Παιδικές Χριστουγεννιάτικες Ταινίες
Παιδικές Χριστουγεννιάτικες Ταινίες

Οι Καλύτερες Παιδικές Χριστουγεννιάτικες ΤαινίεςΟι παιδικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες αποτελούν έναν διασκεδαστικό τρόπο για να μπει όλη η οικογένεια στο πνεύμα των γιορτών και προσφέρουν την ευκαιρία για μια μαγική οικογενειακή βραδιά στο σπίτι. Απολαύστε τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες για παιδιά και όλη την οικογένεια, που κυκλοφόρησαν από το 1947 έως και το 2022.

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Σε περίπτωση 2 ή περισσότερων συμμετοχών με την ίδια χρονολογία κυκλοφορίας, η παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων (2019)
"Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων"
★★★★★★★★★☆
O κακομαθημένος Τζέσπερ τοποθετείται ως ταχυδρόμος στο Σμίρενσμπεργκ, ένα παγωμένο νησί πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου θα πρέπει να παραδώσει 6.000 γράμματα μέσα σε ένα χρόνο αλλιώς ο πλούσιος πατέρας του θα τον αποκληρώσει. Όμως οι κάτοικοι του νησιού που χωρίζονται από μια αρχαία διαμάχη, δεν ανταλλάσσουν ποτέ επιστολές. Όταν ο Τζέσπερ παραδίδει τυχαία τη ζωγραφιά ενός παιδιού στον μοναχικό ξυλουργό Κλάους, ο μυστηριώδης άνδρας στρατολογεί τον Τζέσπερ για να παραδώσει στο παιδί ένα από... (Περισσότερα)


Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆
  
Arthur Christmas (2011)
"Ο Γιος του Άι Βασίλη"
★★★★★★★★☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ ο Άι Βασίλης παραδίδει τα δώρα, ο μεγαλύτερος γιος και διάδοχος του, ο Στιβ, διευθύνει την επιχείρηση από την υψηλής τεχνολογίας έδρα τους στον Βόρειο Πόλο. Ο μικρότερος γιος του Άι Βασίλη, ο αδέξιος και γεμάτος πάθος για τα Χριστούγεννα Άρθουρ, του οποίου η δουλειά είναι να απαντά στα γράμματα των παιδιών, παρακολουθεί την επιχείρηση από μακριά. Όταν μετά το τέλος της παράδοσης των δώρων ένα ξωτικό ανακαλύπτει ένα ξεχασμένο δώρο στο εργαστήριο, ο Άρθουρ... (Περισσότερα)


★★★★★★★
Κάθε Χριστούγεννα τα πνεύματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος στοιχειώνουν έναν διαφορετικό άνθρωπο με σκοπό να τον αλλάξουν προς το καλύτερο. Ο νέος τους στόχος είναι ο Κλιντ Μπριγκς, ένας επιτυχημένος Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων που χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να προωθήσει τους πελάτες του. Ωστόσο, ο καπάτσος Κλιντ αντιστέκεται σθεναρά στις προσπάθειες των πνευμάτων να τον αλλάξουν και ανατρέπει συνεχώς τα σχέδιά τους. Τότε, το Πνεύμα του Παρόντος συνειδητοποιώντας πως η υπόθεση του Κλιντ απαιτεί μια αντισυμβατική προσέγγιση, τον μεταφέρει... (Περισσότερα)


The Polar Express (2004)
"Το Πολικό Εξπρές"
★★★★★★★★☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα νεαρό αγόρι που έχει αρχίσει να αμφιβάλει για την ύπαρξη του Άι-Βασίλη, ξυπνά μέσα στη νύχτα και έκπληκτο βλέπει ένα μαγικό τρένο, το Πολικό Εξπρές, να καταφθάνει και να σταματά μπροστά από την αυλή του. Το αγόρι αποδέχεται διστακτικά την πρόσκληση του μυστηριώδη Ελεγκτή, επιβιβάζεται στο τρένο και ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο με σκοπό να γνωρίσει από κοντά τον Άι-Βασίλη. Στη διαδρομή γνωρίζεται με ένα ικανό μα ανασφαλές κορίτσι, ένα αγόρι που... (Περισσότερα)


Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (1993)The Nightmare Before Christmas (1993)
"Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Τζακ, ο πολυαγαπημένος ηγέτης των τρομακτικών κατοίκων πόλης του Χαλοουίν, παρά τα φυσικά του ταλέντα, την επιτυχία της γιορτής του και τον αμέριστο θαυμασμό των συμπολιτών του, έχει κουραστεί από την ίδια ρουτίνα κάθε χρόνο και επιθυμεί κάτι διαφορετικό. Όταν ανακαλύπτει τυχαία την πόλη των Χριστουγέννων, συνεπαρμένος από τη χαρά και τη ζεστασιά της άγνωστης γιορτής επιστρέφει στην πόλη του και προτρέπει τους συμπολίτες του να αναλάβουν αυτοί φέτος τα Χριστούγεννα. Μοναδική φωνή της λογικής είναι... (Περισσότερα)


The Muppet Christmas Carol (1992)The Muppet Christmas Carol (1992)
"Τα Μάπετς σε μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
★★★★★★★★☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, ο στριμμένος τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ απορρίπτει την πρόσκληση του ανιψιού του για Χριστουγεννιάτικο δείπνο, δύο κύριους που συλλέγουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ένα κουνελάκι που τραγουδάει τα κάλαντα και την παράκληση των υπαλλήλων του για περισσότερο κάρβουνο ώστε να ζεσταθούν. Αργότερα τον Σκρουτζ επισκέπτονται τα φαντάσματα των παλιών συνεργατών του, οι οποίοι τον προειδοποιούν να αλλάξει στάση και τον... (Περισσότερα)

Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

"Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
★★★★★★★☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1843, ο άκαρδος και τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ απορρίπτει κάθε ευκαιρία να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, αλλά και να νιώσει τη χαρά των γιορτών. Το ίδιο βράδυ, τον επισκέπτεται στο σπίτι του το βασανισμένο φάντασμα του παλιού του συνεργάτη και φίλου του, Τζέικομπ, ο οποίος τον προειδοποιεί ότι και αυτός θα έχει παρόμοια μοίρα όταν πεθάνει, εκτός αν αλλάξει προς το καλύτερο. Πριν φύγει, ο Μάρλεϊ ανακοινώνει στον Σκρουτζ πως θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα για να... (Περισσότερα)


"Το Αγόρι που το Είπαν... Χριστούγεννα"
★★★★★★★☆☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων στο Λονδίνο, τρία αδελφάκια περνούν το βράδυ με την αγαπημένη θεία της πρόσφατα εκλιπούσας μητέρας τους. Η ηλικιωμένη θεία, τους διηγείται μια ιστορία για ένα φτωχό αγόρι, τον Νίκολας, ο οποίος έχει χάσει και αυτός τη μητέρα του. Το παιδί ζει με τον ξυλοκόπο πατέρα του σε ένα φινλανδικό δάσος, σε ένα βασίλειο όπου η ελπίδα έχει χαθεί προ πολλού. Όταν ο βασιλιάς αποφασίζει να προσφέρει ανταμοιβή σε όποιον φέρει κάτι που θα αποκαταστήσει την ελπίδα, ο πατέρας του Νίκολας ξεκινάει μια... (Περισσότερα)


Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)
Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)
"Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα"
★★★★★★★☆☆☆
Στη βικτοριανή πόλη Κόμπλτον, ο τρυφερός οικογενειάρχης και αγαπητός παιχνιδοποιός Τζερόνικους Τζανγκλ ανακαλύπτει πως η μεγαλύτερη δημιουργία του, μία κούκλα με αυτογνωσία, και ο μαθητευόμενος του έχουν κλέψει τα σχέδια για όλες τις εφευρέσεις του. Ενώ οι δύο συνεργοί δημιουργούν με τα σχέδια του Τζανκλ τη μεγαλύτερη εταιρία παιχνιδιών στον κόσμο, ο Τζερόνικους πέφτει σε κατάθλιψη και καταρρέει εντελώς όταν πεθαίνει η γυναίκα του. Μετά από πολλά χρόνια, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, εμφανίζεται... (Περισσότερα)


"Νοέλ" 
★★★★★★★☆ 
Η Νοέλ, η πρόσχαρη κόρη του Άι Βασίλη, θα ήθελε να έχει μια σημαντική δουλειά για τα Χριστούγεννα όπως ο αδελφός της ο Νικ, ο οποίος προετοιμάζεται για να διαδεχθεί τον πατέρα τους που πέθανε πριν από πέντε μήνες. Όμως ο Νικ δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δουλειάς και η Νοέλ, βλέποντάς τον να καταρρέει από την πίεση, του προτείνει να φύγει ένα Σαββατοκύριακο μακριά για να χαλαρώσει. Ο Νικ ακολουθεί τη συμβουλή της και φεύγει, όμως δεν επιστρέφει ποτέ. Τότε η Νοέλ, έχοντας καταλήξει πως... (Περισσότερα)


The Grinch (2018)The Grinch (2018)
"Ο Γκριντς
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Δήμαρχος της Χούβιλ ανακοινώνει πως οι επερχόμενοι Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί θα είναι τρεις φορές πιο μεγάλοι, οι Χους με τον ενθουσιασμό τους προκαλούν την αγανάκτηση του γκρινιάρη, πράσινου Γκριντς που ζει μαζί τον πιστό του σκύλο Μαξ σε μια σπηλιά του βουνού Κράμπιτ. Ο Γκριντς αποφασίζει να κλέψει τα Χριστούγεννα των Χους με το να υποδυθεί τον Άι Βασίλη και να πάρει τα στολίδια, τα τρόφιμα και τα δώρα ολόκληρης της πόλης. Όμως, η νεαρή Σίντι Λου Χου καταστρώνει ένα δικό της σχέδιο· να... (Περισσότερα)


Rise of the Guardians (2012)
"Οι Πέντε Θρύλοι"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα αγόρι ξυπνά με αμνησία μέσα σε μία παγωμένη λίμνη, γνωρίζοντας μόνο ότι το όνομα του είναι Jack Frost. Ο Jack ανακαλύπτει πως έχει τη δύναμη να δημιουργεί χιόνι, πάγο και θύελλες, αλλά και ότι είναι αόρατος στους ανθρώπους. Τριακόσια χρόνια αργότερα, ο μυστηριώδης Άνθρωπος στο Φεγγάρι προειδοποιεί τους τέσσερις Φύλακες των Παιδιών, τον North, τον Bunnymund, την Tooth και τον Sandman, ότι το πνεύμα του φόβου, ο Pitch Black, απειλεί με τους εφιάλτες του τα παιδιά όλου του κόσμου, ενώ στη συνέχεια... (Περισσότερα)


"Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων, επτά χρόνια μετά το θάνατο του συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϊ, ο μίζερος Εμπενίζερ Σκρουτζ περνά την ημέρα εκφοβίζοντας τους εύθυμους κατοίκους του Λονδίνου, τον πιστό υπάλληλό του, Μπομπ Κράτσιτ, και δυο φιλάνθρωπους που του ζητούν να κάνει μια δωρεά για τους φτωχούς της πόλης, ενώ αρνείται την πρόσκληση του ανιψιού του, Φρεντ, να δειπνήσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Το βράδυ, το φάντασμα του Μάρλεϊ εμφανίζεται στον Σκρουτζ και τον προειδοποιεί ότι τρία πνεύματα θα τον... (Περισσότερα)


Elf (2003)Elf (2003)
"Το Ξωτικό των Χριστουγέννων" 
★★★★★★★☆☆☆
Σε ένα ορφανοτροφείο μια παραμονή Χριστουγέννων, ένα μωρό μπαίνει στο σάκο του Άι Βασίλη, ο οποίος χωρίς να γνωρίζει για το επιπλέον πολύτιμο φορτίο του επιστρέφει στον Βόρειο Πόλο. Όταν το αγόρι ξεπροβάλλει από τον σάκο, τα ξωτικά τον ονομάζουν Μπάντι και ο Πάπα Ελφ αποφασίζει να τον υιοθετήσει. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Μπάντι που πιστεύει πως και ο ίδιος είναι ξωτικό, μαθαίνει την αλήθεια. Όταν ο Πάπα Ελφ του εξηγεί πως η μητέρα του έχει πεθάνει, όμως ο πατέρας του, ο οποίος ποτέ δεν έμαθε για την... (Περισσότερα)


The Santa Clause (1994)The Santa Clause (1994)
"Ο Άγιος Βασίλης Μου" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Σκοτ Κάλβιν, ένας διαζευγμένος πατέρας και επιτυχημένο στέλεχος μιας εταιρείας που παράγει παιχνίδια, παίρνει στο σπίτι τον γιο του, τον Τσάρλι, για να περάσουν μαζί την παραμονή των Χριστουγέννων. Όταν ο Άι Βασίλης φτάνει στη σκεπή τους, τρομάζει από τον Σκοτ, πέφτει στο χιονισμένο έδαφος και εξαφανίζεται, αφήνοντας πίσω μια κάρτα, τη στολή και το έλκηθρο με τους ταράνδους του. Με την παρακίνηση της κάρτας και την επιμονή του Τσάρλι, ο Σκοτ φορά απρόθυμα την κόκκινη στολή, χωρίς να γνωρίζει πως με... (Περισσότερα)


Home Alone (1990)Home Alone (1990)
"Μόνος στο Σπίτι"
★★★★★★★☆☆☆
Σε ένα πλούσιο προάστιο του Σικάγο, τα μέλη της οικογένειας ΜακΚάλιστερ ετοιμάζονται για να περάσουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στο Παρίσι. Το πρωί της αναχώρησης βιάζονται να φτάσουν έγκαιρα στο αεροδρόμιο και μέσα στην αναστάτωση ξεχνούν τον οκτάχρονο Κέβιν στο σπίτι. Αν και αρχικά ο Κέβιν απολαμβάνει τη νεοαποκτηθείσα ελευθερία του, στη συνέχεια έρχεται αντιμέτωπος με δύο διαρρήκτες, τον Χάρι και τον Μαρβ, οι οποίοι μπαίνουν στα άδεια σπίτια της γειτονιάς, μα πάνω από όλα έχουν βάλει... (Περισσότερα)


Gremlins (1984)
"Γκρέμλινς"
★★★★★★★☆☆☆
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Ράνταλ Πέλτζερ επισκέπτεται ένα κατάστημα με αντίκες στην Chinatown, προσπαθώντας να πουλήσει μία από τις αποτυχημένες εφευρέσεις του. Από εκεί, προμηθεύεται απερίσκεπτα ένα ασυνήθιστο δώρο για τον γιο του, ένα μυστηριώδες πλάσμα Μάνγκουαϊ, το οποίο δεν πρέπει να εκτεθεί σε δυνατό φως, δεν πρέπει βραχεί και δεν πρέπει ποτέ να φάει μετά τα μεσάνυχτα. Όταν οι κανόνες παραβιάζονται, στη μικρή πόλη του Κίνστον Φολς εξαπολύεται μία ορδή ξέφρενων τεράτων με καταστροφικές... (Περισσότερα)


"Το Θαύμα της 34ης Οδού" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Κρις Κρινγκλ, ένας καλόκαρδος ηλικιωμένος, αγανακτεί όταν ανακαλύπτει πως ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να υποδυθεί τον  Άι-Βασίλη στην ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση του πολυκαταστήματος Macy’s στη Νέα Υόρκη, είναι μεθυσμένος. Ο Κρις διαμαρτύρεται στην υπεύθυνη της εκδήλωσης, την Ντόρις Γουόκερ, η οποία τον πείθει να πάρει o ο ίδιος τη θέση του Άι-Βασίλη. Όταν ο Κρις δηλώνει και επιμένει πως είναι στ’ αλήθεια ο Άι-Βασίλης, καταλήγει σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα και η κόρη της Ντόρις, η Σούζαν και ο δικηγόρος... (Περισσότερα)


Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

The Christmas Chronicles 2 (2020)
"Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2
★★★★★★☆☆☆☆
Η 13χρονη Κέιτ Πιρς είναι απογοητευμένη από τη νέα σχέση της χήρας μητέρας της με τον επίσης χήρο Μπομπ, αλλά και από το γεγονός ότι περνάνε όλοι μαζί τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Μεξικό. Όταν προσπαθεί να επιστρέψει κρυφά στη Βοστώνη, την ακολουθεί ο νεαρός γιος του Μπομπ, ο Τζακ, όμως σύντομα οι δύο τους μεταφέρονται αναπάντεχα στον Βόρειο Πόλο. Αν και η Κέιτ υποθέτει αρχικά πως ο Άι Βασίλης ήταν αυτός που τους μετέφερε, στ’ αλήθεια αυτό ήταν μέρος του σχεδίου του μυστηριώδη και ταραχοποιού... (Περισσότερα)


The Christmas Chronicles (2018)The Christmas Chronicles (2018)
"Τα Χρονικά των Χριστουγέννων
★★★★★★☆☆☆☆
Την πρώτη παραμονή Χριστουγέννων μετά το θάνατο του αγαπημένου πατέρα τους, ο έφηβος Τέντι και η 10χρονη Κέιτ δεν νιώθουν το πνεύμα των γιορτών όπως άλλοτε. Καθώς η νοσοκόμα μητέρα τους καλείται για μια επείγουσα βάρδια, τα αδέλφια καταστρώσουν ένα σχέδιο να βιντεοσκοπήσουν τον Άι Βασίλη. Τα δύο παιδιά ανακαλύπτουν ότι ο Άι Βασίλης υπάρχει στα αλήθεια και καταλήγουν στο έλκηθρο του, το οποίο άθελά τους προκαλούν να πέσει στους δρόμους του Σικάγο. Με λίγες μόνο ώρες στη διάθεσή τους, τα... (Περισσότερα)


Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια (2018)The Nutcracker and the Four Realms (2018) 
"Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια" 
★★★★★★☆☆☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων ο κ. Στάλμπαουμ δίνει στα τρία του παιδιά τα δώρα που τους άφησε η μητέρα τους πριν πεθάνει. Το δώρο της νεαρής Κλάρα είναι ένα μυστηριώδες κλειδωμένο κουτί. Αργότερα, η οικογένεια καταφτάνει στον Χριστουγεννιάτικο χορό του νονού της Κλάρα, του εφευρέτη Ντροσελμάιερ, όπου οι καλεσμένοι καλούνται να ακολουθήσουν σπάγκους για να ανακαλύψουν τα δώρα τους. Ο σπάγκος της Κλάρα την οδηγεί στο δάσος ενός παράλληλου κόσμου, όπου ο κάπτεν Φίλιπ Χόφμαν, ο Καρυοθραύστης... (Περισσότερα)


Pettersson und Findus 2 - Das Schönste Weihnachten Uberhaupt (2016)
"Pettson and Findus: The Best Christmas Ever" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο μοναχικός αγρότης Πέτερσον υπόσχεται στον νεαρό γάτο του, τον παιχνιδιάρη Φίντους, πως αυτή τη χρονιά θα περάσουν τα καλύτερα τους Χριστούγεννα. Όμως, μια σφοδρή χιονοθύελλα κρατά τους δύο φίλους κλεισμένους στο σπίτι τους για πολλές μέρες, μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Καθώς αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με τις βιαστικές τους προετοιμασίες, ο Φίντους φοβάται πως τελικά τα Χριστούγεννα θα ακυρωθούν και αποφασίζει να αναζητήσει βοήθεια από τους γείτονες τους... (Περισσότερα)


"Ο Μαγεμένος Τάρανδος" 
★★★★★★☆☆☆ 
Όταν ο καλύτερος της φίλος μετακομίζει μακριά, η δεκάχρονη Τζέσι είναι απαρηγόρητη και η θεία Μίλι για να την κάνει να αισθανθεί καλύτερα της διηγείται μια ιστορία. Στην ιστορία η επίσης δεκάχρονη Κέιτι, η οποία αγαπά να κάνει πατινάζ στον πάγο, συναντά έναν ηλικιωμένο Ολυμπιονίκη που προσφέρεται να την προπονήσει. Όμως όταν ο πατέρας της χάνει τη δουλειά του, η Κέιτι με την οικογένεια της αναγκάζονται να μετακομίσουν στην πόλη. Παράλληλα, στο Βόρειο Πόλο, ο Μπλίτζεν και η Ντέλφαϊ, δύο τάρανδοι του Άι Βασίλη... (Περισσότερα)


How the Grinch Stole Christmas (2000)
"Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Γκριντς, ένα γκρινιάρικο πλάσμα με μικρή καρδιά, ζει σε μια σπηλιά του βουνό Κράμπιτ με μοναδική συντροφιά τον πιστό του σκύλο Μαξ, μισώντας τόσο τους Χου που ζουν στην κοιλάδα στους πρόποδες του βουνού όσο και την αγαπημένη τους γιορτή, τα Χριστούγεννα. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Γκριντς κατεβαίνει στη Χούβιλ προσπαθώντας να χαλάσει την εορταστική διάθεση των Χου. Όταν όμως σώζει τη ζωή της νεαρής Σίντι Λου, της μοναδικής Χου που αναρωτιέται για το πραγματικό νόημα των... (Περισσότερα)


"Θαύμα στο Μανχάταν" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο Άι Βασίλης του πολυκαταστήματος Cole’s της Νέας Υόρκης μεθά πριν τη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση, η υπεύθυνη της εκδήλωσης, Ντόρι Γουόκερ, προσλαμβάνει στη θέση του έναν γλυκό ηλικιωμένο, ο οποίος της συστήνεται ως Κρις Κρινγκλ. Χάρη στον καλοσυνάτο Κρις, το Cole’s γεμίζει πελάτες, προς έντονη δυσαρέσκεια όμως του ιδιοκτήτη του αντίπαλου καταστήματος, Shopper’s Express. Δύο στελέχη του Shopper’s Express προσπαθούν αρχικά να προσλάβουν οι ίδιοι τον Κρις, και όταν... (Περισσότερα) 


Prancer (1989)
"Πράνσερ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η οκτάχρονη Τζέσικα Ριγκς που έχει χάσει πρόσφατα τη μητέρα της, ζει μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της και τον πατέρα τους στο φτωχικό αγρόκτημα τους. Όταν η Τζέσικα συναντά έναν πληγωμένο τάρανδο, τον παίρνει υπό την προστασία της και τον κρύβει στην αποθήκη της φάρμας, φοβούμενη πως ο απότομος πατέρας της θα τον πυροβολήσει. Σίγουρη πως πρόκειται για τον Πράνσερ, έναν από τους ταράνδους του Άι-Βασίλη, το κορίτσι αναλαμβάνει να τον κάνει καλά μέχρι... (Περισσότερα)Βαθμολογία: ★★★★★☆☆☆☆☆

The Star (2017)The Star (2017)
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Κλειδωμένος σε έναν μικρό μύλο στη Ναζαρέτ, ένας μικρόσωμος, νεαρός γάιδαρος ονειρεύεται να ενταχθεί στο βασιλικό καραβάνι που περιηγείται στη γη της Ιουδαίας. Όταν καταφέρνει να δραπετεύσει, καταλήγει τραυματισμένος στην αυλή ενός νεαρού ζευγαριού, του Ιωσήφ και της Μαρίας, η οποία τον ονομάζει Μπο. Όταν η έγκυος Μαρία γίνεται στόχος ενός αδίστακτου εκτελεστή υπό τις διαταγές του τοπικού Ρωμαίου τυράννου, εναπόκειται στον Μπο και σε άλλα φιλικά ζώα, να σώσουν εκείνη και το μωρό της... (Περισσότερα)Σάντα Κλάους, ο Άι Βασίλης (1985)Santa Claus: The Movie (1985)
"Σάντα Κλάους, ο Άι Βασίλης"
★★★★★☆☆☆☆☆
Καθώς ο καλόκαρδος ξυλουργός Κλάους και η σύζυγός του Άνια παραδίδουν τα χειροποίητα δώρα τους στα παιδιά των γειτονικών τους χωριών, παγιδεύονται σε μια σφοδρή χιονοθύελλα. Τότε εμφανίζονται ξωτικά που τους μεταφέρουν στον Βόρειο Πόλο και τους αποκαλύπτουν πως ο Κλάους είναι ο Εκλεκτός που περίμεναν για να παραδίδει κάθε παραμονή Χριστουγέννων τα παιχνίδια που φτιάχνουν τα ίδια για τα παιδιά του κόσμου. Αιώνες αργότερα ο βοηθός του Κλάους, το ξωτικό Πατς παρασύρεται στην προσπάθεια ενός άπληστου... (Περισσότερα)


Βαθμολογία: ★★★★☆☆☆☆☆☆

Fred Claus (2007)Fred Claus (2007)
"Ο Αδελφός του Άι Βασίλη" 
★★★★☆☆☆☆☆☆
Ο Φρεντ Κλος, όταν γεννήθηκε ο μικρότερος αδερφός του, ο Νικ, του υποσχέθηκε πως θα είναι ο καλύτερος αδελφός. Ωστόσο, μεγαλώνοντας, κουρασμένος από την καλοσύνη του Νικ και την προφανή προτίμηση της μητέρας του σε αυτόν, ο Φρεντ κατέληξε να απεχθάνεται τον αδελφό, τους γονείς και τη ζωή του. Ο Νικ τελικά έγινε άγιος (Σάντα Κλος), και τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του πάγωσαν στον χρόνο. Αιώνες αργότερα, ο κυνικός και ανέντιμος πια Φρεντ, χρειάζεται γρήγορα μετρητά και αναγκάζεται να επισκεφτεί... (Περισσότερα)


"Ένας Μπαμπάς, μα τι Μπαμπάς!" 
★★★★☆☆☆☆☆☆
Ο Χάουαρντ αν και αγαπά τη σύζυγό του Λιζ και τον γιο τους Τζέιμι, τους απογοητεύει συχνά με το να δίνει προτεραιότητα στη δουλειά. Την παραμονή των Χριστουγέννων, αποφασισμένος να εκπληρώσει τη Χριστουγεννιάτικη επιθυμία του γιου του, το εξαντλημένο πια παιχνίδι Turbo Man, το οποίο έπρεπε να είχε αγοράσει δύο εβδομάδες νωρίτερα μα το ξέχασε, ο Χάουαρντ γυρίζει σε όλη την πόλη για να το βρει. Στην αναζήτησή του συναντά τον Μάιρον, έναν ταχυδρόμο που ψάχνει και αυτός απελπισμένα τον Turbo Man για... (Περισσότερα)


A Christmas Story (1983)A Christmas Story (1983)
"Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
★★★★☆☆☆☆☆☆
Στο Κλίβελαντ της δεκαετίας του 1940 και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ο 9χρονος Ράλφι προσπαθεί να πείσει τους γονείς του, τη δασκάλα του αλλά και έναν Άι Βασίλη στο τοπικό εμπορικό κέντρο πως το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο είναι ένα αεροβόλο όπλο, όμως προς μεγάλη του απογοήτευση όλοι τον προειδοποιούν πως με το όπλο θα βγάλει το μάτι του. Παράλληλα και καθώς η οικογένειά του προετοιμάζεται για τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς, ο Ράλφι ζει μικρές περιπέτειες στο σχολείο, στη γειτονιά, στο... (Περισσότερα)Video 

Barbie: A Perfect Christmas (Video, 2011)
"Μπάρμπι: Τα πιο Γλυκά Χριστούγεννα" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν μια χιονοθύελλα χαλάει τα σχέδιά τους για μαγευτικές διακοπές στη Νέα Υόρκη, η Μπάρμπι μαζί με τις αδελφές της Σκίπερ, Στέισι και Τσέλσι, καταλήγουν στη μικρή πόλη Τενενμπάουμ. Εκεί, βρίσκουν νέους φίλους και ζουν υπέροχες περιπέτειες! (74 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Barbie in 'A Christmas Carol' (Video, 2008)
"Η Μπάρμπι και το Πνεύμα των Χριστουγέννων"
★★★★★★☆☆☆☆
Η Ίντεν, είναι μια μεγάλη ντίβα του βικτωριανού θεάτρου, η οποία μισεί τα Χριστούγεννα και αναγκάζει όλο το θίασο να κάνει εξαντλητικές πρόβες ανήμερα των Χριστουγέννων. Τα πνεύματα των Χριστουγέννων θα αναλάβουν να δείξουν στην Ίντεν ότι η ουσία των γιορτών βρίσκεται στην αγάπη και τη χαρά, που μοιραζόμαστε με τους γύρω μας. (76 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Οι Καλύτερες Παιδικές Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Μικρού Μήκους

Οι Καλύτερες Παιδικές Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Μικρού Μήκους