ΓΟΥΟΛ·Υ (2008)

ΓΟΥΟΛ·Υ (2008)

Γουόλ-Υ
Η σειρά ταινιών ΓΟΥΟΛ·Υ από τα στούντιο της Pixar, αποτελείται από την ομώνυμη ταινία μεγάλου μήκους και από μια ταινία μικρού μήκους, με τίτλο "ΜΠΕΡΝ-Υ" η οποία κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά.

Η ταινία απέφερε πάνω από 521 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, και κέρδισε πληθώρα βραβείων μεταξύ άλλων τη Χρυσή Σφαίρα ως Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων, το Hugo Award για Καλύτερη Δραματική Παρουσίαση, το Βραβείο Nebula Καλύτερου Σεναρίου, το βραβείο Saturn για Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων, και το  Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων καθώς επίσης υπήρξε υποψήφια για πέντε ακόμα βραβεία της Ακαδημίας.

Η ταινία αποτελεί μια κριτική στα μεγαλύτερα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας, καθώς ασχολείται με τον καταναλωτισμό, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τη διαχείριση αποβλήτων, την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον, και τους κινδύνους που όλα αυτά επιφέρουν για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τον πλανήτη Γη.

Σκηνοθέτης: Άντριου Στάντον
Ηθοποιοί: Μπεν Μπερτ, Ελίσα Νάιτ, Τζεφ Γκάρλιν, Φρεντ Γουίλαρντ, Τζον Ρατζενμπέργκερ, Κάθι Νάτζιμι, Σιγκούρνι Γουίβερ


ΓΟΥΟΛ·ΥWALL·E (2008)
"ΓΟΥΟΛ·Υ  
★★★★★★★☆☆☆   
700 χρόνια στο μέλλον, ο Γουόλ-Υ, ένα μοναχικό ρομπότ μαζεύει σκουπίδια στην εγκαταλελειμμένη Γη. Όταν έρχεται η Ιβ, ένα υπερεξελιγμένο ρομπότ, για να διαπιστώσει αν ο πλανήτης είναι κατοικήσιμος, ο Γουόλ-Υ την ερωτεύεται και την ακολουθεί στο ταξίδι της επιστροφής. Μία ταινία που ενθαρρύνει την οικολογική συνείδηση από τη Disney και την Pixar. (98 λεπτά.) (Ηλικία: 5+)


BURN-E (2008)
"ΜΠΕΡΝ-Υ"    
★★★★★★★★★☆
Παρακολουθούμε τις περιπέτειες του ΜΠΕΡΝ-Υ, ενός ρομπότ συγκολλητή του 29ου αιώνα, που εξελίσσονται παράλληλα με τις προσπάθειες του ΓΟΥΟΛ-Υ και της Εύα να επιστρέψουν την ανθρωπότητα στο σπίτι της. Εξαιρετική παραγωγή, συμπεριλαμβάνεται στο DVD της ταινίας WALL-E. (8 λεπτά) (Ηλικία: 5+)Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας: