Η Ταινία Lego (2014)




Η Ταινία LEGO (2014)

Η Ταινία Lego (2014)

   
Η Ταινία LegoThe LEGO Movie (2014)
"Η Ταινία LEGO" 
★★★★★★★★★☆
O κόσμος των LEGO κινδυνεύει να ακινητοποιηθεί για πάντα, όταν ο τυραννικός Lord Business (Μοχθηρός) βρίσκει ένα μυστηριώδες σούπερ όπλο, το “Kragle”. Ο μάγος Vitruvius προσπαθεί να τον σταματήσει, όμως τυφλώνεται από τα ρομπότ του Business. Τότε ο μάγος προφητεύει ότι ο “Εκλεκτός” θα βρει το “Κομμάτι της Αντίστασης” και με αυτό θα σταματήσει το Kragle. Χρόνια αργότερα, ο Έμμετ, ένας συνηθισμένος εργάτης κατασκευών, βρίσκει ένα κόκκινο πλαστικό κομμάτι που διαφέρει από τα υπόλοιπα τούβλα του κόσμου του και αναλαμβάνει τον ρόλο του σωτήρα του σύμπαντος του. (100 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Φιλ Λόρντ, Κρίστοφερ Μίλερ
Ηθοποιοί: Κρις Πρατ, Γουίλ Φέρελ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Γουίλ Άρνετ, Νικ Όφερμαν, Άλισον Μπρι, Τσάρλι Ντέι, Λίαμ Νίσον, Μόργκαν Φρίμαν


Αυτή η ανατρεπτική κωμική περιπέτεια είναι η 1η ταινία κινουμένων σχεδίων του επανιδρυθέντος στούντιο animation της Warner. Η Ταινία LEGO (2014) συνδυάζει την ανάλαφρη, παιδική διάθεση με ενήλικο, μα καθαρό χιούμορ, και τη συναρπαστική δράση με απρόσμενα συγκινητικά μηνύματα και βαθείς κοινωνικούς προβληματισμούς.

Αν και ο τρισδιάστατος σχεδιασμός έγινε μέσω υπολογιστή, τα πάντα φαίνονται σαν να χτίστηκαν από πραγματικά κομμάτια LEGO. Αυτό περιλαμβάνει ακόμα και στοιχεία όπως σύννεφα, νερό, φωτιά, ακτίνες λέιζερ, εκρήξεις και καπνό, τα οποία προσδίδουν στην ταινία μία αισθητική stopmotion.

Η μουσική επένδυση κινείται σε ζωηρούς ρυθμούς, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το σατιρικό και υποψήφιο για Όσκαρ τραγούδι “Everything Is Awesome”. Ακολουθώντας τα μηνύματα της ταινίας, οι στίχοι του κύριου μουσικού θέματος, αν και φαινομενικά αποτελούν μια χαρούμενη πρόσκληση για θετική σκέψη και ομαδική εργασία, ουσιαστικά πρόκειται για μια έκκληση προς συμμόρφωση σε ένα αυταρχικό καθεστώς.

Ο Έμμετ, ακολουθώντας πάντα και πιστά τις οδηγίες, υποστηρίζει εν αγνοία του μια καταπιεστική ιδεολογία. Ο συγκαλυμμένος δικτάτορας του κόσμου του επιθυμεί να διατηρήσει την υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων. Έτσι αποθαρρύνει την ατομικότητα και αποκοιμίζει τον πληθυσμό με ανόητες τηλεοπτικές εκπομπές και την επανάληψη προπαγανδιστικών μηνυμάτων.

Η αναγνώριση του καθημερινού ήρωα Έμμετ ως “Εκλεκτού”, προτείνει πως ο οποιοσδήποτε, όσο παραπλανημένος και αν είναι από την προπαγάνδα, μπορεί αν σκεφτεί ορθολογικά να διαχωρίσει την πραγματικότητα από το ψέμα και να αλλάξει το κατεστημένο, αρκεί να πιστέψει στον στόχο του και να παλέψει με αφοσίωση για την υλοποίηση του.

Η ιστορία διδάσκει τη σημασία της αυτοπεποίθησης, της λύσης των προβλημάτων μέσω της σκέψης και της δημιουργικότητας. Επίσης, τονίζει τη σημασία της ώριμης επανεξέτασης όσων προωθούνται ως αδιαμφισβήτητα “πιστεύω”.

Η δράση είναι έντονη και περιέχονται, με κωμική διάθεση, κάποια βίαια περιστατικά, όπως πυροβολισμοί, εκρήξεις και θάνατοι.



Επόμενη Ταινία:

"Η Ταινία LEGO 2" 
★★★★★★★★★☆
Πέντε χρόνια μετά την πρώτη εισβολή των LEGO Duplo, η πολύχρωμη, λαμπερή πόλη του Μπρίκσμπεργκ έχει πλέον μετατραπεί σε μία μετα-αποκαλυπτική ερημιά γνωστή ως Αποκάλιπσμπεργκ, η οποία έχει σκληρύνει όλους του κατοίκους της εκτός από τον πάντα πρόσχαρο Έμμετ. Όταν ο διαγαλαξιακός εισβολέας Sweet Mayhem απαγάγει τους φίλους και το κορίτσι του, τη Λούσι, ο Έμμετ αποφασισμένος να τους σώσει τους ακολουθεί με το διαστημόπλοιο του μέχρι το μακρινό σύστημα Systar, ενώ στη διαδρομή... (Περισσότερα)


Spin-Offs:

The LEGO Batman Movie (2017)
"Η Ταινία LEGO Batman"
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς σώζει την πόλη του Γκόθαμ από τον Τζόκερ για ακόμα μία φορά, ο Μπάτμαν πληγώνει τα συναισθήματα του εχθρού του, λέγοντάς του πως δεν σημαντικός στη ζωή του, με αποτέλεσμα ο Τζόκερ να αναζητήσει εκδίκηση. Αργότερα, ο υπερήρωας παρευρίσκεται ως Μπρους Γουέιν στην εκδήλωση συνταξιοδότησης του Επιθεωρητή Γκόρντον, τον οποίο αντικαθιστά η ικανή κόρη του, η Μπάρμπαρα. Ταυτόχρονα, ο Μπρους υιοθετεί από απροσεξία ένα ορφανό παιδί, τον πρόθυμο και αισιόδοξο Ντικ Γκρέισον και φαίνεται... (Περισσότερα)
"Η Ταινία LEGO Ninjago"  
★☆☆☆☆
Μια ομάδα έφηβων νίντζα, εκπαιδευμένων από τον σοφό Μάστερ Γου, υπερασπίζεται τη Ninjago City από τις επιθέσεις του μεγαλομανή Άρχοντα Γκάρμαντον. Το χρώμα, οι πολεμικές τεχνικές και οι ξεχωριστές δυνάμεις των έξι νεαρών μαχητών προέρχονται από διάφορα φυσικά στοιχεία: Ο Κόκκινος Κάι αντιπροσωπεύει τη Φωτιά, ο Μαύρος Κόουλ τη Γη, η Γκρι Νία το Νερό, ο Μπλε Τζέι την Αστραπή και ο Λευκός Ζέιν τον Πάγο. Ωστόσο, ο Πράσινος Λόιντ αγνοεί το ιδιαίτερο ταλέντο και τον σκοπό του, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει... (Περισσότερα)