Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας (2018)




Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας (2018)

Charming (2018)
  
Charming (2018)Charming (2018) 
"Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο Πρίγκιπας Φελίπε Τσάρμιν ήταν μωρό, μία μάγισσα τον καταράστηκε να γοητεύει κάθε γυναίκα που συναντά. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Φελίπε, για να σπάσει την κατάρα, πρέπει να μοιραστεί ένα φιλί με την αληθινή του αγάπη, την οποία όμως παρά τις εκατοντάδες κατακτήσεις του δεν έχει ακόμα συναντήσει. Για να βρει τη γυναίκα της ζωής του, ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο οποίο τον συνοδεύει, μεταμφιεσμένη σε άνδρα, η Λενόρ. Η Λενόρ είναι μία επιδέξια παράνομος, της οποίας η “κλειδωμένη” καρδιά της δίνει την ικανότητα να μένει ανεπηρέαστη από τη μαγική γοητεία του Πρίγκιπα. (85 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Ρος Βίνοκουρ
Ηθοποιοί: Ντέμι Λοβάτο, Γουίλμερ Βαλντεράμα, Σία, Άσλεϊ Τίσντεϊλ, Αβρίλ Λαβίν, G.E.M., Νία Βαρντάλος, Τζον Κλιζ


Από τον παραγωγό των ταινιών του Σρεκ, Τζον Γουίλιαμς, έρχεται Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας (2018), μία επίσης παρωδία κλασικών παραμυθιών. Η απλοϊκή ιστορία φυλολυγισμού δεν προσφέρει κάποια πρωτοτυπία, ενώ η προβλέψιμη πλοκή της βασίζεται στη βεβιασμένη ενοποίηση διάφορων κλισέ των παραμυθιών. Ωστόσο, η ταινία έχει δύο συμπαθητικούς κεντρικούς χαρακτήρες, καθαρό χιούμορ και κάποια όμορφα μηνύματα για την αγάπη.  

Ο σχεδιασμός και η κίνηση, αν και εμφανώς βελτιωμένα από την προηγούμενη παραγωγή του στούντιο Vanguard και του σκηνοθέτη Ρος Βίνοκουρ, την επίσης παρωδία Το Κυνήγι των Χαμένων Βελανιδιών (2015), είναι επιπέδου τηλεοπτικών ταινιών.

Οι κύριοι γυναικείοι χαρακτήρες ερμηνεύονται από τις τραγουδίστριες Ντέμι Λοβάτο, Σία, Άσλεϊ Τίσντεϊλ, Αβρίλ Λαβίν και G.E.M. Το καστ συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Γουίλμερ Βαλντεράμα, Νία Βαρντάλος και Τζον Κλιζ.

Ανάμεσα στις πολυάριθμες κατακτήσεις του Πρίγκιπα Φελίπε συγκαταλέγονται και οι πριγκίπισσες Χιονάτη, Σταχτοπούτα και Ωραία Κοιμωμένη, η κάθε μία εξ αυτών πιστεύει πως θα τον παντρευτεί. Η ιστορία διακωμωδεί τα στερεότυπα των παραμυθένιων πριγκιπισσών με απογοητευτικό και κοινότυπο τρόπο. Και οι τρεις παρουσιάζονται ως εξίσου ανόητες, εγωκεντρικές, κακομαθημένες και γκρινιάρες.

Ο Πρίγκιπας Τσάρμιν για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας είναι ελαφρόμυαλος και ανεπαρκής. Ωστόσο, γίνεται συμπαθής χάρη στην επιθυμία του να βρει την αληθινή του αγάπη και την αυτοθυσία του με σκοπό να σώσει το βασίλειό του από την κατάρα. Στον αντίποδα των επιφανειακών γαλαζοαίματων βρίσκεται η Λενόρ, μία ικανή, γενναία, έξυπνη και ανεξάρτητη γυναίκα, που καλείται να ανοίξει την καρδιά της στην αγάπη.

Θετικά στοιχεία αποτελούν η ανάλαφρη ατμόσφαιρα και το καθαρό χιούμορ, καθώς αποφεύγονται οι αγενείς εκφράσεις και τα σεξουαλικά υπονοούμενα, στοιχεία που μαστίζουν τις παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων χαμηλού προϋπολογισμού της δεκαετίας του 2010. Μοναδικό περιστατικό που θα μπορούσε να ανησυχήσει τα νεαρότερα παιδιά είναι η σύντομη παρουσία γιγάντιων ανθρωποφάγων γυναικών, οι σκηνές των οποίων συνδυάζουν ήπια τρομακτικά και ψυχεδελικά στοιχεία.