Επιστροφή στο Μέλλον 2 (1989)



Επιστροφή στο Μέλλον 2 (1989)


Back to the Future II (1989)
"Επιστροφή στο Μέλλον 2" 
★★★★★★
Αμέσως μετά την επιστροφή του από το πρώτο του ταξίδι στον χρόνο, ο Μάρτι ΜακΦλάι ταξιδεύει 30 χρόνια στο μέλλον, αυτή τη φορά μαζί με τo κορίτσι του, τη Τζένιφερ Πάρκερ και τον καθηγητή Μπράουν, με σκοπό να βοηθήσει τη μελλοντική του οικογένεια. Η παρουσία τους όμως στο 2015, δίνει την ευκαιρία στον ηλικιωμένο Μπιφ Τάνεν να κλέψει το DeLorean, να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να αλλάξει την ιστορία. Επιστρέφοντας στο 1985, ο Μάρτι έρχεται αντιμέτωπος με μια δυστοπική πραγματικότητα, που για να την ακυρώσει θα πρέπει να επισκεφτεί για άλλη μία φορά το 1955. (108 λεπτά) (Ηλικία: 12+)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Ηθοποιοί: Μάικλ Τζ. Φοξ, Κρίστοφερ Λόιντ, Λία Τόμσον, Τόμας Εφ Γουίλσον, Ελίζαμπεθ Σου


Το Επιστροφή στο Μέλλον 2 (1989) είναι το δεύτερο μέρος της κωμικής και περιπετειώδους τριλογίας επιστημονικής φαντασίας Back to the Future. Η ταινία είναι μία φουτουριστική συνέχεια της πολυβραβευμένης πρώτης ταινίας του 1985, με πιο σκοτεινή διάθεση αλλά και θέματα και εικόνες κατάλληλες για μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό.

Η ιστορία συνεχίζει αμέσως μετά τα γεγονότα της προηγούμενης, όπου ο Μάρτι έχοντας μόλις επιστρέψει από την περιπέτειά του στο 1955, πρέπει να ταξιδέψει στο Χιλ Βάλεϊ του 2015. Αυτή τη φορά δεν ταξιδεύει μόνος του, αλλά μαζί με τo κορίτσι του, τη Τζένιφερ Πάρκερτον, και τον φίλο του Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν. Σκοπός τους είναι να εμποδίσουν τον μελλοντικό γιο του Μάρτι από το να καταλήξει στη φυλακή.

Το ανάλαφρο φουτουριστικό όραμα του Χιλ Βάλεϊ του 2015 εντυπωσιάζει με φανταστικές τεχνολογίες, ιπτάμενα αυτοκίνητα και ευφάνταστα gadgets. Επιπλέον ενδιαφέρον προσθέτουν οι διάσπαρτες πληροφορίες για τη ζωή και την κοινωνία στο μέλλον. Ιδιαίτερα διασκεδαστική είναι η εξέλιξη των ιστοριών των υποστηρικτικών χαρακτήρων, τους περισσότερους εκ των οποίων γνωρίζουμε από το 1955.

Στο μέλλον, με σκοπό να βγάλει εύκολα χρήματα, ο Μάρτι αγοράζει ένα αλμανάκ με τα αποτελέσματα αθλητικών αγώνων 50 χρόνων. Ωστόσο, ο Ντοκ τον πείθει να μην το χρησιμοποιήσει και το πετά στα σκουπίδια, από όπου όμως το παίρνει ο Μπιφ.

Ολοκληρώνοντας την αποστολή τους, ο Μάρτι και ο Ντοκ επιστρέφουν στην εποχή τους και έκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι βρίσκονται σε ένα εναλλακτικό 1985. Η πόλη τους έχει μεταμορφωθεί σε μία εφιαλτική εκδοχή της, όπου ο Ντοκ έχει κλειστεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Ο Μάρτι μαθαίνει πως ο πατέρας του έχει δολοφονηθεί και η μητέρα του έχει εξαναγκαστεί να παντρευτεί τον διεφθαρμένο Μπιφ. Για να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα, ο Μάρτι και ο Ντοκ ταξιδεύουν στο 1955 με σκοπό να σταματήσουν το σχέδιο του Μπιφ. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να μην επηρεάσουν το προηγούμενο ταξίδι του Μάρτι εκεί.

Το 2ο κεφάλαιο έχει πιο περίπλοκο σενάριο και γρήγορο ρυθμό από το 1ο, αλλά και πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα, βίαια στοιχεία, αγενή γλώσσα και έντονες σεξουαλικές αναφορές.

Την ταινία ακολούθησε ο πιο ανάλαφρος και ευχάριστος επίλογος της τριλογίας, Επιστροφή στο Μέλλον 3 (1990).

Προηγούμενη Ταινία:

Back to the Future (1985)
"Επιστροφή στο Μέλλον"
★★★★★★★★
Ο Μάρτι ΜακΦλάι, ένας 17χρονος μαθητής στο Χιλ Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, ταξιδεύει κατά λάθος πίσω στον χρόνο, από το 1985 στο 1955, μέσα στη χρονομηχανή που έφτιαξε ο φίλος του και εκκεντρικός επιστήμονας Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν. Αποκλεισμένος στο παρελθόν, ο Μάρτι συναντά τους νεαρούς γονείς του και άθελά του εμποδίζει τη γνωριμία τους. Ο Μάρτι για να αποκαταστήσει το συνεχές του χωροχρόνου, πρέπει να βοηθήσει τους γονείς του να ερωτευτούν, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρει τρόπο να επιστρέψει στην... (Περισσότερα)


Συνέχεια:

"Επιστροφή στο Μέλλον 3" 
★★★★★★
Αποκλεισμένος στο 1955, ο Μάρτι ΜακΦλάι λαμβάνει ένα γράμμα 70 ετών, γραμμένο από τον Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν, στο οποίο ο καθηγητής ενημερώνει τον Μάρτι πως βρίσκεται στην Άγρια Δύση του 1885 και του δίνει οδηγίες για το πως να ανακτήσει το DeLorean και να το επιδιορθώσει, ώστε να επιστρέψει στην εποχή του, το 1985. Όταν ο Μάρτι ανακαλύπτει πως ο Ντοκ, έξι μέρες αφότου έγραψε το γράμμα, δολοφονήθηκε από τον Μπούφορντ “Τρελό Σκύλο” Τάνεν, αποφασίζει να ταξιδέψει και πάλι πίσω στο χρόνο, αυτή τη φορά για... (Περισσότερα)