Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας (2005)Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας (2005)

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας (2005)


Charlie and the Chocolate Factory (2005)
"Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα νεαρό αγόρι κερδίζει μια ξενάγηση στο ονειρεμένο και θαυμαστό εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού Γουίλι Γουόνκα. Η πιο πρόσφατη κινηματογραφική διασκευή ενός από τα πιο αγαπημένα βιβλία για παιδιά. (115 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Φρέντι Χάιμορ, Ντέιβιντ Κέλι, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ


Πληθωρική οικογενειακή ταινία γεμάτη μουσική και θετικά μηνύματα για διάφορα θέματα με κέντρο το παιδί και την διάπλαση του χαρακτήρα του.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής παραγωγής διάφοροι σκηνοθέτες είχαν προσπαθήσει να αναλάβουν την ταινία, όπως ο Γκάρι Ρος, ο Ρομπ Μίνκοφ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Τομ Σάντιακ, ενώ για τον ρόλο του Γουίλι Γουόνκα είχαν αναμετρηθεί ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Νίκολας Κέιτζ, ο Τζιμ Κάρεϊ, ο Μάικλ Κίτον, ο Μπραντ Πιτ, ο Γουίλ Σμιθ καθώς και ο Άνταμ Σάντλερ. Όταν την σκηνοθεσία ανέλαβε τελικά ο Τιμ Μπάρτον έφερε μαζί του αμέσως και τους τακτικούς συνεργάτες του Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Καρτερ και Ντάνι Έλφμαν.

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου του 2004 στα Pinewood Studios του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ο Μπάρτον έκανε τα πάντα για να αποφύγει τη χρήση ψηφιακών εφέ όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας κυκλοφόρησε με διθυραμβικές κριτικές και αποτέλεσε και μεγάλη επιτυχία στο box office, αποφέροντας συνολικά περίπου 475 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο.