Οι Παιδικές Ταινίες του 2018



Οι Παιδικές Ταινίες του 2018

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές για παιδιά και όλη την οικογένεια, που κυκλοφόρησαν στις αίθουσες μέσα στο 2018.








   

Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

"Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν" 
★★★★★★★★★★
Όταν μια ραδιενεργή αράχνη δαγκώνει τον 14χρονο Μάιλς Μοράλες, το αγόρι αποκτά υπεράνθρωπες ικανότητες και οδηγείται μπροστά σε μια μάχη μεταξύ του θρυλικού Spider-Man, Πήτερ Πάρκερ, και κακοποιών που συνεργάζονται για να ανοίξουν μια πύλη σε παράλληλα σύμπαντα με τη χρήση ενός επιταχυντή σωματιδίων. Ο Πήτερ σκοτώνεται στη μάχη, όχι όμως πριν έρθει σε επαφή με την ανοιχτή πύλη, έλκοντας πέντε εκδοχές του Spider-Man στη δική του διάσταση. Ο Μάιλς αναλαμβάνει να βοηθήσει τους... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (2018)Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (2018) 
"Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ" 
★★★★★★★★
Όταν το τιμόνι του βιντεοπαιχνιδιού Sugar Rush σπάει ανεπανόρθωτα, ο Ραλφ και η Βανέλοπη μπαίνουν στο διαδίκτυο μέσω του WIFI για να βρουν ένα ανταλλακτικό. Για να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται για το νέο τιμόνι, ο Ραλφ καταλήγει να φτιάχνει μια σειρά από ανόητα βίντεο και να τα ανεβάζει στο BuzzzTube. Παράλληλα, η Βανέλοπη σκέφτεται να αφήσει το δικό της παιχνίδι, προκειμένου να παραμείνει στο Slaughter Race, ένα βίαιο παιχνίδι αυτοκινήτων, το οποίο της προσφέρει τις συναρπαστικές εμπειρίες που αποζητά, όμως... (Περισσότερα)


Ο Μικροπόδαρος (2018)Smallfoot (2018) 
"Ο Μικροπόδαρος" 
★★★★★★★★☆☆
Μια φυλή Γέτι ζει απομονωμένη στα βουνά των Ιμαλαΐων, πάνω από τα σύννεφα, σύμφωνα με κανόνες που βρίσκονται γραμμένοι πάνω σε αρχαίες πέτρες. Όταν ο Μίγκο, ένα αφοσιωμένο μέλος της κοινότητας, συναντά τυχαία έναν Μικροπόδαρο, του οποίου την ύπαρξη οι πέτρες αρνούνται, το νεαρό Γέτι μοιράζεται την ανακάλυψή του με τους συμπολίτες του. Όμως η εναντίωση στις πέτρες συνεπάγεται σε εξορία και ο Μίγκο απομακρύνεται από τη φυλή του. Τότε, αν και σύμφωνα με τις πέτρες δεν υπάρχει τίποτα κάτω από τον κόσμο... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

Christopher Robin (2018)Christopher Robin (2018) 
"Κρίστοφερ και Γουίνι"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν έρχεται η ώρα να ξεκινήσει το σχολείο, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν, το νεαρό αγόρι του Δάσους των Γαλάζιων Ονείρων, πρέπει να αφήσει πίσω τους φίλους του· τον Γκαρή, την Κάγκου, τον Ρω, τον Τίγρη, τον Λαγό, το Γουρουνάκι, τον Κουκουβάγια και τον Γουίνι. Μακριά από τη μαγεμένη γειτονιά των παιδικών του χρόνων, ο Κρίστοφερ μεγαλώνει και οι ευθύνες της ζωής τον μετατρέπουν σε έναν σοβαρό, σκληρά εργαζόμενο ενήλικα. Όταν ο Γουίνι ξυπνά και δεν μπορεί να βρει τους φίλους του στο δάσος, επισκέπτεται τον αληθινό... (Περισσότερα)


"Ταπεινοί Ήρωες" - "Modest Heroes: Ponoc Short Films Theatre, Volume 1"
Chiisana eiyû: Kani to tamago to tômei ningen (2018)
"Ταπεινοί Ήρωες" - "Modest Heroes: Ponoc Short Films Theatre, Volume 1"
★★★★★★★☆☆☆
Το πρώτο μέρος της σειράς ανθολογιών μικρού μήκους “Ponoc Short Films Theatre” περιλαμβάνει τρία έργα με κοινό θέμα τον ηρωισμό “καθημερινών ανθρώπων”. Στο «Kanini & Kanino», δύο μικροσκοπικά, υδρόβια αδέλφια αναζητούν τον χαμένο πατέρα τους. Το «Life Ain’t Gonna Lose» επικεντρώνεται γύρω από μία μητέρα και τον νεαρό της γιο, ο οποίος υποφέρει από μία θανατηφόρα αλλεργία στα αυγά. Το «Invisible» ακολουθεί έναν μοναχικό αόρατο άνθρωπο με αιθέρια υπόσταση που καλείται να διαπράξει μια ηρωική... (Περισσότερα)


Early Man (2018)Early Man (2018)
"Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν άνθρωποι των σπηλαίων ανακαλύπτουν ένα καυτό σφαιρικό κομμάτι ενός αστεροειδούς το κλωτσούν και εφευρίσκουν το ποδόσφαιρο. Χρόνια αργότερα, στη Λίθινη Εποχή, οι απόγονοί τους ζουν μέσα στην εύφορη κοιλάδα που έχει αναπτυχθεί στον κρατήρα που δημιούργησε η πρόσκρουση του αστεροειδούς, έχοντας πια ξεχάσει το παιχνίδι. Όμως όταν εισβολείς της Εποχής του Χαλκού εκδιώχνουν τη φυλή από την κοιλάδα, οι άνθρωποι της Εποχής της Πέτρας προσπαθούν να πάρουν πίσω το σπίτι τους... (Περισσότερα)


Incredibles 2 (2018)
"Οι Απίθανοι 2"
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από καταστροφές που προξένησε μια αποτυχημένη προσπάθεια των Απίθανων να σταματήσουν τον The Underminer, το πρόγραμμα προστασίας υπερηρώων της κυβέρνησης τερματίζεται. Τότε η Έλεν (Elastigirl), προσλαμβάνεται από έναν μεγιστάνα των επικοινωνιών και την εφευρέτρια αδελφή του για να αποτελέσει το πρόσωπο μιας προσπάθειας δημοσίων σχέσεων με σκοπό να ανατραπεί η απαγόρευση των δραστηριοτήτων των υπερηρώων. Η νέα της δουλειά τοποθετεί την Έλεν μακριά από την οικογένειά της, ενώ ο... (Περισσότερα)


Mary Poppins Returns (2018)Mary Poppins Returns (2018) 
"Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει" 
★★★★★★★☆☆
Δύο δεκαετίες μετά την αρχική της επίσκεψη, η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει στην οδό των Κερασιών για να βοηθήσει για άλλη μία φορά την οικογένεια Μπανκς. Ο ενήλικος πλέον Μάικλ, καλλιτέχνης και part-time ταμίας της τράπεζας Fidelity Fiduciary, θρηνεί τον θάνατο της συζύγου του και μεγαλώνει τα τρία μικρά παιδιά του με τη βοήθεια της στοργικής ακτιβίστριας αδελφής του Τζέιν. Λίγο πριν η τράπεζα κατάσχει το πατρικό τους σπίτι, η μαγική νταντά παρέα με τον ευγενικό φανοκόρο φίλο της Τζακ, βοηθούν τα μέλη της... (Περισσότερα)


"Λοχίας Στάμπι" 
★★★★★★★
Όταν ο Αμερικανός στρατιώτης Ρόμπερτ Κόνροϊ πετά ένα μπισκότο σε έναν πεινασμένο αδέσποτο σκύλο, εκείνος τον ακολουθεί στο στρατόπεδο, κερδίζει τη συμπάθεια και των υπόλοιπων στρατιωτών και αξιωματικών και συμμετέχει στη στρατιωτική εκπαίδευση. Όταν οι στρατιώτες αποστέλλονται στην Ευρώπη για να πολεμήσουν στο πλάι των Γάλλων, ο σκύλος, που πια ακούει στο όνομα Στάμπι, τους ακολουθεί. Στη μάχη ο Στάμπι εντοπίζει τραυματίες στη νεκρή ζώνη και μαζί με τον Κόνροϊ και τον Γάλλο φίλο τους Γκαστόν σώζουν... (Περισσότερα)


The Grinch (2018)The Grinch (2018)
"Ο Γκριντς
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Δήμαρχος της Χούβιλ ανακοινώνει πως οι επερχόμενοι Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί θα είναι τρεις φορές πιο μεγάλοι, οι Χους με τον ενθουσιασμό τους προκαλούν την αγανάκτηση του γκρινιάρη, πράσινου Γκριντς που ζει μαζί τον πιστό του σκύλο Μαξ σε μια σπηλιά του βουνού Κράμπιτ. Ο Γκριντς αποφασίζει να κλέψει τα Χριστούγεννα των Χους με το να υποδυθεί τον Άι Βασίλη και να πάρει τα στολίδια, τα τρόφιμα και τα δώρα ολόκληρης της πόλης. Όμως, η νεαρή Σίντι Λου Χου καταστρώνει ένα δικό της σχέδιο· να... (Περισσότερα)




Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

A Wrinkle in Time (2018)A Wrinkle in Time (2018) 
"Πτυχή στο Χρόνο"
★★★★★★☆☆☆☆
Μερικές μέρες αφού οι γονείς της 9χρονης Μεγκ και του μόλις δύο ετών Τσαρλς Γουάλας, οι επιστήμονες Άλεξ και Κέιτ Μάρεϊ, ανακοίνωσαν τη θεωρία τους σχετικά με τη δυνατότητα ταξιδιού στον χωροχρόνο με μοναδικό μέσο τη σκέψη, ο Άλεξ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Τέσσερα χρόνια αργότερα τρία αστρικά όντα έρχονται στη Γη για να βοηθήσουν τα παιδιά να βρουν τον πατέρα τους. Τα δύο αδέλφια μαζί με τις τρεις οδηγούς τους και τον συμμαθητή της Μεγκ, τον Κάλβιν, ταξιδεύουν μέσα από πτυχές του χωροχρόνου σε... (Περισσότερα)


Charming (2018)Charming (2018)
"Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο Πρίγκιπας Φελίπε Τσάρμιν ήταν μωρό μία μάγισσα τον καταράστηκε να γοητεύει κάθε γυναίκα που συναντά. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Φελίπε για να σπάσει την κατάρα πρέπει να μοιραστεί ένα φιλί με την αληθινή του αγάπη, που όμως παρά τις εκατοντάδες κατακτήσεις του δεν την έχει ακόμα συναντήσει. Για να βρει τη γυναίκα της ζωής του ξεκινά ένα μακρύ και περιπετειώδες ταξίδι, στο οποίο τον συνοδεύει μεταμφιεσμένη σε άνδρα η Λενόρ, μία επιδέξια παράνομος, της οποίας η “κλειδωμένη” καρδιά... (Περισσότερα)


Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) 
"Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Λίγους μήνες αφότου ο Newt Scamander βοήθησε να αποκαλυφθεί και να συλληφθεί ο Gellert Grindelwald, ο σκοτεινός μάγος έχει κατορθώσει να αποδράσει και συγκεντρώνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Ο μόνος που μπορεί να τον σταματήσει είναι ο παιδικός φίλος του, ο Albus Dumbledore, ο οποίος όμως θα χρειαστεί τη βοήθεια του Newt.
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Ηθοποιοί: Έντι Ρέντμεϊν, Τζουντ Λο, Τζόνι Ντεπ, Κάθριν Γουότερστον, Νταν Φόγκλερ


Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)
"Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές" 
★★★★★★☆☆☆☆
Παρερμηνεύοντας την ανάγκη του πατέρα της για συντροφικότητα ως εργασιακό στρες, η Μέιβις του κάνει έκπληξη μια κρουαζιέρα τεράτων, ώστε όλη η οικογένεια να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να περάσουν διασκεδαστικό χρόνο μαζί. Στο κρουαζιερόπλοιο, ο Ντρακ ερωτεύεται κεραυνοβόλα την καπετάνιο του πλοίου, την Έρικα, η οποία είναι απόγονος του παλιού αντιπάλου του, του κυνηγού τεράτων Έιμπραχαμ Βαν Χέλσινγκ. Η Έρικα και ο ακόμα ζωντανός, μα τερατόμορφος πια, προ-προπάππους της, έχουν... (Περισσότερα)


"Μάγια η Μέλισσα: The Honey Games" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς οι ετήσιοι Αγώνες Μελιού πλησιάζουν, η Αυτοκράτειρα των Μελισσών διατάζει τη Βασίλισσα της Μάγια να “προσφέρει” τη μισή ποσότητα του λιγοστού μελιού της κυψέλης της για τη διοργάνωση. Φοβούμενη πως αυτό θα προκαλέσει λιμό στην αποικία και παρά την αντίθεση της Βασίλισσας, η Μάγια επισκέπτεται την Αυτοκράτειρα για να της αλλάξει γνώμη. Όμως, μετά από ένα ατυχές περιστατικό η Μάγια καλείται να ηγηθεί μιας αδύναμης ομάδας στους Αγώνες, και ενώ αν νικήσουν η κυψέλη θα μπορέσει να κρατήσει το... (Περισσότερα)


The Christmas Chronicles (2018)The Christmas Chronicles (2018)
"Τα Χρονικά των Χριστουγέννων
★★★★★★☆☆☆☆
Την πρώτη παραμονή Χριστουγέννων μετά το θάνατο του αγαπημένου πατέρα τους, ο έφηβος Τέντι και η 10χρονη Κέιτ δεν νιώθουν το πνεύμα των γιορτών όπως άλλοτε. Καθώς η νοσοκόμα μητέρα τους καλείται για μια επείγουσα βάρδια, τα αδέλφια καταστρώσουν ένα σχέδιο να βιντεοσκοπήσουν τον Άι Βασίλη. Τα δύο παιδιά ανακαλύπτουν ότι ο Άι Βασίλης υπάρχει στα αλήθεια και καταλήγουν στο έλκηθρο του, το οποίο άθελά τους προκαλούν να πέσει στους δρόμους του Σικάγο. Με λίγες μόνο ώρες στη διάθεσή τους, τα... (Περισσότερα)


Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια (2018)The Nutcracker and the Four Realms (2018) 
"Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια" 
★★★★★★☆☆☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων ο κ. Στάλμπαουμ δίνει στα τρία του παιδιά τα δώρα που τους άφησε η μητέρα τους πριν πεθάνει. Το δώρο της νεαρής Κλάρα είναι ένα μυστηριώδες κλειδωμένο κουτί. Αργότερα, η οικογένεια καταφτάνει στον Χριστουγεννιάτικο χορό του νονού της Κλάρα, του εφευρέτη Ντροσελμάιερ, όπου οι καλεσμένοι καλούνται να ακολουθήσουν σπάγκους για να ανακαλύψουν τα δώρα τους. Ο σπάγκος της Κλάρα την οδηγεί στο δάσος ενός παράλληλου κόσμου, όπου ο κάπτεν Φίλιπ Χόφμαν, ο Καρυοθραύστης... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★☆☆☆☆☆

Duck Duck Goose (2018)Duck Duck Goose (2018)
"Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Ο εγωκεντρικός χήνος Πενγκ, λόγω της υπερβολικής αυτοπεποίθηση του, γίνεται η αιτία να ξεκοπούν από το κοπάδι τους δύο μικρά παπάκια, η Τσάο και ο Τσι. Όταν ο Πενγκ ξεκόβεται και ο ίδιος από το κοπάδι του που μεταναστεύει νότια και τραυματίζει το φτερό του, αποφασίζει να περπατήσει μέχρι την περιοχή της μετανάστευσης και ζητά από τα ορφανά παπάκια να τον συνοδεύσουν, λέγοντας τους ψέματα πως τα βοηθά να επιστρέψουν στο κοπάδι τους. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα τρία πτηνά καταδιώκει για να τα φάει ο... (Περισσότερα)


Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes (2018)
"Σέρλοκ Ζουμπόμς"
★★★★★☆☆☆☆☆
Η κυρία Μόνταγκιου και ο κύριος Κάπιουλετ είναι πλέον ζευγάρι και μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι στο Λονδίνο μαζί με τα κεραμικά διακοσμητικά των κήπων τους. Εκεί, ο Λόρδος Ρέντμπρικ και η Λαίδη Μπλούμπερι ανακοινώνουν την απόφασή τους να αποσυρθούν ως ηγέτες της ομάδας τους και ονομάζουν διαδόχους τους τα παιδιά τους Ζουμπαίο και την Ιουλιέτα. Επιστρέφοντας στον κήπο τους μετά από μια σύντομη περιπέτεια, ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα ανακαλύπτουν πως οι φίλοι τους λείπουν και συνεργάζονται με τον... (Περισσότερα)


Peter Rabbit (2018)Peter Rabbit (2018)
"Πίτερ Ράμπιτ"
★★★★★☆☆☆☆☆
Ο Πίτερ Ράμπιτ, οι αδελφές του Φλόπσι, Μόπσι και Κότοντεϊλ και ο ξάδελφος τους Μπένζαμιν Μπάνι προσπαθούν καθημερινά να κλέψουν λαχανικά από τον κήπο του κακότροπου κ. ΜακΓκρέγκορ. Όταν ο ηλικιωμένος κηπουρός πεθαίνει ξαφνικά από καρδιακή προσβολή, ο Πίτερ ενθουσιασμένος καλεί όλα τα ζώα του δάσους να καταλάβουν τον κήπο και το σπίτι. Σύντομα όμως καταφθάνει ο νέος ιδιοκτήτης, ο φιλόδοξος και τελειομανής ανιψιός του κ. ΜακΓκρέγκορ, o Τόμας, ο οποίος σκοπεύει να πουλήσει την αγροικία για να... (Περισσότερα)