Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ (2014)
Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ (2014)

Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ (2014)

  
Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ"
★★★★★★★☆☆☆ 
Ο Λάρι ανακαλύπτει ότι η αιγυπτιακή πλάκα που δίνει ζωή στα εκθέματα του Αμερικάνικου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας διαβρώνεται και η μαγεία της εξασθενεί. Ο ιδιοκτήτης της, ο νεαρός Φαραώ Άχμενρα, δεν γνωρίζει την αιτία, όμως λέει στον Λάρι πως ο πατέρας του, ο Φαραώ Μερενχαρέ, γνώριζε τα μυστικά της πλάκας καλύτερα από εκείνον. Τότε ο Λάρι ταξιδεύει με τον γιο του, τον Νικ, και τον Άχμενρα στο Λονδίνο για να βρουν τον Μερενχαρέ που εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο. Εκεί ανακαλύπτουν πως και κάποιοι άλλοι φίλοι τους από το μουσείο της Νέας Υόρκης θέλησαν να βοηθήσουν. (98 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 
Σκηνοθεσία: Σον Λέβι
Ηθοποιοί: Μπεν Στίλερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Όουεν Γουίλσον, Στιβ Κούγκαν, Νταν Στίβενς, Ρίκι Τζερβέις, Ράμι Μάλεκ, Ρέμπελ Γουίλσον, Μπεν Κίνγκσλεϊ


Το 2006, το πρώτο κεφάλαιο της διασκεδαστικής σειράς οικογενειακών ταινιών φαντασίας του Σον Λέβι αποτέλεσε μια απολαυστική έκπληξη με την πρωτότυπη υπόθεσή του, την ανάλαφρη διάθεση, το αξιοσημείωτο καστ και τα θεαματικά εφέ του. Η συνέχεια του 2009 αν και παρουσίασε κάποιες αδυναμίες στην πλοκή, μεταφέροντας τη δράση στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν κατάφερε να ανανεώσει την ιστορία χάρη στον πλούτο εκθεμάτων και τους ευρηματικούς τρόπους που τα παρουσίασε, αλλά κυριότερα λόγω των εξαιρετικών ερμηνειών της Έιμι Άνταμς και του Χανκ Αζάρια. 

Το ευχάριστο τρίτο κεφάλαιο, διατηρεί την κωμική διάθεση και την κατάλληλη για όλη την οικογένεια εντυπωσιακή δράση των προηγούμενων, ενώ προσθέτει και κάποια συγκινητικά στοιχεία, όμως η τυποποιημένη πια πλοκή δεν κρύβει εκπλήξεις, οι νέοι χαρακτήρες παρουσιάζουν μικρότερο ενδιαφέρον και ο γρήγορος ρυθμός δεν επιτρέπει μια χορταστική περιήγηση του Βρετανικού Μουσείου.  

Ο Λάρι Ντέιλι αφού πούλησε την επιτυχημένη εταιρία του και δώρισε τα χρήματα στο Μουσείο, εργάζεται ξανά εκεί όχι μόνο ως νυχτοφύλακας πια αλλά και ως o Υπεύθυνος του διάσημου Νυχτερινού Προγράμματος, κατά το οποίο τα εκθέματα ξεναγούν τους βραδινούς επισκέπτες του Μουσείου, προσποιούμενα πως ζωντανεύουν χάρη στην τεχνολογία. Στην περιπέτειά του για να επαναφέρει τη μαγεία της Πλάκας του Άχμενρα, ο Λάρι γνωρίζεται με τη φύλακα του Βρετανικού Μουσείου, την οποία ερμηνεύει η Ρέμπελ Γουίλσον συγκρατώντας τα πιο αναιδή στοιχεία της σκηνικής της περσόνας, και τον Σερ Λάνσελοτ, έναν κοινότυπα φιλόδοξο ιππότη, ο οποίος όμως αναδεικνύεται τόσο από την κωμική ερμηνεία του πολυδιάστατου Νταν Στίβενς όσο και από την απολαυστική συνάντησή του με έναν ιδιαίτερα δημοφιλή ηθοποιό σε καμέο εμφάνιση.

Κεντρικό θέμα είναι οι σχέσεις πατέρα-γιου, οι οποίες διερευνώνται σε διάφορες μορφές τους μέσα από τη σχέση του Λάρι με τον Νικ, ο οποίος τον εκπλήσσει με κάποια απροσδόκητα νέα σχέδια για τη ζωή του, από την εμφάνιση ενός νέου χαρακτήρα που αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Λάρι ένα πατρικό πρότυπο, από την πατρική καθοδήγηση του Τέντι Ρούζβελτ και την αιώνια αγάπη του Φαραώ Μερενχαρέ για τον Άχμενρα.Προηγούμενες Ταινίες:
  
"Μια Νύχτα στο Μουσείο"
★★★★★★★★☆☆
Στη Νέα Υόρκη, ο επίδοξος εφευρέτης και επιχειρηματίας Λάρι Ντέιλι ψάχνει να βρει μια δουλειά για να μην απογοητεύσει τον γιο του, τον Νικ, ο οποίος φαίνεται να θαυμάζει περισσότερο τον πατριό του. Η μόνη θέση που του προσφέρεται είναι αυτή του νυχτοφύλακα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Οι τρεις ηλικιωμένοι πρώην νυχτοφύλακες του αφήνουν ένα εγχειρίδιο με οδηγίες, το οποίο όμως ο Λάρι παραβλέπει να διαβάσει, και στην πρώτη του βάρδια ανακαλύπτει έκπληκτος πως, χάρη σε μια μαγική αιγυπτιακή πλάκα... (Περισσότερα)


Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο 2"
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Λάρι Ντέιλι, επιτυχημένος πια επιχειρηματίας, επιστρέφει πάνω στην ώρα στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης για να ανακαλύψει ότι οι φίλοι του αποστέλλονται για μόνιμη αποθήκευση στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν. Το επόμενο βράδυ δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Τζεντεντάια, ο οποίος του λέει ότι δέχονται επίθεση από τον αδερφό του Άχμενρα, τον αδίστακτο Κάχμουνρα. Ο Λάρι διεισδύει στο Σμιθσόνιαν για να σώσει τους φίλους του και με τη βοήθεια της Αμέλια Έρχαρτ προσπαθεί να σταματήσει τέσσερις από τους... (Περισσότερα)