Πόκεμον: Ντετέκτιβ Πίκατσου (2019)




Πόκεμον: Ντετέκτιβ Πίκατσου (2019)

Pokémon Detective Pikachu (2019)

   
Pokémon Detective Pikachu (2019)Pokémon Detective Pikachu (2019)
"Πόκεμον: Ντετέκτιβ Πίκατσου
★★★★★★★☆☆☆
Στο σύμπαν των Pokémon, ο νεαρός Τιμ Γκούντμαν ταξιδεύει από τη μικρή του πόλη στη μητροπολιτική Ryme City για να συλλέξει τα περιουσιακά στοιχεία του αποξενωμένου πατέρα του, Χάρι, ενός διακεκριμένου αστυνομικού ντετέκτιβ που θεωρείται νεκρός. Ο Τιμ συναντά το Pokémon του πατέρα του, τον ευφυή Πίκατσου, ο οποίος πάσχει από αμνησία. Όταν οι δυο τους ανακαλύπτουν πως έχουν τη μοναδική ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, συνεργάζονται με μια επίδοξη δημοσιογράφο, τη Λούσι Στίβενς, για να διερευνήσουν την πιθανότητα ο Χάρι να είναι ακόμα ζωντανός. (104 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Ρομπ Λέτερμαν
Ηθοποιοί: Ράιαν Ρένολντς, Τζάστις Σμιθ, Κάθριν Νιούτον, Σούκι Γουοτερχάους, Ομάρ Τσαπάρο, Κρις Γκιρ, Κεν Γουατανάμπε, Μπιλ Νάι

Η 22η κινηματογραφική παραγωγή του Pokémon media franchise, το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 από τον Ιάπωνα Σατόσι Τατζίρι, αποτελεί την πρώτη ταινία ζωντανής δράσης της σειράς.  Η ταινία Πόκεμον: Ντετέκτιβ Πίκατσου (2019) απομακρύνεται από τα θέματα της συλλογής, της εκπαίδευσης και των αγώνων Pokémon, τα οποία είναι παρόντα σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες εκδόσεις του franchise, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπαιχνιδιών, των τηλεοπτικών σειρών και του Pokémon Trading Card Game.

Αυτή η κωμική περιπέτεια μυστηρίου αποφεύγοντας κάθε αναφορά στον γνώριμο εκπαιδευτή Pokémon Ας Κέτσαμ και το αξιολάτρευτο του Πίκατσου, επικεντρώνεται στους χαρακτήρες του ομώνυμου παιχνιδιού της Nintendo του 2016. Πρωταγωνιστής είναι ο Τιμ Γκούντμαν, ένα αγόρι που μετά το θάνατο της μητέρας του και την απουσία του πατέρα του εγκατέλειψε το όνειρό του να γίνει εκπαιδευτής Pokémon. Στην περιπέτειά του τον συνοδεύει ο Ντετέκτιβ Πίκατσου, ένα ασυνήθιστο, εξαιρετικά έξυπνο και ιδιαίτερα ομιλητικό Πίκατσου.

Ο Τιμ και ο Ντετέκτιβ Πίκατσου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεδιαλύνουν το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση του Χάρι. Οι δυο τους αναζητούν στοιχεία μέσα στα ατμοσφαιρικά δρομάκια της Ryme City. Η ολοζώντανη, πολυάσχολη, φουτουριστική πόλη εμπνέεται από το Λονδίνο, το Τόκιο και τη Νέα Υόρκη. Εκεί, άνθρωποι και Pokémon ζουν και εργάζονται αρμονικά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα, η συνύπαρξη ανθρώπων και Pokémon αληθοφανής, τόσο οπτικά όσο και στα πλαίσια της αφήγησης, η neo-noir διάθεση ευχάριστη και η ιστορία πλούσια σε χιούμορ, δράση, ανατροπές και συναίσθημα. Ωστόσο, η ίδια η πλοκή είναι αδύναμη και πιθανόν τα παιδιά να χρειαστούν κάποιες διευκρινήσεις.

Με ώριμα θέματα, όπως τον θάνατο ενός γονέα, τη θλίψη και την αποξένωση της οικογένειας, και με συχνές σκηνές δράσης και ήπιας αγωνίας, η ιστορία μπορεί να γίνει αρκετά έντονη για τα πιο νεαρά παιδιά. Επιστήμονες εκτελούν γενετικά πειράματα σε φυλακισμένα Pokémon και κάποια φιλικά Pokémon εισπνέουν ένα μυστηριώδες αέριο που τα κάνει επιθετικά. Επιπλέον υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις αγενούς και πιο ενήλικου χιούμορ.