Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ (2018)



Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ (2018)

Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ (2018)

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (2018)Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (2018) 
"Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ" 
★★★★★★★★
Όταν το τιμόνι του βιντεοπαιχνιδιού Sugar Rush σπάει ανεπανόρθωτα, ο Ραλφ και η Βανέλοπη μπαίνουν στο διαδίκτυο μέσω του WIFI για να βρουν ένα ανταλλακτικό. Για να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται για το νέο τιμόνι, ο Ραλφ καταλήγει να φτιάχνει μια σειρά από ανόητα βίντεο και να τα ανεβάζει στο BuzzzTube. Παράλληλα, η Βανέλοπη σκέφτεται να αφήσει το δικό της παιχνίδι, προκειμένου να παραμείνει στο Slaughter Race, ένα βίαιο παιχνίδι αυτοκινήτων, το οποίο της προσφέρει τις συναρπαστικές εμπειρίες που αποζητά, όμως αυτό κάνει τον Ραλφ κτητικό και ανασφαλή. (112 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Φιλ Τζόνστον, Ριτς Μουρ
Ηθοποιοί: Τζον Σι Ράιλι, Σάρα Σίλβερμαν, Γκαλ Γκαντότ, Τζακ ΜακΜπράιερ, Τζέιν Λιντς, Άλαν Τούντικ, Άλφρεντ Μολίνα, Εντ Ο’ Νιλ, Ταράτζι Π. Χένσον


Η υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων συνέχεια της επίσης υποψήφιας για Όσκαρ Wreck-It Ralph (2012) είναι γεμάτη δράση, ενέργεια και φρέσκες ιδέες για την προσωπική ανάπτυξη και τη φιλία. Ταυτόχρονα, η ταινία της Disney  σατιρίζει εύστοχα τόσο τα στερεότυπα παλαιότερων παραγωγών του στούντιο όσο και τις ενοχλητικές, αλλά και τις επικίνδυνες πραγματικότητες του Internet. Η πληθώρα χαρακτήρων, σύντομων περιστατικών και ευρηματικών αναφορών του Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ (2018), αν και παρουσιάζουν ενδιαφέρον και διασκεδαστικά στοιχεία, στερούν από την ιστορία και τα θέματα της τον απαραίτητο χρόνο ώστε να αναπτυχθούν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Το συναρπαστικό ψηφιακό περιβάλλον απαρτίζεται από δεκάδες, σχεδόν εξ ολοκλήρου πραγματικές, διαδικτυακές επιχειρήσεις, με περίοπτη θέση στον χώρο και στην αφήγηση να καταλαμβάνει η ίδια η ιστοσελίδα της Disney. Εκεί εμφανίζονται περισσότεροι από 450 χαρακτήρες από ταινίες του animation στούντιο της μητρικής εταιρείας και θυγατρικών της, όπως της Pixar, της Lucasfilm, της Marvel και του Muppets Studio.

Με τη μορφή άβαταρς, οι χρήστες του διαδικτύου αλληλεπιδρούν με αυτό μέσω των επιλογών τους. Με κάθε επίσκεψη τους κατευθύνουν τις τάσεις και τη δημιουργία νέου περιεχομένου, δίνοντας ζωή στα μεγαλύτερα websites, αλλά και σε κακώς κείμενα, όπως τα spam, τα clickbaits, οι pop up διαφημίσεις και το Dark Web. Η ταινία αναφέρεται επίσης στην αυτοέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό τη φήμη και τα χρήματα.

Ο Ραλφ έχοντας πια αποδεχτεί τον ρόλο του κακού στο παιχνίδι του και έχοντας στο πλευρό του την καλύτερή του φίλη, τη Βανέλοπη, είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τη ζωή του. Όμως, η ρουτίνα του περιορισμένου κόσμου τους ωθεί τη Βανέλοπη να βιώσει τη δική της υπαρξιακή κρίση. Οι γυναικείοι χαρακτήρες, από την ίδια την πρωταγωνίστρια, αλλά και τη Shank, την Calhoun, τη Yesss, μέχρι και τις προγενέστερες πριγκίπισσες της Disney, παρουσιάζουν έναν σπάνιο συνδυασμό δυναμισμού, ανεξαρτησίας και καλοσύνης.

Μάλιστα, η εξαιρετικά διασκεδαστική σκηνή όπου εμφανίζονται οι 14 πριγκίπισσες της Disney, συμπεριλαμβανομένης και της Μέριντα από την ταινία Brave της Pixar, αποτελεί μια σατυρική αποδόμηση των στερεοτύπων των κλασικών χαρακτήρων και αναδεικνύει τον ουσιώδη προσανατολισμό του στούντιο να ανανεώσει και να ενδυναμώσει τα γυναικεία του πρότυπα.

Όλες οι ηθοποιοί που είχαν ερμηνεύσει τις πριγκίπισσες της Disney στις πρωτότυπες ταινίες επέστρεψαν στους ρόλους τους για την ταινία Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ (2018), εκτός από την 88χρονη Μαίρη Κόστα (Ορόρα) και τις Αντριάννα Κασελόττι (Χιονάτη) και Ιλέιν Γουντς (Σταχτοπούτα), που και οι δύο είχαν πεθάνει την εποχή της παραγωγής της ταινίας. Η Τζόντι Μπένσον ερμηνεύει την Άριελ, η Πέιτζ Ο' Χάρα τη Μπελ, η Λίντα Λάρκιν τη Τζάσμιν, η Αϊρίν Μπεντάρντ την Ποκαχόντας, η Μινγκ-Να Γουέν τη Μουλάν, η Άνικα Νόνι Ρόουζ την Τιάνα, η Μάντι Μουρ τη Ραπουνζέλ, η Κέλι ΜακΝτόναλντ τη Μέριντα, η Αουλιί Κραβάλιο τη Μοάνα, η Κρίστεν Μπελ την Άννα και η Ιντίνα Μένζελ την Έλσα.

Το παιχνίδι Slaughter Race είναι γεμάτο τρομακτικά στοιχεία, βίαιους χαρακτήρες και επιθετικά ζώα. Ένας ιός μετατρέπεται σε ένα απειλητικό τέρας, το οποίο πιθανόν να δημιουργήσει δυσφορία στα μικρότερα παιδιά.



Προηγούμενη Ταινία:

Wreck-It Ralph (2012)
"Ralph: Η Επόμενη Πίστα" 
★★★★★★★★★☆
Εδώ και 3 δεκαετίες, ο Ralph παίζει τον ρόλο του κακού στο βιντεοπαιχνίδι Fix-It Felix Jr, αλλά εξαιτίας της δουλειάς του κανείς δεν φαίνεται να τον συμπαθεί. Για να αποδείξει σε όλους πως μπορεί και εκείνος να είναι ήρωας, ο Ralph αποφασίζει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Όταν εισέρχεται κρυφά στο σύγχρονο, βίαιο Hero’s Duty, παίρνει ένα μετάλλιο, αλλά κατά λάθος απελευθερώνει έναν απειλητικό εχθρό, ένα άμυαλο καταστρεπτικό έντομο. Ο Ralph και το έντομο εκτινάσσονται από το Hero’s Duty και προσγειώνονται... (Περισσότερα)