Επιστροφή στο Μέλλον 3 (1990)

Επιστροφή στο Μέλλον 3 (1990)


Back to the Future III (1990)
"Επιστροφή στο Μέλλον 3" 
★★★★★★
Αποκλεισμένος στο 1955, ο Μάρτι ΜακΦλάι λαμβάνει ένα γράμμα 70 ετών, γραμμένο από τον Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν, στο οποίο ο καθηγητής ενημερώνει τον Μάρτι πως βρίσκεται στην Άγρια Δύση του 1885 και του δίνει οδηγίες για το πως να ανακτήσει το DeLorean και να το επιδιορθώσει, ώστε να επιστρέψει στην εποχή του, το 1985. Όταν ο Μάρτι ανακαλύπτει πως ο Ντοκ, έξι μέρες αφότου έγραψε το γράμμα, δολοφονήθηκε από τον Μπούφορντ “Τρελό Σκύλο” Τάνεν, αποφασίζει να ταξιδέψει και πάλι πίσω στο χρόνο, αυτή τη φορά για σώσει τη ζωή του καλού του φίλου. (119 λεπτά) (Ηλικία: 11+)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Ηθοποιοί: Μάικλ Τζ. Φοξ, Κρίστοφερ Λόιντ, Μέρι Στίνμπερτζεν, Λέα Τόμσον, Τόμας Εφ Γουίλσον, Ελίζαμπεθ Σου

Το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της σειράς επιστημονικής φαντασίας Back to the Future, ολοκληρώνει τις κωμικές περιπέτειες των δύο ηρώων με μια πιο ανάλαφρη και απλή ιστορία. Το Επιστροφή στο Μέλλον 3 (1990) αφιερώνει ευχάριστα αρκετό χρόνο στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και στην παρουσίαση της δυνατής φιλίας που τους ενώνει.

Ο Μάρτι και ο Ντοκ του 1955 ανακτούν το DeLorean από ένα εγκαταλελειμμένο χρυσωρυχείο, το επισκευάζουν. Τότε, ο Μάρτι ταξιδεύει ως στο 1885, αναζητώντας τον αποκλεισμένο Ντοκ του 1985. Στην Άγρια Δύση, μια ζημιά στο ντεπόζιτο βενζίνης του αυτοκινήτου οδηγεί σε μία επανάληψη της πλοκής του πρώτου μέρους της τριλογίας.

Καθώς οι δύο φίλοι βρίσκονται αποκομμένοι σε μια χρονική περίοδο περιορισμένης τεχνολογίας, καλούνται και πάλι να βρουν έναν επιστημονικά ορθό τρόπο για να ενεργοποιήσουν τη χρονομηχανή. Ταυτόχρονα πρέπει και πάλι να αντιμετωπίσουν ένα από τα διεφθαρμένα μέλη της οικογένειας Τάνεν.

Η ιστορία εμπλουτίζεται ευχάριστα από τον κεραυνοβόλο και δυνατό έρωτα μεταξύ του μοναχικού καθηγητή Μπράουν και της δυναμικής και ευφυούς δασκάλας Κλάρα Κλέιτον. Διχασμένος ανάμεσα στην παράφορη αγάπη του για την Κλάρα και τις ανησυχίες του για το πως μια σχέση μαζί της μπορεί να επηρεάσει το συνεχές του χωροχρόνου, ο Ντοκ συνειδητοποιεί πως πρέπει να ζήσει τη ζωή του σύμφωνα με αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό στην καρδιά του.

Αυτή τη φορά, μπροστά στην προσωρινή σύγχυση του Ντοκ, ο Μάρτι αναλαμβάνει αυτός τον ρόλο του υπεύθυνου και λογικού. Η επαφή του με την πιο συνετή πλευρά του εαυτού του, βοηθά τον Μάρτι να αλλάξει το μέλλον του υπερνικώντας τη μεγαλύτερη του πρόκληση, την τάση του να αντιδρά απερίσκεπτα, κάθε φορά που κάποιος τον αποκαλεί δειλό.

Η ταινία είναι πιο κωμική, φωτεινή και ανάλαφρη από το δεύτερο μέρος, κατάλληλη για πιο νεανικό κοινό. Τα βίαια στοιχεία περιλαμβάνουν απειλές, εκφοβισμό, πυροβολισμούς, μάχες και επιθέσεις.



Προηγούμενες Ταινίες:

Back to the Future (1985)
"Επιστροφή στο Μέλλον"
★★★★★★★★
Ο Μάρτι ΜακΦλάι, ένας 17χρονος μαθητής στο Χιλ Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, ταξιδεύει κατά λάθος πίσω στον χρόνο, από το 1985 στο 1955, μέσα στη χρονομηχανή που έφτιαξε ο φίλος του και εκκεντρικός επιστήμονας Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν. Αποκλεισμένος στο παρελθόν, ο Μάρτι συναντά τους νεαρούς γονείς του και άθελά του εμποδίζει τη γνωριμία τους. Ο Μάρτι για να αποκαταστήσει το συνεχές του χωροχρόνου, πρέπει να βοηθήσει τους γονείς του να ερωτευτούν, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρει τρόπο να επιστρέψει στην... (Περισσότερα)


"Επιστροφή στο Μέλλον 2" 
★★★★★★
Αμέσως μετά την επιστροφή του από το πρώτο του ταξίδι στον χρόνο, ο Μάρτι ΜακΦλάι ταξιδεύει 30 χρόνια στο μέλλον, αυτή τη φορά μαζί με τo κορίτσι του, τη Τζένιφερ Πάρκερ και τον καθηγητή Μπράουν, με σκοπό να βοηθήσει τη μελλοντική του οικογένεια. Η παρουσία τους όμως στο 2015, δίνει την ευκαιρία στον ηλικιωμένο Μπιφ Τάνεν να κλέψει το DeLorean, να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να αλλάξει την ιστορία. Επιστρέφοντας στο 1985, ο Μάρτι έρχεται αντιμέτωπος με μια δυστοπική πραγματικότητα, που για να την... (Περισσότερα)