Κουνγκ Φου Πάντα (2008 - 2016)

Κουνγκ Φου Πάντα (2008 - 2016)

 

Κουνγκ Φου Πάντα 3 Πρεμιέρα

Η σειρά ταινιών Κουνγκ Φου Πάντα από την DreamWorks Animation, αποτελείται από τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, τρεις ταινίες μικρού μήκους και μία βραβευμένη τηλεοπτική σειρά.

Η σειρά ταινιών έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές, και οι δύο ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα έχουν προταθεί για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και για πολυάριθμα βραβεία Annie, ενώ η τηλεοπτική σειρά έχει ήδη κερδίσει 11 βραβεία Emmy.

Επιπλέον, η σειρά έχει τύχει μεγάλης αναγνώρισης στην Κίνα, όπου τιμάται όχι μόνο ως μια σπουδαία συνεισφορά στο είδος των Γούξια (περιπέτειες ηρώων πολεμικών τεχνών), αλλά και ως εξαιρετικά πιστή στην πολυπλοκότητα του κινεζικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς του.

Ηθοποιοί: Τζακ Μπλακ, Ντάστιν Χόφμαν, Αντζελίνα Τζολί, Τζάκι Τσαν, Λούσι Λιού, Σεθ Ρόγκεν, Ντέιβιντ Κρος, Μπράιαν ΚράνστονKung Fu Panda (2008)
"Κουνγκ Φου Πάντα"
★★★★★★★☆☆☆  
Ο Πο βλέπει το όνειρό του να γίνει δεξιοτέχνης του Κουνγκ Φου να γίνεται πραγματικότητα, όταν μυείται στον κόσμο των πολεμικών τεχνών από τον γκουρού του είδους, Δάσκαλο Σίφου, στο πλευρό των Υπέροχων Πέντε. (92 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθέτες: Μαρκ Όσμπορν, Τζον Στίβενσον


Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά της Συμμορίας των ΠέντεKung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά της Συμμορίας των Πέντε"    
★★★★★★★
Μικρού μήκους ταινία, στην οποία ο Πο πρέπει να διδάξει πολεμικές τέχνες σε μια τάξη από θορυβώδη λαγουδάκια, και αφηγείται ιστορίες για κάθε μέλος της Συμμορίας των Υπέροχων Πέντε. (25 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Kung Fu Panda Holiday (2010)
"Οι Γιορτές του Κουνγκ Φου Πάντα"    
★★★★★★★
Μικρού μήκους ταινία, όπου ο Πο είναι ο οικοδεσπότης της χειμερινής γιορτής, στην οποία συγκεντρώνονται όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του "Kung Fu" και πρέπει να τη διοργανώσει με κάθε επισημότητα. Ο Πο θέλει να έχει και τον πατέρα του μαζί, όμως εκείνος είναι ανένδοτος και παραμένει στο εστιατόριο του, για τους μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν προσκληθεί σε κάποιο γεύμα τις μέρες των γιορτών. (21 λεπτά) (Ηλικία: 4+)

Kung Fu Panda 2 (2011)
"Κουνγκ Φου Πάντα 2"
★★★★★★★☆☆☆  
Ο Πο και οι φίλοι του καλούνται να σταματήσουν έναν κακοποιό παγώνι από το να κατακτήσει την Κίνα με το θανάσιμο νέο όπλο του. Πριν από αυτό όμως, ο Δράκος πολεμιστής θα πρέπει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν του. (91 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθέτης: Τζένιφερ Γιου Νέλσον


Kung Fu Panda: Secrets of the Masters (2011)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά των Μεγάλων Δασκάλων"    
★★★★★★★
Μικρού μήκους ταινία, στην οποία ο Πο και η Συμμορία των Υπέροχων Πέντε αποκαλύπτει το μύθο των τριών από τους μεγαλύτερους ήρωες του Κουνγκ Φου, του Δάσκαλου Ρινόκερου, του Δάσκαλου Βόδι, και του Δάσκαλου Κροκόδειλου. (23 λεπτά) (Ηλικία: 4+)Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness (2011)  
"Κουνγκ Φου Πάντα: Η Σειρά"   
★★★★★★★
Η τηλεοπτική σειρά από τη σειρά ταινιών Κουνγκ Φου Πάντα μας αφηγείται τις ασταμάτητες περιπέτειες του πάντα Πο καθώς εκπαιδεύεται, προστατεύει, μάχεται, διδάσκει, μαθαίνει, σκοντάφτει, μιλάει υπερβολικά και κυκλοφορεί ως ο νεότερος ήρωας στην Κοιλάδα της Ειρήνης! (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)Κουνγκ Φου Πάντα 3Kung Fu Panda 3 (2016)
"Κουνγκ Φου Πάντα 3"
★★★★★★★☆☆☆  
Ο Πο επανασυνδέεται με τον βιολογικό του πατέρα και επιστρέφει στη γενέτειρά του - τον μυστικό παράδεισο των πάντα, μέσα στον οποίο φαίνεται πως δεν χωρά. (95 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθέτες: Αλεσάντρο Καρλόνι, Τζένιφερ Γιου Νέλσον
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Κουνγκ Φου Πάντα (2008):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Κουνγκ Φου Πάντα 2 (2011):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Κουνγκ Φου Πάντα 3 (2016):