Οι Κρουντς 2: Νέα Eποχή (2020)
Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή (2020)

The Croods: A New Age (2020)


  
Οι Κρουντς 2: Nέα Eποχή (2020)
The Croods: A New Age (2020)
"Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Γκάι προτείνει στην Ιπ να δημιουργήσουν τη δική τους “αγέλη”, ο πατέρα της, ο Κραγκ, πανικοβάλλεται. Όταν όμως οι Κρουντς ανακαλύπτουν μια περιφραγμένη περιοχή με τρεχούμενο νερό και άφθονο φαγητό, ο Κραγκ πιστεύει πως βρήκε τον τρόπο να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη. Δημιουργοί αυτού του κόσμου είναι οι Μπέτερμαν, μια οικογένεια πιο εξελιγμένων ανθρώπων που γνώριζαν τον Γκάι όταν ήταν παιδί. Ο Φιλ και η Χόουπ Μπέτερμαν προσφέρονται να φιλοξενήσουν τους πρωτόγονους Κρουντς ελπίζοντας πως σύντομα θα προχωρήσουν αφήνοντας πίσω τον Γκάι για να ζήσει μαζί τους.  (95 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Τζόουλ Κρόφορντ
 Ηθοποιοί: Νίκολας Κέιτζ, Ράιαν Ρέινολντς, Έμα Στόουν, Κάθριν Κίνερ, Κλόρις Λίτσμαν, Κλαρκ Ντιου, Λέσλι Μαν, Πίτερ Ντίνκλατζ, Κέλι Μαρί Τραν


Η 39η παραγωγή μεγάλου μήκους της DreamWorks Animation και σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζόουλ Κρόφορντ, είναι μια ευχάριστη, περιπετειώδης και αστεία συνέχεια του υποψήφιου για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Οι Κρουντς (2013). Όπως και το πρώτο κεφάλαιο, έτσι και το Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή διασκεδάζει τα παιδιά και τους ενήλικες με μια ανάλαφρη ιστορία, με οπτική ευρηματικότητα, θεαματικές σκηνές δράσης και ευφυές αναχρονιστικό χιούμορ, ενώ προσφέρει δυνατά μηνύματα για την οικογένεια, την αποδοχή και τη συνύπαρξη.

Όλοι οι αρχικοί ηθοποιοί επιστρέφουν στους ρόλους τους και παρέχουν για άλλη μια φορά εξαιρετικές φωνητικές ερμηνείες, ιδιαίτερα ο Νίκολας Κέιτζ, η Έμμα Στόουν και ο Ράιαν Ρέινολντς, ενώ η Λέσλι Μαν, ο Πίτερ Ντίνκλατζ και η Κέλι Μαρί Τραν αποτελούν ισχυρές προσθήκες στο ήδη επιφανές καστ. Η ταινία προβάλλει ακόμη πιο εντυπωσιακά γραφικά από την πρώτη, και η εισαγωγή του κόσμου των Μπέτερμαν ανανεώνει ευχάριστα το franchise με ευρηματικές εφευρέσεις και πολύχρωμα τοπία.

Και αυτή η ιστορία αντιπαραθέτει τη μυϊκή δύναμη με την ευφυία, την άγνοια και το φόβο με τη γνώση και την τόλμη, και την προστασία των παιδιών με την ασφυκτική υπερπροστατευτικότητα, ενώ επιπροσθέτως ασκεί ήπια σάτιρα στις ταξικές διαιρέσεις και προειδοποιεί για την απερίσκεπτη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος. Επιπλέον, διορθώνει το μεγαλύτερο μειονέκτημα της προηγούμενης, όπου οι γυναικείοι χαρακτήρες αν και ήταν αρκετά δυνατοί και ικανοί να επιβιώσουν στο απειλητικό περιβάλλον, επαφίεντο στους ανδρικούς χαρακτήρες για να σωθούν. Εκτός του ότι αναιρεί απολαυστικά αυτό το κλισέ, διασκεδάζει και με μια φρέσκια, γλυκιά και αστεία οπτική στις γυναικείες σχέσεις, μετατρέποντας αυτό που αρχικά διαφαίνεται ως στερεότυπος γυναικείος ανταγωνισμός σε μια, κινηματογραφικά σπάνια, ενθουσιώδη φιλία μεταξύ δύο νεαρών γυναικών. 

Υπάρχουν αρκετές στιγμές σωματικής κωμωδίας, ως επί το πλείστον ανώδυνες, ωστόσο δύο κωμικά τεχνάσματα, ο τραυματισμός ματιού από ξύλο και η χρήση χτυπημάτων ως μέσο επικοινωνίας, όχι μόνο είναι περιττά αλλά και επαναλαμβανόμενα. Κατά τη διάρκεια μας αναδρομής στο παρελθόν, δύο γονείς, λίγο πριν πεθάνουν, παρακινούν τον νεαρό τους γιο να προχωρήσει μόνος του.


Προηγούμενη Ταινία:
  
The Croods (2013)
"Οι Κρουντς"
★★★★★★★★☆☆
Οι Κρουντς είναι μια οικογένεια Νεάντερταλ, οι οποίοι έχουν κατορθώσει να επιβιώσουν στο σκληρό προϊστορικό περιβάλλον παραμένοντας στη σπηλιά τους όλη την ώρα, εκτός από όταν βγαίνουν για να βρουν τροφή. Ένα βράδυ, ενάντια στους κανόνες του υπερπροστατευτικού πατέρα της, η περιπετειώδης νεαρή Ιπ βγαίνει έξω από τη σπηλιά και συναντά έναν νεαρό ανατομικά σύγχρονο άνθρωπο, τον εφευρετικό Γκάι. Όταν το σπήλαιο τους καταστρέφεται εξαιτίας της διάσπασης των ηπείρων, οι Κρουντς αναγκάζονται να... (Περισσότερα)