Η Ταινία Lego (2014)Η Ταινία LEGO (2014)

Η Ταινία Lego (2014)


Η Ταινία LegoThe LEGO Movie (2014)
"Η Ταινία LEGO"  
★★★★★★★★
O κόσμος των LEGO κινδυνεύει να ακινητοποιηθεί για πάντα, όταν ο τυραννικός Lord Business (Μοχθηρός) βρίσκει ένα μυστηριώδες σούπερ όπλο, το Kragle. Ο μάγος Vitruvius προφητεύει ότι ο “Εκλεκτός” θα βρει το Κομμάτι της Αντίστασης και με αυτό θα σταματήσει το Kragle. Χρόνια αργότερα, ο Emmet, ένας συνηθισμένος εργάτης κατασκευών, βρίσκει ένα κόκκινο πλαστικό κομμάτι που διαφέρει από τα υπόλοιπα τούβλα και αναλαμβάνει τον ρόλο του σωτήρα του σύμπαντος του. (100 λεπτά.) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Φιλ Λόρντ, Κρίστοφερ Μίλερ
Ηθοποιοί: Κρις Πρατ, Γουίλ Φέρελ, Ελίζαμπεθ Μπάνκς, Γουίλ Άρνετ, Νικ Όφερμαν, Άλισον Μπρι, Τσάρλι Ντέι, Λίαμ Νίσον, Μόργκαν Φρίμαν


Η 1η ταινία κινουμένων σχεδίων του επανιδρυθέντος στούντιο Animation της Warner, είναι μία κωμική περιπέτεια, η οποία συνδυάζει παιδική διάθεση με ενήλικο χιούμορ, και βίαιες στιγμές με απρόσμενα συγκινητικά μηνύματα και βαθείς κοινωνικούς προβληματισμούς. 

Αν και ο τρισδιάστατος σχεδιασμός έγινε μέσω υπολογιστή, τα πάντα φαίνονται σαν να χτίστηκαν από πραγματικά κομμάτια LEGO. Αυτό περιλαμβάνει ακόμη και στοιχεία όπως σύννεφα, νερό, φωτιά, ακτίνες λέιζερ, εκρήξεις και καπνό, τα οποία προσδίδουν στην ταινία μία αισθητική stopmotion.

Η μουσική επένδυση κινείται σε ζωηρούς ρυθμούς, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το σατιρικό και υποψήφιο για Όσκαρ τραγούδι “Everything Is Awesome”. Αν και φαινομενικά, οι στίχοι του κύριου μουσικού θέματος αποτελούν μια χαρούμενη πρόσκληση για θετική σκέψη και ομαδική εργασία, ουσιαστικά πρόκειται για μια έκκληση προς συμμόρφωση σε ένα αυταρχικό καθεστώς.

Ο Emmet, ακολουθώντας πάντα και πιστά τις οδηγίες, υποστηρίζει εν αγνοία του μια καταπιεστική ιδεολογία. Ο συγκαλυμμένος δικτάτορας του κόσμου του, επιθυμεί να διατηρήσει την τάξη, αποθαρρύνει την ατομικότητα και αποκοιμίζει τον πληθυσμό με ανόητες τηλεοπτικές εκπομπές και προπαγανδιστικές μελωδίες. Η αναγνώριση του καθημερινού ήρωα ως “Εκλεκτού”, προτείνει πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να αλλάξει το κατεστημένο, αρκεί να πιστέψει στον στόχο του και να παλέψει με αφοσίωση για την υλοποίηση του. 

Η ιστορία διδάσκει τη σημασία της αυτοπεποίθησης, της λύσης των προβλημάτων μέσω σκέψης και δημιουργικότητας, και της επανεξέτασης των πιστεύω. Η ταινία περιέχει έντονη δράση και αρκετά βίαια περιστατικά, ανάμεσά τους πυροβολισμούς, εκρήξεις και θανάτους.


Spin Off:

"Η Ταινία LEGO Batman" 
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς σώζει την πόλη του Γκόθαμ από τον Τζόκερ για ακόμα μία φορά, ο Μπάτμαν πληγώνει τα συναισθήματα του εχθρού του, λέγοντάς του πως δεν σημαντικός στη ζωή του, με αποτέλεσμα ο Τζόκερ να αναζητήσει εκδίκηση. Αργότερα, ως Μπρους Γουέιν παρευρίσκεται στην εκδήλωση συνταξιοδότησης του Επιθεωρητή Γκόρντον, τον οποίο αντικαθιστά η ικανή κόρη του, Μπάρμπαρα. Ταυτόχρονα, ο υπερήρωας υιοθετεί από απροσεξία ένα ορφανό παιδί, τον πρόθυμο Ντικ Γκρέισον. (104 λεπτά) (Ηλικία: 9+) Περισσότερα...


"Η Ταινία LEGO Ninjago"  
★☆☆☆☆
Μια ομάδα έφηβων νίντζα, εκπαιδευμένων από τον σοφό Master Wu, υπερασπίζεται τη Ninjago City από τις επιθέσεις του μεγαλομανή Lord Garmadon. Το χρώμα, οι πολεμικές τεχνικές και οι ξεχωριστές δυνάμεις των έξι μαχητών προέρχονται από διάφορα φυσικά στοιχεία: Ο Κόκκινος Kai αντιπροσωπεύει τη Φωτιά, ο Μαύρος Cole τη Γη, η Γκρι Nya το Νερό, ο Μπλε Jay την Αστραπή και ο Λευκός Zane τον Πάγο, ενώ ο Πράσινος Lloyd αγνοεί το ιδιαίτερο ταλέντο και τον σκοπό του. (101 λεπτά) (Ηλικία: 7+)  Περισσότερα...