Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό (2017)




Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό (2017)

Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό (2017)


Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό (2017)Smurfs: The Lost Village (2017)
"Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο κακός μάγος Δρακουμέλ επιχειρεί να εντοπίσει το χαμένο χωριό μιας άγνωστης φυλής Στρουμφ ώστε να αποστάξει την ουσία τους και να την χρησιμοποιήσει για να γίνει ο πιο ισχυρός μάγος στον κόσμο. Η Στρουμφίτα όμως αναλαμβάνει με αποφασιστικότητα να βρει πρώτη και να προειδοποιήσει εγκαίρως τα μυστηριώδη Στρουμφάκια που ζουν μέσα στο επικίνδυνο Απαγορευμένο Δάσος. Στην περιπετειώδη αποστολή της στον φανταστικό κόσμο γεμάτο από παράξενα φυτά, έντομα και ζώα, τη συνοδεύουν ο Σκουντούφλης, ο Σπιρτούλης και ο Προκόπης. (91 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Κέλι Άσμπερι
Ηθοποιοί: Ντέμι Λοβάτο, Μάντι Πατίνκιν, Τζακ ΜακΜπράιερ, Ντάνι Πούντι, Τζο Μανγκανιέλο, Ρέιν Γουίλσον, Τζούλια Ρόμπερτς 


H 12η ταινία της Sony Pictures Animation, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Kerner Entertainment Company, είναι μία κωμική περιπέτεια φαντασίας κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία του Κέλι Άσμπερι. Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό (2017) βασίζεται στη σειρά κόμικς The Smurfs, που δημιούργησε ο Βέλγος συγγραφέας και εικονογράφος Peyo.

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες υβριδικές ταινίες Τα Στρουμφάκια (2011) και Τα Στρουμφάκια 2 (2013), οι οποίες επικεντρώνονταν σε ανθρώπινους χαρακτήρες που αλληλεπιδρούσαν με τα ψηφιακά Στρουμφάκια, αυτή η ταινία επιστρέφει στον χαρακτήρα του πρωτότυπου κόμικ με πιο παιδική διάθεση και την παρουσία αποκλειστικά χαρακτήρων κινούμενων σχεδίων, πιο όμορφων και πιο απλών.

Το ταξίδι μέσα στο Απαγορευμένο Δάσος προσφέρει νέες ευφάνταστες εικόνες με ζωντανά χρώματα και ποικιλία σχημάτων. Το ορχηστρικό σκορ του Κρίστοφερ Λένερτζ με πρωτότυπους ήχους από τη χρήση χειροποίητων οργάνων από φυσικά υλικά που βρέθηκαν σε δάση, περιλαμβάνει απαλά, περιπετειώδη και αγωνιώδη κομμάτια.

Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται αυτή τη φορά η καλόκαρδη Στρουμφίτα. Η ηρωίδα ζώντας ανάμεσα σε Στρουμφάκια που γνωρίζουν πολύ καλά ο κάθε ένας τους το ποιος είναι, αναρωτιέται ποιος είναι ο δικός της σκοπός καθώς η ίδια δημιουργήθηκε από τον Δρακουμέλ για παγιδέψει τους μετέπειτα φίλους της. Παρά τους συνεχείς ισχυρισμούς του Δρακουμέλ πως δεν μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της, στα αλήθεια αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει η Στρουμφίτα είναι το ποια είναι πραγματικά μέσα της, ένα έξυπνο, ευσυνείδητο, ευγενικό, καλοσυνάτο, γενναίο και δυνατό κορίτσι.

Ο απειλητικός Δρακουμέλ είναι παρόν σε μεγάλο μέρος της ταινίας και τόσο η κακία του, όσο τα σκληρά λόγια και οι επιθέσεις του μπορεί να αναστατώσουν τους πολύ νεαρούς θεατές. Τα υπόλοιπα επικίνδυνα και περιπετειώδη στοιχεία αν και διαρκώς παρόντα έχουν πολύ παιδική διάθεση. Στην κορύφωση της ταινίας υπάρχει μία συναισθηματική σκηνή όπου ένας κεντρικός χαρακτήρας φαίνεται πως έχει πεθάνει. Το χιούμορ περιλαμβάνει κάποια παιδιάστικα βίαια και αγενή αστεία.


Προηγούμενες Ταινίες:  
  
The Smurfs (2011)The Smurfs (2011)
"Τα Στρουμφάκια"
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο Δρακουμέλ ανακαλύπτει το χωριό των Στρουμφ και τα κυνηγά, έξι από αυτά περνάνε άθελά τους μέσα από μια μαγική πύλη που τα μεταφέρει στο Central Park της Νέας Υόρκης και μετά κλείνει. Όμως μαζί τους έχει προλάβει να περάσει και ο Δρακουμέλ που συνεχίζει να τα καταδιώκει. Τα μικρά μπλε πλασματάκια βρίσκουν καταφύγιο στο σπίτι του Πάτρικ και της Γκρέις Γουίνσλοου, ενός νεαρού ζευγαριού που περιμένει το πρώτο του παιδί. Για να επιστρέψουν στο Στρουμφοχωρίο τους, τα Στρουμφάκια πρέπει να βρουν... (Περισσότερα)


Τα Στρουμφάκια 2 (2013)The Smurfs 2 (2013)
"Τα Στρουμφάκια 2"
★★★★★★☆☆☆☆
Κάποτε ο μοχθηρός Δρακουμέλ είχε φτιάξει ένα πλάσμα που έμοιαζε με Στρουμφάκι για τον βοηθήσει να αιχμαλωτίσει τα πραγματικά Στρουμφ. Όμως με την αγάπη και ένα μαγικό ξόρκι του Παπαστρούμφ το άτακτο πλασματάκι εξελίχθηκε στην αξιαγάπητη Στρουμφίτα. Πολλά χρόνια αργότερα, ο Δρακουμέλ ξαναδοκιμάζει το πείραμά του, δημιουργώντας αυτή τη φορά τα σκανδαλιάρικα Πειραχτήρια, τη Βέξι και τον Χάκους, που τα στέλνει να απαγάγουν την Στρουμφίτα για να της εκμαιεύσει το ξόρκι που χρησιμοποίησε ο... (Περισσότερα)