Σέρλοκ Ζουμπόμς (2018)



Σέρλοκ Ζουμπόμς (2018)


  
Sherlock Gnomes (2018)
"Σέρλοκ Ζουμπόμς"
★★★★★☆☆☆☆☆
Η κυρία Μόνταγκιου και ο κύριος Κάπιουλετ είναι πλέον ζευγάρι και μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι στο Λονδίνο μαζί με τα κεραμικά διακοσμητικά των κήπων τους. Εκεί, ο Λόρδος Ρέντμπρικ και η Λαίδη Μπλούμπερι ανακοινώνουν την απόφασή τους να αποσυρθούν ως ηγέτες της ομάδας τους και ονομάζουν διαδόχους τους τα παιδιά τους Ζουμπαίο και την Ιουλιέτα. Επιστρέφοντας στον κήπο τους μετά από μια σύντομη περιπέτεια, ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα ανακαλύπτουν πως οι φίλοι τους λείπουν και συνεργάζονται με τον Σέρλοκ και τον Δρ Γουάτσον για να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης. (86 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 
Σκηνοθεσία: Τζον Στίβενσον
Ηθοποιοί: Τζέιμς ΜακΑβόι, Έμιλι Μπλαντ, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζόνι Ντεπ, Μάγκι Σμιθ


Το Σέρλοκ Ζουμπόμς (2018) αποτελεί συνέχεια της μουσικής διασκευής της κλασικής ιστορίας αγάπης του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011). Η ιστορία συγχωνεύεται με άλλον έναν Βρετανικό Εθνικό Λογοτεχνικό Θησαυρό, τα αστυνομικά μυθιστορήματα του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ με πρωταγωνιστή τον θρυλικό ιδιωτικό ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς.

Ο Διευθυντής Παραγωγής Έλτον Τζον και όλο το Βρετανικό καστ επέστρεψαν, ενώ στη σκηνοθεσία ο Τζον Στίβενσον, Κουνγκ Φου Πάντα (2008), αντικατέστησε τον Κέλι Άσμπερι. Ο Μπεν Ζαζόβ, στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ανέλαβε το σενάριο από την προηγούμενη επταμελή συγγραφική ομάδα.

Παρά τις αλλαγές των συντελεστών και τη νέα κατεύθυνση της ιστορίας από ρομαντική κωμωδία σε περιπέτεια μυστηρίου, η ταινία διατηρεί απαράλλαχτη την ατμόσφαιρα της προηγούμενης, μεγεθύνοντας τη δράση και τον κίνδυνο. Ο γρήγορος ρυθμός, η κωμική διάθεση και η προβλέψιμη πλοκή στοχεύουν εξ ολοκλήρου στα μικρότερα σε ηλικία παιδιά. Ωστόσο, τα θέματα των ενήλικων σχέσεων, οι αναφορές στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα, το αγενές χιούμορ και οι συχνές εικόνες των οπισθίων των κεραμικών νάνων για κωμικούς σκοπούς δεν προσφέρουν ούτε διασκέδαση ούτε ψυχαγωγία.

Ο Ζουμπαίος (Gnomeo) και η Ιουλιέτα (Juliet) παραμένουν γενναίοι, αποφασισμένοι και υπεύθυνοι. Αν και αγαπούν και οι δύο εξίσου ο ένας τον άλλον, την οικογένεια και τους φίλους τους, η ευθύνη της ηγεσίας πιέζει την Juliet να δώσει προσωρινά προτεραιότητα στον κήπο τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Ζουμπαίος να νιώθει παραμελημένος και να προσπαθεί να κερδίσει την προσοχή της συζύγου του. Ο Σέρλοκ παραμένει για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μια άκαρδη μεγαλοφυΐα, συχνά αλαζονικός, υπερόπτης και αγνώμων. Ο Γουάτσον είναι έξυπνος, ικανός, ευγενικός και καλοσυνάτος, όμως υποπίπτει σε ένα σημαντικό λάθος. Στο τέλος και οι τέσσερις χαρακτήρες αναγνωρίζουν τα λάθη τους και την αξία των σχέσεων τους, της συνεργασία και της αλληλοεκτίμησης.

Η ταινία περιέχει πολλές σκηνές κατά τις οποίες οι χαρακτήρες βρίσκονται σε κίνδυνο, καταδιώκονται, φαίνεται να έχουν καταστραφεί και τραυματίζονται. Επιπλέον, υπάρχουν πολιτισμικά στερεότυπα, προσβολές και συγκαλυμμένα αγενές λεξιλόγιο.


Προηγούμενη Ταινία:

Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011)Gnomeo & Juliet (2011)
"Ζουμπαίος και Ιουλιέτα"
★★★★★☆☆☆☆
Όταν η κ. Μόνταγκιου και ο κ. Κάπιουλετ απομακρύνονται από τους κήπους τους, οι αντίστοιχα Μπλε και Κόκκινοι πορσελάνινοι νάνοι τους ζωντανεύουν. Όπως και οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες τους, έτσι και τα έμψυχα διακοσμητικά τους απαξιώνουν συνεχώς ο ένας τον άλλο. Μια νύχτα, ο Μπλε Ζουμπαίος και η Κόκκινη Ιουλιέτα συναντιούνται για πρώτη φορά και όντας και οι δύο μεταμφιεσμένοι δεν αναγνωρίζουν την ταυτότητα του άλλου και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Τα συναισθήματα τους παραμένουν ακόμα και όταν συνειδητοποιούν.... (Περισσότερα)