Μόνος στο Σπίτι (1990-2012)Μόνος στο Σπίτι (1990)

Μόνος στο Σπίτι (1990)


Home Alone (1990)
"Μόνος στο Σπίτι"
★★★★★★☆☆☆☆
Τα Χριστούγεννα ο 8χρονος Κέβιν μένει, κατά λάθος, μόνος του στο σπίτι, το οποίο καλείται να υπερασπιστεί από δύο διαρρήκτες. (103 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Κρις Κολόμπους
Ηθοποιοί: Μακόλει Κάλκιν, Τζον Χερντ, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν
Η σειρά χριστουγεννιάτικων ταινιών Μόνος στο Σπίτι, αποτελείται από τρεις κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους, και 2 ταινίες που κυκλοφόρησαν απευθείας στην τηλεόραση.

Οι πρώτες δύο ταινίες, Μόνος στο Σπίτι (1990) και Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη (1992), ακολουθούν τις περιπέτειες ενός αγοριού, του Κέβιν Μακάλιστερ, ο οποίος αντιμετωπίζει δύο κακοποιούς, τον Χάρι και τον Μαρβ, στήνοντας τους διάφορες παγίδες.

Η τρίτη ταινία, Μόνος στο Σπίτι 3 (1997), έχει παρόμοια πλοκή αλλά με ένα νέο πρωταγωνιστή, τον Άλεξ Προύιτ. Το Μόνος στο Σπίτι 4 έκανε πρεμιέρα στο αμερικάνικο κανάλι ABC το 2002 και επαναφέρει κάποιους από τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στις δύο πρώτες ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστή Κέβιν Μακάλιστερ αλλά με νέο καστ. Η δεύτερη τηλεοπτική ταινία, Μόνος στο Σπίτι 5, έκανε πρεμιέρα στο ABC Family το 2012 με νέο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα τον 10χρονο Φιν Μπάξτερ.


Συνέχειες:

Home Alone 2: Lost in New York (1992)
"Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Ένα χρόνο μετά την πρώτη του περιπέτεια, ο Κέβιν βρίσκεται μόνος στη Νέα Υόρκη, και οι δύο κακοποιοί κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. (103 λεπτά)  (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Κρις Κολόμπους 
Ηθοποιοί: Μακόλει Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν
Home Alone 3 (1997)
"Μόνος στο Σπίτι 3" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Ο 9χρονος Άλεξ Προύιτ, καλείται να αντιμετωπίσει μια συμμορία που στόχο της έχει να κλέψει ένα μικροτσίπ για λογαριασμό ενός Βόρειο-Κορεάτη τρομοκράτη. (102 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Ράτζα Γκόσνελ
Ηθοποιοί: Άλεξ Λιντς, Ρία Κίλστεντ, Ντέιβιντ Θόρντον
Home Alone 4: Taking Back the House (2002)
"Μόνος στο Σπίτι 4"
★★★★☆☆☆☆☆☆
Ο Κέβιν πρέπει και πάλι να υπερασπιστεί ολομόναχος ένα σπίτι, μια ολόκληρη έπαυλη αυτή τη φορά, και για να τα καταφέρει θα πρέπει να επιστρατεύσει όλη του τη φαντασία. (102 λεπτά)  (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Ροντ Ντάνιελ
Ηθοποιοί: Φρέντς Στιούαρτ, Έρικ Άβερι, Μπάρμπαρα ΜπάντκοκHome Alone: The Holiday Heist (2012)
"Μόνος στο Σπίτι 5"
★★★★☆☆☆☆☆☆
Ο Φιν Μπάξτερ και η οικογένειά του μετακομίζουν από την Καλιφόρνια στο νέο τους μεγάλο σπίτι στο Μαίην. Ο Φιν είναι τρομοκρατημένος καθώς πιστεύει ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο. (87 λεπτά)  (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Πίτερ Χιούιτ
Ηθοποιοί: Κρίστιαν Μάρτιν, Έντι Στίπλες, Τζοντέλ Φέρλαντ, Νταγκ Μάρεϊ