Η Γενναία (2012)Η Γενναία (2012)

 Η Γενναία (2012)


Brave (2012)
"Η Γενναία" 
★★★★★★★★☆☆
Η Μέριντα, μια πριγκίπισσα με ταλέντο στην τοξοβολία, προκαλεί χάος στο βασίλειό της όταν αψηφά ένα παλιό έθιμο. Μια κατάρα πέφτει στην οικογένειά της και η Μέριντα πρέπει να την αντιστρέψει πριν να είναι πολύ αργά. (93 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Μαρκ Άντριους, Μπρέντα Τσάπμαν
Ηθοποιοί: Κέλι ΜακΝτόναλντ, Τζούλι Γουόλτερς, Μπίλι Κόνολι, Έμμα Τόμσον, Κέβιν ΜακΚίντ, Κρεγκ Φέργκιουσον, Ρόμπι Κολτρέιν και Τζον Ρατζενμπέργκερ


Υπάρχουν πολλά πράγματα να αγαπήσει κάποιος στη Γενναία, ιδιαίτερα την τεχνική του animation που κόβει την ανάσα - από τις απίστευτες κόκκινες μπούκλες της Μέριντα, μέχρι τα καταπράσινα τοπία, τους σκοτεινούς και μεγαλοπρεπείς εσωτερικούς χώρους και τα λαμπερά μικρά γαλάζια ξωτικά που παρασύρουν την πρωταγωνίστρια βαθύτερα μέσα στο δάσος και όλο και πιο κοντά στην αληθινή της μοίρα. Επιπλέον, για μια φορά, παρακολουθούμε μια ιστορία για νεαρή πριγκίπισσα, όπου στο επίκεντρο έχουμε την προσωπική της ανάπτυξη και όχι τις ρομαντικές προοπτικές της.

Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA, και 2 Annie Awards, και συνοδευόταν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την πανέμορφη, μαγευτική ταινία μικρού μήκους Λα Λούνα (2011).


Μικρού Μήκους:

The Legend of Mor'du (2012)
★★★★★★☆☆☆☆
Η μάγισσα από το Brave (2012) χρησιμοποιεί μαγικές εικόνες για να αφηγηθεί το μύθο ενός πρίγκιπα με εμμονή για εξουσία, ο οποίος αναζητούσε ένα μαγικό ξόρκι για να αποσπάσει τον έλεγχο του βασιλείου από τα αδέρφια του. (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)