Η Μαγεμένη 2 (2022)




Η Μαγεμένη 2 (2022)

Η Μαγεμένη 2 (2022)


Disenchanted (2022)
Disenchanted (2022)
"Η Μαγεμένη 2"
★★★★★★★☆☆☆
Η Τζιζέλ και ο Ρόμπερτ, μαζί με τις κόρες τους, την έφηβη Μόργκαν και το μωρό Σοφία, μετακομίζουν από τη Νέα Υόρκη στα προάστια. Αν και το νέο τους σπίτι μοιάζει με κάστρο και η περιοχή βγαλμένη από παραμύθι, η νέα τους ζωή δεν ξεκινά ομαλά. Το σπίτι χρειάζεται ακόμα δουλειά, η Μόργκαν είναι δυσαρεστημένη μακριά από τους φίλους της, και ο Ρόμπερτ πρέπει να μετακινείται καθημερινά πίσω στη Νέα Υόρκη για τη δουλεία του. Απελπισμένη, η Τζιζέλ χρησιμοποιεί ένα μαγικό ραβδί και εύχεται να γίνει η ζωή τους παραμύθι. Το επόμενο πρωί, η πόλη έχει μεταμορφωθεί σε ένα φανταστικό βασίλειο. (118 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Άνταμ Σάνκμαν
Ηθοποιοί: Έιμι Άνταμς, Μάγια Ρούντολφ, Γκαμπριέλα Μπαλντατσίνο, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Ιντίνα Μένζελ, Τζέιμς Μάρσντεν, Υβέτ Νικόλ Μπράουν, Τζέιμα Μέις


Προτού Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος (2009), το Μαλλιά Κουβάρια (2010) και το Ψυχρά κι Ανάποδα (2013) εμφυσήσουν νέα ζωή στα παραμύθια της Disney, το στούντιο εξέπληξε ευχάριστα το κοινό διακωμωδώντας τα κλισέ των παραμυθένιων πριγκιπισσών του με το κεφάτο μιούζικαλ φαντασίας Η Μαγεμένη (2007). Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το ανάλαφρο sequel επαναφέρει τους αγαπημένους ήρωες και προσθέτει νέους απολαυστικούς χαρακτήρες. Οι αρχικοί βασικοί ηθοποιοί επιστρέφουν, όπως και οι πολυβραβευμένοι συνθέτες Άλαν Μένκεν και Στίβεν Σουόρτς.

Η Μαγεμένη 2 (2022) αποφεύγει την παγίδα της ανακύκλωσης της αρχικής πλοκής, προσφέροντας μια νέα ιστορία που ακολουθεί την φυσική πορεία της ζωής των ηρώων της. Καθώς τα ρομαντικά στοιχεία δίνουν τη θέση τους στην οικογενειακή αγάπη, τα θέματα αποκτούν μια μεγαλύτερη βαρύτητα. Όμως, η συνέχεια δεν διαθέτει την μαγευτική λάμψη, το χιούμορ και τη δημιουργικότητα της προκατόχου της, ενώ μειώνει αισθητά την σατυρική διάθεση. Επιπλέον, η παραγωγή που κυκλοφόρησε απευθείας στο Disney+, στερείται προσοχής στη λεπτομέρεια και είναι εμφανές πως δεν δημιουργήθηκε για τη μεγάλη οθόνη.

Παρ' όλα αυτά, η επιστροφή των αγαπημένων χαρακτήρων είναι ευχάριστη. Η Έιμι Άνταμς προσφέρει μια απολαυστική ερμηνεία, αν και οι χαρακτήρες του Πάτρικ Ντέμπσεϊ, του Τζέιμς Μάρσντεν και της Ιντίνα Μένζελ δεν αξιοποιούνται επαρκώς. Τουλάχιστον, οι χαρακτήρες και οι ερμηνείες των Μάγια Ρούντολφ και Γκαμπριέλα Μπαλντατσίνο προσθέτουν μια ευχάριστη ανατροπή στην ιστορία.

Η ταινία προειδοποιεί για τους κινδύνους της τυφλής επιδίωξης των επιθυμιών και τονίζει την πραγματικότητα ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Το πιο δυνατό κομμάτι της ιστορίας είναι το ότι αμφισβητεί αποτελεσματικά το στερεότυπο της άστοργης θετής μητέρας. Ωστόσο, διαιωνίζει ένα άλλο στερεότυπο, αυτό του ευέξαπτου και αντιδραστικού έφηβου. Αν και ορισμένοι έφηβοι μπορεί να εμφανίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για στερεότυπο, το οποίο μπορεί να διαμορφώσει αρνητικά τις αντιλήψεις των νεαρών θεατών για την εφηβεία.


Συνέχεια:

Enchanted (2007)
"Η Μαγεμένη"
★★★★★★★★☆☆
Στον παραμυθένιο κόσμο της Ανταλέιζια, η ρομαντική Τζιζέλ περιμένει υπομονετικά το φιλί της αληθινής αγάπης από τον πρίγκιπα των ονείρων της. Όταν συνάντα τον γενναίο και εξίσου ρομαντικό Πρίγκιπα Έντουαρτ και ετοιμάζεται να τον παντρευτεί, η Τζιζέλ εξορίζεται μαγικά στη Νέα Υόρκη από την κακιά μάγισσα μητριά του Έντουαρτ, τη Βασίλισσα Ναρίσσα. Καθώς η Τζιζέλ περιπλανιέται μόνη και μπερδεμένη στους δρόμους του Μανχάταν, συναντά έναν κυνικό μα καλόκαρδο διαζευγμένο δικηγόρο, τον Ρόμπερτ και τη νεαρή κόρη... (Περισσότερα)