Οι Παιδικές Ταινίες του 2020




Οι Παιδικές Ταινίες του 2020

Οι μεγαλύτερες παραγωγές για παιδιά και όλη την οικογένεια που κυκλοφόρησαν στις αίθουσες και σε υπηρεσίες streaming, όπως Netflix, Disney+, Apple TV και Amazon Prime Video μέσα στο 2020. 

Οι Παιδικές Ταινίες του 2020



Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★
   
★★★★★★★★★★  
Στην Ιρλανδία του 1650, η πόλη του Κιλκένι βρίσκεται αντιμέτωπη με τους λύκους που κατοικούν στο γειτονικό δάσος, καθώς οι ξυλοκόποι, υπό τις διαταγές του αυταρχικού Άγγλου κατακτητή Λόρδου Προστάτη, επιχειρούν να αποδασώσουν την περιοχή της αγέλης. Την εξόντωση των λύκων έχει αναλάβει ο κυνηγός Μπιλ Γκούντφελοου, ο οποίος έχει πρόσφατα εγκατασταθεί από την Αγγλία στο Κιλκένι μαζί με την κόρη του, τη Ρόμπιν. Το περιπετειώδες κορίτσι κουρασμένο από τον περιορισμό του στην ασφυκτική πόλη εισέρχεται παράνομα στο δάσος. Εκεί συναντά τους λύκους αλλά και τη νεαρή αρχηγό τους, τη... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Soul (2020)
★★★★★★★★★
Ο Τζο Γκάρντνερ, ένας μουσικός με πάθος για τη τζαζ, εργάζεται ως δάσκαλος της μπάντας ενός γυμνασίου καθώς δεν κατάφερε ποτέ να βρει δουλειά ως επαγγελματίας πιανίστας. Όταν του παρουσιάζεται η ευκαιρία να παίξει δίπλα σε μια θρύλο της τζαζ στο καλύτερο κλαμπ της πόλης, είναι τόσο ενθουσιασμένος που δεν βλέπει που πατάει. Ένα λάθος βήμα τον οδηγεί από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο δρόμο προς τη μεταθανάτια ζωή. Όμως ο Τζο, μη μπορώντας να αποδεχθεί πως πέθανε λίγο πριν πραγματοποιηθεί το μεγάλο του όνειρο, προσπαθεί να επιστρέψει στο σώμα του. Αντ’ αυτού καταλήγει στο μέρος... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆
   
"A Whisker Away"
★★★★★★★★☆☆
Αν και απογοητευμένη από τη ζωή της, η έφηβη Μίγιο Σασάκι παρουσιάζεται μπροστά σε όλους χαρούμενη και ατρόμητη. Ένα βροχερό βράδυ, η Μίγιο παίρνει από έναν μυστηριώδη ανθρωπόμορφο γάτο μια μαγική μάσκα που της επιτρέπει να μεταμορφώνεται σε γάτα. Το ίδιο βράδυ, το κορίτσι με τη μορφή γάτας συναντά τον συμμαθητή της Κέντο Χινόντε. Η τρυφερότητα και ο ευγενικός χαρακτήρας του αγοριού κάνουν τη Μίγιο να τον ερωτευτεί παράφορα. Από τότε, τα απογεύματα ο Κέντο έχει για συντροφιά τη... (Περισσότερα)


"Φύγαμε" 
★★★★★★★★☆☆  
Σε έναν κόσμο που κατοικείται από ξωτικά, κένταυρους, γοργόνες και άλλα πλάσματα των μύθων, δύο έφηβα ξωτικά αδέρφια, ο ανασφαλής Ίαν και ο ενθουσιώδης Μπάρλεϊ, λαμβάνουν ένα απρόσμενο δώρο. Δεκαέξι χρόνια νωρίτερα και λίγο πριν πεθάνει, ο πατέρας τους είχε αφήσει στη μητέρα τους, τη Λόρελ, μια μαγική ράβδο και ένα ξόρκι που θα μπορούσε να τον φέρει κοντά τους για μερικές ώρες και μόνο για μία φορά. Ωστόσο, τα αδέρφια δεν καταφέρνουν να επαναφέρουν τον πατέρα τους ολόκληρο και ξεκινούν μια... (Περισσότερα)


"Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης" 
★★★★★★★★☆☆ 
Στην Καλιφόρνια του 19ου αιώνα, ο Μπακ, ένας έξυπνος και δυνατός σκύλος, ζει ευτυχισμένος στο σπίτι του δικαστή Μίλλερ, μέχρι που τον κλέβουν και τον μεταφέρουν στο παγωμένο Γιούκον. Εκεί ο Μπακ μαθαίνει να επιβιώνει σε σκληρές συνθήκες, κερδίζει τις καρδιές των περισσότερων ανθρώπων και σκύλων γύρω του και έρχεται σε επαφή με την άγρια φύση του. Όταν καταλήγει στα χέρια ενός ανελέητου χρυσοθήρα, εμφανίζεται ο μοναχικός Τζον Θόρτον που σώζει τη ζωή του Μπακ. Ως ίσοι και φίλοι, σκύλος και άνθρωπος... (Περισσότερα)


Οι Κρουντς 2: Nέα Eποχή (2020)
The Croods: A New Age (2020)
"Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Γκάι προτείνει στην Ιπ να δημιουργήσουν τη δική τους “αγέλη”, ο πατέρα της, ο Κραγκ, πανικοβάλλεται. Όταν όμως οι Κρουντς ανακαλύπτουν μια περιφραγμένη περιοχή με τρεχούμενο νερό και άφθονο φαγητό, ο Κραγκ πιστεύει πως βρήκε τον τρόπο να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη. Δημιουργοί αυτού του κόσμου είναι οι Μπέτερμαν, μια οικογένεια πιο εξελιγμένων ανθρώπων που γνώριζαν τον Γκάι όταν ήταν παιδί. Ο Φιλ και η Χόουπ Μπέτερμαν προσφέρονται να φιλοξενήσουν τους πρωτόγονους Κρουντς ελπίζοντας πως... (Περισσότερα)


Ο Ένας και Μοναδικός Ιβάν (2020)The One and Only Ivan (2020)
"Ο Ένας και Μοναδικός Ιβάν" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ένας ευγενικός γορίλας, ο Ιβάν, αποτελεί την κύρια ατραξιόν ενός μικρού τσίρκου που στεγάζεται μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο. Αν και περιορισμένος μέσα σε ένα κλουβί, ο Ιβάν είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του, στα υπόλοιπα εκπαιδευμένα ζώα αλλά και στον ιδιοκτήτη τους, τον Μακ. Όμως όταν φτάνει ένα ελεφαντάκι, η Ρούμπι, ο Ιβάν αναλαμβάνει να της βρει ένα αληθινό σπίτι. Μερικά λευκά χαρτιά και κηρομπογιές ξυπνάνε μέσα στον Ιβάν αναμνήσεις από τη σύντομη ζωή του στη ζούγκλα και χρησιμοποιεί τις καλλιτεχνικές... (Περισσότερα)


"Ο Μυστικός Κήπος" 
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο τρυφερός της πατέρας και η απόμακρη μητέρα της πεθαίνουν, η νεαρή Μαίρη Λένοξ αναγκάζεται να μετακομίσει από το σπίτι της στην Ινδία στο απομονωμένο κτήμα του θείου της, Άρτσιμπαλντ Κρέιβεν, στο Γιορκσάιρ. Εκεί, η Μαίρη εξερευνά τον αχανή χερσότοπο παρέα με έναν αδέσποτο σκύλο που την οδηγεί σε έναν μυστικό κήπο. Το πληγωμένο κορίτσι αρχίζει να βλέπει πιο αισιόδοξα τη ζωή χάρη στις ευεργετικές δυνάμεις του κήπου, τις οποίες μοιράζεται απλόχερα με άλλα δύο παιδιά που τις έχουν ανάγκη, τον... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

"Μπισκοτοζωάκια " 
★★★★★★★☆☆  
Ο Όουεν, ένας νεαρός άνδρας που μεγάλωσε ευτυχισμένος στο τσίρκο των αγαπημένων του θείων Μπομπ και Τάλια, αφήνει το τσίρκο για να εργαστεί στο εργοστάσιο σκυλομπισκότων του πεθερού του σε μια προσπάθεια να κερδίσει τον σεβασμό του. Επτά χρόνια αργότερα, ο Όουεν, δυστυχισμένος στη δουλειά του μα ευτυχισμένος στην οικογενειακή ζωή του με τη σύζυγό του Ζόι και την κόρη τους ΜακΚένζι, μαθαίνει πως οι θείοι του χάθηκαν σε μια πυρκαγιά και έχει κληρονομήσει το τσίρκο μαζί με το μυστικό της επιτυχίας... (Περισσότερα)


"Ντούλιτλ" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Μετά το θάνατο της γυναίκας του, ο Δρ Τζον Ντούλιτλ, ένας γιατρός που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τα ζώα, απομονώνεται στην έπαυλή του με μοναδική συντροφιά τα αγαπημένα του ζώα. Μια μέρα, ο Τόμι Στάμπινς, ένα φιλόζωο αγόρι, πυροβολεί κατά λάθος έναν σκίουρο και στρέφεται στον Ντούλιτλ για βοήθεια. Την ίδια μέρα ο Ντούλιτλ ανακαλύπτει ότι η νεαρή Βασίλισσα Βικτώρια έχει δηλητηριαστεί και ξεκινά μαζί με πολλά από τα ζώα του και τον Στάμπινς, για να βρει ένα μυθικό νησί, στο οποίο λέγεται πως... (Περισσότερα)


Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)
Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)
"Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα"
★★★★★★★☆☆☆
Στη βικτοριανή πόλη Κόμπλτον, ο τρυφερός οικογενειάρχης και αγαπητός παιχνιδοποιός Τζερόνικους Τζανγκλ ανακαλύπτει πως η μεγαλύτερη δημιουργία του, μία κούκλα με αυτογνωσία, και ο μαθητευόμενος του έχουν κλέψει τα σχέδια για όλες τις εφευρέσεις του. Ενώ οι δύο συνεργοί δημιουργούν με τα σχέδια του Τζανκλ τη μεγαλύτερη εταιρία παιχνιδιών στον κόσμο, ο Τζερόνικους πέφτει σε κατάθλιψη και καταρρέει εντελώς όταν πεθαίνει η γυναίκα του. Μετά από πολλά χρόνια, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, εμφανίζεται... (Περισσότερα)


"Μουλάν" 
★★★★★★★☆☆ 
Στην αυτοκρατορική Κίνα, οι γονείς της Χουά Μουλάν τη συμβουλεύουν να κρύψει το ισχυρό Τσι της, την απεριόριστη ενέργεια της ζωής που ρέει μέσα της, ανησυχώντας πως αυτό θα την εμποδίσει από το να φέρει τιμή στην οικογένεια μέσω ενός γάμου με έναν καλό σύζυγο. Όταν Ρουράν πολεμιστές εισβάλλουν στην Κίνα, ο αυτοκράτορας διατάζει πως κάθε οικογένεια πρέπει να συνεισφέρει έναν άνδρα για να πολεμήσει τον εχθρό. Συνειδητοποιώντας ότι ο ηλικιωμένος και αδύναμος πατέρας της δεν θα επιβιώσει στον πόλεμο, η... (Περισσότερα)

  
"Φεγγάρι, Σου 'ρχομαι
★★★★★★★☆☆☆
Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας της, η 12χρονη Φέι Φέι ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της σχεδιάζει να ξαναπαντρευτεί. Η μελλοντική μητριά της είναι μια ευγενική γυναίκα με έναν ζωηρό 8χρονο γιο, τον Τσιν, ο οποίος αντιμετωπίζει τη Φέι Φέι ως αδερφή του από την πρώτη στιγμή. Όμως η Φέι Φέι βλέπει το αγόρι ως ενόχληση και τη μητέρα του ως απειλή. Για να πείσει τον πατέρα της ότι η αγάπη διαρκεί για πάντα και δεν πρέπει να ξαναπαντρευτεί, το κορίτσι φτιάχνει ένα πύραυλο για πάει στο φεγγάρι και να αποδείξει... (Περισσότερα)


"Sonic: Η Ταινία" 
★★★★★★★☆☆  
Κυνηγημένος από πλάσματα που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνάμεις του, ο εξαιρετικά γρήγορος σκαντζόχοιρος Sonic αφήνει τον πλανήτη του και βρίσκει καταφύγιο στη μικρή πόλη Green Hills της Μοντάνα. Κρυμμένος, ο Sonic παρακολουθεί από μακριά τους κατοίκους της πόλης, ιδιαίτερα τον αγαπημένο του άνθρωπο, τον σερίφη Τομ Γουακόφσκι και την καλόκαρδη κτηνίατρο γυναίκα του, τη Μάντι. Όταν ο Sonic εκπέμπει άθελά του έναν ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό παλμό, το Υπουργείο Άμυνας στέλνει τον ιδιοφυή μα... (Περισσότερα)


"Οικογένεια Γουίλομπι" 
★★★★★★★☆☆  
Ο κύριος και η κυρία Γουίλομπι είναι πολύ εγωκεντρικοί για να αγαπήσουν ή έστω να ταΐσουν τα παιδιά τους. Ο μεγαλύτερος γιος, ο Τιμ, προσπαθεί να κρατήσει μακριά από μπελάδες τα εφευρετικά δίδυμα αδέρφια του, τους Μπάρναμπι, και την ενθουσιώδη Τζέιν, η οποία παρακινούμενη κάποιες φορές από πείνα και άλλες από αγάπη, εξοργίζει τους γονείς τους. Πιστεύοντας πως θα ζήσουν καλύτερα ως ορφανά, τα παιδιά στέλνουν τους γονείς σε ένα επικίνδυνο ταξίδι, και τη φροντίδα τους αναλαμβάνει η Λίντα, μια νταντά... (Περισσότερα)


"Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Πόπη λαμβάνει από τη Βασίλισσα Μπαρμπ μια πρόσκληση σε ένα τεράστιο πάρτι, ανακαλύπτει πως η φυλή της είναι μία μόνο από έξι διαφορετικές φυλές Ευχούληδων που ζουν σε διαφορετικές τοποθεσίες και αντιπροσωπεύουν έξι διαφορετικά είδη μουσικής, την Τέκνο, την Κλασική, την Κάντρι, τη Φανκ, την Ποπ και τη Ροκ.  Η Πόπη, ενθουσιασμένη που ο κόσμος τους είναι πιο μεγάλος και πιο ενδιαφέρων από ό,τι πίστευε, ξεκινά ένα ταξίδι για να συναντήσει την Μπαρμπ, η οποία όμως σχεδιάζει να κυριαρχήσει σε όλες τις... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

"Άρτεμις Φάουλ" 
★★★★★★☆☆☆ 
Για να σώσει τον πατέρα του, ο οποίος έχει πέσει θύμα απαγωγής, ο 12χρονος ιδιοφυής Άρτεμις Φάουλ, απόγονος μιας μακράς σειράς εγκληματιών, πρέπει να βρει και να παραδώσει στον μυστηριώδη απαγωγέα ένα πανίσχυρο μαγικό αντικείμενο. Με τη βοήθεια του αφοσιωμένου βοηθού του, του Μπάτλερ, ο Άρτεμις ανακαλύπτει πως τα πλάσματα των Ιρλανδικών μύθων είναι αληθινά και ζουν σε έναν τεχνολογικά προηγμένο κόσμο στο κέντρο της Γης. Ο Άρτεμις απαγάγει τη Χόλι Σορτ, μια νεράιδα στρατιώτη που... (Περισσότερα)


Earwig and the Witch (2020)
Āya to Majo (2020)

"Η Ψαλίδα και η Μάγισσα" - "Earwig and the Witch"
★★★★★★☆☆☆☆
Προσπαθώντας να ξεφύγει από 12 μάγισσες που την κυνηγούν, μια νεαρή μάγισσα αφήνει τη νεογέννητη κόρη της, την Ίργουιγκ, σε ένα ορφανοτροφείο. Δέκα χρόνια αργότερα ένα παράξενο ζευγάρι, η Μπέλα Γιάγκα και ο Μάντρεϊκ ζητούν να υιοθετήσουν ένα παιδί και επιλέγουν την Ίργουιγκ. Η Μπέλα Γιάγκα αποκαλύπτει στο κορίτσι ότι είναι μάγισσα και πως ο λόγος που την υιοθέτησε ήταν γιατί χρειάζεται κάποιον να την βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού. Η Ίργουιγκ δέχεται να τη βοηθάει, μόνο αν και εκείνη δεχθεί να της... (Περισσότερα)


★★★★★★☆☆☆☆  
Από παιδιά, ο Σκούμπι, ο Σάγκι, ο Φρεντ, η Δάφνη και η Βέλμα διαλεύκαναν μαζί μυστήρια, όμως όταν προσπαθούν να επεκτείνουν την εταιρεία τους, Mystery Inc., και ένας επενδυτής χαρακτηρίζει τον Σάγκι και τον Σκούμπι ως αδύναμους κρίκους της ομάδας, οι δυο τους απομακρύνονται απογοητευμένοι. Τότε βρίσκονται αντιμέτωποι με τον διαβόητο Ντικ Ντάσταρντλι, ο οποίος προσπαθεί να βρει τον τελευταίο απόγονο του σκύλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να ανοίξει την είσοδο στον Άδη που οδηγεί σε έναν αμύθητο θησαυρό. Η ομάδα προσπαθεί να τον σταματήσει, όμως ο θησαυρός που προσπαθεί να... (Περισσότερα)


The Christmas Chronicles 2 (2020)
The Christmas Chronicles 2 (2020)
"Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2
★★★★★★☆☆☆☆
Η 13χρονη Κέιτ Πιρς είναι απογοητευμένη από τη νέα σχέση της χήρας μητέρας της με τον επίσης χήρο Μπομπ, αλλά και από το γεγονός ότι περνάνε όλοι μαζί τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Μεξικό. Όταν προσπαθεί να επιστρέψει κρυφά στη Βοστώνη, την ακολουθεί ο νεαρός γιος του Μπομπ, ο Τζακ, όμως σύντομα οι δύο τους μεταφέρονται αναπάντεχα στον Βόρειο Πόλο. Αν και η Κέιτ υποθέτει αρχικά πως ο Άι Βασίλης ήταν αυτός που τους μετέφερε, στ’ αλήθεια αυτό ήταν μέρος του σχεδίου του μυστηριώδη και ταραχοποιού... (Περισσότερα)


"Τίμι Φέιλιουρ" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Τίμι Φέιλιουρ, ένα 11χρονο μοναχικό αγόρι με έντονη φαντασία, διευθύνει το δικό του γραφείο ντετέκτιβ, την Total Failure Inc., από το σπίτι του στα προάστια του Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου ζει με τη σκληρά εργαζόμενη μητέρα του. Ο Τίμι με τον συνεργάτη του, τον Τόταλ, μία φανταστική πολική αρκούδα, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει υποθέσεις όπως το μυστήριο μιας χαμένης σχολικής τσάντας, το θάνατο ενός χάμστερ και την εξαφάνιση του ηλεκτρικού scooter της μητέρας του, τα οποία πιστεύει πως συνδέονται ως... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (2020)
"Μπομπ Σφουγγαράκης: Επιχείρηση Διάσωσης" 
 
Η 3η κινηματογραφική προσαρμογή της ομώνυμης τηλεοπτικής εκπομπής του Nickelodeon, αντικαθιστά πλήρως τον συνηθισμένο δισδιάστατο σχεδιασμό της σειράς και γίνεται η πρώτη αμιγώς CGI ταινία του franchise. Ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ ξεκινούν μια αποστολή διάσωσης για να σώσουν το αγαπημένο σαλιγκάρι του Μπομπ, τον Γκάρι, ο οποίος απήχθη από τον Ποσειδώνα. Η περιπέτειά τους τους οδηγεί στην Χαμένη Πόλη του Atlantic City, και αποκαλύπτει το πως οι φίλοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην κατασκήνωση Camp Coral.


The Witches (2020)
 
Σε μία συνεργασία κορυφής που απαρτίζεται από τον Ρόμπερτ Ζεμέκις στη σκηνοθεσία και το σενάριο, τους Αλφόνσο Κουαρόν και Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο σε ρόλους παραγωγών και τον Άλαν Σιλβέστρι στη μουσική επένδυση, έρχεται η δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου κλασικού μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ. Ένα νεαρό ορφανό αγόρι καθώς κάνει διακοπές μαζί με τη γιαγιά του σε ένα πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, ανακαλύπτει την ύπαρξη μαγισσών και η αρχηγός τους που μισεί τα παιδιά τον μεταμορφώνει σε ποντίκι.