Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ (2009)



Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ (2009)

Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ (2009)



   
Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ (2009)Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
"Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ"
★★★★★★★★★☆
Καθώς ο Βόλντεμορτ αναθέτει στον Ντρέικο Μαλφόι να εκτελέσει ένα μυστηριώδες σχέδιο, ο Χάρι στην έκτη χρονιά του στο Χόγκουαρτς περνά αρκετό χρόνο με τον Ντάμπλντορ. Ο Διευθυντής της σχολής αποκαλύπτει στον Χάρι περισσότερα για το παρελθόν του Τομ Ριντλ και του ζητά να αποσπάσει από τον νέο καθηγητή Μαγικών Φίλτρων, τον Χόρας Σλάγκχορν, ένα μυστικό που κρύβει σχετικά με τον Σκοτεινό Άρχοντα. Ο Χάρι διαπρέπει στα μαθήματα του Σλάγκχορν χάρη στις σημειώσεις που βρίσκονται μέσα σε ένα βιβλίο, το οποίο ανήκε σε έναν παλιό μαθητή της σχολής, τον “Ημίαιμο Πρίγκιπα”. (153 λεπτά) (Ηλικία: 12+)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Ηθοποιοί: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμμα Γουάτσον, Μάικλ Γκάμπον, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τομ Φέλτον, Άλαν Ρίκμαν, Ρόμπι Κολτρέιν, Ρέιφ Φάινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μάγκι Σμιθ, Ντέιβιντ Θιούλις, Τζούλι Γουόλτερς


H συναρπαστική και σκοτεινή 6η ταινία του κινηματογραφικού franchise Χάρι Πότερ βασίζεται στο προτελευταίο βιβλίο της σειράς της Τζόαν Ρόουλιν. Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ (2009) περιέχει πλήθος εξελίξεων και ανατροπών που στρώνουν τον δρόμο προς την τελική αναμέτρηση. Επίσης, σε αυτό το κεφάλαιο παγιώνονται τα συναισθήματα, η προσωπικότητα και η ψυχολογία των χαρακτήρων. Με λεπτό χιούμορ, αποκαλυπτικές πληροφορίες και έντονα βίαια και τρομακτικά στοιχεία, η ταινία συνεχίζει την πορεία της σειράς προς τα πιο ώριμα θέματα. Σε αυτό το μέρος, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποδοχή του καθήκοντος και στην εκτέλεση του.

Μετά την αποκάλυψη της καθοριστικής προφητείας στο Τάγμα του Φοίνικα (2007), ο Χάρι αποδέχεται πλέον την ιδιότητά του Εκλεκτού μαζί με τις ευθύνες και την αυτοθυσία που αυτή απαιτεί. Ο Ντάμπλντορ έχοντας και αυτός αναγνωρίσει πως το βάρος της καταστροφής του Βόλντεμορτ πέφτει αποκλειστικά στον Χάρι, προσπαθεί να προετοιμάσει τον νεαρό μάγο. Ταυτόχρονα, του αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες και αποτελεί πρότυπο για εκείνον με την ανιδιοτέλεια και το θάρρος του.

Στην έκτη της χρονιά στο Χόγκουαρτς, η Ερμιόνη αναγνωρίζει, επιτέλους, τα συναισθήματά της για τον Ρον. Παρομοίως, και ο Χάρι συνειδητοποιεί το πώς νιώθει για τη χαμηλών τόνων, μα γενναία, Τζίνι. Η μικρή αδερφή Γουίζλι παραμένει ερωτευμένη με τον Χάρι από την πρώτη φορά που τον είδε έξι χρόνια νωρίτερα.

Ο νέος καθηγητής Μαγικών Φίλτρων, Χόρας Σλάγκχορν, είναι ο πρώην υπεύθυνος του κοιτώνα Σλίδεριν. Παρά τις φιλοδοξίες, τη μεροληψία και τον καιροσκοπισμό του, είναι ένας φιλικός και ευαίσθητος χαρακτήρας, ο οποίος ξεφεύγει από την κλασική ψυχρή απεικόνιση των Σλίδεριν. Ο Ντρέικο, παρότι βοηθάει τον Σκοτεινό Άρχοντα στο καταχθόνιο σχέδιό του, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με την αποστολή του και αποκαλύπτει ψήγματα μιας άγνωστης, πιο ανθρώπινης προσωπικότητας.

Η ταινία περιέχει φορτισμένες συναισθηματικά σκηνές, τρομακτικές εικόνες και βίαιες επιθέσεις. Χαρακτήρες μάχονται, αιμορραγούν και υποφέρουν από κατάρες. Μία αγωνιώδης σκηνή περιλαμβάνει μια πολυάριθμη ομάδα από τρομακτικά αποστεωμένα κινούμενα πτώματα. Όπως και τα δύο προηγούμενα κεφάλαια, και αυτό κλείνει με τον θλιβερό θάνατο ενός αγαπημένου χαρακτήρα.



Προηγούμενες Ταινίες:

"Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος" - "Harry Potter and the Sorcerer's Stone"
★★★★★★★★★★
Στα ενδέκατα γενέθλια του, τον Χάρι Πότερ, ένα ορφανό αγόρι που ζει ανεπιθύμητο στο σπίτι των θείων του, επισκέπτεται ένας ευγενικός γίγαντας, ο Χάγκριντ. Ως απεσταλμένος της “Σχολής Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια”, ο Χάγκριντ αποκαλύπτει στο παιδί πως όπως και οι γονείς του, έτσι και το ίδιο κατέχει μαγικές δυνάμεις και το προσκαλεί να φοιτήσει στο Χόγκουαρτς. Εκεί, ο Χάρι γίνεται φίλος με δύο επίσης νέους μαθητές, τον Ρον και την Ερμιόνη, και οι τρεις τους ανακαλύπτουν πως κάποιος προσπαθεί να κλέψει ένα... (Περισσότερα)


"Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά" 
★★★★★★★★
Έχοντας περάσει ένα δύσκολο και μοναχικό καλοκαίρι στο σπίτι των θείων του, των Ντάρσλεϊ, ο 12χρονος Χάρι αγνοεί την επίμονη παράκληση του σπιτικού ξωτικού Ντόμπι να αποφύγει τους κινδύνους που κρύβει το Χογκουάρτς. Σύντομα μετά το ξεκίνημα της δεύτερης σχολικής τους χρονιάς στο Χογκουάρτς, ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ανακαλύπτουν πως ένας μυστηριώδης διάδοχος του σκοτεινού Σάλαζαρ Σλίδεριν, απειλεί κάθε μη καθαρόαιμο μάγο και ανοίγει την κρυμμένη Κάμαρα με τα Μυστικά, απελευθερώνοντας ένα μυθικό... (Περισσότερα)


Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
"Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν"
★★★★★★★★★★
Καθώς ο Χάρι επιστρέφει στο Χόγκουαρτς για την τρίτη του χρονιά, πληροφορείται πως ένας ακόλουθος του Βόλντεμορτ, ο Σείριος Μπλακ, κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή του Άζκαμπαν και προσπαθεί να βρει τον Χάρι. Οι τρομακτικοί φύλακες του Άζκαμπαν, οι Παράφρονες, τοποθετούνται γύρω από τη σχολή με σκοπό να συλλάβουν τον δραπέτη, όμως τα σκοτεινά πλάσματα φοβίζουν τον Χάρι περισσότερο από ότι η απειλή του Μπλακ. Ο μυστηριώδης νέος καθηγητής Άμυνας κατά των Σκοτεινών Δυνάμεων... (Περισσότερα)


"Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς" 
★★★★★★★★★☆
Την τέταρτη χρονιά τους στο Χόγκουαρτς, ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη μαθαίνουν πως η σχολή τους θα φιλοξενήσει το Τρίαθλο Μαγείας, έναν επικίνδυνο αγώνα στον οποίο διαγωνίζεται ένας μαθητής από τρεις διαφορετικές σχολές μαγείας. Το Κύπελλο της Φωτιάς επιλέγει τον Σέντρικ Ντίγκορι για να εκπροσωπήσει το Χόγκουαρτς, τον Βίκτορ Κραμ για το Ινστιτούτο Ντάρμστρανγκ και τη Φλερ Ντελακούρ για την Ακαδημία Μπομπατόν. Όμως αναπάντεχα το Κύπελλο επιλέγει και τον ανήλικο Χάρι, ο οποίος αν και αρνείται πως... (Περισσότερα)


"Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα" 
★★★★★★★★★☆
Επιστρέφοντας στο Χόγκουαρτς για πέμπτη χρονιά, ο Χάρι βρίσκεται στο στόχαστρο του Υπουργού Μαγείας Κορνήλιου Φατζ. Ο Φατζ φοβούμενος πως ο Ντάμπλντορ προσπαθεί να πάρει τη θέση του ως ηγέτης της μαγικής κοινότητας, διορίζει την τυραννική Ντολόρες Άμπριτζ ως καθηγήτρια Άμυνας κατά των Σκοτεινών Δυνάμεων, με σκοπό να επιβλέπει για εκείνον τη σχολή. Καθώς τα θεωρητικά μαθήματα της Άμπριτζ δεν προετοιμάζουν τους νεαρούς μάγους για τον πόλεμο που φημολογείται πως πρόκειται να ξεσπάσει, ο Χάρι... (Περισσότερα)



Συνέχειες:

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 1 (2010)Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)
"Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 1"
★★★★★★★★★☆
Μετά τις δολοφονίες των επικεφαλής του Χόγκουαρτς και του Υπουργείου Μαγείας, ο Βόλντεμορτ παίρνει υπό τον έλεγχό του τους δύο ισχυρότερους θεσμούς των μάγων, ενώ οι ολοένα αυξανόμενοι Θανατοφάγοι του ψάχνουν για τον Χάρι και διαπράττουν απαγωγές και μαζικές δολοφονίες. Ο Χάρι, η Ερμιόνη και ο Ρον δεν επιστρέφουν για την τελευταία τους χρονιά στη σχολή, καθώς αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που ανέθεσε ο Ντάμπλντορ στον Χάρι· να βρει και να καταστρέψει τους υπόλοιπους πέντε... (Περισσότερα)


Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2 (2011)Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)
"Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2"
★★★★★★★★★
Η αποστολή του Χάρι, του Ρον και της Ερμιόνης να βρουν και να καταστρέψουν τους υπόλοιπους Πεμπτουσιωτές του Βόλντεμορτ, την πηγή της αθανασίας του, τους οδηγεί πίσω στο Χόγκουαρτς, το οποίο βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των Θανατοφάγων. Ο Σκοτεινός Άρχοντας ανακαλύπτει το σχέδιο τους και εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση στη σχολή με όλες του τις δυνάμεις. Ενώ ο Χάρι βρίσκεται αντιμέτωπος με απρόσμενες αποκαλύψεις, οι μαθητές, οι καθηγητές και τα εναπομείναντα μέλη του Τάγματος του Φοίνικα βρίσκουν... (Περισσότερα)


Spin Off:

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
"Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται"
★★★★★★★☆☆☆
Το 1926, ο Βρετανός µαγικοζωολόγος Νιουτ Σκαμάντερ καταφτάνει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με μια βαλίτσα γεμάτη μαγικά πλάσματα. Όταν κάποια από αυτά τα απαγορευμένα ζώα διαφεύγουν, ο συνεσταλμένος μάγος συνεργάζεται με τον εγκάρδιο Άμαγο Τζέικομπ Κοβάλσκι και τις ταλαντούχες αδελφές μάγισσες Τίνα και Κουίνι Γκόλντσταϊν, για να βρει τα χαμένα φανταστικά ζώα και να διαλύσει τις υποψίες που θέλουν ένα από αυτά υπεύθυνο για το θάνατο ενός αλαζονικού Άμαγου Γερουσιαστή των Ηνωμένων... (Περισσότερα)