Τα Ασχημογλυκούλια (2019)




Τα Ασχημογλυκούλια (2019)









   
Τα Ασχημογλυκούλια (2019)UglyDolls (2019)
"Τα Ασχημογλυκούλια
★★★★★☆☆☆☆☆
Στη χαρούμενη Ασχημούπολη, μια πολύχρωμη πόλη του σύμπαντος των παιχνιδιών, ζει η αισιόδοξη Μόξι, μια λούτρινη κούκλα που ονειρεύεται τον “Μέγα Κόσμο”, τον κόσμο των ανθρώπων, όπου εκεί θα μπορούσε να βρει ένα παιδί για να το αγαπήσει και να την αγαπήσει. Ελπίζοντας να φτάσουν στον Μέγα Κόσμο, η Μόξι και πέντε φίλοι της ανακαλύπτουν μια άλλη πόλη παιχνιδιών, το “Ινστιτούτο Τελειότητας”, όπου ανθρωπόμορφες κούκλες εκπαιδεύονται από τον νάρκισσο ηγέτη τους, τον Λου, για να περάσουν τη δοκιμασία που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν στον Μέγα Κόσμο. (87 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Κέλι Άσμπερι
Ηθοποιοί: Κέλι Κλάρκσον, Νικ Τζόνας, Τζανέλ Μονέ, Μπλέικ Σέλτον, Pitbull, Γουάντα Σάικς, Γκάμπριελ Ιγκλέσιας,  Έμμα Ρόμπερτς, Γουάνγκ Λίχομ


Η 27η κινηματογραφική παραγωγή της STX Entertainment είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του στούντιο. Τα Ασχημογλυκούλια (2019) αποτελούν μία επιπλέον προσθήκη στην κινηματογραφική μόδα της δεκαετίας του 2010, του να αποκτούν παιδικά παιχνίδια τη δική τους ιστορία στη μεγάλη οθόνη, όπως οι προγενέστερες Η Ταινία LEGO (2014)Οι Ευχούληδες (2016)Μικρό μου Πόνυ (2017) και Playmobil: Η Ταινία (2019).

Αυτή η κωμική μουσική περιπέτεια στοχεύει κυρίως στο κοινό προσχολικής ηλικίας. Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά λούτρινων παιχνιδιών που κυκλοφόρησε το 2001 και αφηγείται μια γνώριμη ιστορία με θέμα της την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η ιστορία φέρει αρκετές ομοιότητες με παλαιότερες παραγωγές κινουμένων σχεδίων, όπως την ανάγκη των παιχνιδιών να ανήκουν του Toy Story (1995) και τα λαμπερά ποπ μουσικοχορευτικά νούμερα των Ευχούλιδων. Επίσης, σημειώνονται κοινά στοιχεία πλοκής με την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη Κέλι Άσμπερι, Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό (2017), καθώς ακολουθεί το ταξίδι μιας ηρωίδας σε έναν άγνωστο κόσμο, καθώς ψάχνει για το σκοπό της και συντροφεύεται από μια ομάδα κωμικών βοηθών.

Η αυτοπεποίθηση, η αποφασιστικότητα και η πρόσχαρη φύση του κεντρικού χαρακτήρα και το μήνυμα ότι οι ατέλειές μας είναι εκείνες που μας καθιστούν ξεχωριστούς είναι γλυκά και θετικά στοιχεία. Ωστόσο, η επανειλημμένη ενημέρωση του τι μπορεί, υπερφίαλα, να θεωρηθεί άσχημο από κάποιους, όπως το διαφορετικό από τον μέσο όρο ύψος και το βάρος, τα στραβά δόντια, οι φακίδες και τα γυαλιά, εισάγουν τους πολύ νεαρούς θεατές, στους οποίους απευθύνεται η ταινία, σε ιδέες που πιθανόν να μην έχουν καν αντιμετωπίσει στην πραγματική ζωή.

Και πάλι για ταινία που απευθύνεται σε τόσο νεαρές ηλικίες, υπάρχουν λίγο πιο βίαια στοιχεία από ότι θα περίμενε κανείς. Περιλαμβάνεται μια ανησυχητική σκηνή κατά την οποία οι κούκλες απειλούνται να καταστραφούν από μια τερατόμορφη μηχανή, θυμίζοντας την κλιμάκωση του Toy Story 3 (2010) χωρίς όμως τον αντίστοιχο συναισθηματικό αντίκτυπο. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές σε μεταφυσικές πεποιθήσεις, σε είδη μαντείας και κάποια στοιχεία θρησκευτικής αλληγορίας.