Η Ταινία LEGO Batman (2017)



Η Ταινία LEGO Batman (2017)

Η Ταινία LEGO Batman (2017)


   
The LEGO Batman Movie (2017)
"Η Ταινία LEGO Batman" 
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς σώζει την πόλη του Γκόθαμ από τον Τζόκερ για ακόμα μία φορά, ο Μπάτμαν πληγώνει τα συναισθήματα του εχθρού του, λέγοντάς του πως δεν σημαντικός στη ζωή του, με αποτέλεσμα ο Τζόκερ να αναζητήσει εκδίκηση. Αργότερα, ο υπερήρωας παρευρίσκεται ως Μπρους Γουέιν στην εκδήλωση συνταξιοδότησης του Επιθεωρητή Γκόρντον, τον οποίο αντικαθιστά η ικανή κόρη του, η Μπάρμπαρα. Ταυτόχρονα, ο Μπρους υιοθετεί από απροσεξία ένα ορφανό παιδί, τον πρόθυμο και αισιόδοξο Ντικ Γκρέισον και φαίνεται πως ήρθε η ώρα να σταματήσει τη μοναχική του καριέρα ως τιμωρός.  (104 λεπτά.) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Κρις Μακέι
Ηθοποιοί: Γουίλ Αρνέτ, Ζακ Γαλιφιανάκης, Μάικλ Σέρα, Ροζάριο Ντόσον, Ρέιφ Φάινς 


Το 1ο spin-off της Ταινίας LEGO (2014) και 3η ταινία κινουμένων σχεδίων του νέου στούντιο animation της Warner, είναι μία κωμική περιπέτεια φαντασίας σε σκηνοθεσία του Κρις Μακέι. Οι πέντε σεναριογράφοι της ταινίας άντλησαν τους χαρακτήρες και στοιχεία πλοκής από το σύμπαν των υπερηρώων της DC.

Αντίθετα με την προηγούμενη ταινία LEGO, η οποία προσέφερε τόσο διασκέδαση όσο και κοινωνικούς και υπαρξιακούς προβληματισμούς, τα μηνύματα αυτής της ιστορίας στέκονται στην επιφάνεια και η ταινία επικεντρώνεται στη δράση και στην κωμωδία. Η πλειονότητα των αστείων της πηγάζει από αναφορές στη σύγχρονή της ποπ κουλτούρα και την παρωδία προηγούμενων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών του Batman από το 1943 έως και το 2016.

Ο πολύχρωμος και ευρηματικός τρισδιάστατος σχεδιασμός διατηρεί την αίσθηση πως πρόκειται για ένα κόσμο πραγματικά χτισμένο από κομμάτια LEGO. Η γεμάτη ενέργεια μουσική επένδυση του Λορν Μπαλφ, αν και δεν μένει στη μνήμη, συμβαδίζει με τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς του μοντάζ.

Ο Μπάτμαν στην πιο αλαζονική και σαρκαστική ενσάρκωση του, φοβάται κάθε είδους δέσμευση, κρατώντας σε απόσταση φίλους, συναδέλφους και εχθρούς. Με τη βοήθεια του αφοσιωμένου ακολούθου του Ρόμπιν, του πατρικού μπάτλερ Άλφρεντ και της δυναμικής Μπάρμπαρα Γκόρντον, ο μασκοφόρος ήρωας αρχίζει να εμπιστεύεται και να βασίζεται στους άλλους και κατανοεί πως δεν μπορείς να είσαι ήρωας αν ενδιαφέρεσαι μόνο για τον εαυτό σου. Παράλληλα, ο Μπρους συνειδητοποιεί πως αιτία της απομόνωσης του είναι ο ενδόμυχος φόβος του να χάσει αγαπημένους του ανθρώπους όπως έχασε τους γονείς του όταν ήταν παιδί.

Η ταινία είναι πιο σκοτεινή από την προκάτοχο της, γεμάτη βίαιες σκηνές με κωμική διάθεση. Περιλαμβάνονται μάχες, εκρήξεις, βόμβες, όπλα και καταστροφές. Υπάρχουν διάφοροι τερατόμορφοι χαρακτήρες, όλοι βεβαία με τη μορφή LEGO που τους καθιστά λιγότερο τρομακτικούς. Το χιούμορ είναι συχνά αγενές, με ανεπαίσθητες αλλά και εμφανείς ήπιες σεξουαλικές αναφορές.



Ταινίες LEGO:

The LEGO Movie (2014)
"Η Ταινία LEGO"
★★★★★★★★
O κόσμος των LEGO κινδυνεύει να ακινητοποιηθεί για πάντα, όταν ο τυραννικός Lord Business (Μοχθηρός) βρίσκει ένα μυστηριώδες σούπερ όπλο, το “Kragle”. Ο μάγος Vitruvius προσπαθεί να τον σταματήσει, όμως τυφλώνεται από τα ρομπότ του Business. Τότε ο μάγος προφητεύει ότι ο “Εκλεκτός” θα βρει το “Κομμάτι της Αντίστασης” και με αυτό θα σταματήσει το Kragle. Χρόνια αργότερα, ο Έμμετ, ένας συνηθισμένος εργάτης κατασκευών, βρίσκει ένα κόκκινο πλαστικό κομμάτι που διαφέρει από τα υπόλοιπα τούβλα του κόσμου του και... (Περισσότερα)


"Η Ταινία LEGO 2" 
★★★★★★★★★☆
Πέντε χρόνια μετά την πρώτη εισβολή των LEGO Duplo, η πολύχρωμη, λαμπερή πόλη του Μπρίκσμπεργκ έχει πλέον μετατραπεί σε μία μετα-αποκαλυπτική ερημιά γνωστή ως Αποκάλιπσμπεργκ, η οποία έχει σκληρύνει όλους του κατοίκους της εκτός από τον πάντα πρόσχαρο Έμμετ. Όταν ο διαγαλαξιακός εισβολέας Sweet Mayhem απαγάγει τους φίλους και το κορίτσι του, τη Λούσι, ο Έμμετ αποφασισμένος να τους σώσει τους ακολουθεί με το διαστημόπλοιο του μέχρι το μακρινό σύστημα Systar, ενώ στη διαδρομή... (Περισσότερα)


The LEGO Ninjago Movie (2017)
"Η Ταινία LEGO Ninjago" 
★★★★★★☆☆☆☆
Μια ομάδα έφηβων νίντζα, εκπαιδευμένων από τον σοφό Μάστερ Γου, υπερασπίζεται τη Ninjago City από τις επιθέσεις του μεγαλομανή Άρχοντα Γκάρμαντον. Το χρώμα, οι πολεμικές τεχνικές και οι ξεχωριστές δυνάμεις των έξι νεαρών μαχητών προέρχονται από διάφορα φυσικά στοιχεία: Ο Κόκκινος Κάι αντιπροσωπεύει τη Φωτιά, ο Μαύρος Κόουλ τη Γη, η Γκρι Νία το Νερό, ο Μπλε Τζέι την Αστραπή και ο Λευκός Ζέιν τον Πάγο. Ωστόσο, ο Πράσινος Λόιντ αγνοεί το ιδιαίτερο ταλέντο και τον σκοπό του, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει... (Περισσότερα)