Η Ταινία LEGO Ninjago (2017)

Η Ταινία LEGO Ninjago (2017)

Η Ταινία LEGO Ninjago (2017)


The LEGO Ninjago Movie (2017)
"Η Ταινία LEGO Ninjago" 
★★★★★★☆☆☆☆
Μια ομάδα έφηβων νίντζα, εκπαιδευμένων από τον σοφό Μάστερ Γου, υπερασπίζεται τη Ninjago City από τις επιθέσεις του μεγαλομανή Άρχοντα Γκάρμαντον. Το χρώμα, οι πολεμικές τεχνικές και οι ξεχωριστές δυνάμεις των έξι νεαρών μαχητών προέρχονται από διάφορα φυσικά στοιχεία: Ο Κόκκινος Κάι αντιπροσωπεύει τη Φωτιά, ο Μαύρος Κόουλ τη Γη, η Γκρι Νία το Νερό, ο Μπλε Τζέι την Αστραπή και ο Λευκός Ζέιν τον Πάγο. Ωστόσο, ο Πράσινος Λόιντ αγνοεί το ιδιαίτερο ταλέντο και τον σκοπό του, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την αποστροφή των κατοίκων της πόλης του, όντας ο γιος του Γκάρμαντον. (101 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 
Σκηνοθεσία: Τσάρλι Μπιν, Πολ Φίσερ, Μπομπ Λόγκαν
Ηθοποιοί: Ντέιβ Φράνκο, Τζάστιν Θερού, Φρεντ Άρμισεν, Άμπι Τζέικομπσον, Ολίβια Μαν, Κουμάλ Ναντζάνι, Μάικλ Πένια, Ζακ Γουντς, Τζάκι Τσαν


Η 3η ταινία του κινηματογραφικού franchise LEGO της Warner Animation Group, είναι μία κωμική περιπέτεια φαντασίας και πολεμικών τεχνών που διαδραματίζεται στο φανταστικό νησί Ninjago, το θέμα της ομώνυμης σειράς παιχνιδιών της LEGO. Ταυτόχρονα με τα παιχνίδια Ninjago κυκλοφόρησε και η τηλεοπτική σειρά Ninjago: Masters of Spinjitzu (2011). Η μεγάλη επιτυχία των παιχνιδιών και της τηλεοπτικής σειράς οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της ταινίας. Ωστόσο, η ταινία δεν ακολουθεί την πλοκή της σειράς και οι γνώριμες φωνές των χαρακτήρων αντικαταστάθηκαν με αυτές κινηματογραφικών ηθοποιών.

Η ταινία δεν είναι προσωπικό έργο αλλά αποτέλεσμα συνεργασίας ενός μεγάλου αριθμού επαγγελματιών. Στην ομάδα δημιουργών περιλαμβάνονται 3 σκηνοθέτες, 6 παραγωγοί και 9 σεναριογράφοι. Όπως και οι προηγούμενες ταινίες LEGO, Η Ταινία LEGO Ninjago (2017) επικεντρώνεται στη δυσλειτουργική σχέση ενός εγωκεντρικού πατέρα και του συναισθηματικού γιου του. Αντίστοιχα, κατακλύζεται και αυτή από δράση και κωμικά στοιχεία με σαρκαστική διάθεση.

Το σκορ του Μαρκ Μάδερσμπα, ο οποίος έντυσε μουσικά και το πρώτο μέρος του franchise, The Lego Movie (2014), ταιριάζει με το περιεχόμενο της ταινίας καθώς συνδυάζει περιπετειώδεις ρυθμούς με ασιατικούς ήχους. Το soundtrack συμπληρώνεται κυρίως από πρωτότυπα και από κάποια διασκευασμένα ποπ και ροκ τραγούδια Αμερικανών καλλιτεχνών.

Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Πράσινος νίντζα Λόιντ. Ο Λόιντ είναι επίσης και ο αποξενωμένος γιος του Άρχοντα Γκάρμαντον, κάτι που κάνει την καθημερινή του ταυτότητα αντιπαθή στην πλειονότητα των κατοίκων της πόλης του. Μέσα από μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων, ο Λόιντ και ο Γκάρμαντον καταλήγουν να αγωνίζονται ο ένας στο πλευρό του άλλου. Οι περιπέτειες που μοιράζονται πατέρας και γιος, τους βοηθούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους και για το παρελθόν.

Η ιστορία προβάλλει την αξία της συνεργασίας, της επίμονης προσπάθειας, της αποδοχής, του κουράγιου και της αναζήτησης της προσωπικής ταυτότητας. Επιπλέον, περιέχει στοιχεία γυναικείας ενδυνάμωσης με δύο ισχυρούς γυναικείους χαρακτήρες στα πρότυπα της Wyldstyle και της Μπάρμπαρα Γκόρντον των δύο προηγούμενων ταινιών.

Όπως και οι προγενέστερες της, η ταινία είναι γεμάτη με μη ρεαλιστική βία. Περιλαμβάνονται μάχες, εκρήξεις, όπλα, καταστροφές και τέρατα.



Ταινίες LEGO:

"Η Ταινία LEGO"
★★★★★★★★
O κόσμος των LEGO κινδυνεύει να ακινητοποιηθεί για πάντα, όταν ο τυραννικός Lord Business (Μοχθηρός) βρίσκει ένα μυστηριώδες σούπερ όπλο, το “Kragle”. Ο μάγος Vitruvius προσπαθεί να τον σταματήσει, όμως τυφλώνεται από τα ρομπότ του Business. Τότε ο μάγος προφητεύει ότι ο “Εκλεκτός” θα βρει το “Κομμάτι της Αντίστασης” και με αυτό θα σταματήσει το Kragle. Χρόνια αργότερα, ο Έμμετ, ένας συνηθισμένος εργάτης κατασκευών, βρίσκει ένα κόκκινο πλαστικό κομμάτι που διαφέρει από τα υπόλοιπα τούβλα του κόσμου του και... (Περισσότερα)


"Η Ταινία LEGO 2" 
★★★★★★★★★☆
Πέντε χρόνια μετά την πρώτη εισβολή των LEGO Duplo, η πολύχρωμη, λαμπερή πόλη του Μπρίκσμπεργκ έχει πλέον μετατραπεί σε μία μετα-αποκαλυπτική ερημιά γνωστή ως Αποκάλιπσμπεργκ, η οποία έχει σκληρύνει όλους του κατοίκους της εκτός από τον πάντα πρόσχαρο Έμμετ. Όταν ο διαγαλαξιακός εισβολέας Sweet Mayhem απαγάγει τους φίλους και το κορίτσι του, τη Λούσι, ο Έμμετ αποφασισμένος να τους σώσει τους ακολουθεί με το διαστημόπλοιο του μέχρι το μακρινό σύστημα Systar, ενώ στη διαδρομή... (Περισσότερα)


The LEGO Batman Movie (2017)
"Η Ταινία LEGO Batman"
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς σώζει την πόλη του Γκόθαμ από τον Τζόκερ για ακόμα μία φορά, ο Μπάτμαν πληγώνει τα συναισθήματα του εχθρού του, λέγοντάς του πως δεν σημαντικός στη ζωή του, με αποτέλεσμα ο Τζόκερ να αναζητήσει εκδίκηση. Αργότερα, ο υπερήρωας παρευρίσκεται ως Μπρους Γουέιν στην εκδήλωση συνταξιοδότησης του Επιθεωρητή Γκόρντον, τον οποίο αντικαθιστά η ικανή κόρη του, η Μπάρμπαρα. Ταυτόχρονα, ο Μπρους υιοθετεί από απροσεξία ένα ορφανό παιδί, τον πρόθυμο και αισιόδοξο Ντικ Γκρέισον και φαίνεται... (Περισσότερα)