Κυνηγοί Τρολ: Το Ξύπνημα των Τιτάνων (2021)



 

Κυνηγοί Τρολ: Το Ξύπνημα των Τιτάνων (2021)

Κυνηγοί Τρολ: Το Ξύπνημα των Τιτάνων (2021)



Trollhunters: Rise of the Titans (2021)
Trollhunters: Rise of the Titans (2021)
"Κυνηγοί Τρολ: Το Ξύπνημα των Τιτάνων"
★★★★★★★☆
H Αρκάντια μπορεί να φαίνεται σαν μια τυπική προαστιακή πόλη, ωστόσο, κρύβει πολλά μυστικά. Κάτω από τους δρόμους της ζουν πολιτισμένα τρολ, ενώ εξωγήινοι ευγενείς και πανίσχυροι μάγοι κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανύποπτους κατοίκους της. Οι ήρωες των σειρών “Κυνηγοί Tρολ”, “Tρεις από το Πουθενά” και “Οι Μάγοι”, επανενώνονται, καθώς δύο από τους τρεις δημιουργούς του σύμπαντος, έχουν χάσει την πίστη τους στο ανθρώπινο είδος. Οι αρχέγονοι μάγοι σχεδιάζουν να καθαρίσουν τη Γη από την ανθρωπότητα με σκοπό να δημιουργήσουν έναν νέο, πιο ισορροπημένο κόσμο. (106 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Χάουμε Κολέτ-Σέρα
Ηθοποιοί: Εμίλ Χιρς, Λέξι Μεντράνο, Τσάρλι Σάξτον, Κέλσι Γκράμερ, Φρεντ Τατασιόρε, Τατιάνα Μασλάνι, Ντιέγκο Λούνα, Στίβεν Γιέουν, Κόλιν Ο’Ντόνοχιου, Νικ Όφερμαν, Κόουλ Σαντ, Άλφρεντ Μολίνα

Το Κυνηγοί Τρολ: Το Ξύπνημα των Τιτάνων (2021) αποτελεί το επικό φινάλε του franchise του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, “Tales of Arcadia”, το οποίο περιλαμβάνει τις τηλεοπτικές σειρές Trollhunters, 3Below και Wizards. Χάρη στη σύνθετη γραφή, το βάθος των θεμάτων και συναισθημάτων, το χιούμορ, τους χαρακτήρες, τις φωνητικές ερμηνείες, την ποιότητα του CGI, και τη μουσική της, η τριλογία του Netflix και της DreamWorks έχει λάβει δεκάδες διακρίσεις. Ανάμεσά τους και περισσότερες από 20 υποψηφιότητες για Emmy.

Η ιστορία της ταινίας είναι δομημένη κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμα και το κοινό που δεν είναι εξοικειωμένο με το franchise να μπορεί να την παρακολουθήσει. Μάλιστα, είναι πιθανό οι νέοι θεατές να την απολαύσουν περισσότερο από τους αφοσιωμένους θαυμαστές των σειρών. Οι δεύτεροι θα βρουν πως σε αντίθεση με τις σειρές που είχαν τον χρόνο να αναπτύξουν ικανοποιητικά τις ιστορίες και τους χαρακτήρες τους, η ταινία χαρακτηρίζεται από μία βιασύνη.

Ωστόσο, είναι απολαυστικό να βλέπει κανείς τους αγαπημένους ήρωες και των τριών σειρών να συνεργάζονται και να συνδυάζουν τη μαγεία και την εξωγήινη τεχνολογία τους. Παρά το πλήθος των χαρακτήρων, οι δημιουργοί κατάφεραν να δώσουν σε κάθε έναν από αυτούς από μία τουλάχιστον σκηνή δράσης και μία συγκινητική στιγμή.

Επιπλέον, οι νέοι θεατές έχουν περισσότερες πιθανότητες να απολαύσουν το αναπάντεχο τέλος. Το μήνυμα, που ηχεί το βασικό θέμα του The LEGO Movie (2014), πως ο κάθε ένας μπορεί να είναι ο Εκλεκτός και η μοίρα μας βρίσκεται στις επιλογές μας, είναι σημαντικό. Παρ' όλα αυτά, ο επίλογος μπορεί ερμηνευτεί ως φτηνό τέχνασμα και να αποδειχθεί ιδιαίτερα απογοητευτικός για τους μακροχρόνιους θαυμαστές της σειράς που έχουν επενδύσει συναισθηματικά στους χαρακτήρες και στην ιστορία τους.

Τα θέματα ενθαρρύνουν τη συνεργασία, τη φιλία και την αγάπη μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς. Επιπλέον, η ιστορία συμβουλεύει πως είναι κρίσιμο να αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας. Ταυτόχρονα, προτρέπει πως πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να αξιοποιούμε τις δυνατότητες μας και να βρίσκουμε την εσωτερική μας δύναμη. Επίσης σημαντικό είναι το μήνυμα ότι οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τη φύση.

Σημειώνονται δεκάδες αναμετρήσεις με μαγικά και τεχνολογικά όπλα. Υπάρχουν καταδιώξεις, εκρήξεις, φωτιές, γιγάντια πλάσματα και ρομπότ. Τα πολύ μικρά παιδιά μπορεί να αναστατωθούν από τον φαινομενικό θάνατο αρκετών αγαπημένων χαρακτήρων.