Παιδικές Ταινίες Μπάρμπι



Παιδικές Ταινίες Μπάρμπι

Η Μπάρμπι είναι μια σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων αμερικάνικης παράγωγης με πρωταγωνίστρια την κούκλα της Mattel Barbie.

Παιδικές Ταινίες Μπάρμπι

Από το ντεμπούτο της το 1987 στην ταινία "Η Μπάρμπι και οι Rockers: Έξω από αυτόν τον Κόσμο", η κούκλα Μπάρμπι έχει μια απεικόνιση κινούμενης εικονικής ηθοποιού που πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους.

Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων της Barbie, έχουν σύγχρονο θέμα μουσικής καθώς επίσης μουσική μιούζικαλ και μουσική μπαλέτου. Μερικές ταινίες βασίζονται σε παιδικά παραμύθια και κλασικές ιστορίες συγγραφέων όπως των αδελφών Γκρίμ, του Ε.Τ.Α Χόφμαν, του Μαρκ Τουέιν, του Κάρολου Ντίκενς, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, και του Αλεξάντερ Ντούμας. Ορισμένες περιλαμβάνουν επίσης μουσική από τους Τσαϊκόφσκι, Μπετόβεν, Ντβόρζακ, Μέντελσον, και του Αδόλφου Άνταμ.

Από το 2010 οι ταινίες Barbie μπήκαν στην Τρίτη γενιά τους αντικαθιστώντας την κλασική Barbie Πριγκίπισσα με μια πιο μοντέρνα εκδοχή της. Οι ταινίες προβάλλονται κατά καιρούς στο Nickelodeon, συνήθως μετά την επίσημη κυκλοφορία του DVD. Οι ταινίες παράγονται από την Mattel Entertainment.


Barbie and the Rockers: Out of this World (1987)
"Η Μπάρμπι και οι Rockers: Έξω από αυτόν τον Κόσμο" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Barbie και το συγκρότημά της, οι Rockers δείνουν μια φιλανθρωπική συναυλία στο διάστημα. (25 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 






Barbie and The Sensations: Rockin' Back to Earth (1987) 
"Η Μπάρμπι και οι Sensations: Επιστροφή στη Γη Ροκάροντας" 
★★★★★★☆☆☆☆
Μετά την πρώτη μεγάλη τους φιλανθρωπική συναυλία στο διάστημα, η Barbie και η μπάντα της οι Rockers επιστρέφουν πίσω στη Γη. (32 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Barbie in the Nutcracker (2001) 
"Η Μπάρμπι στον Καρυοθραύστη" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Barbie ως Κλάρα μαζί με τον καταπληκτικό Καρυοθραύστη της, ζουν μια συναρπαστική περιπέτεια για να βρουν τη Ζαχαρωτή Πριγκίπισσα. Η ιστορία είναι μια διασκευή του βιβλίου "Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς Ποντικός" του Ε.Τ. Χόφμαν και η μουσική είναι από τον Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. (76 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 




Barbie as Rapunzel (2002) 
"Η Μπάρμπι Ραπουνζέλ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Barbie είναι μια μακρομαλλούσα καλλιτέχνης που ζωγραφίζει το δρόμο της έξω από ένα κάστρο για να σώσει τον αγαπημένο πρίγκιπα της. (84 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Barbie of Swan Lake (2003)
"Μπάρμπι: Στη Λίμνη των Κύκνων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Barbie πρωταγωνιστεί ως καλόκαρδη Οντέτ, μια πανέμορφη κοπέλα με αγνή ψυχή, φυλακισμένη όμως σε σώμα κύκνου. Η Οντέτ θα πρέπει να αναμετρηθεί με τον απαίσιο μάγο Ρόθμπαρτ για να σώσει τους φίλους της. Μέσα από αναρίθμητα εμπόδια και περιπέτειες θα αποδείξει ότι αρετές όπως η καλοσύνη, το θάρρος και η αυταπάρνηση θριαμβεύουν και χαρίζουν την πολυπόθητη ευτυχία! (81 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 



Barbie as the Princess and the Pauper (2004) 
"Μπάρμπι: Βασιλοπούλα και Χωριατοπούλα" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Barbie πρωταγωνιστεί σε μία ταινία βασισμένη στην κλασική ιστορία του Μαρκ Τουέιν, σε διπλό ρόλο, ως "βασιλοπούλα Ανελίς" και ως "χωριατοπούλα Έρικα". Δύο κοπέλες ίδιες σαν δύο σταγόνες νερό. Οι δρόμοι τους θα ενωθούν μοιραία, όταν η Ανελίς θα πέσει θύμα απαγωγής και η Έρικα μπει στη θέση της στο παλάτι, για να τη σώσει. (85 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




 Barbie and the Magic of Pegasus 3D (2005) 
Μπάρμπι και ο Μαγεμένος Πήγασος 3D" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ένας κακός μάγος θαμπώνεται από την ομορφιά της αξιαγάπητης Πριγκίπισσας Αννίκα και ζητάει να την παντρευτεί. Όταν εκείνη αρνείται, ο μάγος για να την εκδικηθεί, κάνει μάγια στους γονείς της και τους μεταμορφώνει σε πέτρινα αγάλματα. Την Αννίκα σώζει ένα θαυμάσιο φτερωτό άλογο, το οποίο την οδηγεί στο μαγικό Ουράνιο Βασίλειο. (83 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 



Barbie Fairytopia: Mermaidia (2005) 
"Μπάρμπι: Φεριτόπια" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Ελίνα, μια νεράιδα που ζει στη Μαγική Κοιλάδα μια μέρα ανακαλύπτει πως όλες οι φίλες της έχουν χάσει την ικανότητα τους να πετούν! Αποφασισμένη να τις βοηθήσει και πιστεύοντας πως θα τα καταφέρει αρκεί να βρει την Αζούρα, τη νεράιδα – φύλακα, ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια. (70 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Barbie Fairytopia: Mermaidia (2006) 
"Μπάρμπι Φεριτόπια: Μια νεράιδα στη Γοργονοχώρα" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Μετά την Νεραϊδοχώρα, η Barbie ως Ελίνα πηγαίνει στην Γοργονοχώρα για να σώσει τον φίλο της Νάλου, τον Πρίγκηπα του Βυθού, τον οποίο έχουν απαγάγει οι ακόλουθοι της Λαβέρνα, σχεδιάζοντας να τον χρησιμοποιήσουν για να γίνει η Λαβέρνα η πιο ισχυρή Νεράϊδα στην Νεραϊδοχώρα. (75 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 




Barbie in the 12 Dancing Princesses (2006) 
"Η Μπάρμπι στις 12 Βασιλοπούλες" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Δώδεκα πριγκίπισσες ζουν σε ένα ονειρικό βασίλειο και έχουν μεγάλη αγάπη για το χορό/ Η κακιά Ροβένα επειδή τις ζηλεύει, τους απαγορεύει να τραγουδούν και να χορεύουν. Η Barbie όμως βρίσκει μια μαγική διέξοδο στο παλάτι, η οποία οδηγεί σε ένα πανέμορφο δάσος με χρυσά και ασημένια δέντρα. Εκεί, τα κορίτσια μπορούν να απολαμβάνουν το χορό. (83 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



Barbie Fairytopia: Magic of the Rainbow (2007) 
"Μπάρμπι Φεριτόπια: Το Μυστικό του Ουράνιου Τόξου" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Ελίνα μαζί με την Μπιμπλ, ταξιδεύουν με προορισμό το Νεραϊδοσχολείο, το οποίο βρίσκεται στο μεγαλόπρεπες Κρυστάλλινο Παλάτι!Μέχρι τον ερχομό της άνοιξης, η αγαπημένη νεράιδα θα εκπαιδευθεί ώστε να φτιάξει το πρώτο ουράνιο τόξο της χρονιάς! (75 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 




  
Barbie as the Island Princess (2007) 
"Μπάρμπι: Πριγκίπισσα του Μαγικού Νησιού" 
★★★★★★☆☆☆☆
Μετά από ένα ναυάγιο, η μόλις έξι ετών Barbie, βρίσκεται μόνη σε ένα απομακρυσμένο νησί. Το νησί δεν έχει κατοίκους, παρά μόνο λίγα χαριτωμένα ζωάκια. Έτσι λοιπόν, η Σάγκα, ένα κατακόκκινο ρακούν, η Αζούλ και η Τίκα το μικρό ελεφαντάκι, γίνονται οι αχώριστοι φίλοι της Barbie. Τα χρόνια περνούν και η Μπάρμπι μια μέρα συναντά στο νησί έναν όμορφο πρίγκιπα, που έχει φτάσει εκεί με σκοπό να αναζητήσει θησαυρούς. (86 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



Barbie Mariposa and Her Butterfly Fairy Friends (2008)
"Μπάρμπι Μαριπόσα: Η Περιπέτεια μιας Ονειρεμένης Πεταλούδας"
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Mariposa, μία πανέμορφη νεραϊδοπεταλούδα από το απομακρυσμένο βασίλειο της Πεταλουδοχώρας, ονειρεύεται να ταξιδέψει σε όλη την Νεραϊδοχώρα. Οταν η κακιά νεράϊδα Χένα δηλητηριάζει τη Βασίλισσα της Νεραϊδοχώρας και τα μαγικά φώτα αρχίζουν να ξεθωριάζουν, ο Πρίγκιπας ζητά από την Mariposa και την παρέα της να τον βοηθήσουν να βρει το αντίδοτο. (75 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 



Barbie and the Diamond Castle (2008) 
"Η Μπάρμπι και το Διαμαντένιο Κάστρο" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Λιάνα και η Αλέξα, είναι φίλες και μοιράζονται τα πάντα, κυρίως την αγάπη τους για τη μουσική. Μια μέρα, όταν τους χαρίζουν ένα μαγεμένο καθρέφτη, ανακαλύπτουν πως μέσα βρίσκεται παγιδευμένο ένα κορίτσι. Για να σώσουν την καινούργια τους φίλη, θα ταξιδέψουν μέχρι το πανέμορφο, κρυμμένο Διαμαντένιο Κάστρο,όπου θα ζήσουν μια επικίνδυνη περιπέτεια, που θα δοκιμάσει τη φιλιά τους. (79 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



Barbie in 'A Christmas Carol' (2008)
"Η Μπάρμπι και το Πνεύμα των Χριστουγέννων"
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Ίντεν, είναι μια μεγάλη ντίβα του βικτωριανού θεάτρου, η οποία μισεί τα Χριστούγεννα και αναγκάζει όλο το θίασο να κάνει εξαντλητικές πρόβες ανήμερα των Χριστουγέννων. Τα πνεύματα των Χριστουγέννων θα αναλάβουν να δείξουν στην Ίντεν ότι η ουσία των γιορτών βρίσκεται στην αγάπη και τη χαρά, που μοιραζόμαστε με τους γύρω μας. (76 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 


   
Barbie Presents: Thumbelina (2009) 
"Η Μπάρμπι Παρουσιάζει την Θαμπελίνα" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Σε αυτή την ταινία, που είναι βασισμένη στο αγαπημένο κλασσικό παραμύθι της Τοσοδούλας, η μικρή Θαμπελίνα ζει στον μαγικό κόσμο των Λουλουδομωρών, που βρίσκεται βαθιά κρυμμένος σε τεράστιους κήπους με αγριολούλουδα. Ένα κακομαθημένο κορίτσι όμως, η Μασκένα, κόβοντας μερικά αγριολούλουδα μεταφέρει, χωρίς να το γνωρίζει, τη Θαμπελίνα μαζί με δύο ακόμα μικρές της φίλες, σε στο κέντρο της πόλης. (75 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



Barbie and the Three Musketeers (2009)
"Η Μπάρμπι και οι Τρεις Σωματοφύλακες"
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Κορίν, ένα νεαρό κορίτσι από την επαρχία πάει στο Παρίσι για να πραγματοποιήσει τα όνειρα της, και να γίνει τελικά... Σωματοφύλακας. Εκεί συναντά τρία κορίτσια, με τα οποία μοιράζεται τα ίδια όνειρα και γίνονται αχώριστες φίλες! Οι τέσσερις τους θα ζήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια! (81 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 




Barbie in A Mermaid Tale (2010) 
"Μπάρμπι: Η Ιστορία μιας Γοργόνας" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Μέρλια είναι μια νεαρή μαθήτρια και πρωταθλήτρια στην ιστιοσανίδα, που η ζωή της αναστατώνεται όταν τις αποκαλύπτουν ένα μεγάλο οικογενειακό μυστικό! Ότι είναι Γοργόνα! (75 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Barbie: A Fashion Fairytale (2010) 
"Μπάρμπι: Η Βασίλισσα της Μόδας"
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Μπάρμπι έχει όνειρο να κατακτήσει τον κόσμο της μόδας και για να το πραγματοποιήσει, επισκέπτεται τη θεία της που έχει στούντιο μόδας στο Παρίσι. Εκεί η Μπάρμπι με την σχεδιάστρια Άλις θα ανακαλύψουν στην σοφίτα μια παλιά μαγική ντουλάπα απ' όπου βγαίνουν οι νεράιδες της μόδας! (79 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 




Barbie: A Fairy Secret (2011) 
"Μπάρμπι: Το Μυστικό μιας Νεράϊδα" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Όταν ο αγαπημένος της Κεν εξαφανίζεται, οι δύο στυλίστριες φίλες της Μπάρμπι, Κάρι και Τέιλορ, της αποκαλύπτουν ότι είναι νεράιδες και ότι ο Κεν βρίσκεται στο μαγικό μυστικό κόσμο των Νεράιδων, όχι πολύ μακριά από εκεί! (72 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Barbie: Princess Charm School (2011) 
"Μπάρμπι: Σχολείο για Πριγκίπισσες"
★★★★★★☆☆☆☆
Η Μπλερ κερδίζει μια υποτροφία στο Σχολείο για Πριγκίπισσες, απ' όπου για να μπορέσει να αποφοιτήσει πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται σαν πραγματική πριγκίπισσα. Εκεί, όμως, αντιμετωπίζει προβλήματα με τα μαθήματα και έρχεται αντιμέτωπη με τη Ντελάνσι η οποία θεωρεί ότι ένα απλό κορίτσι έχει θέση στο σχολείο. (81 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 




Barbie: A Perfect Christmas (2011) 
"Μπάρμπι: Τα πιο Γλυκά Χριστούγεννα" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Όταν μια χιονοθύελλα χαλάει τα σχέδιά τους για μαγευτικές διακοπές στη Νέα Υόρκη, η Μπάρμπι μαζί με τις αδελφές της Σκίπερ, Στέισι και Τσέλσι, καταλήγουν στη μικρή πόλη Τενενμπάουμ. Εκεί, βρίσκουν νέους φίλους και ζουν υπέροχες περιπέτειες! (74 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Barbie in a Mermaid Tale 2 (2012) 
"Μπάρμπι: Η Ιστορία μιας Γοργόνας 2" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Μέρλια είναι μια πριγκίπισσα γοργόνα, η οποία μεταμορφώνεται σε κανονική έφηβη για να εξασκηθεί στο αγαπημένο της σερφ. Κι ενώ έχει φτάσει μια ανάσα από την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος, η ανταγωνίστριά της Κάιλι θα μάθει το μυστικό της και θα κλέψει το μαγικό κολιέ της. (73 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 




Barbie: The Princess & the Popstar (2012) 
"Μπάρμπι: Η Πριγκίπισσα και η Ποπ Σταρ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν η Κέιρα, αγαπημένη ποπ σταρ της Πριγκίπισσας Barbie, έρχεται στο κάστρο για να δώσει συναυλία, οι δύο τους συναντιούνται και αμέσως γίνονται κολλητές φίλες, καθώς καταλαβαίνουν πόσα κοινά έχουν! Η καθεμιά εύχεται να μπορούσε να ζήσει τη ζωή της άλλης! (86 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Barbie in The Pink Shoes (2013) 
"Η Μπάρμπι και οι Μαγικές Πουέντ" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Η μπαλαρίνα Κριστίν, αγοράζει ένα ζευγάρι ροζ πουέντ που τη μεταφέρουν μαγικά στον κόσμο του αγαπημένου της μπαλέτου, "Ζιζέλ", αλλά και σε αυτόν της "Λίμνης των κύκνων" και της "Βασίλισσας του Χιονιού". (75 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 





Barbie: Mariposa & the Fairy Princess (2013) 
"Μπάρμπι Μαριπόζα και η Νεραϊδένια Πριγκίπισσα" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Σε αυτή την μαγική περιπέτεια η Μαριπόζα γίνεται Βασιλική Πρέσβειρα στο Φλάτερφιλντ με αποστολή την ειρήνη μεταξύ της χώρας της και των Κρυστάλλινων Ξωτικών του Σιμερβέιλ. Κι ενώ η Μαριπόζα δεν κάνει καλή εντύπωση στον Βασιλιά, γίνεται καλή φίλη της ντροπαλής κόρης του, Πριγκίπισσας Κατάνια. (66 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



Barbie & Her Sisters in A Pony Tale (2013) 
"Η Μπάρμπι και οι Αδελφούλες της στην Ακαδημία των Πόνυ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Μπάρμπι και οι αδελφές της σκοπεύουν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε μια φανταστική σχολή ιππασίας στις μαγευτικές Άλπεις. Οι ήσυχες διακοπές γίνονται συναρπαστικές όταν η Μπάρμπι ανακαλύπτει ότι στο δάσος υπάρχει ένα μυστηριώδες, άγριο άλογο. (72 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 




Barbie: The Pearl Princess (2014) 
"Μπάρμπι: Η Πριγκίπισσα των Μαργαριταριών" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Λούμινα, μια γοργόνα που ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα και, με τη μυστική της δύναμη, μπορεί να κάνει τα μαργαριτάρια να χορεύουν και να λαμπυρίζουν, ζει μια απίστευτη περιπέτεια σε ένα μαγευτικό θαλάσσιο βασίλειο. (73 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Barbie and the Secret Door (2014) 
"Η Μπάρμπι στο Μυστικό Βασίλειο" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Αλέξα μια ντροπαλή πριγκίπισσα ανακαλύπτει ένα "μαγικό" υπέροχο κόσμο γεμάτο νεράιδες, γοργόνες και μονόκερους. (81 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 






Barbie in Princess Power (2015) 
"Μπάρμπι: Η Σούπερ Πριγκίπισσα" 
★★★★★★☆☆☆☆
Μετά το φιλί μιας μαγικής πεταλούδας, η πριγκίπισσα Κάρα αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίες θα τη βοηθήσουν να υπερασπιστεί το βασίλειό της από τις ανατρεπτικές διαθέσεις ενός δολοπλόκου βαρόνου. (81 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




  
Barbie in Rock'n Royals (2015) 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε αυτήν την αισιόδοξη μουσική περιπέτεια, η Barbie πρωταγωνιστεί ως Πριγκίπισσα Κόρτνεϊ, μια σύγχρονη πριγκίπισσα της οποίας ο κόσμος έρχεται πάνω κάτω όταν αλλάζει θέσεις με την Έρικα, μια διάσημη Ροκ Σταρ. (83 λεπτά) (Ηλικία: 5+)