Οι Απίθανοι 2 (2018)
Οι Απίθανοι 2 (2018)

  
Incredibles 2 (2018)
"Οι Απίθανοι 2"
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από καταστροφές που προξένησε μια αποτυχημένη προσπάθεια των Απίθανων να σταματήσουν τον The Underminer, το πρόγραμμα προστασίας υπερηρώων της κυβέρνησης τερματίζεται. Τότε η Έλεν (Elastigirl), προσλαμβάνεται από έναν μεγιστάνα των επικοινωνιών και την εφευρέτρια αδελφή του για να αποτελέσει το πρόσωπο μιας προσπάθειας δημοσίων σχέσεων με σκοπό να ανατραπεί η απαγόρευση των δραστηριοτήτων των υπερηρώων. Η νέα της δουλειά τοποθετεί την Έλεν μακριά από την οικογένειά της, ενώ ο Μπομπ (Mr. Incredible) μένει στο σπίτι για να φροντίζει τα παιδιά. (118 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 
Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ
Ηθοποιοί: Κρεγκ Τ. Νέλσον, Χόλι Χάντερ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάρα Βόουελ


Δίνοντας έμφαση στη δράση και στο οπτικό χιούμορ, η 20ή ταινία της Pixar επαναλαμβάνει τα βασικά στοιχεία της πλοκής της προγενέστερής της, Οι Απίθανοι (2004), με τέχνασμα την αντιστροφή των ρόλων του πρωταγωνιστικού ζευγαριού. Αυτό είναι το τέταρτο κατά σειρά sequel της Pixar όπου ο δευτεραγωνιστής της αρχικής ταινίας γίνεται πρωταγωνιστής. Στα Αυτοκίνητα 2 (2011), ο Μπάρμπας αντικατέστησε τον Μακουίν, στους Μπαμπούλες Πανεπιστημίου (2013), ο Μάικ αντικατέστησε τον Σάλι και στο Ψάχνοντας τη Ντόρι (2016), η Ντόρι πρωταγωνιστεί στη θέση του μπαμπά του Νέμο, Μάρλιν.

Σε αντίθεση με το βραβευμένο με Όσκαρ πρώτο μέρος, οι γνώριμοι χαρακτήρες στερούνται βάθους, επιδεικνύουν στερεοτυπικές συμπεριφορές και η βεβιασμένη ιστορία τους υστερεί σε περιεχόμενο και συναίσθημα.

Η Έλεν υιοθετώντας ξανά την ηρωική της ταυτότητα αποκτά τις δικές της εντυπωσιακές σκηνές δράσης, όμως μακρυά από την οικογένειά της χάνει την πολυπλοκότητα, την πολυπραγμοσύνη και τη ζεστασιά που την χαρακτήριζαν στην πρώτη ταινία.

O Μπομπ ζηλεύει την επιτυχία της συζύγου του, γκρινιάζει και εξαντλείται καθώς αγωνίζεται να επιδιορθώσει τη ρομαντική σχέση της Βιολέτας, να βοηθήσει τον Ντας με τα μαθήματα του και να συμβαδίσει με τις νέες δυνάμεις του Τζακ-Τζακ.

Η ιστορία προσφέρει μηνύματα για τη συνεργασία και την αποδοχή της διαφορετικότητας, ενώ αγγίζει πιο απαιτητικά θέματα, όπως την αντιμετώπιση νόμων που θεωρούνται άδικοι και τους κινδύνους της εναπόθεσης της ζωής του ατόμου σε εξωτερικές δυνάμεις. Πιο ξεκάθαρο και άμεσο θέμα είναι η άκριτη αποδοχή από τους ανθρώπους όσων τους παρουσιάζονται στις εύκολα χειραγωγούμενες οθόνες.

Παρομοίως με την κύρια πλοκή και τα θέματα, η αγενής γλώσσα και τα επιτηδευμένα και έξαφνα τρομακτικά στοιχεία απευθύνονται σε έφηβους και ενήλικες. Η ταινία περιλαμβάνει έντονα αγωνιώδεις σκηνές, απειλητικούς υπεράνθρωπους, μια δολοφονία, μια παρατεταμένη βίαιη αναμέτρηση του Τζακ-Τζακ με ένα ρακούν και επανειλημμένη παρουσία αλκοόλ.


Προηγούμενη Ταινία:

"Οι Απίθανοι" 
★★★★★★★★★☆
Ο Mr. Incredible και η Elastigirl, δύο μασκοφόροι μαχητές του εγκλήματος, παντρεύονται λίγο πριν ξεσπάσει μια καταιγίδα δικαστικών αγωγών ενάντια των Υπερηρώων, η οποία οδηγεί στην ανάκλησή τους από την κυβέρνηση. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, οι δύο πρώην σούπερ ήρωες γνωστοί πια ως Μπομπ και Έλεν Παρ, ζουν στα προάστια με τα τρία τους παιδιά, τη Βάιολετ, τον Ντας και τον Τζακ-Τζακ. Ο Κύριος Απίθανος, απογοητευμένος από τη συμβατική δουλειά του, έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση, όταν μία.... (Περισσότερα)