Η Ντόρα και η Χαμένη Πόλη του Χρυσού (2019)




Η Ντόρα και η Χαμένη Πόλη του Χρυσού (2019)

Η Ντόρα και η Χαμένη Πόλη του Χρυσού (2019)
  
Η Ντόρα και η Χαμένη Πόλη του Χρυσού (2019)Dora and the Lost City of Gold (2019)
"Η Ντόρα και η Χαμένη Πόλη του Χρυσού
★★★★★★★☆☆☆
Η Ντόρα μεγαλώνει στη ζούγκλα του Περού μαζί με τους εξερευνητές γονείς της, τον ξάδελφό της Ντιέγκο και τη μαϊμού της, τον Μπουτς. Όταν τα παιδιά είναι έξι χρονών, ο Ντιέγκο μετακομίζει με την οικογένειά του στο Λος Άντζελες, ενώ η οικογένεια της Ντόρα παραμένει ψάχνοντας τη χαμένη πόλη των Ίνκας, τη θρυλική Παραπάτα. Δέκα χρόνια αργότερα, οι γονείς της στέλνουν την Ντόρα να ζήσει και αυτή στο Λος Άντζελες, ενώ εκείνοι ταξιδεύουν προς τη χαμένη πόλη. Σύντομα όμως, η Ντόρα επιστρέφει στη ζούγκλα, όταν η ίδια, ο Ντιέγκο και δύο συμμαθητές τους πέφτουν θύματα απαγωγής. (102 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μπόμπιν
Ηθοποιοί: Ισαβέλα Μονέρ, Εουχένιο Ντερμπέζ, Τζεφ Γουόλμπεργκ, Μάντελεν Μάντεν, Νίκολας ΚούμμπΜάικλ Πένια, Εύα Λονγκόρια, Ντάνι Τρέχο, Μπενίσιο ντελ Τόρο


Αυτή η ενθουσιώδης και διασκεδαστική περιπέτεια είναι μια live-action διασκευή της προσχολικής εκπαιδευτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια. Η Ντόρα και η Χαμένη Πόλη του Χρυσού (2019) ισορροπεί έξυπνα ανάμεσα στο να παραμένει πιστή στους χαρακτήρες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σειράς και στο να διακωμωδεί απολαυστικά τη σουρεαλιστική τους φύση, αποφεύγοντας επιτυχημένα να καταφύγει στην παρωδία.

Στην κωμική αυτή περιπέτεια, η Ντόρα επαναπροσδιορίζεται από την επτάχρονη ηρωίδα των κινουμένων σχεδίων σε μία ευπρόσδεκτα ασυνήθιστη έφηβη, εξοικειωμένη στο να αντιμετωπίζει θανατηφόρα πλάσματα και άλλες φυσικές απειλές σε καθημερινή βάση. Όταν όμως οι γονείς της αποφασίζουν να προχωρήσουν ενεργά στην αναζήτηση της χαμένης αρχαίας πόλης των Ίνκας χωρίς αυτή, η νεαρή εξερευνήτρια έρχεται αντιμέτωπη με ένα ακόμα πιο εχθρικό περιβάλλον, το Λύκειο. Εκεί η φυσικότητα της Ντόρα, η θετικότητα, η κοινωνικότητα και η καλοσύνη της, αντιμετωπίζονται από τους συμμαθητές της ως ελαττώματα προς χλευασμό και περιφρόνηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και ο αγαπημένος της ξάδελφος, ο Ντιέγκο, να αρχίσει να αποστασιοποιείται από την πανέξυπνη, πολυμαθή και πρόσχαρη ξαδέλφη του.

Σύντομα, η Ντόρα, ο Ντιέγκο, η Σάμμι, μία αριστούχος μαθήτρια που αισθάνεται ότι απειλείται από τις γνώσεις και την ευφυΐα της Ντόρα, και ο γοητευμένος από τη Ντόρα μοναχικός συμμαθητής τους, ο Ράντι, καταλήγουν στο Αμαζόνιο αφού πέφτουν θύματα απαγωγής κυνηγών θησαυρών που αναζητούν την Παραπάτα. Όταν σώζονται από τον καθηγητή γλωσσολογίας Αλεχάνδρο, τα παιδιά προχωρούν στα βάθη της ζούγκλας για να βρουν τους γονείς της Ντόρα. Κατά μήκος της διαδρομής αντιμετωπίζουν παγίδες, γρίφους, επικίνδυνα φυσικά εμπόδια και αρχαίους πολεμιστές.

Η ιστορία προωθεί την αξία της γνώσης, της εξερεύνησης, της επαφής με τη φύση, της συνεργασίας, της αποφασιστικότητας, του θάρρους και του να παραμένει κανείς ο εαυτός του. 

Παρά τα πλούσια περιπετειώδη στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων άγριων ζώων, φυσικών κινδύνων, καταδιώξεων και όπλων, η ταινία διατηρεί μια ανάλαφρη διάθεση και είναι κατάλληλη ακόμα και για τα παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας.