Οι Απίθανοι 2 (2018)Οι Απίθανοι 2 (2018)

  
Incredibles 2 (2018)
"Οι Απίθανοι 2"
★★★★★★★☆☆☆
Η Έλεν Παρ (Ελαστίνα) προσλαμβάνεται από έναν μεγιστάνα των επικοινωνιών και την εφευρέτρια αδελφή του, για να αποτελέσει το πρόσωπο μιας προσπάθειας δημοσίων σχέσεων με σκοπό να ανατραπεί η απαγόρευση των δραστηριοτήτων των υπερηρώων. Η νέα της δουλειά τοποθετεί την Έλεν στη μεγάλη πόλη New Urbem, μακριά από την οικογένειά της, ενώ ο Μπομπ (Κύριος Απίθανος) παραμένει στο σπίτι για να φροντίζει τη Βιολέτα, τον Ντας και τον Τζακ-Τζακ. (118 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 
Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ
Ηθοποιοί: Κρεγκ Τ. Νέλσον, Χόλι Χάντερ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάρα Βόουελ


Δίνοντας έμφαση στη δράση και στο οπτικό χιούμορ, η 20ή ταινία της Pixar επαναλαμβάνει τα βασικά στοιχεία της πλοκής της προγενέστερής της, Οι Απίθανοι (2004), με τέχνασμα την αντιστροφή των ρόλων του πρωταγωνιστικού ζευγαριού. Αυτό είναι το τέταρτο sequel της Pixar, όπου ο δευτεραγωνιστής της αρχικής ταινίας γίνεται πρωταγωνιστής. Στα Αυτοκίνητα 2 (2011), ο Μπάρμπας αντικατέστησε τον Μακουίν, στους Μπαμπούλες Πανεπιστημίου (2013), ο Μάικ αντικατέστησε τον Σάλι και στο Ψάχνοντας τη Ντόρι (2016), η Ντόρι πρωταγωνιστεί στη θέση του μπαμπά του Νέμο, Μάρλιν.

Σε αντίθεση με το βραβευμένο με Όσκαρ πρώτο μέρος, οι γνώριμοι χαρακτήρες στερούνται βάθους, επιδεικνύουν στερεοτυπικές συμπεριφορές και η βεβιασμένη ιστορία τους υστερεί σε περιεχόμενο και συναίσθημα.

Καθώς η Έλεν αναλαμβάνει την παλιά της ηρωική ταυτότητα, αποκτά τις ολόδικές της εντυπωσιακές σκηνές δράσης, όμως απομακρυσμένη από την οικογένειά της, χάνει την πολυπλοκότητα και την ζεστασιά που την χαρακτήριζε στην πρώτη ταινία.

O Μπομπ ζηλεύει την επιτυχία της συζύγου του, γκρινιάζει και εξαντλείται καθώς αγωνίζεται να επιδιορθώσει τη ρομαντική σχέση της Βιολέτας, να βοηθήσει τον Ντας με τα μαθήματα του και να συμβαδίσει με τις νέες δυνάμεις του Τζακ-Τζακ.

Η ιστορία προσφέρει μηνύματα για τη συνεργασία και την αποδοχή της διαφορετικότητας, ενώ αγγίζει κάποια πιο απαιτητικά θέματα, όπως την αντιμετώπιση νόμων που θεωρούνται άδικοι, τους κινδύνους της εναπόθεσης της ζωής του ατόμου σε εξωτερικές δυνάμεις και την άκριτη αποδοχή από τους ανθρώπους όσων τους παρουσιάζονται στις εύκολα χειραγωγούμενες οθόνες.

Η ταινία περιλαμβάνει θεαματικές αναμετρήσεις υπερηρώων, αγωνιώδεις σκηνές, απότομα τρομακτικές στιγμές και μια δολοφονία, ενώ όπως και στις περισσότερες ταινίες του Μπραντ Μπερντ, οι ενήλικες χαρακτήρες καταναλώνουν αλκοόλ.


Προηγούμενη Ταινία:

"Οι Απίθανοι" 
★★★★★★★★★☆
Ο Κύριος Απίθανος και η Ελαστίνα, δύο μασκοφόροι μαχητές του εγκλήματος, παντρεύονται λίγο πριν ξεσπάσει μια καταιγίδα δικαστικών αγωγών ενάντια των Υπερηρώων, η οποία οδηγεί στην ανάκλησή τους από την κυβέρνηση. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, οι δύο πρώην σούπερ ήρωες ζουν μια συμβατική ζωή στα προάστια με τα τρία τους παιδιά. Ο Κύριος Απίθανος έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση, όταν μία μυστηριώδης πράκτορας του προτείνει μια μυστική αποστολή. (115 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Περισσότερα...