Τα Κακά Παιδιά (2022)



Τα Κακά Παιδιά (2022)

Τα Κακά Παιδιά

The Bad Guys (2022)
The Bad Guys (2022)
"Τα Κακά Παιδιά" 
★★★★★★★★☆☆  
Σε έναν κόσμο όπου άνθρωποι και ανθρωπόμορφα ζώα συνυπάρχουν, ο πνευματώδης και γοητευτικός Λύκος είναι ο αρχηγός των “Κακών Παιδιών”, μιας διαβόητης συμμορίας από ζώα. Όταν η Κυβερνήτης Νταϊάν Φόξινγκτον τον προσβάλει σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Λύκος πείθει τη συμμορία του να κλέψουν το βραβείο που πρόκειται να απονείμει η Κυβερνήτης στον φιλάνθρωπο Καθηγητή Μάρμελαντ. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο Λύκος βοηθά άθελά του μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία τον επαινεί για την πράξη του. Αυτή, η πρώτη του εμπειρία με τον έπαινο του δημιουργεί αντικρουόμενα συναισθήματα. (103 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Πιέρ Περιφέλ
Ηθοποιοί: Σαμ Ρόκγουελ, Μαρκ Μάρον, Awkwafina, Κρεγκ Ρόμπινσον, Άντονι Ράμος, Ρίτσαρντ Αγιοάντε, Ζάσι Μπέιτς, Άλεξ Μπόρσταϊν, Λίλι Σινγκ


Η 42η παραγωγή κινουμένων σχεδίων της DreamWorks είναι μια διασκεδαστική, αστεία και έξυπνη κωμωδία δράσης, την οποία μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Η ταινία του Πιέρ Περιφέλ διαθέτει ένα μοναδικό οπτικό στυλ, εξαιρετικές ερμηνείες και μια γεμάτη ενέργεια τζαζ μουσική επένδυση εμπνευσμένη από κλασικές ταινίες ληστείας του περασμένου αιώνα. Αν και για τους μεγαλύτερους θεατές η πλοκή είναι προβλεπόμενη, το σενάριο προσφέρει ευχάριστες ανατροπές, αλλά και σημαντικά μηνύματα σχετικά με τις επιβλαβείς επιδράσεις των στερεοτύπων, και την ικανοποίηση του να είναι κανείς καλός.

Η ιστορία βασίζεται πολύ χαλαρά στα τέσσερα πρώτα βιβλία της ομώνυμης σειράς παιδικών βιβλίων του Αυστραλού συγγραφέα Άαρον Μπλέιμπι. Η πλοκή της ληστείας προστέθηκε από τον σεναριογράφο Ίταν Κοέν, ο οποίος προχώρησε και σε κάποιες καλοδεχούμενες αλλαγές στους χαρακτήρες. Το σενάριο αντλεί έμπνευση από διάφορες αστυνομικές ταινίες όπως το Pulp Fiction (1994) και η τριλογία ταινιών του Ocean. Η έμπνευση για τον εντυπωσιακό συνδυασμό δισδιάστατου και τρισδιάστατου animation προήλθε από Ιαπωνικές και Ευρωπαϊκές παραγωγές, καθώς και από το αριστουργηματικό Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν (2018) της Sony.

Πέρα από τις αλλαγές αυτές, ο τόνος, η θεματολογία και τα μηνύματα των βιβλίων διατηρούνται αυτούσια. Τα θέματα εξερευνούν το έγκλημα, τα στερεότυπα, την προδοσία και τις δεύτερες ευκαιρίες. Έμφαση δίνεται στην ιδέα ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Πολύτιμο μάθημα για τα παιδιά, είναι πως ακόμη και εκείνοι που φαίνονται «καλοί», μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα. 

Η ιστορία προτείνει ότι η αλλαγή είναι δυνατή. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει η πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει κάποιος αυτό που είναι, αλλά απλώς να επιλέξει αυτά που κάνει να βοηθούν αντί να βλάπτουν. Η ταινία προωθεί τις αξίες της φιλίας, της συνεργασίας, της αφοσίωσης και του αλτρουισμού. Επίσης, θετικό στοιχείο είναι η εκπροσώπηση και ενδυνάμωση μειονοτήτων. Αν και οι κύριοι χαρακτήρες είναι όλοι ζώα, ερμηνεύονται από ένα ποικίλο καστ διαφορετικών καταγωγών ο κάθε ένας. Επιπλέον, οι γυναικείοι χαρακτήρες έχουν παραδοσιακά ανδροκρατούμενες καριέρες, όπως αρχηγός αστυνομίας, κυβερνήτης και προγραμματιστής. 

Υπάρχουν μερικές σκηνές με ήπια, καρτουνίστικη βία, αλλά συνολικά η ταινία είναι κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά.