Η Αδελφή μου και Εγώ (1961)

Η Αδελφή μου και Εγώ (1961)

Η Αδελφή μου και Εγώ (1961)


The Parent Trap (1961)
"Η Αδελφή μου και Εγώ"
★★★★★★★☆☆☆
Δύο δεκατριάχρονα κορίτσια, η Σούζαν Έβερς και η Σάρον ΜακΚέντρικ, συναντιούνται τυχαία σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση. Τα κορίτσια έκπληκτα ανακαλύπτουν πως είναι δίδυμες αδελφές, τις οποίες χώρισαν οι διαζευγμένοι γονείς τους όσο εκείνες ήταν ακόμα μωρά. Προσποιούμενη η μία την άλλη, αλλάζουν θέσεις, ώστε η κάθε μία να συναντήσει τον γονιό που δεν γνώρισε. (128 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σουίφτ
Ηθοποιοί: Χέιλι Μιλς, Μορίν Ο’ Χάρα, Μπράιαν Κιθ, Τζοάνα Μπαρνς


Αυτή η διασκεδαστική κωμωδία της Disney, είναι η τέταρτη κατά σειρά από τις 18 κινηματογραφικές μεταφορές του παιδικού βιβλίου του 1949, “Η Διπλή Λότε” του Γερμανού συγγραφέα Έριχ Κέστνερ και ξεχωρίζει ακόμα ως η πιο αγαπημένη κοινού και κριτικών.

Η ταινία αφηγείται την έξυπνη και γλυκιά ιστορία μέσα από γοητευτικά σκηνικά, εξαιρετικά για την εποχή ειδικά εφέ, ευχάριστη μουσική επένδυση από τους Αδελφούς Σέρμαν και κομψές ερμηνείες από μερικούς από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της εποχής της.

Η Χέιλι Μιλς σε δύο από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της, ενσαρκώνει με φυσικότητα τις δύο άτακτες μα και αξιαγάπητες δίδυμες αδελφές, δημιουργώντας για την κάθε μία από έναν ξεχωριστό και εξίσου χαριτωμένο χαρακτήρα. 

H Σούζαν, το αγοροκόριτσο που έχει μεγαλώσει σε ένα ράντζο στην Καλιφόρνια μαζί με τον πατέρα της, Μιτς Έβερς, ταξιδεύει ως τη Βοστώνη για να γνωρίσει τη τρυφερή μητέρα της, Μάγκι ΜακΚέντρικ.

Η καθωσπρέπει Σάρον με τη σειρά της πάει στο πανέμορφο ράντζο για να γνωρίσει τον στοργικό πατέρα, ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νεότερη του διπρόσωπη χρυσοθήρα. Τα δύο κορίτσια ενώνουν τις δυνάμεις τους και οργανώσουν ένα σχέδιο ώστε να  ξανασμίξουν τους απομακρυσμένους γονείς τους.

Στο κέντρο της πλοκής βρίσκεται το διαζύγιο και οι συνέπειες του στα παιδιά, όμως παρά τη βαρύτητα του θέματος που πραγματεύεται, η ατμόσφαιρα της ταινίας διατηρείται ανάλαφρη και το παιδικό χιούμορ είναι άφθονο, καθώς πηγάζει από τις συχνές σκανδαλιές των δύο ευρηματικών ηρωίδων.