Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία (2020)




Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία (2020)

Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία (2020)




  
Trolls World Tour (2020)Trolls World Tour (2020)
"Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Πόπη λαμβάνει από τη Βασίλισσα Μπαρμπ μια πρόσκληση σε ένα τεράστιο πάρτι, ανακαλύπτει πως η φυλή της είναι μία μόνο από τις έξι φυλές Ευχούληδων που ζουν σε διαφορετικές τοποθεσίες. Κάθε μία φυλή αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό είδος μουσικής, την Τέκνο, την Κλασική, την Κάντρι, τη Φανκ, την Ποπ και τη Ροκ. Η Πόπη, ενθουσιασμένη που ο κόσμος τους είναι πιο μεγάλος και πιο ενδιαφέρων από ό,τι πίστευε, ξεκινά ένα ταξίδι για να συναντήσει την Μπαρμπ, η οποία, όμως, σχεδιάζει να κυριαρχήσει σε όλες τις φυλές και να τις ενώσει κάτω από τη μία «πραγματική» μουσική, τη Ροκ. (91 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Γουόλτ Ντορν
Ηθοποιοί: Άννα Κέντρικ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Ρέιτσελ Μπλουμ, Τζέιμς Κόρντεν, Ρον Φάντσες, Κέλι Κλάρκσον, Άντερσον Πάακ, Σαμ Ρόκγουελ, Τζορτζ Κλίντον, Μέρι Τζέι Μπλάιτζ


Η 38η ταινία κινουμένων σχεδίων της DreamWorks Animation διατηρεί την ενθουσιώδη διάθεση και τον εκρηκτικό σχεδιασμό της προηγούμενης, Οι Ευχούληδες (2016), αφήνοντας πίσω τα σκοτεινά της στοιχεία. Επεκτείνοντας το φανταστικό σύμπαν, το μιούζικαλ Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία (2020) δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να επεκτείνουν και αυτά τους μουσικούς ορίζοντές τους με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση πολλών διαφορετικών μουσικών ειδών. Επιπλέον, καθώς τα μουσικά είδη αντιπροσωπεύουν διαφορετικές κουλτούρες, υπάρχει ένα μήνυμα για τον σεβασμό προς τις πολιτιστικές διαφορές. Παράλληλα, η πλοκή στέκεται και στο θέμα του ότι η ιστορία ενός έθνους είναι συχνά μια διαστρεβλωμένη εκδοχή του πραγματικού παρελθόντος.

Γεμάτη υφές, glitter και παστέλ αποχρώσεις, η ταινία είναι εξίσου ευρηματική με την πρώτη. Αν και απαλλαγμένη από τα δυσάρεστα οπτικά στοιχεία των Μπέργκεν, βρίσκει και πάλι τρόπους να συμπεριλάβει κάποιες ψυχεδελικές σκηνές. Πάνω απ' όλα, η ταινία λειτουργεί ως εορτασμός της μουσικής σε όλες τις μορφές της και το υποστηρίζει με ένα ευρύ φάσμα αναγνωρίσιμων τραγουδιών από κάθε ένα από τα έξι είδη που αντιπροσωπεύουν τα trolls. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες σύντομες αναφορές στη Smooth Jazz, την K-pop, τη Ρεγκετόν και το Yodeling. To πλούσιο soundtrack περιέχει και κάποια πρωτότυπα τραγούδια, που όμως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το πολυβραβευμένο “Can’t Stop The Feeling” του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ από την πρώτη ταινία.

Η γενναία και θετική Πόπη, παρά τον χαρούμενο και φιλικό της χαρακτήρα έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Η πριγκίπισσα των Ποπ Ευχούληδων δεν ξέρει πώς να ακούει τους άλλους. Αυτό, σε συνδυασμό με την κατά τα άλλα αξιοθαύμαστη επιμονή της και τη γλυκιά της αφέλεια, θέτει σε κίνδυνο τη φυλή της. Επίσης, την εμποδίζει να αναγνωρίσει την αξία διαφορετικών ιδεών.

Θυμίζοντας το Frozen 2 (2019) που κυκλοφόρησε μόλις πέντε μήνες νωρίτερα, η Πόπη, όπως η Έλσα και η Άννα, έρχεται αντιμέτωπη με την αποκάλυψη πως οι πρόγονοί της είχαν κάνει σοβαρά λάθη εξαιτίας των εθνικιστικών τους αντιλήψεων. Η πλοκή προτείνει πως πρέπει να αμφισβητούμε όσα μας έχουν διδάξει για την ιστορία μας, και να λαμβάνουμε υπόψη μας και τις αφηγήσεις άλλων εθνών ώστε να σχηματίζουμε μια, όσο το δυνατόν, πιο ολοκληρωμένη άποψη για το τι πραγματικά συνέβη στο παρελθόν.




Προηγούμενη Ταινία:

Trolls (2016)
"Οι Ευχούληδες" 
★★★★★★☆☆☆☆
Είκοσι χρόνια αφότου οι πάντα πρόσχαροι Ευχούληδες δραπέτευσαν από τους μίζερους Μπέργκενς, οι οποίοι αισθάνονται ευτυχία μόνο όταν τρώνε έναν Ευχούλη, τα μικρά αισιόδοξα πλασματάκια απολαμβάνουν μια ξένοιαστη ζωή γεμάτη αγκαλιές, χορούς και τραγούδια. Όταν όμως το θεαματικό πάρτι της πριγκίπισσας Πόπη γίνεται αιτία να τους ανακαλύψει η αδίστακτη Σεφ των Μπέργκενς και να αιχμαλωτίσει πολλούς από τους φίλους της, η θαρραλέα Πόπη αποφασίζει να τους σώσει και ζητά τη βοήθεια του απαισιόδοξου και... (Περισσότερα)