Επιστροφή στο Μέλλον 3 (1990)

Επιστροφή στο Μέλλον 3 (1990)


Back to the Future III (1990)
"Επιστροφή στο Μέλλον 3" 
★★★★★★
Αποκλεισμένος στο 1955, ο Μάρτι ΜακΦλάι λαμβάνει ένα γράμμα 70 ετών, γραμμένο από τον Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν, στο οποίο ο καθηγητής ενημερώνει τον Μάρτι πως βρίσκεται στην Άγρια Δύση του 1885 και του δίνει οδηγίες ώστε να ανακτήσει το DeLorean και να επιστρέψει στην εποχή του, το 1985. Όταν ο Μάρτι ανακαλύπτει πως ο Ντοκ δολοφονήθηκε έξι μέρες αφού έγραψε το γράμμα, αποφασίζει να ταξιδέψει και πάλι πίσω στο χρόνο, αυτή τη φορά για σώσει τη ζωή του καλού του φίλου. (119 λεπτά) (Ηλικία: 11+)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Ηθοποιοί: Μάικλ Τζ. Φοξ, Κρίστοφερ Λόιντ, Λέα Τόμσον, Τόμας Εφ Γουίλσον, Ελίζαμπεθ Σου


Το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της σειράς επιστημονικής φαντασίας Back to the Future, ολοκληρώνει τις κωμικές περιπέτειες των δύο ηρώων με μια πιο ανάλαφρη και απλή ιστορία, η οποία αφιερώνει αρκετό χρόνο στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και την παρουσίαση της δυνατής φιλίας που τους ενώνει.

Ο Μάρτι και ο Ντοκ του 1955 ανακτούν το DeLorean από ένα εγκαταλελειμμένο χρυσωρυχείο, το επισκευάζουν και ο Μάρτι ταξιδεύει ως στο 1885, αναζητώντας τον Ντοκ του 1985. Στην Άγρια Δύση όμως, μια ζημιά στο ντεπόζιτο βενζίνης του αυτοκινήτου οδηγεί σε μία επανάληψη της πλοκής του πρώτου μέρους της τριλογίας. Καθώς οι δύο φίλοι βρίσκονται αποκομμένοι σε μια χρονική περίοδο περιορισμένης τεχνολογίας, καλούνται και πάλι να βρουν έναν επιστημονικά ορθό τρόπο για να ενεργοποιήσουν τη χρονομηχανή και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν ένα από τα διεφθαρμένα μέλη της οικογένειας Τάννεν.

Η ιστορία εμπλουτίζεται ευχάριστα από τον κεραυνοβόλο και δυνατό έρωτα μεταξύ του μοναχικού καθηγητή Μπράουν και της δυναμικής και ευφυούς δασκάλας Κλάρα Κλέιτον. Διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη του για την Κλάρα και τις ανησυχίες του για το πως μια σχέση μαζί της μπορεί να επηρεάσει το συνεχές του χωροχρόνου, ο Ντοκ συνειδητοποιεί πως πρέπει να ζήσει τη ζωή του σύμφωνα με αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό στην καρδιά του.

Μπροστά στην προσωρινή σύγχυση του Ντοκ, ο Μάρτι αναλαμβάνει αυτός τον ρόλο του υπεύθυνου και λογικού. Η επαφή του με την πιο συνετή πλευρά του εαυτού του, βοηθά τον Μάρτι να αλλάξει το μέλλον του υπερνικώντας τη μεγαλύτερη του πρόκληση, την ανάγκη να αντιδρά όποτε τον καλούν δειλό.

Η ταινία είναι πιο κωμική, φωτεινή και ανάλαφρη από το δεύτερο μέρος, κατάλληλη για πιο νεανικό κοινό. Τα βίαια στοιχεία περιλαμβάνουν απειλές, εκφοβισμό, πυροβολισμούς, μάχες και επιθέσεις.


Προηγούμενη Ταινία:

Back to the Future (1985)
"Επιστροφή στο Μέλλον"
★★★★★★★★
Ο Μάρτι ΜακΦλάι, ένας 17χρονος μαθητής που ζει στο Χιλ Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, ταξιδεύει κατά λάθος πίσω στον χρόνο, από το 1985 στο 1955, μέσα στη χρονομηχανή που έφτιαξε ο φίλος του και εκκεντρικός επιστήμονας Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν. Στο παρελθόν, ο Μάρτι συναντά τους νεαρούς γονείς του, διαταράσσοντας άθελά του το συνεχές του χωροχρόνου. Ο Μάρτι πρέπει να βρει τρόπο να ερωτευτούν οι γονείς του, να επιστρέψει στην εποχή του και να σώσει τη ζωή του καθηγητή Μπράουν. (116 λεπτά) (Ηλικία: 12+) Περισσότερα...

Συνέχεια:

Back to the Future III (1990)
"Επιστροφή στο Μέλλον 3" 
★★★★★★
Απολαμβάνοντας μια ειρηνική ζωή, στην αγαπημένη του Άγρια Δύση του 1885, ο καθηγητής Έμετ Μπράουν πρόκειται να δολοφονηθεί από τον Μπούφορντ "Τρελό Σκύλο" Τάνεν. Ο Μάρτι Μακ Φλάι πρέπει να ταξιδέψει για άλλη μια φορά πίσω στο χρόνο, ώστε να σώσει τον φίλο του. (Ηλικία: 12+)