Η Ταινία LEGO Batman (2017)Η Ταινία LEGO Batman (2017)


Η Ταινία LEGO Batman (2017)


The LEGO Batman Movie (2017)
"Η Ταινία LEGO Batman" 
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς σώζει την πόλη του Γκόθαμ από τον Τζόκερ για ακόμα μία φορά, ο Μπάτμαν πληγώνει τα συναισθήματα του εχθρού του, λέγοντάς του πως δεν σημαντικός στη ζωή του, με αποτέλεσμα ο Τζόκερ να αναζητήσει εκδίκηση. Αργότερα, ως Μπρους Γουέιν παρευρίσκεται στην εκδήλωση συνταξιοδότησης του Επιθεωρητή Γκόρντον, τον οποίο αντικαθιστά η ικανή κόρη του, Μπάρμπαρα. Ταυτόχρονα, ο υπερήρωας υιοθετεί από απροσεξία ένα ορφανό παιδί, τον πρόθυμο Ντικ Γκρέισον. (104 λεπτά.) (Ηλικία: 9+)
Σκηνοθεσία: Κρις Μακέι
Ηθοποιοί: Γουίλ Αρνέτ, Ζακ Γαλιφιανάκης, Μάικλ Σέρα, Ροζάριο Ντόσον, Ρέιφ Φάινς 


Το 1ο spin-off της Ταινίας LEGO (2014) και 3η ταινία κινουμένων σχεδίων του νέου στούντιο Animation της Warner, είναι μία κωμική περιπέτεια φαντασίας, η οποία αντλεί το περιεχόμενο της από το σύμπαν των υπερηρώων της DC. Αντίθετα με την προηγούμενη ταινία Lego, η οποία προσέφερε τόσο διασκέδαση όσο και κοινωνικούς και υπαρξιακούς προβληματισμούς, αυτή η ταινία επικεντρώνεται στη δράση και την κωμωδία. Η πλειονότητα των αστείων πηγάζει από αναφορές στην ποπ κουλτούρα και παρωδίες προηγούμενων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών του Batman από το 1943 έως και το 2016.

Ο πολύχρωμος και ευρηματικός τρισδιάστατος σχεδιασμός διατηρεί την αίσθηση πως πρόκειται για ένα κόσμο πραγματικά χτισμένο από κομμάτια LEGO, ενώ η γεμάτη ενέργεια μουσική επένδυση του Λορν Μπαλφ συμβαδίζει με τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς του μοντάζ.

Ο Μπάτμαν στην πιο αλαζονική και σαρκαστική ενσάρκωση του, φοβάται κάθε είδους δέσμευση, κρατώντας σε απόσταση φίλους, συναδέλφους και εχθρούς. Με τη βοήθεια του αφοσιωμένου ακολούθου του Ρόμπιν, του πατρικού μπάτλερ Άλφρεντ και της δυναμικής Μπάρμπαρα Γκόρντον, ο μασκοφόρος ήρωας αρχίζει να εμπιστεύεται και να βασίζεται στους άλλους, κατανοεί πως δεν μπορείς να είσαι ήρωας αν ενδιαφέρεσαι μόνο για τον εαυτό σου, και συνειδητοποιεί πως αιτία της απομόνωσής του είναι ο ενδόμυχος φόβος του να χάσει αγαπημένους του ανθρώπους όπως έχασε τους γονείς του ως παιδί.

Η ταινία είναι πιο σκοτεινή από την προκάτοχό της, γεμάτη κωμικά βίαιες σκηνές, οι οποίες περιλαμβάνουν μάχες, εκρήξεις, βόμβες, όπλα, καταστροφές και τέρατα. Το χιούμορ, συχνά αγενές, με ανεπαίσθητες αλλά και εμφανείς σεξουαλικές αναφορές, απευθύνεται σε πιο ενήλικο κοινό.


Προηγούμενη Ταινία:


The LEGO Movie (2014)
"Η Ταινία LEGO"
★★★★★★★★☆☆
O κόσμος των LEGO κινδυνεύει να ακινητοποιηθεί για πάντα, όταν ο τυραννικός Lord Business (Μοχθηρός) βρίσκει ένα μυστηριώδες σούπερ όπλο, το Kragle. Ο μάγος Vitruvius προφητεύει ότι ο “Εκλεκτός” θα βρει το Κομμάτι της Αντίστασης και με αυτό θα σταματήσει το Kragle. Χρόνια αργότερα, ο Emmet, ένας συνηθισμένος εργάτης κατασκευών, βρίσκει ένα κόκκινο πλαστικό κομμάτι που διαφέρει από τα υπόλοιπα τούβλα και αναλαμβάνει τον ρόλο του σωτήρα του σύμπαντος του. (100 λεπτά.) (Ηλικία: 7+) Περισσότερα...


Spin Off:

   
The LEGO Ninjago Movie (2017)
"Η Ταινία LEGO Ninjago" 
★★★★★★☆☆☆☆
Μια ομάδα έφηβων νίντζα, εκπαιδευμένων από τον σοφό Master Wu, υπερασπίζεται τη Ninjago City από τις επιθέσεις του μεγαλομανή Lord Garmadon. Το χρώμα, οι πολεμικές τεχνικές και οι ξεχωριστές δυνάμεις των έξι μαχητών προέρχονται από διάφορα φυσικά στοιχεία: Ο Κόκκινος Kai αντιπροσωπεύει τη Φωτιά, ο Μαύρος Cole τη Γη, η Γκρι Nya το Νερό, ο Μπλε Jay την Αστραπή και ο Λευκός Zane τον Πάγο, ενώ ο Πράσινος Lloyd αγνοεί το ιδιαίτερο ταλέντο και τον σκοπό του. (101 λεπτά) (Ηλικία: 7+) Περισσότερα...