Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (2011)



Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (2011)

Winnie the Pooh (2011)

Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (2011)Winnie the Pooh (2011)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι για άλλη μία φορά ψάχνει να βρει μέλι, όμως σύντομα βάζει την αναζήτησή του σε αναμονή καθώς ανακαλύπτει πως ο Γκαρής έχει χάσει την ουρά του και διεξάγει έναν διαγωνισμό ανάμεσα στους φίλους του για να βρεθεί ένα αντικείμενο που μπορεί να την αντικαταστήσει επάξια. Αργότερα, η Κουκουβάγια παρερμηνεύει ένα σημείωμα του Κρίστοφερ Ρόμπιν και πείθει τον Που, τον Γκαρή, την Κάγκου, τον Ρω, το Γουρουνάκι, τον Λαγό και τον Τίγρη πως ο νεαρός φίλος τους έχει απαχθεί από ένα τρομακτικό πλάσμα. Τότε, όλοι μαζί σπεύδουν να σώσουν το αγαπημένο τους αγόρι. (63 λεπτά) (Ηλικία: 2+)
Σκηνοθεσία: Στίβεν Τζ. Άντερσον, Ντον Χολ
Ηθοποιοί: Τζιμ Κάμινς, Τζακ Μπούλτερ, Κρεγκ Φέργκιουσον, Τράβις Όουτς, Τομ Κένι, Τζον Κλιζ, Κρίστεν Άντερσον Λόπεζ, Μπαντ Λάκι


Μέσα στα 45 χρόνια που μεσολάβησαν από την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά των ιστοριών του Βρετανού συγγραφέα Α. Α. Μιλν από την Disney, κυκλοφόρησαν μέσω μικρότερων στούντιο της εταιρείας 3 ακόμα κινηματογραφικές παραγωγές, 9 ταινίες απευθείας σε βίντεο και 4 τηλεοπτικές σειρές. Ωστόσο, αυτή η 51η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney Animation αποτελεί την πρώτη επίσημη και ουσιαστική συνέχεια της κλασικής ταινίας Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (1977).

Η ταινία Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (2011), εξίσου γλυκιά και κομψή με την πρώτη, συνδυάζει τρεις διαφορετικές ιστορίες που βρίσκονται στα βιβλία Winnie-the-Pooh (1926) και The House at Pooh Corner (1928). Οι ανεξάρτητες ιστορίες ενσωματώνονται η μία μέσα στην άλλη, δίνοντας την εντύπωση μίας ενιαίας περιπέτειας.

Η χρήση των αυθεντικών ιστοριών και των κλασικών μελωδιών, αλλά και η επιστροφή στον παραδοσιακό σχεδιασμό στο χέρι και στον χρωματισμό με νερομπογιές, αναπαράγει τόσο την απλότητα, την ευφυΐα και το πνεύμα των βιβλίων όσο και την αισθητική και την ατμόσφαιρα της ταινίας του 1977. Τα γνώριμα τραγούδια των Αδελφών Σέρμαν, ερμηνευμένα υπέροχα από τη Ζόι Ντεσανέλ, δένουν άψογα με τα έξι νέα, ανάλαφρα και ρετρό τραγούδια της Κρίστεν Άντερσον-Λόπεζ και του Ρόμπερτ Λόπεζ και τη χαρούμενη ορχηστρική επένδυση του Χένρι Τζάκμαν.

Όπως όλες οι μικρές περιπέτειες του Που, η ιστορία επικεντρώνεται στη φιλία. Επίσης, πραγματεύεται τη φαντασία, την αθωότητα και το περιπετειώδες πνεύμα της παιδικής ηλικίας. Κάθε ένας από τους χαρακτήρες της συντροφιάς του Δάσους των Γαλάζιων Ονείρων βάζει κατά μέρος τις δικές του επιθυμίες και ασχολίες για να βοηθήσει τον Γκαρή να βρει μια καινούρια ουρά. Αλλά και όταν πιστεύουν πως ο Κρίστοφερ Ρόμπιν βρίσκεται σε κίνδυνο, όλοι παραμερίζουν τους φόβους τους και ψάχνουν τον νεαρό τους φίλο μέσα στο σκοτεινό και τρομακτικό δάσος αποφασισμένοι να τον σώσουν.

Οι φόβοι των ηρώων έχουν κωμικό χαρακτήρα και δεν επηρεάζουν τα παιδιά, καθώς γίνεται ξεκάθαρο στον θεατή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, πως η απειλή του τέρατος είναι ανύπαρκτη, βγαλμένη από τη ζωηρή φαντασία της Κουκουβάγιας.


Προηγούμενη Ταινία:

The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι ένα αφελές, φιλικό και ενθουσιώδες λούτρινο αρκουδάκι ζει στο ειρηνικό Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων όπου μοιράζεται περιπέτειες με τους φίλους του, τον Γκαρή, την Κάγκου και τον Ρω, το Γουρουνάκι, τον Λαγό, την Κουκουβάγια και τον Τίγρη, καθώς και το αγαπημένο του αγόρι, τον ευγενικό Κρίστοφερ Ρόμπιν. Η ταινία αφηγείται τέσσερις διαφορετικές ιστορίες κατά τις οποίες ο Γουίνι αναζητά μέλι, αντιμετωπίζει μια καταιγίδα, υπομένει τον υπερκινητικό Τίγρη και αποχαιρετά τον Κρίστοφερ Ρόμπιν όταν το αγόρι... (Περισσότερα)


Επόμενη Ταινία:

Christopher Robin (2018)Christopher Robin (2018) 
"Κρίστοφερ και Γουίνι"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν έρχεται η ώρα να ξεκινήσει το σχολείο, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν, το νεαρό αγόρι του Δάσους των Γαλάζιων Ονείρων, πρέπει να αφήσει πίσω τους φίλους του· τον Γκαρή, την Κάγκου, τον Ρω, τον Τίγρη, τον Λαγό, το Γουρουνάκι, τον Κουκουβάγια και τον Γουίνι. Μακριά από τη μαγεμένη γειτονιά των παιδικών του χρόνων, ο Κρίστοφερ μεγαλώνει και οι ευθύνες της ζωής τον μετατρέπουν σε έναν σοβαρό, σκληρά εργαζόμενο ενήλικα. Όταν ο Γουίνι ξυπνά και δεν μπορεί να βρει τους φίλους του στο δάσος, επισκέπτεται τον αληθινό... (Περισσότερα)