Ξενοδοχείο για Τέρατα: Τερατομεταμορφώσεις (2022)



Ξενοδοχείο για Τέρατα: Τερατομεταμορφώσεις (2022)

Ξενοδοχείο για Τέρατα: Τερατομεταμορφώσεις (2022)

  
Hotel Transylvania: Transformania (2022)
Hotel Transylvania: Transformania (2022)

"Ξενοδοχείο για Τέρατα: Τερατομεταμορφώσεις" 
★★★★★★★☆☆☆
Η Μέιβις ανακαλύπτει πως ο πατέρας της σχεδιάζει να αποσυρθεί και να αφήσει το ξενοδοχείο σε εκείνη και τον Τζόνι. Όταν το αποκαλύπτει στον Τζόνι, εκείνος ενθουσιασμένος απαριθμεί στον Ντρακ όλες τις ιδέες του για να το ανακαινίσει. Ανησυχώντας πως ο Τζόνι θα καταστρέψει το ξενοδοχείο, ο Ντρακ πανικοβάλλεται και του λέει ψέματα ότι υπάρχει ένας νόμος που επιτρέπει μόνο σε τέρατα να είναι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Απογοητευμένος, ο Τζόνι χρησιμοποιεί μια εφεύρεση που τον μετατρέπει σε τέρας. Όμως, η εφεύρεση μετατρέπει, επίσης, τον Ντρακ και την παρέα του σε ανθρώπους. (87 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Ντέρεκ Ντράιμον, Τζένιφερ Κλάσκα
Ηθοποιοί: Άντι Σάμπεργκ, Σελίνα Γκομέζ, Κάθριν Χαν, Τζιμ Γκάφιγκαν, Στιβ Μπουσέμι, Μόλι Σάννον, Ντέιβιντ Σπέιντ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Μπράιαν Χαλ, Φραν Ντρέσερ, Μπραντ Έιμπρελ


Το 4o και τελευταίο κεφάλαιο του κωμικού franchise φαντασίας Ξενοδοχείο για Τέρατα της Sony Animation, ήταν το πρώτο που δεν σκηνοθέτησε ο Γκέντι Ταρτακόφσκι, αν και παρέμεινε στο σενάριο και στην παραγωγή. Ταιριαστά με την πλοκή της ταινίας, ο έμπειρος Ταρτακόφσκι παρέδωσε τη σκηνοθεσία στον Ντέρεκ Ντράιμον και την Τζένιφερ Κλάσκα, στο σκηνοθετικό τους ντεμπούτο. Το Ξενοδοχείο για Τέρατα: Τερατομεταμορφώσεις (2022) είναι, επίσης, η πρώτη ταινία χωρίς τον Άνταμ Σάντλερ ως Ντρακ. Τον Ντρακ ερμήνευσε ο ηθοποιός φωνής και μίμος Μπράιαν Χαλ, ο οποίος είχε δανείσει τη φωνή του στον χαρακτήρα και στη μικρού μήκους ταινία Monster Pets (2021). Ο Χαλ μιμείται τόσο πετυχημένα την πρωτότυπη ερμηνεία του Σάντλερ που τα παιδιά δεν θα αντιληφθούν την αλλαγή.

Η ιστορία δεν είναι τόσο δυνατή όσο του πρώτου κεφαλαίου, ή ακόμα και του δεύτερου, αλλά είναι πιο διασκεδαστική από αυτή του τρίτου. Συνεπής στους χαρακτήρες, στο φανταστικό σύμπαν του franchise και στη γλυκιά και ανάλαφρη διάθεση του, η ταινία καταφέρνει να προσφέρει ότι ακριβώς θα περίμενε κανείς από μια ταινία «Ξενοδοχείο για Τέρατα». Για άλλη μία φορά, η φρενήρης ενέργεια, τα συγκρατημένα άξεστα αστεία και η σωματική κωμωδία συνδυάζονται επιτυχημένα με όμορφα μηνύματα για την οικογένεια, τον σεβασμό, την αποδοχή των άλλων και την άνευ όρων αγάπη.

Υπάρχουν μερικά αστεία γύρω από τον Τζόνι, τόσο για τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό και την προθυμία του όσο και για την ανακάλυψη των νέων του δυνάμεων ως τέρας. Κωμικά στοιχεία που, επίσης, θα διασκεδάσουν τα παιδιά είναι και οι μεταμορφώσεις των τεράτων σε ανθρώπους.

Ωστόσο, τα περισσότερα αστεία επικεντρώνονται στον Ντρακ. Το νέο του ανθρώπινο σώμα δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό παντοδύναμο και αγέρωχο εαυτό του. Ο Ντρακ καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρα συμβάντα, από ανθρώπους που αντιστέκονται στην ικανότητά του να ελέγχει το μυαλό τους, μέχρι αλλεργίες, αφυδάτωση, κούραση και κουνούπια.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ντρακ παραμένει υπόδειγμα πατέρα, ακόμα και πεθερού, έστω και αν από τον πανικό του καταφεύγει συχνά σε ψέματα. Ο Τζόνι είναι στοργικός και πρόθυμος να συνεισφέρει στην οικογένεια του και στο ξενοδοχείο. Η Μέιβις και η Έρικα αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη διάσωση των αγαπημένων τους. Επίσης, όλοι οι φίλοι τους, παρά τα ελαττώματά τους, είναι αφοσιωμένοι και βοηθούν ο ένας τον άλλο.



Προηγούμενες Ταινίες:       

"Ξενοδοχείο για Τέρατα" 
★★★★★★★☆☆☆
Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Κόμης Δράκουλας χτίζει και λειτουργεί ένα πολυτελές θέρετρο στην Τρανσυλβανία, όπου τέρατα από όλο τον κόσμο καταφθάνουν για να περάσουν τις διακοπές τους μακριά από τους τρομακτικούς ανθρώπους. Ένα αιώνα αργότερα, τις πόρτες του ξενοδοχείου περνά τυχαία και για πρώτη φορά ένας άνθρωπος, ο 21χρονος Αμερικανός ταξιδιώτης Τζόναθαν, τον οποίο ο Δράκουλας μεταμφιέζει σε τέρας για να μην ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοί του. Όταν η κόρη του Δράκουλα, η Μέιβις και ο Τζόνι... (Περισσότερα)


"Ξενοδοχείο για Τέρατα 2" 
★★★★★★★☆☆☆
Επτά χρόνια μετά τη γνωριμία τους, η Μέιβις και ο Τζόνι έχουν πλέον παντρευτεί και ζουν ευτυχισμένοι στο ξενοδοχείο Τρανσιλβανία μαζί με τον Δράκουλα (Ντρακ) και τον πεντάχρονο γιο τους, τον Ντένις. Καθώς ο Ντένις δεν έχει εμφανίσει ακόμα τους κυνόδοντες του, ο Δράκουλας ανησυχεί πως ο πολυαγαπημένος εγγονός του δεν είναι βρικόλακας. Αφού οργανώνει για την Μέιβις και τον Τζόνι να επισκεφτούν τους γονείς του Τζόνι στην Καλιφόρνια, ο ανήσυχος παππούς καλεί τους φίλους του, τα τέρατα, να βοηθήσουν τον... (Περισσότερα)


Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)
"Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές" 
★★★★★★☆☆☆☆
Παρερμηνεύοντας την ανάγκη του πατέρα της για συντροφικότητα ως εργασιακό στρες, η Μέιβις του κάνει έκπληξη μια κρουαζιέρα τεράτων, ώστε όλη η οικογένεια να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να περάσουν διασκεδαστικό χρόνο μαζί. Στο κρουαζιερόπλοιο, ο Ντρακ ερωτεύεται κεραυνοβόλα την καπετάνιο του πλοίου, την Έρικα, η οποία είναι απόγονος του παλιού αντιπάλου του, του κυνηγού τεράτων Έιμπραχαμ Βαν Χέλσινγκ. Η Έρικα και ο ακόμα ζωντανός, μα τερατόμορφος πια, προ-προπάππους της, έχουν... (Περισσότερα)



Μικρού Μήκους:

Goodnight Mr. Foot (2012)
"Καληνύχτα κ. Φουτ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε αυτή την παραδοσιακά σχεδιασμένη στο χέρι ταινία μικρού μήκους, η οποία διαδραματίζεται πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας "Ξενοδοχείο για Τέρατα", βλέπουμε τη διαμονή του Μπίγκφουτ να διαταράσσεται συνεχώς από μία υπερβολικά ενθουσιώδη υπηρέτρια μάγισσα. (9 λεπτά) (Ηλικία: 7+)