Οι Απίθανοι 2 (2018)




Οι Απίθανοι 2 (2018)





  
Incredibles 2 (2018)
"Οι Απίθανοι 2"
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από καταστροφές που προξένησε μια αποτυχημένη προσπάθεια των Απίθανων να σταματήσουν τον The Underminer, το πρόγραμμα προστασίας υπερηρώων της κυβέρνησης τερματίζεται. Τότε η Έλεν (Elastigirl), προσλαμβάνεται από έναν μεγιστάνα των επικοινωνιών και την εφευρέτρια αδελφή του για να αποτελέσει το πρόσωπο μιας προσπάθειας δημοσίων σχέσεων με σκοπό να ανατραπεί η απαγόρευση των δραστηριοτήτων των υπερηρώων. Η νέα της δουλειά τοποθετεί την Έλεν μακριά από την οικογένειά της, ενώ ο Μπομπ (Mr. Incredible) μένει στο σπίτι για να φροντίζει τα παιδιά. (118 λεπτά) (Ηλικία: 10+) 
Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ
Ηθοποιοί: Κρεγκ Τ. Νέλσον, Χόλι Χάντερ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάρα Βόουελ


Δίνοντας έμφαση στη δράση, στον αισθητικό εντυπωσιασμό και στο οπτικό χιούμορ, η 20ή ταινία της Pixar επαναλαμβάνει τα βασικά στοιχεία της πλοκής της προγενέστερής της, Οι Απίθανοι (2004), με τέχνασμα την αντιστροφή των ρόλων του πρωταγωνιστικού ζευγαριού. Σε αυτό το κεφάλαιο των περιπετειών της οικογένειας Παρ, κύριος χαρακτήρας είναι η Έλεν. Οι Απίθανοι 2 (2018) είναι το τέταρτο sequel της Pixar στο οποίο ο δευτεραγωνιστής της αρχικής ταινίας γίνεται πρωταγωνιστής. Στα Αυτοκίνητα 2 (2011), ο Μπάρμπας αντικατέστησε τον Μακουίν, στους Μπαμπούλες Πανεπιστημίου (2013), ο Μάικ αντικατέστησε τον Σάλι και στο Ψάχνοντας τη Ντόρι (2016), η Ντόρι πρωταγωνιστεί στη θέση του μπαμπά του Νέμο, Μάρλιν.

Σε αντίθεση με το βραβευμένο με Όσκαρ πρώτο μέρος, οι γνώριμοι χαρακτήρες στερούνται βάθους και επιδεικνύουν στερεοτυπικές συμπεριφορές. Παρομοίως, η βεβιασμένη ιστορία τους υστερεί σε περιεχόμενο και συναίσθημα.

Η Έλεν υιοθετώντας ξανά την ηρωική της ταυτότητα αποκτά τις δικές της εντυπωσιακές σκηνές δράσης. Όμως, μακριά από την οικογένειά της χάνει την πολυπλοκότητα, την πολυπραγμοσύνη και τη ζεστασιά που την χαρακτήριζαν στην πρώτη ταινία. Η συνολική της αξία μπορεί να γίνει εμφανής μόνο σε αντιπαράθεση με την κλισέ αποτυχία του συζύγου της να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της οικογένειά τους.

O Μπομπ ζηλεύει την επιτυχία της Έλεν και γκρινιάζει. Παράλληλα, εξαντλείται καθώς αγωνίζεται να επιδιορθώσει τη ρομαντική σχέση της Βιολέτας, να βοηθήσει τον Ντας με τα μαθήματα του και να συμβαδίσει με τις νέες δυνάμεις του Τζακ-Τζακ.

Η ιστορία προσφέρει μηνύματα για τη συνεργασία, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ισότητα. Επίσης, αγγίζει πιο απαιτητικά θέματα, όπως την αντιμετώπιση νόμων που θεωρούνται άδικοι και τους κινδύνους της εναπόθεσης της ζωής του ατόμου σε εξωτερικές δυνάμεις. Πιο ξεκάθαρο και άμεσο θέμα είναι η άκριτη αποδοχή από τους ανθρώπους όσων τους παρουσιάζονται στις εύκολα χειραγωγούμενες οθόνες.

Όπως η κύρια πλοκή και τα θέματα, η αγενής γλώσσα και τα έξαφνα τρομακτικά στοιχεία απευθύνονται σε έφηβους και ενήλικες. Η ταινία περιλαμβάνει έντονα αγωνιώδεις σκηνές, απειλητικούς υπεράνθρωπους, μια δολοφονία και επανειλημμένη παρουσία αλκοόλ. Προφανώς απευθυνόμενη στα παιδιά, περιέχεται μία αναμέτρηση του Τζακ-Τζακ με ένα ρακούν, η οποία όμως είναι ιδιαίτερα παρατεταμένη και βίαιη.

Η ταινία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο τελικά κέρδισε το Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (2018).



Προηγούμενη Ταινία:

"Οι Απίθανοι" 
★★★★★★★★★☆
Ο Mr. Incredible και η Elastigirl, δύο μασκοφόροι μαχητές του εγκλήματος, παντρεύονται λίγο πριν ξεσπάσει μια καταιγίδα δικαστικών αγωγών ενάντια των Υπερηρώων, η οποία οδηγεί στην ανάκλησή τους από την κυβέρνηση. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, οι δύο πρώην σούπερ ήρωες γνωστοί πια ως Μπομπ και Έλεν Παρ, ζουν στα προάστια με τα τρία τους παιδιά, τη Βάιολετ, τον Ντας και τον Τζακ-Τζακ. Ο Κύριος Απίθανος, απογοητευμένος από τη συμβατική δουλειά του, έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση, όταν μία... (Περισσότερα)