Μάγια η Μέλισσα: The Honey Games (2018)




Μάγια η Μέλισσα: The Honey Games (2018)

Μάγια η Μέλισσα: The Honey Games (2018)
  
Μάγια η Μέλισσα: The Honey Games (2018)Maya the Bee: The Honey Games (2018)
"Μάγια η Μέλισσα: The Honey Games" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς οι ετήσιοι Αγώνες Μελιού πλησιάζουν, η Αυτοκράτειρα των Μελισσών διατάζει τη Βασίλισσα της Μάγια να “προσφέρει” τη μισή ποσότητα του λιγοστού μελιού της κυψέλης της για τη διοργάνωση. Φοβούμενη πως αυτό θα προκαλέσει λιμό στην αποικία και παρά την αντίθεση της Βασίλισσας, η Μάγια επισκέπτεται την Αυτοκράτειρα για να της αλλάξει γνώμη. Όμως, μετά από ένα ατυχές περιστατικό η Μάγια καλείται να ηγηθεί μιας αδύναμης ομάδας στους Αγώνες. Αν η ομάδα της Μάγια νικήσει, η κυψέλη της θα μπορέσει να κρατήσει το πολύτιμο μέλι, ενώ αν χάσει, θα πρέπει να το παραδώσει όλο. (85 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 
Σκηνοθεσία: Νόελ Κλίαρι, Σέρτζιο Ντελφίνο, Άλεξ Στάντερμαν
Ηθοποιοί: Κόκο Γκίλις, Μπένσον Τζακ Άνθονι, Ρίτσαρντ Ρόξμπουρχ, Καμ Ραλφ, Τζαστίν Κλαρκ


Η συνέχεια της αυστραλογερμανικής κινηματογραφικής παραγωγής Μάγια η Μέλισσα: Η Ταινία (2014), διατηρεί την ποικιλοχρωμία, την παιδική διάθεση και την ακατάπαυστη γλυκιά ενέργεια της πρώτης. Η ιστορία προσφέρει νέα μηνύματα, αυτή τη φορά σχετικά με τον αθλητισμό και τις αξίες του, όπως την ευγενή άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι και τη σωστή ηγεσία.

Η νεαρή Μάγια μένει άναυδη όταν ακούει ότι η αποξενωμένη αδελφή της Βασίλισσας, η Αυτοκράτειρα, απαιτεί το ήμισυ της πενιχρής ποσότητας μελιού της κυψέλης της. Σύντομα, η ενθουσιώδης μελισσούλα παρακινούμενη από την έντονη επιθυμία της να βοηθήσει, αλλά και από την αξιοθαύμαστη πίστη στον εαυτό της, αποφασίζει να δώσει μια λύση μόνη της. Δυστυχώς, όταν η Μάγια και ο καλύτερος φίλος της, ο Γουίλι, συναντούν την Αυτοκράτειρα, καταλήγουν να κάνουν την κατάσταση χειρότερη και βρίσκονται να αγωνίζονται στους Αγώνες Μελιού για να εξασφαλίσουν την επιβίωση ολόκληρης της αποικίας τους.

Η Μάγια ηγείται μιας νεοσύστατης ομάδας απροπόνητων εντόμων με χαμηλό ηθικό. Ως αρχηγός τους καλείται να αναγνωρίσει τα ξεχωριστά ταλέντα του κάθε ενός, να τα παρακινήσει να προπονηθούν, αλλά και να πιστέψουν στη νίκη. Παράλληλα, η νεαρή μέλισσα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανάγωγη αρχηγό της ομάδας της Αυτοκράτειρας που θα έκανε τα πάντα για να πετύχει το σκοπό της, και τον ραδιούργο πατέρα της, ο οποίος επιβλέπει τους Αγώνες.

Η Μάγια, αν και είναι δυναμική, έξυπνη και πάντα πρόθυμη να βοηθήσει, κάνει αρκετά παρορμητικά λάθη. Από τα λάθη όμως αυτά διδάσκεται και καταφέρνει να αλλάξει επιτυχημένα τη συμπεριφορά της.

Το αθλητικό θέμα της ιστορίας προσφέρεται για την προβολή της σημασία της εξάσκησης, της συνεργασίας και της αναγνώρισης των μοναδικών ταλέντων του κάθε μέλους της ομάδας. Άλλα θετικά μηνύματα προωθούν τη συγχώρεση και την κατανόηση, τα οφέλη της αμφίδρομης επικοινωνίας, της καλοσύνης, της αποδοχής των λαθών και της ανάληψης ευθύνης.



Προηγούμενη Ταινία:
  
"Μάγια η Μέλισσα: Η Ταινία" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Μάγια είναι μία γλυκιά μελισσούλα γεμάτη ενθουσιασμό και περιέργεια που δεν μπορεί να ακολουθήσει τους καταπιεστικούς κανόνες της κυψέλης. Όταν ο βασιλικός πολτός χάνεται, η σύμβουλος της Βασίλισσας σπεύδει να κατηγορήσει τις σφήκες. Η Μάγια και ο καλύτερος της φίλος, Γουίλι, βγαίνουν στο λιβάδι όπου βρίσκουν νέους φίλους, μεταξύ των οποίων και μία νεαρή σφήκα, τον περιπετειώδη Στιν. Οι φίλοι θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να δώσουν ένα τέλος στη διαμάχη μεταξύ των μελισσών και των... (Περισσότερα)



Τηλεοπτικές Σειρές: 
  
Mitsubachi Maya no Βoken (1975)
"Μάγια, η Μέλισσα" 
★★★★★★★☆☆☆
Στην αγαπημένη άνιμε σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '70 ακολουθούμε τη νεαρή μέλισσα Μάγια και τους φίλους της καθώς ζουν περιπέτειες μέσα και έξω από την κυψέλη. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Maya the Bee (2012)
"Μάγια, η Μέλισσα" 
★★★★★★★☆☆☆
Οι νέες, επικές περιπέτειες της μικρής μέλισσας με τη μεγάλη καρδιά! (13 λεπτά) (Ηλικία: 3+)