Κρίστοφερ και Γουίνι (2018)




Κρίστοφερ και Γουίνι (2018)

Christopher Robin (2018)

Christopher Robin (2018)Christopher Robin (2018) 
"Κρίστοφερ και Γουίνι"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν έρχεται η ώρα να ξεκινήσει το σχολείο, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν, το νεαρό αγόρι του Δάσους των Γαλάζιων Ονείρων, πρέπει να αφήσει πίσω τους φίλους του· τον Γκαρή, την Κάγκου, τον Ρω, τον Τίγρη, τον Λαγό, το Γουρουνάκι, τον Κουκουβάγια και τον Γουίνι. Μακριά από τη μαγεμένη γειτονιά των παιδικών του χρόνων, ο Κρίστοφερ μεγαλώνει και οι ευθύνες της ζωής τον μετατρέπουν σε έναν σοβαρό, σκληρά εργαζόμενο ενήλικα. Όταν ο Γουίνι ξυπνά και δεν μπορεί να βρει τους φίλους του στο δάσος, επισκέπτεται τον αληθινό κόσμο για να ζητήσει τη βοήθειά του φίλου που ποτέ δεν ξέχασε. (104 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ
Ηθοποιοί: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Χέιλι Άτγουελ, Τζιμ Κάμινς, Μπραντ Γκάρετ

Η υποψήφια για Όσκαρ Οπτικών Εφέ παραγωγή της Disney, εμπνέεται από το τελευταίο κεφάλαιο του τελευταίου βιβλίου του Γουίνι με τίτλο The House at Pooh Corner (1928), όπου ο Κρίστοφερ Ρόμπιν αποχαιρετά τους φίλους του στο Δάσος καθώς φεύγει για να ξεκινήσει σχολείο.

Αν και η διάθεση της ταινίας είναι καλοπροαίρετη, αθώα και ζεστή, καθώς η πλοκή επικεντρώνεται στον ενήλικο Κρίστοφερ Ρόμπιν και περιέχει έντονα μελαγχολικά στοιχεία, ξεφεύγει από το διασκεδαστικό και παιδικά περιπετειώδες πνεύμα των αυθεντικών ιστοριών και των ταινιών κινουμένων σχεδίων του 1977 και 2011.

Εκτός από λίγες ηλιόλουστες στιγμές, το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας βασίζεται σε ένα φάσμα θαμπών γκρίζων και καφέ τόνων. Παρομοίως, συμπληρώνεται μουσικά από νοσταλγικές ορχηστρικές συνθέσεις, προσφέροντας περιορισμένες στιγμές χαράς και περιπέτειας.

Ο Κρίστοφερ Ρόμπιν αφήνει πίσω του την ελευθερία της παιδικής του ηλικίας για να φοιτήσει σε ένα αυστηρό οικοτροφείο. Μεγαλώνοντας, το αγόρι βιώνει δυσάρεστες και ευχάριστες εμπειρίες της ζωής, όπως τον θάνατο του πατέρα του και αργότερα την αγάπη, τον πόλεμο και την πατρότητα. Ο Κρίστοφερ αγαπά και νοιάζεται πραγματικά για τη σύζυγό του Έβελιν και τη νεαρή τους κόρη τη Μάντελιν. Ωστόσο, περνά πολύ χρόνο μακριά τους λόγω της απαιτητικής του εργασίας. Όμως ακόμα και όταν βρίσκεται κοντά τους, προσπαθώντας να προετοιμάσει τη Μάντελιν για τον κόσμο των ενηλίκων, αντικαθιστά την παρέα, το παιχνίδι και την χαλάρωση με τη διαρκή εκπαίδευση της.

Όταν ο παιδικός του φίλος, ο Γουίνι, του υπενθυμίζει την αξία του παιχνιδιού, τη δύναμη της φαντασίας και πως “το να μη κάνεις τίποτα, συχνά οδηγεί στο καλύτερο κάτι”, ο Κρίστοφερ έχει πια τα εργαλεία για να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του, να βρει ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής του ζωής, αλλά και να λύσει πολύπλοκα προβλήματα.

Εκτός από τον καταθλιπτικό τόνο του πρώτου μέρους και αργότερα ένα ήπια τρομακτικό όνειρο, η ταινία δεν περιέχει κάποιο στοιχείο ικανό να ανησυχήσει τα παιδιά. Όμως, ο αργός ρυθμός και η ώριμη προσέγγιση των θεμάτων της εργασίας και της οικογένειας πιθανόν να κρατήσουν περισσότερο την προσοχή των γονιών από ότι των παιδιών.



Προηγούμενες Ταινίες:

The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι ένα αφελές, φιλικό και ενθουσιώδες λούτρινο αρκουδάκι ζει στο ειρηνικό Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων όπου μοιράζεται περιπέτειες με τους φίλους του, τον Γκαρή, την Κάγκου και τον Ρω, το Γουρουνάκι, τον Λαγό, την Κουκουβάγια και τον Τίγρη, καθώς και το αγαπημένο του αγόρι, τον ευγενικό Κρίστοφερ Ρόμπιν. Η ταινία αφηγείται τέσσερις διαφορετικές ιστορίες κατά τις οποίες ο Γουίνι αναζητά μέλι, αντιμετωπίζει μια καταιγίδα, υπομένει τον υπερκινητικό Τίγρη και αποχαιρετά τον Κρίστοφερ Ρόμπιν όταν το αγόρι... (Περισσότερα)


Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (2011)Winnie the Pooh (2011)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι για άλλη μία φορά ψάχνει να βρει μέλι, όμως σύντομα βάζει την αναζήτησή του σε αναμονή καθώς ανακαλύπτει πως ο Γκαρής έχει χάσει την ουρά του και διεξάγει έναν διαγωνισμό ανάμεσα στους φίλους του για να βρεθεί ένα αντικείμενο που μπορεί να την αντικαταστήσει επάξια. Αργότερα, η Κουκουβάγια παρερμηνεύει ένα σημείωμα του Κρίστοφερ Ρόμπιν και πείθει τον Που, τον Γκαρή, την Κάγκου, τον Ρω, το Γουρουνάκι, τον Λαγό και τον Τίγρη πως ο νεαρός φίλος τους έχει απαχθεί από ένα τρομακτικό πλάσμα... (Περισσότερα)