Disney - Οι Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων των Walt Disney Animation Studios




Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων της Disney



Κατάλογος με τις καλύτερες παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney από το 1937 έως και το 2019, με χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς, βαθμολογία και προτάσεις για την ελάχιστη κατάλληλη ηλικία του νεαρού θεατή ώστε να απολαύσει την κάθε ταινία. Τις κινηματογραφικές παραγωγές της Disney από το στούντιο της Pixar Animation θα τις βρείτε σε ξεχωριστή λίστα πατώντας εδώ.

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Σε περίπτωση 2 ή περισσότερων συμμετοχών με την ίδια χρονολογία κυκλοφορίας, η παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

"Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός"
★★★★★★★★★
Στην Κολομβία, μία ένοπλη επίθεση αναγκάζει τον Πέδρο, την Άλμα Μαδριγάλ και τα τρίδυμα μωρά τους να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Όταν ο Πέδρο σκοτώνεται, το κερί της Άλμα αποκτά μαγικές ιδιότητες. Το κερί δημιουργεί το Ενκάντο, έναν μαγικό κόσμο περικυκλωμένο από βουνά, και μέσα του την Κασίτα, ένα έμψυχο σπίτι για την οικογένεια. Πενήντα χρόνια αργότερα, το κερί παραμένει αναμμένο και χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις σε κάθε απόγονο του Πέδρο και της Άλμα. Ωστόσο, η 15χρονη εγγονή τους, η Μιραμπέλ, είναι το... (Περισσότερα)


"Βαϊάνα" 
★★★★★★★★★★
Όταν ο ημίθεος του ανέμου και της θάλασσας Μάουι, κλέβει την καρδιά της ζωογόνου θεάς Τε Φίτι για να την προσφέρει ως δώρο στην ανθρωπότητα, εξαπολύει εν αγνοία του μια καταστροφική κατάρα και ο ίδιος εξαφανίζεται. Τότε ο Ωκεανός ξεκινά μια μακρόχρονη αναζήτηση για τον ικανό ήρωα που θα καταφέρει να επιστρέψει την καρδιά της θεάς στη θέση της. Χίλια χρόνια αργότερα, επιλέγει τη Μοάνα, την καλόκαρδη και ατρόμητη κόρη του αρχηγού μιας πολυνησιακής φυλής, οι άνθρωποι της οποίας δεν έχουν βγει στην... (Περισσότερα)


Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Οι ΥπερέξιBig Hero 6 (2014)
"Οι Υπερέξι"
★★★★★★★★★★
Με την ενθάρρυνση του μεγαλύτερου αδελφού του, του Ταντάσι, ο Χίρο Χαμάντα, ένα 14χρονο παιδί θαύμα, διεκδικεί μία θέση στη σχολή του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Σαν Φρανσόκιο με μια επαναστατική εφεύρεση. Μετά το θάνατο του Ταντάσι σε ένα τραγικό συμβάν, ο Χίρο μαζί με τον Μπέιμαξ, το ρομπότ νοσοκόμο που δημιούργησε ο αδελφός του, ανακαλύπτει πως η τραγωδία δεν ήταν ατύχημα. Για να λύσει το μυστήριο, το αγόρι μετατρέπει τον εαυτό του, τον Μπέιμαξ και τέσσερις αφοσιωμένους φίλους σε μια ομάδα τεχνολογικά... (Περισσότερα)


"Ψυχρά κι Ανάποδα" 
★★★★★★★★★★
Όταν η νεαρή πριγκίπισσα Έλσα χτυπά κατά λάθος με τις μαγικές δυνάμεις της τη μικρότερη αδελφή της, την Άννα, οι γονείς τους για να τις προστατεύσουν τις απομακρύνουν από το υπόλοιπο βασίλειο και τη μία από την άλλη. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών τους σε ένα ναυάγιο, η ενήλικη πια Έλσα στέφεται βασίλισσα του Άρεντελ. Το βράδυ της στέψης η Έλσα χάνει την ψυχραιμία και τον έλεγχο των δυνάμεών της και αναζητά καταφύγιο σε ένα απομονωμένο βουνό, ενώ εν αγνοία της έχει βυθίσει το βασίλειο σε έναν... (Περισσότερα)


"Ο Βασιλιάς των Λιονταριών" 
★★★★★★★★★★ 
Ένα λιονταράκι, ο Σίμπα, γεννιέται και μεγαλώνει στην Αφρικανική Σαβάνα, ως διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα, του σοφού και αγαπητού βασιλιά όλων των ζώων που κατοικούν στα εδάφη της αγέλης. Όταν ο θείος του Σίμπα, ο δολοπλόκος Σκαρ, δολοφονεί τον Μουφάσα, πείθει το νεαρό λιονταράκι πως εκείνο είναι υπεύθυνο για τον θάνατο του πατέρα του. Οι ενοχές οδηγούν τον Σίμπα στην αυτοεξορία και εγκαταλείποντας τη Σαβάνα βρίσκει καταφύγιο στη ζούγκλα. Όταν όμως ενηλικιώνεται, το καθήκον καλεί τον Σίμπα να... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος (2021)
Raya and the Last Dragon (2021)
"Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος"
★★★★★★★★★☆
Οι άνθρωποι και οι δράκοι της Κουμάντρα ζούσαν αρμονικά μέχρι που εμφανίστηκαν τα Ντρουν, υπερφυσικά όντα που μετέτρεπαν όποιον άγγιζαν σε πέτρα. Οι δράκοι κατάφεραν να σταματήσουν την απειλή, όμως το μόνο που απέμεινε από εκείνους ήταν ένα πετράδι που περιείχε τη μαγεία τους. Τότε ο λαός της Κουμάντρα διασπάστηκε σε πέντε φυλές, ανάμεσα στις οποίες ξέσπασε πόλεμος για το ποια θα κατέχει το πετράδι. Πεντακόσια χρόνια αργότερα, οι φύλακες του πετραδιού επιχειρούν να επαναφέρουν την ειρήνη, όμως η... (Περισσότερα)


"Ψυχρά κι Ανάποδα 2" 
★★★★★★★★★☆
Τρία χρόνια μετά τη στέψη της, η Έλσα ακούει μια επίμονη μαγική φωνή να την καλεί στο άγνωστο, και ενώ επιθυμεί να την ακολουθήσει, διστάζει μη θέλοντας να διακινδυνεύσει τη σταθερότητα της ζωή της. Όταν όμως άθελά της αφυπνίζει τα στοιχεία της φύσης, τα οποία φαίνεται να απειλούν το Arendelle, η Έλσα, μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, πρέπει να ακολουθήσουν το μυστηριώδες κάλεσμα προς τον Βορρά για να τα κατευνάσουν. Εκεί συναντούν ένα μαγικό μέρος που κρατά μυστικά για την... (Περισσότερα)

   
"Ζωούπολη" 
★★★
Σε έναν κόσμο που κατοικείται από ανθρωπόμορφα θηλαστικά, η Τζούντι Χοπς, ένα ενθουσιώδες κουνέλι από την επαρχία, πραγματοποιεί το παιδικό της όνειρο να γίνει αστυνομικός στη μητροπολιτική Ζωούπολη. Παρά τις υψηλές ακαδημαϊκές της επιδόσεις, η Τζούντι λόγω του ότι είναι κουνέλι περιορίζεται από τον αρχηγό του τμήματος στο να κόβει κλήσεις. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, η Τζούντι αναλαμβάνει να λύσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας ενυδρίδας, καταλήγοντας να δημιουργήσει μια... (Περισσότερα)


"Ralph: Η Επόμενη Πίστα" 
★★★★★★★★★☆
Εδώ και 3 δεκαετίες, ο Ralph παίζει τον ρόλο του κακού στο βιντεοπαιχνίδι Fix-It Felix Jr, αλλά εξαιτίας της δουλειάς του κανείς δεν φαίνεται να τον συμπαθεί. Για να αποδείξει σε όλους πως μπορεί και εκείνος να είναι ήρωας, ο Ralph αποφασίζει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Όταν εισέρχεται κρυφά στο σύγχρονο, βίαιο Hero’s Duty, παίρνει ένα μετάλλιο, αλλά κατά λάθος απελευθερώνει έναν απειλητικό εχθρό, ένα άμυαλο καταστρεπτικό έντομο. Ο Ralph και το έντομο εκτινάσσονται από το Hero’s Duty και προσγειώνονται... (Περισσότερα)


"Μαλλιά Κουβάρια" 
★★★★★★★★★☆
Λίγο μετά τη γέννησή της, η Πριγκίπισσα Ραπουνζέλ, ένα κορίτσι με μαγικά μαλλιά, πέφτει θύμα απαγωγής μιας ηλικιωμένης γυναίκας, της Μητέρας Γκόθελ. Η αδίστακτη γυναίκα κρύβει το παιδί σε έναν πύργο στο δάσος, το μεγαλώνει ως δικό της και το χρησιμοποιεί ώστε να αποκαθιστά τη νεότητά της με τα μαγικά του μαλλιά. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, ένας νεαρός καταζητούμενος ληστής, ο Φλιν Ράιντερ, αναζητά καταφύγιο στον πύργο της Ραπουνζέλ κατά τη διάρκεια μιας απουσίας της Γκόθελ και συμφωνεί απρόθυμα να γίνει ο... (Περισσότερα)


Mulan (1998)
"Μουλάν"
★★★★★★★★★☆
Προσπαθώντας να αναχαιτίσει τους αδίστακτους Ούννους που εισέβαλαν στην Κίνα, ο αυτοκράτορας καλεί σε επιστράτευση έναν άνδρα από κάθε οικογένεια της χώρας. Η νεαρή Φα Μουλάν για να αποτρέψει τον αγαπημένο, αδύναμο πατέρα της να διακινδυνεύσει για άλλη μία φορά τη ζωή του στη μάχη, κλέβει το σπαθί και την πανοπλία του και αψηφώντας τόσο την παράδοση όσο και το νόμο παίρνει τη θέση του στον αυτοκρατορικό στρατό προσποιούμενη πως είναι αγόρι. Στην προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του... (Περισσότερα)


"Αλαντίν" 
★★★★★★★★★☆
Ένα φτωχό αγόρι, ο Αλαντίν, ζει στους δρόμους της Άγκραμπα, ενός βασιλείου της Μέσης Ανατολής, με μοναδική του συντροφιά την πιστή του μαϊμού, τον Αμπού. Στην αγορά της Άγκραμπα συναντά και ερωτεύεται την πριγκίπισσα Γιασμίν, η οποία το έχει σκάσει από το παλάτι αποφασισμένη να μην παντρευτεί παρά τη θέλησή της κάποιον από τους υποψήφιους πρίγκιπες. Αν και ο Αλαντίν χρειάζεται να κλέβει για να επιβιώσει, έχει έναν αδαμάντινο χαρακτήρα και εξαιτίας αυτού γίνεται μέρος του σχεδίου του Τζαφάρ, του... (Περισσότερα)


"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" 
★★★★★★★★★☆
Η Μπελ, μία έξυπνη, γλυκιά και αντισυμβατική κοπέλα, ζει σε ένα μικρό γαλλικό χωριό, με μοναδική της συντροφιά τον εφευρέτη πατέρα της Μορίς και τα αγαπημένα της βιβλία. Όταν ένας πρίγκιπας, μεταμορφωμένος σε τέρας εξαιτίας του σκληρού του χαρακτήρα, αιχμαλωτίζει τον Μορίς, η Μπελ παίρνει εθελοντικά τη θέση του αδύναμου πατέρα της στο κάστρο του Τέρατος. Το κορίτσι γίνεται φίλη με το προσωπικό του κάστρου που έχουν μεταμορφωθεί σε οικιακά αντικείμενα, οι οποίοι την διαβεβαιώνουν πως το Τέρας διαθέτει μια... (Περισσότερα)


"Η Μικρή Γοργόνα" 
★★★★★★★★★☆
Αντίθετα με τις επιθυμίες του πατέρα της, του βασιλιά της θάλασσας Τρίτων, η νεαρή γοργόνα Άριελ που ονειρεύεται μια ζωή στη στεριά, ανεβαίνει στην επιφάνεια και εκεί σώζει και ερωτεύεται τον πρίγκηπα Έρικ. Για να διεκδικήσει την αγάπη του Έρικ, το κορίτσι κάνει μια επιπόλαιη συμφωνία με την Κακιά Μάγισσα Ούρσουλα, και με αντάλλαγμα τη φωνή της μετατρέπεται σε άνθρωπο. Η Άριελ, που δεν μπορεί πια να μιλήσει, έχει τρεις μέρες διορία να λάβει το φιλί της αληθινής αγάπης από τον Έρικ, αλλιώς θα μεταμορφωθεί... (Περισσότερα)

    

Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆
"Παράξενος Κόσμος" 
★★★★★★★★☆☆  
Ο Γέιγκερ Κλέιντ και ο γιος του Σέρτσερ είναι εξερευνητές που προσπαθούν να ανακαλύψουν τι υπάρχει πίσω από τα βουνά που περιβάλλουν τη χώρα τους, την Αβαλόνια. Σε μια αποστολή τους, ο Σέρτσερ ανακαλύπτει ένα φυτό που εκπέμπει ενέργεια και επιστρέφει με αυτό στην Αβαλόνια, χωρίς τον πατέρα του. 25 χρόνια αργότερα, το φυτό που ο Σέρτσερ ονόμασε Πάντο, αποτελεί την πηγή ενέργειας της χώρας. Όταν ξαφνικά χάνει την ενέργειά του, ο Σέρτσερ, η σύζυγός του Μερίντιαν και ο γιος τους Ίθαν, προσπαθώντας να εντοπίσουν... (Περισσότερα)


"Ο Βασιλιάς των Λιονταριών" 
★★★★★★★★☆☆ 
Στην Αφρικανική σαβάνα ο Σίμπα, ο νεαρός γιος του βασιλιά των λιονταριών Μουφάσα και της βασίλισσας Σαράμπι, αγκαλιάζει το βασιλικό του πεπρωμένο με παιδική αφέλεια και εξερευνά τα εδάφη του με τη φίλη του, τη Νάλα. Παράλληλα όμως, ο αδελφός του Μουφάσα, ο Σκαρ, δολοπλοκεί για να ανέβει ο ίδιος στον θρόνο, και το σχέδιό του οδηγεί σε τραγωδία και την αυτοεξορία του Σίμπα. Με τη βοήθεια δύο νέων φίλων, ο Σίμπα μεγαλώνει στη ζούγκλα, μέχρι που η καταστροφική διακυβέρνηση του Σκαρ ωθεί... (Περισσότερα)


Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (2018)Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (2018)
"Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ" 
★★★★★★★★
Όταν το τιμόνι του βιντεοπαιχνιδιού Sugar Rush σπάει ανεπανόρθωτα, ο Ραλφ και η Βανέλοπη μπαίνουν στο διαδίκτυο μέσω του WIFI για να βρουν ένα ανταλλακτικό. Για να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται για το νέο τιμόνι, ο Ραλφ καταλήγει να φτιάχνει μια σειρά από ανόητα βίντεο και να τα ανεβάζει στο BuzzzTube. Παράλληλα, η Βανέλοπη σκέφτεται να αφήσει το δικό της παιχνίδι, προκειμένου να παραμείνει στο Slaughter Race, ένα βίαιο παιχνίδι αυτοκινήτων, το οποίο της προσφέρει τις συναρπαστικές εμπειρίες που αποζητά, όμως... (Περισσότερα)


Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (2011)Winnie the Pooh (2011)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι για άλλη μία φορά ψάχνει να βρει μέλι, όμως σύντομα βάζει την αναζήτησή του σε αναμονή καθώς ανακαλύπτει πως ο Γκαρής έχει χάσει την ουρά του και διεξάγει έναν διαγωνισμό ανάμεσα στους φίλους του για να βρεθεί ένα αντικείμενο που μπορεί να την αντικαταστήσει επάξια. Αργότερα, η Κουκουβάγια παρερμηνεύει ένα σημείωμα του Κρίστοφερ Ρόμπιν και πείθει τον Που, τον Γκαρή, την Κάγκου, τον Ρω, το Γουρουνάκι, τον Λαγό και τον Τίγρη πως ο νεαρός φίλος τους έχει απαχθεί από ένα τρομακτικό πλάσμα... (Περισσότερα)


 The Princess and the Frog (2009)
"Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος"
★★★★★★★★☆☆
Η Τιάνα, ένα σκληρά εργαζόμενο κορίτσι, προσπαθεί με επιμονή να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο, να ανοίξει το δικό της εστιατόριο στη Νέα Ορλεάνη. Εν το μεταξύ, στην πόλη καταφθάνει ο ανέμελος πρίγκιπας Ναβίν, ο οποίος επιπόλαια παρασύρεται από έναν μάγο βουντού σε μια συμφωνία που τον μεταμορφώνει σε βάτραχο. Ο Ναβίν πιστεύοντας εσφαλμένα πως η Τιάνα είναι πριγκίπισσα, την πείθει να τον φιλήσει ώστε να ξαναγίνει άνθρωπος. Αντ’ αυτού όμως, η Τιάνα μεταμορφώνεται και εκείνη σε... (Περισσότερα)


Lilo & Stitch (2002)
"Λίλο και Στιτς"
★★★★★★★★☆☆
Στο νησί Καουάι της Χαβάης, μετά το θάνατο των γονιών τους, η νεαρή ενήλικας Νάνι προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της τη μικρότερη αδελφή της τη Λίλο, ένα ανυπόταχτο και εκκεντρικό κορίτσι που χρειάζεται έναν φίλο. Σε ένα καταφύγιο ζώων, η Λίλο υιοθετεί ένα εξωγήινο πλάσμα που προσποιείται πως είναι σκύλος και το ονομάζει Στιτς. Γνωστός στον πλανήτη του ως Πείραμα 626, ο Στιτς είναι ένας άτρωτος, έξυπνος και πανίσχυρος γενετικά τροποποιημένος καταζητούμενος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί από τον... (Περισσότερα)

   
"Ο Πλανήτης των Θησαυρών"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ένα διαστημόπλοιο συντρίβεται κοντά στο πανδοχείο της μητέρας του, ο νεαρός Τζιμ Χόκινς προσπαθεί να βοηθήσει τον πιλότο του, ο οποίος τελικά πεθαίνει, όχι όμως πριν δώσει στο αγόρι μία μυστηριώδη σφαίρα. Τότε, πειρατές επιτίθενται στο πανδοχείο, αλλά ο Τζιμ, η μητέρα του και ο φίλος τους ο Δρ Ντόπλερ προλαβαίνουν να ξεφύγουν και ανακαλύπτουν ότι η σφαίρα είναι ένας χάρτης που οδηγεί στον Πλανήτη των Θησαυρών. Ο Τζιμ και ο Ντόπλερ ξεκινούν να βρουν τον θρυλικό πλανήτη με το πλοίο της Καπετάνιου... (Περισσότερα)


The Emperor’s New Groove (2000)The Emperor’s New Groove (2000)

"Ο Αυτοκράτορας Έχει Κέφια"

★★★★★★★★☆☆

Μία μέρα πριν από τα 18α γενέθλιά του, ο κεφάτος μα εγωκεντρικός Αυτοκράτορας των Ίνκας, ο Κούζκο, απολύει τη ραδιούργα σύμβουλό του, την Ίζμα, και ενημερώνει τον Πάτσα, τον ανοιχτόκαρδο αρχηγό ενός χωριού, πως σκοπεύει να κατεδαφίσει το χωριό του για να χτίσει εκεί μία καλοκαιρινή βίλα. Η Ίζμα και ο ελαφρόμυαλος βοηθός της, ο Κρονγκ, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τον Κούζκο με ένα μαγικό φίλτρο, αντ’ αυτού όμως ο Αυτοκράτορας μετατρέπεται σε λάμα και καταλήγει στο σπίτι του Πάτσα, από τον οποίο ζητά... (Περισσότερα)



The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι ένα αφελές, φιλικό και ενθουσιώδες λούτρινο αρκουδάκι ζει στο ειρηνικό Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων όπου μοιράζεται περιπέτειες με τους φίλους του, τον Γκαρή, την Κάγκου και τον Ρω, το Γουρουνάκι, τον Λαγό, την Κουκουβάγια και τον Τίγρη, καθώς και το αγαπημένο του αγόρι, τον ευγενικό Κρίστοφερ Ρόμπιν. Η ταινία αφηγείται τέσσερις διαφορετικές ιστορίες κατά τις οποίες ο Γουίνι αναζητά μέλι, αντιμετωπίζει μια καταιγίδα, υπομένει τον υπερκινητικό Τίγρη και αποχαιρετά τον Κρίστοφερ Ρόμπιν όταν το αγόρι... (Περισσότερα)


Sleeping Beauty (1959)
"Η Ωραία Κοιμωμένη"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα παραβλέπουν να προσκαλέσουν τη μοχθηρή νεράιδα Maleficent (Μαγκούφισα) στον χορό προς τιμήν της γέννησης της κόρης τους Aurora (Αυγή), εκείνη ρίχνει μια σκληρή κατάρα στο μωρό. Σύμφωνα με την κατάρα, η Aurora στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, θα τρυπήσει το δάκτυλό της σε ένα αδράχτι και θα πεθάνει. Τρεις καλόκαρδες και εύθυμες νεράιδες, η Flora, η Fauna και η Merryweather (Φλώρα, Δώρα και Μαριγούλα), και ο γενναίος πρίγκιπας Φίλιπ θα σταθούν στο πλευρό της νεαρής... (Περισσότερα)


Lady and the Tramp (1955)
"Η Λαίδη και ο Αλήτης"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Τζιμ Ντίαρ και η Ντάρλιν, οι ιδιοκτήτες της νεαρής Λαίδης, ενός καλομαθημένου και αφοσιωμένου Κόκερ Σπάνιελ, φεύγουν για ένα ταξίδι, στο σπίτι έρχεται για να προσέχει το μωρό τους, η θεία Σάρα μαζί με τις δύο ύπουλες γάτες της. Μετά από μια αναστάτωση που προκαλούν οι γάτες, η κακοπροαίρετη θεία Σάρα κατηγορεί τη Λαίδη και της φορά με βία ένα φίμωτρο. Η τρομοκρατημένη σκυλίτσα δραπετεύει και συναντά τον Αλήτη, έναν έξυπνο και γενναίο αδέσποτο σκύλο, ο οποίος τη βοηθά να επιβιώσει μακριά από την... (Περισσότερα)


Cinderella (1950)
"Σταχτοπούτα"
★★★★★★★★☆☆
Η Σταχτοπούτα, γεννημένη σε ένα αρχοντικό ενός γαλλικού βασιλείου, χάνει στην παιδική της ηλικία την αγαπημένη της μητέρα και ο στοργικός της πατέρας για να της προσφέρει μια μητρική παρουσία παντρεύεται τη Λαίδη Τρεμέιν. Μετά το θάνατο του πατέρα της, η νεαρή κοπέλα παραμένει στο σπίτι της ως υπηρέτρια της άκαρδης μητριάς και των δύο εξίσου σκληρών θετών αδελφών της, Ντριζέλα και Αναστασία. Όταν η Λαίδη Τρεμέιν την εμποδίζει να πάει στον βασιλικό χορό, όπου ο πρίγκιπας πρόκειται να διαλέξει τη... (Περισσότερα)


Bambi (1942)
"Μπάμπι, το Ελαφάκι" 
★★★★★★★★☆☆
Ένα νεογέννητο ελαφάκι προορίζεται να αναλάβει μία μέρα το ρόλο του Μεγάλου Πρίγκιπα του Δάσους, έναν τίτλο που κατέχει ο πατέρας του, ο οποίος προστατεύει τα υπόλοιπα ζώα από τους κυνηγούς. Ο μικρός Μπάμπι, όπως τον ονομάζει η στοργική μητέρα του, μαθαίνει για τη ζωή, τον κόσμο και παίζει αμέριμνα με τους φίλους του, το γεμάτο ενέργεια λαγουδάκι Θάμπερ, τον ντροπαλό νεαρό ασβό Λουλούδη και το θηλυκό ελαφάκι Φαλίν. Όταν ο Άνθρωπος έρχεται στο δάσος και σκοτώνει τη μητέρα του, το νεαρό ελάφι... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

Bolt (2008)
"Μπολτ"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μπολτ, ο σκύλος πρωταγωνιστής μιας τηλεοπτικής σειράς του Χόλιγουντ, έχει περάσει όλη του τη ζωή στο στούντιο πιστεύοντας ότι οι περιπέτειες του είναι αληθινές και ότι στ’ αλήθεια κατέχει υπερδυνάμεις. Όταν οδηγείται να πιστέψει πως η νεαρή κηδεμόνας και συμπρωταγωνίστρια του, η Πένι, έχει απαχθεί από τον μοχθηρό Δρ. Κάλικο, προσπαθεί να τη σώσει. Όμως, άθελά του εγκλωβίζεται σε μία κούτα με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Εκεί, με τη βοήθεια της απρόθυμης γάτας Μίτενς και του ενθουσιώδους χάμστερ Ράινο... (Περισσότερα)


Meet the Robinsons (2007)
"Γνωρίστε τους Ρόμπινσον"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο 12χρονος, ορφανός Λούις παίρνει την πιο πρόσφατη εφεύρεση του για να την παρουσιάσει στην επιστημονική έκθεση του σχολείου του, συναντά τον 13χρονο Γουίλμπουρ Ρόμπινσον, ένα μυστηριώδες αγόρι που επιμένει ότι ήρθε από το μέλλον και προσπαθεί να ανακτήσει την κλεμμένη χρονομηχανή του πατέρα του. Για να του αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι αληθινοί, ο Γουίλμπουρ παίρνει τον Λούις μαζί του στο μέλλον. Εκεί, η χρονομηχανή τους χαλάει και καθώς ο Λούις προσπαθεί να την επισκευάσει, γνωρίζεται με... (Περισσότερα)


Brother Bear (2003)
"Ο Αδερφός μου, ο Αρκούδος" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο Κενάι, ένα παρορμητικό αγόρι μιας προϊστορικής φυλής προκαλεί από θυμό σε μάχη μια αρκούδα, τα μεγαλύτερα αδέλφια του, Σίτκα και Ντενάχι, σπεύδουν να τον σώσουν. Στην προσπάθειά του να σώσει τα αδέλφια του, ο Σίτκα θυσιάζει τη ζωή του και ο Κενάι κατηγορώντας άδικα την αρκούδα για τον θάνατο του Σίτκα, την κυνηγά και τελικά τη σκοτώνει. Τότε, μεταμορφώνεται και ο ίδιος σε αρκούδα και για να επανακτήσει την ανθρώπινη μορφή του πρέπει να συναντήσει το πνεύμα του Σίτκα σε ένα μακρινό βουνό. Στη... (Περισσότερα)

   
Atlantis: The Lost Empire (2001)
Atlantis: The Lost Empire (2001)
"Η Χαμένη Ατλαντίδα"
★★★★★★★☆☆☆
Το 1914, ο νεαρός χαρτογράφος και γλωσσολόγος Μίλο Θατς, εγγονός του εξερευνητή Θάντεους Θατς, χρειάζεται κάποιον να του χρηματοδοτήσει μια αποστολή με σκοπό να βρει τη θρυλική Ατλαντίδα. Οι εργοδότες του στο μουσείο αρνούνται, όμως ένας ζάπλουτος παλιός φίλος του παππού του εμφανίζεται και του προσφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο υποβρύχιο και ένα πλήρωμα 200 ατόμων. Ωστόσο, όταν στη διαδρομή το υποβρύχιο καταστρέφεται, οι μόνοι που επιβιώνουν είναι ο Μίλο και μια μικρή ομάδα ικανών... (Περισσότερα)


"Δεινόσαυρος
★★★★★★★☆☆☆
Λίγο πριν εκκολαφθεί από το αυγό του, ένας Ιγκουανόδοντας καταλήγει μακριά από την περιοχή του, σε ένα τροπικό νησί όπου τον βρίσκει, τον υιοθετεί και τον μεγαλώνει μια οικογένεια λεμούριων. Χρόνια αργότερα, ο νεαρός δεινόσαυρος με το όνομα πια Άλανταρ, επιζεί μαζί με τη μητέρα, τον παππού, τον αδελφό και την αδελφή του την καταστροφή του νησιού τους από την πτώση αστεροειδών. Φτάνοντας στην Ηπειρωτική Χώρα, η οικογένεια συναντά και ακολουθεί ένα κοπάδι δεινοσαύρων διαφόρων ειδών που... (Περισσότερα)


"Φαντασία 2000" 
★★★★★★★☆☆☆
Στην πνευματική συνέχεια της πειραματικής ταινίας κινουμένων σχεδίων του Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο Διευθυντής ορχήστρας Τζέιμς Λιβάιν διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγο σε ένα οπτικό κονσέρτο που αποτελείται από 8 ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους με την υπογραφή διακεκριμένων σχεδιαστών και σκηνοθετών της Disney. Κάθε ταινία εμπνέεται από ένα ξεχωριστό κομμάτι κλασικής μουσικής και εισάγεται από διαφορετικούς διάσημους καλλιτέχνες που προσφέρουν χιούμορ και σημαντικές πληροφορίες για... (Περισσότερα)


"Ταρζάν" 
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από ένα ναυάγιο, στα τέλη του 19ου αιώνα, ένα ζευγάρι καταφέρνει να βγει στις ανεξερεύνητες ακτές της Αφρικής μαζί με το μωρό τους. Όταν μια λεοπάρδαλη σκοτώνει το ζευγάρι, αλλά και το μωρό της θηλυκής γορίλα Κάλα, η προστατευτική Κάλα βρίσκει το ανθρώπινο μωρό και αποφασίζει να το μεγαλώσει σαν δικό της. Όταν χρόνια αργότερα μια βρετανική αποστολή εισέρχεται στη ζούγκλα, ο Ταρζάν συναντά τη Τζέιν και καλείται να επιλέξει αν θα παραμείνει στη ζούγκλα ανάμεσα στην οικογένεια που μεγάλωσε ή αν... (Περισσότερα)


"Ηρακλής: Πέρα από το Μύθο"
★★★★★★★☆☆☆
Ως μέρος του σχεδίου του Άδη να κατακτήσει τον Όλυμπο, ο νεογέννητος Ηρακλής, γιος του Δία και της Ήρας, πέφτει θύμα απαγωγής, καταλήγει στη Γη και μετατρέπεται σε θνητό. Εκεί υιοθετείται από τους αγρότες Αμφιτρύωνα και Αλκμήνη και μεγαλώνει με αγάπη μα και με απορίες για το ποιος είναι και που ανήκει. Για να βρει απαντήσεις, επισκέπτεται τον ναό του Δία, ο οποίος του αποκαλύπτει την καταγωγή του και πως ο μοναδικός τρόπος για να ανακτήσει τη θεϊκή του υπόσταση είναι να γίνει ένας πραγματικός... (Περισσότερα)


The Hunchback of Notre Dame (1996)The Hunchback of Notre Dame (1996)
"Η Παναγία των Παρισίων" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο απάνθρωπος δικαστής Φρόλο σκότωσε μια τσιγγάνα, φοβούμενος για την ψυχή του αποφάσισε να μεγαλώσει εκείνος το παραμορφωμένο νεογέννητο μωρό της, το οποίο ονόμασε Κουασιμόδο και το κράτησε απομονωμένο στο καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Νοτρ Νταμ. 20 χρόνια αργότερα, ο καλόκαρδος Κουασιμόδος μη μπορώντας να αντέξει πια τη μοναξιά, αψηφά της εντολές του Φρόλο και βγαίνει για πρώτη φορά έξω από τον ναό για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Γιορτής των Τρελών. Εκεί ο κόσμος τον... (Περισσότερα)


Pocahontas (1995)
"Ποκαχόντας" 
★★★★★★★☆☆☆
Στις αρχές του 17ου αιώνα στην Βόρεια Αμερική, η ιθαγενής Ποκαχόντας, κόρη του αρχηγού Παουατάν, προβληματίζεται με την προοπτική να παντρευτεί τον Κόκουμ, τον γενναίο και σοβαρό πολεμιστή της φυλής της, τον οποίο θεωρεί ασύμβατο με το ελεύθερο πνεύμα της. Καθώς περνά τον χρόνο της στη φύση συναντά τον Τζον Σμιθ, έναν περιπετειώδη στρατιώτη μιας Βρετανικής αποστολής που μόλις κατέφθασε στην ήπειρό της. Παράλληλα, ο άπληστος Άγγλος αρχηγός της αποστολής είναι λανθασμένα πεπεισμένος πως οι... (Περισσότερα)


The Rescuers Down Under (1990)The Rescuers Down Under (1990)
"Μπερνάρ και Μπιάνκα: Περιπέτειες στην Άκρη της Γης" 
★★★★★★☆☆☆☆
Στην Αυστραλία, ένα αγόρι, ο Κόντι, σώζει έναν σπάνιο γιγάντιο χρυσαετό, τη Μαραχούτα, με την οποία γίνονται φίλοι. Όταν ο Κόντι πέφτει σε μια παγίδα ενός καταζητούμενου λαθροκυνηγού, εκείνος απαγάγει το παιδί για να το αναγκάσει να του αποκαλύψει που βρίσκεται η φωλιά του χρυσαετού. Την υπόθεση αναλαμβάνουν οι πράκτορες του διεθνούς οργανισμού ποντικιών “Κομάντος της Σωτηρίας”, ο Μπερνάρ και η Μπιάνκα. Οι δυο τους ταξιδεύουν με το Άλμπατρος Γουίλμπουρ από τη Νέα Υόρκη στο... (Περισσότερα)


"Μπερνάρ και Μπιάνκα"
★★★★★★★☆☆☆
Η Πένι, ένα ορφανό κορίτσι το οποίο κρατείται αιχμάλωτο σε ένα εγκαταλειμμένο ποταμόπλοιο στους βαλτότοπους της Λουϊζιάνα, ρίχνει στο ποτάμι ένα μπουκάλι που περιέχει ένα μήνυμα με το οποίο ζητά βοήθεια. Το μπουκάλι ξεβράζεται στη Νέα Υόρκη και φτάνει σε έναν διεθνή οργανισμό ποντικιών, τα μέλη του οποίου βοηθούν όποιον χρειάζεται βοήθεια όπου και αν βρίσκεται στον κόσμο. Η εκπρόσωπος της Ουγγαρίας, η εκλεπτυσμένη και περιπετειώδης Μις Μπιάνκα, προσφέρεται να αναλάβει την υπόθεση της Πένι και διαλέγει για... (Περισσότερα)


The Jungle Book (1967)
"Το Βιβλίο της Ζούγκλας"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο προστατευτικός μαύρος πάνθηρας Μπαγκίρα βρίσκει τον μικρό Μόγλη ολομόναχο μέσα στην άγρια ζούγκλα της Ινδίας, τον βοηθά να βρει μια νέα οικογένεια κοντά στους λύκους. Το αγόρι μεγαλώνει ευτυχισμένο ανάμεσα στα ζώα, μέχρι τη στιγμή που γίνεται στόχος του αδίστακτου τίγρη Σιρ Χαν. Τότε το παιδί αναγκάζεται ταξιδέψει μέχρι τα όρια της ζούγκλας, αναζητώντας καταφύγιο στο χωριό των ανθρώπων. Τον Μόγλη αναλαμβάνει να συντροφεύσει στο μακρύ και περιπετειώδες ταξίδι του ο Μπαγκίρα και στη διαδρομή το... (Περισσότερα)


One Hundred and One Dalmatians (1961)
"Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο μοναχικός συνθέτης Ρότζερ Ράντκλιφ γνωρίζεται και παντρεύεται την ευγενική Ανίτα χάρη στην παρέμβαση του αποφασιστικού σκύλου του Πόνγκο, ο οποίος γίνεται ζευγάρι με τη σκυλίτσα της Ανίτα, τη στοργική Περντίτα. Όταν ο Ρότζερ και η Ανίτα  αρνούνται να πουλήσουν τα 15 μικρά κουταβάκια Δαλματίας του Πόνγκο και της Περντίτα, η μοχθηρή Κρουέλα Ντε Βιλ, τα απαγάγει μαζί με όλα τα υπόλοιπα σκυλιά Δαλματίας του Λονδίνου, με σκοπό να φτιάξει ένα παλτό από τη γούνα τους. Τότε, ο Πόνγκο, η Περντίτα και τα... (Περισσότερα)


Peter Pan (1953)
"Πίτερ Παν" 
★★★★★★★☆☆☆
Το τελευταίο της βράδυ ως “παιδί”, η Γουέντι Ντάρλινγκ, ένα δωδεκάχρονο στοργικό κορίτσι με ζωηρή φαντασία, συναντά τον παιδικό της ήρωα, τον ιπτάμενο Πίτερ Παν. Μαζί με τα μικρότερα αδέλφια της, τον ευγενικό και ευφυή Τζον και τον τρυφερό και περιπετειώδη Μάικλ, η Γουέντι ακολουθεί το αιώνια νεαρό αγόρι στο σπίτι του, στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί, τα τρία αδέλφια γνωρίζονται με τα παιδιά που προστατεύει ο Πίτερ, τα Χαμένα Αγόρια, τους παραμυθένιους κατοίκους του φανταστικού νησιού και αντιμετωπίζουν... (Περισσότερα)


Alice in Wonderland (1951)
"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" 
★★★★★★★☆☆☆
Σε μια Αγγλική επαρχιακή πόλη, η επτάχρονη Αλίκη παρακολουθεί απρόθυμα τα μαθήματα που της παραδίδει η μεγαλύτερη αδελφή της. Όταν βλέπει ένα άσπρο κουνέλι να τρέχει, φωνάζοντας πως έχει αργήσει, το κορίτσι ακολουθεί το παράξενο ζώο και πέφτει μέσα από μια βαθιά τρύπα σε έναν μαγικό και αλλόκοτο κόσμο. Στη Χώρα των Θαυμάτων, η Αλίκη προσπαθεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στο σπίτι της, συναντώντας στην πορεία πολλούς, συχνά εξωφρενικούς χαρακτήρες, όπως τον Τρελοκαπελά, τον Γάτο του... (Περισσότερα)


Dumbo (1941)
"Ντάμπο, το Ελεφαντάκι"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ένας πελαργός αφήνει στην κυρία Τζάμπο, μια ελεφαντίνα του τσίρκου, ένα μωρό ελεφαντάκι με τεράστια αυτιά, όλοι το περιγελούν, μα η μητέρα του το αγαπά πάρα πολύ. Το ντροπαλό ελεφαντάκι δεν έχει επιλογή παρά να κάνει τον κλόουν στο τσίρκο και ντρέπεται πολύ για αυτό. Όμως με τη βοήθεια του φιλικού και προστατευτικού ποντικού Τίμοθι, ο Ντάμπο ξεπερνά τις ανασφάλειες του, αποκτά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και χρησιμοποιεί το φαινομενικά μεγαλύτερο ελάττωμά του για να καταφέρει το αδύνατο και να... (Περισσότερα)


Fantasia (1940)
"Φαντασία"
★★★★★★★☆☆☆
Μία πρωτοποριακή συλλογή οκτώ αυτοτελών ιστοριών κινουμένων σχεδίων χωρίς διάλογο, οι οποίες εμπνέονται και συνοδεύονται από σημαντικά έργα κλασικής μουσικής. Οι μικρού μήκους ταινίες είναι η “Τοκάτα και Φούγκα”, ο “Καρυοθραύστης”, ο “Μαθητευόμενος Μάγος”, η “Ιεροτελεστία της Άνοιξης”,  το “Διάλειμμα”, η “6η Συμφωνία”, ο “Χορός των Ωρών” και η “Νύχτα Στο Φαλακρό Βουνό”. Ο συνθέτης και κριτικός μουσικής Ντιμς Τέιλορ ως οικοδεσπότης και αφηγητής της ταινίας, εισάγει κάθε έργο προσφέροντας ένα υπόβαθρο και... (Περισσότερα)


Pinocchio (1940)
"Πινόκιο"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Πινόκιο, μια ζωντανή μαριονέτα σκαλισμένη από τον μοναχικό ξυλουργό Τζεπέτο, πρέπει να αποδείξει στη Μπλε Νεράιδα πως είναι γενναίος, ειλικρινής και ανιδιοτελής, ώστε να τον μετατρέψει σε αληθινό αγόρι. Στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ο καλοσυνάτος μα ευκολόπιστος ήρωας, συναντά ένα πλήθος παραπλανητικών χαρακτήρων, οι οποίοι τον παρασύρουν σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ευτυχώς, η Μπλε Νεράιδα έχει φροντίσει στο πλευρό του Πινόκιο να βρίσκεται ο πιστός γρύλος Τζίμινι Κρίκετ, ο... (Περισσότερα)


Snow White and the Seven Dwarfs (1937)
"Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι"
★★★★★★★☆☆☆
Η Χιονάτη, μια μοναχική όμορφη πριγκίπισσα, υπηρετεί τη ματαιόδοξη και σκληρή μάγισσα μητριά της, την Κακιά Βασίλισσα. Όταν ο μαγικός της καθρέφτης, της απαντά πως η Χιονάτη είναι η ομορφότερη από όλες τις γυναίκες του βασιλείου, η Κακιά Βασίλισσα κυριευμένη από ζήλια διατάζει τον Κυνηγό της να πάρει το κορίτσι στο δάσος και να το σκοτώσει. Όμως, ο Κυνηγός λυπάται τη Χιονάτη και την αφήνει να φύγει και εκείνη με τη βοήθεια των ζώων του δάσους, βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι επτά νάνων που... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

"Το Κοτοπουλάκι
★★★★★★☆☆☆☆
Το Κοτοπουλάκι πανικοβάλει τους συμπολίτες του όταν ισχυρίζεται ότι ο ουρανός πέφτει, ωστόσο, καθώς το «κομμάτι ουρανού» που ισχυρίζεται ότι τον χτύπησε δεν φαίνεται πουθενά, ο αμήχανος πατέρας του υποθέτει ότι ο γιος του χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα βελανίδι και το Κοτοπουλάκι γίνεται ο περίγελος της πόλης. Ένα χρόνο αργότερα, το Κοτοπουλάκι θέλει απεγνωσμένα να αποδείξει τον εαυτό του τόσο στους συμπολίτες του όσο και στον απογοητευμένο πατέρα του, μα όταν η φήμη του αρχίζει να καλυτερεύει, ένα... (Περισσότερα)


"Μια Τρελή, Τρελή Φάρμα"
★★★★★★☆☆☆☆
Στην Παλιά Δύση, όταν ο Αλαμέντα Σλιμ, ένας καταζητούμενος ζωοκλέφτης, κλέβει τα βοοειδή του κ. Ντίξον, εκείνος δίνει τη μοναδική αγελάδα που του απέμεινε, τη βραβευμένη Μάγκι, στην Περλ, μια ευγενική ηλικιωμένη γυναίκα με ένα μικρό αγρόκτημα. Η Περλ όμως έχει μόνο τρεις ημέρες διορία για να εξοφλήσει το χρέος της στην τράπεζα και να αποφύγει τη δημοπρασία της φάρμας της. Όταν η Μάγκι ανακαλύπτει ότι δίνεται αμοιβή για τη σύλληψη του Σλιμ, πείθει τις άλλες δύο αγελάδες της φάρμας, την πρόσχαρη Γκρέις και την τυπική... (Περισσότερα)


"Ο Όλιβερ και η Παρέα του"
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν τα αδέλφια του υιοθετούνται από περαστικούς, ένα γατάκι περιπλανιέται ολομόναχο στους αφιλόξενους δρόμους της Νέας Υόρκης. Εκεί συναντά τον Ντότζερ, ένα χαρισματικό Τεριέ που ζει μαζί με τη συμμορία του από παράνομους μα καλόκαρδους σκύλους στο ρημαγμένο πλοίο του φιλόζωου πορτοφολά Φάγκιν. Οι νέοι του φίλοι αναλαμβάνουν να του μάθουν πως να κλέβει για να επιβιώσει, όμως στην πρώτη του αποστολή, το γατάκι συναντά τη νεαρή Τζένι, η οποία του δίνει το όνομα Όλιβερ και το υιοθετεί προς... (Περισσότερα)


"Ο Μεγάλος Ποντικο-ντετέκτιβ"
★★★★★★☆☆☆☆
Στο Λονδίνο στα τέλη του 19ου αιώνα, ένα νεαρό ποντικάκι, η Ολίβια Φλάβερσαμ, με τη βοήθεια του καλόκαρδου ηλικιωμένου ποντικού Δρ. Ντέιβιντ Ντόσον, απευθύνεται στον διάσημο Άγγλο ποντικο-ντετέκτιβ Μπέιζιλ της οδού Μπέικερ, ζητώντας του να τη βοηθήσει να βρει τον παιχνιδοποιό πατέρα της, τον οποίο απήγαγε μια μυστηριώδης νυχτερίδα. Ο εκκεντρικός ντετέκτιβ αντιλαμβάνεται πως πίσω από την απαγωγή του Χίραμ Φλάβερσαμ βρίσκεται ο μεγάλος του αντίπαλος, ο δολοπλόκος Καθηγητής... (Περισσότερα)


"Το Μαύρο Καζάνι"
★★★★★★☆☆☆☆
Στη μυθική χώρα του Πριντέιν, ο Κερασφόρος Βασιλιάς ψάχνει το Μαύρο Καζάνι, ένα μαγικό αντικείμενο που θα του επιτρέψει να δημιουργήσει έναν στρατό απέθαντων πολεμιστών. Ο Τάραν, ο νεαρός βοηθός του μάγου Ντάλμπεν, αναλαμβάνει να οδηγήσει σε ένα ασφαλές μέρος τη Χεν Γουέν, ένα γουρουνάκι με μαντικές δυνάμεις, τις οποίες θέλει να εκμεταλλευτεί ο Βασιλιάς για να εντοπίσει το Καζάνι. Στη διαδρομή, ο Τάραν ενώνει τις δυνάμεις του με την πριγκίπισσα Eλόνγουι, τον βάρδο Φλίουντουρ Φλαμ και ένα παράξενο... (Περισσότερα)


"Η Αλεπού και το Κυνηγόσκυλο"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Τοντ, ένα αλεπουδάκι που μεγαλώνει στη φάρμα μιας καλόκαρδης κυρίας, της Χήρας Τουίντ και ο Κόπερ, ένα κουτάβι που ανήκει στον σκληρό κυνηγό γείτονά της κυρίας, τον Έιμος Σλέιντ, συναντιούνται στο κοντινό δάσος και δημιουργούν μια όμορφη φιλία. Όταν ο κυνηγός παίρνει το κουτάβι μακριά και το εκπαιδεύει ως κυνηγόσκυλο, ο Τοντ περιμένει με προσμονή τον φίλο του να γυρίσει. Επιστρέφοντας όμως, ο Κόπερ έχει αλλάξει και η σχέση των δύο φίλων δοκιμάζεται από τα ζωώδη ένστικτα τους, αλλά και από... (Περισσότερα)


Robin Hood (1973)
"Ρομπέν των Δασών" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς ο ματαιόδοξος και ανώριμος πρίγκιπας Ιωάννης σφετερίζεται τον θρόνο του αδελφού του, βασιλιά Ριχάρδου, καταπιέζει και φορολογεί αβάσταχτα τους πολίτες του Νότιγχαμ. Όμως, στο Δάσος του Σέργουντ ο ηρωικός παράνομος Ρομπέν των Δασών και ο καλός του φίλος, Λιτλ Τζον, βοηθούν τους φτωχούς και επιχειρούν να εκθρονίσουν τον άπληστο πρίγκιπα. Ταυτόχρονα, ο Ρομπέν ονειρεύεται ένα μέλλον δίπλα στην αγαπημένη του Λαίδη Μάριαν και ο Ιωάννης στην προσπάθειά του να τον αιχμαλωτίσει, οργανώνει έναν αγώνα... (Περισσότερα)


The Sword in the Stone (1963)
"Το Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου"
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο βασιλιάς της Αγγλίας πεθαίνει χωρίς να αφήσει διάδοχο, στο Λονδίνο εμφανίζεται ένα σπαθί καρφωμένο σε ένα αμόνι. Το σπαθί φέρει μια επιγραφή, σύμφωνα με την οποία νέος βασιλιάς θα γίνει όποιος βγάλει το σπαθί από το αμόνι. Κανείς όμως δεν καταφέρνει να βγάλει το σπαθί και η χώρα εισέρχεται στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα. Χρόνια αργότερα, ο Μέρλιν αποκτά πίστη πως ένα καλόκαρδο ορφανό 12χρονο αγόρι, ο Αρθούρος, θα μπορέσει να ηγηθεί του λαού του. Ο μάγος εκπαιδεύει τον Αρθούρο παραδίδοντας του... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★☆☆☆

"Οι Αριστόγατες" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Μία ηλικιωμένη ντίβα της όπερας, η Μαντάμ Μπονφαμίλ, αποφασίζει να αφήσει ως πρώτους κληρονόμους της μεγάλης περιουσίας της την αγαπημένη της γάτα Δούκισσα και τα τρία μικρά της γατάκια, τον ζωγράφο Τουλούζ, την τραγουδίστρια Μαρί και τον πιανίστα Μπέρλιοζ. Όμως ο μπάτλερ της Μπονφαμίλ και επόμενος κατά σειρά κληρονόμος, προκειμένου να λάβει πρώτος την κληρονομιά, απαγάγει τα ζώα και τα εγκαταλείπει στην εξοχή. Για να επιστρέψουν σπίτι τους, η Δούκισσα και τα τρία γατάκια εμπιστεύονται έναν αδέσποτο... (Περισσότερα)


Disney’s Package Films (1943-1949)
"Ανθολογίες της Disney"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Οι ανθολογίες της Disney είναι έξι ταινίες/συλλογές αυτοτελών έργων κινουμένων σχεδίων διάφορων σκηνοθετών με παραγωγό τον Γουόλτ Ντίσνεϊ, οι οποίες κυκλοφόρησαν στους κινηματογράφους κατά τη διάρκεια της πολεμικής και μεταπολεμικής περιόδου, από το 1943 μέχρι και το 1949. Στο σύνολό τους, οι ταινίες περιλαμβάνουν 32 σύντομα έργα, ανάμεσά τους μουσικά σκετς, ποιήματα, παραμύθια καθώς και πρωτότυπες περιπέτειες γνωστών χαρακτήρων του Γουόλτ Ντίσνεϊ, όπως ο Ντόναλντ Ντακ, ο Γκούφυ, ο Μίκυ... (Περισσότερα)