Η Μικρή Πριγκίπισσα (1939)

Η Μικρή Πριγκίπισσα (1939)


Η Μικρή Πριγκίπισσα (1939)


Η γοητευτική αυτή ταινία εποχής βασίζεται στο κλασικό διήγημα του 1887, της συγγραφέα παιδικών μυθιστορημάτων Φράνσις Χότζσον Μπάρνετ, του οποίου ολόκληρος ο τίτλος είναι “Η Μικρή Πριγκίπισσα,   Ολόκληρη η Ιστορία της Σάρα Κρου Εδώ Ειπωμένης για Πρώτη Φορά”. 

Η παραγωγή της ταινίας φημίζεται για τα προσεγμένα και λεπτομερή κοστούμια και σκηνικά, τα οποία σε συνδυασμό με τη δραματική ορχηστρική μουσική επένδυση συνθέτουν μια πειστική ατμόσφαιρα του συντηρητικού και εμπόλεμου Βικτωριανού Λονδίνου του 1899. 

Η γεμάτη ανατροπές ιστορία δίνει την ευκαιρία στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Σίρλεϊ Τεμπλ να επιδείξει τα ταλέντα της τόσο στην πρόζα όσο στο τραγούδι και τον χορό και με μια φυσική ερμηνεία να δώσει ζωή σε έναν αξιοσημείωτο χαρακτήρα. 

Η Σάρα, η συμπονετική μικρή πριγκίπισσα, αποτελεί ένα σπουδαίο πρότυπο για κάθε παιδί, καθώς υπερασπίζεται το δίκαιο, μένει δυνατή απέναντι στις δυσκολίες και δεν χάνει ποτέ την ελπίδα της καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί σε σκληρές και άγνωστες συνθήκες.

Η ταινία πραγματεύεται τραγικά θέματα, ανάμεσά τους τον πόλεμο, τον θάνατο των γονιών, την έλλειψη οικονομικών πόρων και τον σχολικό εκφοβισμό. Η πλοκή περιλαμβάνει έντονα συγκινητικές στιγμές, ενώ η σκληρή και άδικη μεταχείριση των ηρώων από άκαρδους και μοχθηρούς ανταγωνιστές πιθανόν να αναστατώσουν τα μικρότερα παιδιά. 

ΣκηνοθέτηςΓουόλτερ Λανγκ
Ηθοποιοί: Σίρλεϊ Τεμπλ, Ρίτσαρντ Γκριν, Ανίτα Λούις, Ίαν Χάντερ


Η Μικρή Πριγκίπισσα (1939)The Little Princess (1939)
"Η Μικρή Πριγκίπισσα"  
★★★★★☆☆  
Όταν ο πατέρας της πάει στην Αφρική για να πολεμήσει, η ευγενική και καλόκαρδη Σάρα μετακομίζει με το πόνυ της σε ένα Βικτωριανό εσωτερικό σχολείο για κορίτσια. Κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων της, λαμβάνει νέα πως ο πατέρας της είναι νεκρός και η περιουσία τους έχει κατασχεθεί. Τότε αναγκάζεται να εργαστεί  ως υπηρέτρια στο αυστηρό σχολείο όπου φοιτούσε. (93 λεπτά) (Ηλικία: 8+)

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Η Μικρή Πριγκίπισσα (1939):