Αρχηγός Από Κούνια (2017)

Αρχηγός Από Κούνια (2017)

Αρχηγός Από Κούνια (2017)


The Boss Baby (2017) 
"Αρχηγός Από Κούνια"
★★★★★★☆☆☆☆
Ένας ενήλικος άντρας, ο Τιμ Τέμπλτον αφηγείται μια φανταστική ιστορία για τον εαυτό του όταν ήταν επτάχρονο παιδί. Μια μέρα, ο νεαρός Τιμ βλέπει έκπληκτος ένα μωρό που φοράει κοστούμι να εμφανίζεται με ένα ταξί στο σπίτι του και οι γονείς του τον ενημερώνουν πως αυτός είναι ο καινούριος αδελφός του. Ο απροετοίμαστος Τιμ βλέπει όλη την προσοχή των αγαπημένων γονιών του να στρέφεται στο μωρό, το οποίο όπως ανακαλύπτει μιλάει σαν ενήλικας και έχει σταλθεί στη Γη από την εταιρεία παραγωγής μωρών Baby Corp, με μια σημαντική μυστική αποστολή. (97 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Τομ ΜακΓκραθ
Ηθοποιοί: Άλεκ Μπάλντουιν, Στιβ Μπουσέμι, Μάιλς Μπακσί, Τζίμι Κίμελ, Λίζα Κούντροου, Τόμπι Μαγκουάιρ


Η 34η ταινία κινουμένων σχεδίων της DreamWorks Animation, η οποία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο κατέκτησε το Coco (2017) της Pixar, βασίζεται στο εικονογραφημένο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Αμερικανίδας συγγραφέα και εικονογράφου Μάρλα Φραζί. Η ιστορία πραγματεύεται το πως η άφιξη ενός νεογέννητου μωρού μπορεί να επηρεάσει μια απροετοίμαστη οικογένεια.

Ο Τιμ ζούσε μια υπέροχη ζωή ως μοναδικό παιδί των στοργικών γονιών του, οι οποίοι του αφιέρωναν όλη την προσοχή και τον χρόνο τους, έπαιζαν μαζί του, του διάβαζαν ιστορίες, τον αγκάλιαζαν και του τραγουδούσαν για καληνύχτα. Όλα άλλαξαν, όταν οι γονείς του εμφάνισαν ξαφνικά στο σπίτι το νέο μωρό και έστρεψαν όλη την προσοχή τους σε αυτό.

Το ασυνήθιστο μωρό είναι ένα αφοσιωμένο στέλεχος της εταιρείας που δημιουργεί τα μωρά και στάλθηκε στη Γη με σκοπό να σταματήσει το σχέδιο του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Puppy Co., ο οποίος επιθυμεί να αποσταθεροποιήσει την ισορροπία της αγάπης στον κόσμο. Ο Τιμ και το μωρό, γνωστό ως Boss Baby, αναγκάζονται να συνεργαστούν και αποκτώντας έναν κοινό στόχο τα δύο αδέλφια χτίζουν σταδιακά μια όμορφη σχέση.

Κάποιες από τις ιδέες που παρουσιάζει η ταινία είναι ικανές να μπερδέψουν τους πολύ νεαρούς θεατές σε θεμελιώδη ζητήματα, όπως το πως δημιουργούνται τα μωρά και το αν η αγάπη των γονιών μπορεί να είναι αρκετή για περισσότερα από ένα παιδιά. Τα μηνύματα επικεντρώνονται στην αξία της συνεργασίας και της αδελφικής αγάπης.

Η ερμηνεία του κωμικού Άλεκ Μπάλντουιν στον ρόλο του Boss Baby είναι πνευματώδης, όμως η αντίθεση της ώριμης φωνής του με τον χαριτωμένο σχεδιασμό του χαρακτήρα ξαφνιάζει και μπορεί επίσης να προβληματίσει τα μικρά παιδιά. Η ταινία περιέχει αρκετές σκηνές δράσης, κατά τις οποίες οι χαρακτήρες καταδιώκονται, κινδυνεύουν ή απειλούνται, ενώ το χιούμορ συχνά καταφεύγει σε αγενείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς και ιδιαίτερα τις σωματικές λειτουργίες των μωρών.