένα τυραννικό παγώνι αναπτύσσει ένα μυστικό όπλο για να αφανίσει το Κουνγκ Φου. Ο ίδιος, 20 χρόνια νωρίτερα, ήταν υπεύθυνος για μια θανατηφόρα επίθεση στο χωριό των γιγάντιων πάντα, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει την προφητεία που κάνει λόγο για έναν μαύρο και άσπρο πολεμιστή που θα τον νικήσει. (90 λεπτά) (Ηλικία: 6+) Περισσότερα..."Κουνγκ Φου Πάντα 3"
★★★★★★★★★☆
Καθώς ο Μάστερ Σίφου προσπαθεί να βρει το Τσι του, τη ζωτική εσωτερική του ενέργεια, τη θέση του ως Δάσκαλος των Υπέροχων Πέντε αναλαμβάνει ο Πο, ο οποίος ταυτόχρονα επανασυνδέεται απροσδόκητα με τον χαμένο βιολογικό του πατέρα. Όταν ο Κάι, ένας υπερφυσικός, επικίνδυνος πολεμιστής κλέβει το τσι των δασκάλων Κουνγκ Φου, ο Πο επιστρέφει στη γενέτειρά του, τον μυστικό παράδεισο των πάντα, για να μάθει πως μπορεί να γίνει ο ίδιος μάστερ του τσι. (95 λεπτά) (Ηλικία: 6+) Περισσότερα...


Μικρού Μήκους:

Kung Fu Panda: Secrets of the Masters (2011)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά των Μεγάλων Δασκάλων" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο και η Συμμορία των Υπέροχων Πέντε αποκαλύπτουν το μύθο των τριών από τους μεγαλύτερους ήρωες του Κουνγκ Φου, του Δάσκαλου Ρινόκερου, του Δάσκαλου Βόδι, και του Δάσκαλου Κροκόδειλου. (23 λεπτά) (Ηλικία: 4+)

Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά της Συμμορίας των Πέντε" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο πρέπει να διδάξει πολεμικές τέχνες σε μια τάξη από θορυβώδη λαγουδάκια, και αφηγείται ιστορίες για κάθε μέλος της Συμμορίας των Υπέροχων Πέντε. (25 λεπτά) (Ηλικία: 4+)


Kung Fu Panda Holiday (2010)
"Οι Γιορτές του Κουνγκ Φου Πάντα" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο είναι ο οικοδεσπότης της χειμερινής γιορτής, στην οποία συγκεντρώνονται όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του "Kung Fu" και πρέπει να τη διοργανώσει με κάθε επισημότητα. Ο Πο θέλει να έχει και τον πατέρα του μαζί, όμως εκείνος είναι ανένδοτος και παραμένει στο εστιατόριο του, για τους μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν προσκληθεί σε κάποιο γεύμα τις μέρες των γιορτών. (21 λεπτά) (Ηλικία: 4+)Τηλεοπτική Σειρά:

Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness (2011) 
"Κουνγκ Φου Πάντα: Η Σειρά" 
★★★★★★★★☆☆ 
Η τηλεοπτική σειρά από τη σειρά ταινιών Κουνγκ Φου Πάντα μας αφηγείται τις ασταμάτητες περιπέτειες του πάντα Πο καθώς εκπαιδεύεται, προστατεύει, μάχεται και διδάσκει, ως ο νεότερος ήρωας στην Κοιλάδα της Ειρήνης! (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)