Επιστροφή στο Μέλλον 2 (1989)Επιστροφή στο Μέλλον 2 (1989)


Back to the Future II (1989)
"Επιστροφή στο Μέλλον 2" 
★★★★★★
Αμέσως μετά την επιστροφή του από το πρώτο του ταξίδι στον χρόνο, ο Μάρτι ΜακΦλάι ταξιδεύει 30 χρόνια στο μέλλον, για να βοηθήσει τη μελλοντική του οικογένεια. Η παρουσία του όμως στο 2015, δίνει την ευκαιρία στον Μπιφ Τάννεν να κλέψει το DeLorean, να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να αλλάξει την ιστορία. Για να ακυρώσει τη νέα, δυστοπική πραγματικότητα, ο Μάρτι καλείται να επισκεφτεί για άλλη μία φορά το 1955 και να σταματήσει το σχέδιο του Μπιφ. (108 λεπτά) (Ηλικία: 13+)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Ηθοποιοί: Μάικλ Τζ. Φοξ, Κρίστοφερ Λόιντ, Λία Τόμσον, Τόμας Εφ Γουίλσον, Ελίζαμπεθ Σου


Το δεύτερο μέρος της κωμικής και περιπετειώδους τριλογίας επιστημονικής φαντασίας Back to the Future, είναι μία φουτουριστική συνέχεια της πολυβραβευμένης πρώτης ταινίας του 1985, η οποία με πιο σκοτεινή διάθεση προβάλει θέματα και εικόνες κατάλληλες για μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό.

Η ταινία συνεχίζει αμέσως μετά τα γεγονότα της προηγούμενης, όπου ο Μάρτι έχοντας μόλις επιστρέψει από την περιπέτειά του στο 1955, πρέπει να ταξιδέψει στο Χιλ Βάλεϊ του 2015 μαζί με τον φίλο του Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν για να εμποδίσουν τον μελλοντικό γιο του Μάρτι από το να καταλήξει στη φυλακή.

Το ανάλαφρο φουτουριστικό όραμα του Χιλ Βάλεϊ του 2015, διασκεδάζει με φανταστικές τεχνολογίες, ιπτάμενα αυτοκίνητα και εντυπωσιακά gadgets. Επιπλέον ενδιαφέρον προσθέτουν τόσο οι διάσπαρτες πληροφορίες για τη ζωή και την κοινωνία στο μέλλον, όσο και η εξέλιξη των ιστοριών των υποστηρικτικών χαρακτήρων, τους περισσότερους εκ των οποίων γνωρίζουμε από το 1955.

Ολοκληρώνοντας την αποστολή τους, ο Μάρτι και ο Ντοκ επιστρέφουν στην εποχή τους και έκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι βρίσκονται σε ένα εναλλακτικό 1985. Η πόλη τους έχει μεταμορφωθεί σε μία εφιαλτική εκδοχή της, ο Ντοκ έχει κλειστεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ενώ ο Μάρτι μαθαίνει πως ο πατέρας του έχει δολοφονηθεί και η μητέρα του έχει εξαναγκαστεί να παντρευτεί τον διεφθαρμένο Μπιφ. Για να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα, ο Μάρτι και ο Ντοκ ταξιδεύουν στο παρελθόν, προσπαθώντας να μην επηρεάσουν το προηγούμενο ταξίδι του Μάρτι εκεί.

Η ταινία έχει πιο περίπλοκο σενάριο και γρήγορο ρυθμό από την πρώτη, περισσότερη δράση, πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα, βίαια στοιχεία, αγενή γλώσσα  και έντονες σεξουαλικές αναφορές. 


Προηγούμενη Ταινία:

Back to the Future (1985)
"Επιστροφή στο Μέλλον"
★★★★★★★★
Ο Μάρτι ΜακΦλάι, ένας 17χρονος μαθητής που ζει στο Χιλ Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, ταξιδεύει κατά λάθος πίσω στον χρόνο, από το 1985 στο 1955, μέσα στη χρονομηχανή που έφτιαξε ο φίλος του και εκκεντρικός επιστήμονας Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν. Στο παρελθόν, ο Μάρτι συναντά τους νεαρούς γονείς του, διαταράσσοντας άθελά του το συνεχές του χωροχρόνου. Ο Μάρτι πρέπει να βρει τρόπο να ερωτευτούν οι γονείς του, να επιστρέψει στην εποχή του και να σώσει τη ζωή του καθηγητή Μπράουν. (116 λεπτά) (Ηλικία: 12+) Περισσότερα...


Συνέχεια:

"Επιστροφή στο Μέλλον 3" 
★★★★★★
Αποκλεισμένος στο 1955, ο Μάρτι ΜακΦλάι λαμβάνει ένα γράμμα 70 ετών, γραμμένο από τον Δρ. Έμετ “Ντοκ” Μπράουν, στο οποίο ο καθηγητής ενημερώνει τον Μάρτι πως βρίσκεται στην Άγρια Δύση του 1885 και του δίνει οδηγίες ώστε να ανακτήσει το DeLorean και να επιστρέψει στην εποχή του, το 1985. Όταν ο Μάρτι ανακαλύπτει πως ο Ντοκ δολοφονήθηκε έξι μέρες αφού έγραψε το γράμμα, αποφασίζει να ταξιδέψει και πάλι πίσω στο χρόνο, αυτή τη φορά για σώσει τη ζωή του καλού του φίλου. (119 λεπτά) (Ηλικία: 11+) Περισσότερα...