Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2 (2020)




Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2 (2020)

Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2 (2020)





  
The Christmas Chronicles 2 (2020)
The Christmas Chronicles: Part Two (2020)
"Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2
★★★★★★☆☆☆☆
Η 13χρονη Κέιτ Πιρς είναι απογοητευμένη από τη νέα σχέση της χήρας μητέρας της με τον επίσης χήρο Μπομπ. Επίσης την ενοχλεί το γεγονός πως περνάνε όλοι μαζί τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στο Μεξικό. Όταν προσπαθεί να επιστρέψει κρυφά στη Βοστώνη, την Κέιτ ακολουθεί ο νεαρός γιος του Μπομπ, ο Τζακ. Όμως, τα δυο παιδιά μεταφέρονται αναπάντεχα στον Βόρειο Πόλο. Αν και η Κέιτ υποθέτει αρχικά πως ο Άι Βασίλης ήταν αυτός που τους μετέφερε, στ’ αλήθεια αυτό ήταν μέρος του σχεδίου του μυστηριώδη και ταραχοποιού έφηβου εφευρέτη Μπέλσνικελ. (115 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Κρις Κολόμπους
Ηθοποιοί: Κερτ Ράσελ, Γκόλντι Χον, Ντάρμπι Καμπ, Τζούλιαν Ντένισον, Γιάζερ Μπρούνο, Τζούντα Λιούις, Κίμπερλι Γουίλιαμς-Πέιζλι, Ταϊρίς Γκίμπσον


Ο Κρις Κολόμπους, ο οποίος βρισκόταν πίσω από την παραγωγή της χριστουγεννιάτικης οικογενειακής περιπέτειας φαντασίας του Netflix Τα Χρονικά των Χριστουγέννων (2018), σε αυτή τη συνέχεια ανέλαβε επίσης τη σκηνοθεσία αλλά συμμετείχε και στην ανάπτυξη του σεναρίου. Στην ταινία Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2 (2020) ο Κολόμπους διατήρησε τον συνδυασμό ανάλαφρης διάθεσης και στοιχείων οικογενειακού δράματος της προγενέστερης, αλλά και τα λογικά άλματα προς διευκόλυνση της πλοκής. Επίσης, στην ήδη χαοτικά περιπετειώδη ιστορία, ο σκηνοθέτης ενσωμάτωσε και αρκετά στοιχεία από τις επιτυχημένες ξέφρενες οικογενειακές χριστουγεννιάτικες ταινίες του Γκρέμλινς (1984) και Μόνος στο Σπίτι (1990).

Και πάλι σε αυτό το κεφάλαιο δυο παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Άι Βασίλη για να σώσουν τα Χριστούγεννα. Όμως αυτή τη φορά είναι η Κέιτ και όχι ο μεγαλύτερος αδερφός της, ο Τέντι, εκείνη που καλείται να μάθει να εκτιμά ένα νεαρότερο παιδί και να αποδεχθεί αλλαγές μέσα στην οικογένεια. Ο Τέντι, που ως νεαρός ενήλικας πια έχει ξεπεράσει την αντιδραστική και ευέξαπτη διάθεσή του, δυστυχώς δε συμμετέχει στη νέα περιπέτεια, αλλά αντικαθίσταται από τον νεαρό Τζακ. Μια άλλη διαφορά είναι πως το μεγαλύτερο μέρος της πλοκής μεταφέρεται από το σύγχρονο βορειοαμερικανικό περιβάλλον της πρώτης, στο φανταστικό χωριό του Βόρειου Πόλου. Εκεί, η Κέιτ και ο Τζακ εξερευνούν το χωριό, μαθαίνουν για τη μυθολογία των ξωτικών και του Άι Βασίλη, αλλά και γνωρίζονται με τη μητρική και ικανή κυρία Κλoς.

Ο Κερτ Ράσελ, ως μοντέρνος, περιπετειώδης και κεφάτος προστάτης του πνεύματος των Χριστουγέννων, παραμένει όπως και στο πρώτο μέρος το πιο απολαυστικό κομμάτι της ταινίας. Ωστόσο, αυτή τη φορά ευεργετείται και από την εμφάνιση της πραγματικής συντρόφου του για σχεδόν 40 χρόνια, της Γκόλντι Χον. Η Χον που στην προηγούμενη ταινία πραγματοποίησε μόνο μία καμέο εμφάνιση πλέον συμπρωταγωνιστεί, και με την τρυφερή της ερμηνεία ως κυρία Κλoς εξισορροπεί την εκρηκτική ενέργεια του Ράσελ.

Ενώ η πρώτη ταινία προσέγγισε τα συναισθήματα που προκύπτουν από την απώλεια ενός γονέα, αυτή η ιστορία εξερευνά το πως η απόφαση του εναπομείναντα γονέα να βρει έναν νέο σύντροφο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία κάποιων παιδιών.

Σημειώνονται σκηνές δράσης, μάχης και καταδιώξεων ήπιας έντασης και κωμικής διάθεσης.



Προηγούμενη Ταινία:
  
The Christmas Chronicles (2018)The Christmas Chronicles (2018)
"Τα Χρονικά των Χριστουγέννων
★★★★★★☆☆☆☆
Την πρώτη παραμονή Χριστουγέννων μετά το θάνατο του αγαπημένου πατέρα τους, ο έφηβος Τέντι και η 10χρονη Κέιτ δεν νιώθουν το πνεύμα των γιορτών όπως άλλοτε. Καθώς η νοσοκόμα μητέρα τους καλείται για μια επείγουσα βάρδια, τα αδέλφια καταστρώσουν ένα σχέδιο να βιντεοσκοπήσουν τον Άι Βασίλη. Τα δύο παιδιά ανακαλύπτουν ότι ο Άι Βασίλης υπάρχει στα αλήθεια και καταλήγουν στο έλκηθρο του, το οποίο άθελά τους προκαλούν να πέσει στους δρόμους του Σικάγο. Με λίγες μόνο ώρες στη διάθεσή τους, τα... (Περισσότερα)