Τα Μάπετς Καταζητούνται (2014)




Τα Μάπετς Καταζητούνται (2014)

Muppets Most Wanted (2014)

  
Τα Μάπετς Καταζητούνται (2014)Muppets Most Wanted (2014)
"Τα Μάπετς Καταζητούνται" 
★★★★★★★☆☆☆
Τα Μάπετς προσεγγίζονται από τον ραδιούργο Ντόμινικ Μπάντγκαϊ, ο οποίος αναλαμβάνει να οργανώσει για αυτά μια παγκόσμια περιοδεία. Όμως, ο Μπάντγκαϊ με τον συνεργό του Κόνσταντιν, «τον πιο επικίνδυνο βάτραχο στον κόσμο», θέλουν να χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια περιοδεία των Μάπετς ως πρόσχημα μιας σειράς διαρρήξεων μουσείων ανά την Ευρώπη. Ο Κόνσταντιν, που μοιάζει πολύ με τον αρχηγό των Μάπετς, αλλάζει θέσεις μαζί του, και ο Κέρμιτ καταλήγει κρατούμενος σε ένα Γκούλαγκ της Σιβηρίας, υπό την επιτήρηση της Νάντια, μιας ικανής δεσμοφύλακα που λατρεύει το Μπρόντγουεϊ. (107 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μπόμπιν
Ηθοποιοί: Ρίκι Τζερβέις, Τίνα Φέι, Τάι Μπάρελ


Αν και έχουν προηγηθεί άλλες επτά κινηματογραφικές παραγωγές των Μάπετς, καθώς όλες αφηγούνταν ανεξάρτητες περιπέτειες, Τα Μάπετς Καταζητούνται (2014) αποτελεί το πρώτο sequel του franchise. Η Disney και σχεδόν η ίδια ομάδα συντελεστών που κατάφερε τόσο επιτυχημένα να αναβιώσει τις μαριονέτες του Τζιμ Χένσον στο συγκινητικό και διασκεδαστικό Τα Μάπετς (2011), επαναφέρουν τα χαρακτηριστικά στοιχεία του "Σόου", όπως το σουρεαλιστικό χιούμορ, τα θεαματικά μουσικοχορευτικά νούμερα και τις καμέο εμφανίσεις διάσημων καλλιτεχνών. Ωστόσο, παρά το πνευματώδες και διασκεδαστικό αποτέλεσμα, η ταινία δεν αγγίζει τα επίπεδα τρυφερότητας και ευρηματικότητας της προηγούμενης.

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μπόμπιν επιστρέφει, όπως και ο σεναριογράφος Νίκολας Στόλερ, ο συνθέτης Κριστόφ Μπεκ, ο τραγουδοποιός Μπρετ ΜακΚένζι και ολόκληρη η ομάδα μαριονετιστών. Όμως αυτός που λείπει είναι ο εμπνευστής, παραγωγός, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής του reboot, Τζέισον Σίγκελ. H φωτεινή, ανάλαφρη και νοσταλγική ιστορία που δημιούργησε ο Σίγκελ αντικαθίσταται εδώ με ένα πιο συμβατικό σενάριο. Η νέα ιστορία αντλεί στοιχεία από ταινίες κατασκοπείας, ληστείας, εσφαλμένης ταυτότητας και απόδρασης από τη φυλακή, και αφιερώνει πολύ χρόνο στον ανταγωνιστή Κόνσταντιν.

Το πιο θετικό στοιχείο είναι η συμμετοχή των κωμικών ηθοποιών Ρίκι Τζερβέις, Τίνα Φέι και Τάι Μπάρελ. Οι τρεις τους, χωρίς ίχνος ματαιοδοξίας, παρασύρονται ανεπιφύλακτα από τον εγγενή παραλογισμό των Μάπετς. Παράλληλα, χωρίς κανένα ταλέντο στο τραγούδι, οι τρεις τους ερμηνεύουν απολαυστικά τις έξυπνες και διασκεδαστικές μουσικές δημιουργίες του Μπρετ ΜακΚένζι. Ωστόσο, κανένα τραγούδι δεν μπορεί να συγκριθεί με το ηλιόλουστο “Life’s a Happy Song” ή με το βραβευμένο με Όσκαρ κωμικό και αναπάντεχα βαθύ “Man or Muppet” της προγενέστερης.

Η ταινία μάς ταξιδεύει στο Βερολίνο, στη Μαδρίτη, στο Δουβλίνο, στο Λονδίνο και στη Σιβηρική στέπα, διακωμωδώντας στερεότυπα που συνοδεύουν τις αντίστοιχες χώρες και τους πολίτες τους. Υπάρχουν πετυχημένες αναφορές στην ποπ κουλτούρα και περιστάσεις ευφυούς πνευματώδους χιούμορ που οι ενήλικοι fans των Μάπετς θα βρουν ακαταμάχητο, όμως τα μικρότερα παιδιά θα δυσκολευτούν να το αντιληφθούν.



Προηγούμενη Ταινία:

The Muppets (2011)The Muppets (2011)
"Τα Μάπετς"
★★★★★★★★☆☆
Για να γιορτάσουν τη 10η επέτειό τους, ο Γκάρι και η Μαίρη επισκέπτονται το Λος Άντζελες παίρνοντας μαζί τους και τον αδερφό και καλύτερο φίλο του Γκάρι, τον Γουόλτερ, ο οποίος είναι μια ζωντανή μαριονέτα και ο μεγαλύτερος θαυμαστής των εδώ και χρόνια διαλυμένων Μάπετς. Καθώς περιηγούνται το σχεδόν εγκαταλειμμένο πια στούντιο των Μάπετς ανακαλύπτουν πως ένας μεγιστάνας του πετρελαίου σχεδιάζει να το κατεδαφίσει. Τότε οι τρεις τους εντοπίζουν τον Κέρμιτ και τον προτρέπουν να συγκεντρώσει ξανά την παλιά παρέα για... (Περισσότερα)



Ταινίες των Μάπετς από τη The Jim Henson Company: 
  
The Muppet Christmas Carol (1992)The Muppet Christmas Carol (1992)
"Τα Μάπετς σε μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
★★★★★★★★☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, ο στριμμένος τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ απορρίπτει την πρόσκληση του ανιψιού του για Χριστουγεννιάτικο δείπνο, δύο κύριους που συλλέγουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ένα κουνελάκι που τραγουδάει τα κάλαντα και την παράκληση των υπαλλήλων του για περισσότερο κάρβουνο ώστε να ζεσταθούν. Αργότερα τον Σκρουτζ επισκέπτονται τα φαντάσματα των παλιών συνεργατών του, οι οποίοι τον προειδοποιούν να αλλάξει στάση και τον... (Περισσότερα)


"Οι Μάπετ Σόου στο Χόλιγουντ" 
★★★★★★★★☆☆
Μετά από την πρόταση ενός μάνατζερ του Χόλιγουντ, ο Κέρμιτ αποφασίζει να διεκδικήσει μια καριέρα στον κινηματογράφο. Με το όνειρο να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους ευτυχισμένους, ταξιδεύει από τον μικρό του βάλτο στη Φλόριντα προς την Καλιφόρνια και ενώνεται με άλλα Μάπετς με παρόμοιες φιλοδοξίες, όπως τον Φόζι τον Αρκούδο, τη Μις Πίγκι, τον Γκόνζο και τον Άνιμαλ. Ταυτόχρονα όμως ο ταλαντούχος βάτραχος καταδιώκεται από έναν αδίστακτο επιχειρηματία, ο οποίος προσπαθεί να τον πείσει να γίνει εκπρόσωπος... (Περισσότερα) 



Τηλεοπτικές Σειρές:


The Muppet Show (1976)
"Το Μάπετ Σώου" 
★★★★★★★★☆☆
Το περιοδικό Time χαρακτήρισε Το Μάπετ Σώου ως "το πιο δημοφιλές ψυχαγωγικό πρόγραμμα στη γη". Ξεκαρδιστικό και ευφυές διασκεδάζει εξίσου μικρούς και μεγάλους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Muppet Babies (1984)
★★★★★★★☆☆☆
Τα αγαπημένα Muppet ως αξιολάτρευτα μωρά, ζουν συναρπαστικές περιπέτειες με τη φαντασία τους μέσα στο παιδικό τους δωμάτιο. (60 λεπτά) (Ηλικία: 4+)