Τα Στρουμφάκια 2 (2013)



Τα Στρουμφάκια 2 (2013)

The Smurfs 2 (2013)
  
Τα Στρουμφάκια 2 (2013)The Smurfs 2 (2013)
"Τα Στρουμφάκια 2"
★★★★★★☆☆☆☆
Κάποτε ο μοχθηρός Δρακουμέλ είχε φτιάξει ένα πλάσμα που έμοιαζε με Στρουμφάκι για τον βοηθήσει να αιχμαλωτίσει τα πραγματικά Στρουμφ. Όμως με την αγάπη και ένα μαγικό ξόρκι του Παπαστρούμφ το άτακτο πλασματάκι εξελίχθηκε στην αξιαγάπητη Στρουμφίτα. Πολλά χρόνια αργότερα, ο Δρακουμέλ ξαναδοκιμάζει το πείραμά του, δημιουργώντας αυτή τη φορά τα σκανδαλιάρικα Πειραχτήρια, τη Βέξι και τον Χάκους, που τα στέλνει να απαγάγουν την Στρουμφίτα για να της εκμαιεύσει το ξόρκι που χρησιμοποίησε ο Παπαστρούμφ για να την μεταμορφώσει σε αληθινό Στρουμφάκι. (105 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 
Σκηνοθεσία: Ράζα Γκόσνελ
Ηθοποιοί: Νιλ Πάτρικ Χάρις, Μπρένταν Γκλίσον, Τζέιμα Μέις, Χανκ Αζάρια, Τζόναθαν Γουίντερς, Κέιτι Πέρι, Κριστίνα Ρίτσι, Άλαν Κάμινγκ, Άντον Γέλτσιν, Φρεντ Άρμισεν


Η Sony, μετά την κριτικά αποδοκιμασμένη, μα εμπορικά επιτυχημένη, παραγωγή της Τα Στρουμφάκια (2011), επανέφερε τον σκηνοθέτη Ράζα Γκόσνελ, τον παραγωγό Τζόρνταν Κέρνερ, τους τέσσερις σεναριογράφους και τους βασικούς ηθοποιούς για μια δεύτερη προσπάθεια. Στο καστ της ταινίας Τα Στρουμφάκια 2 (2013) προστέθηκε ο πάντα απολαυστικός Μπρένταν Γκλίσον, ενώ το σενάριο ενισχύθηκε από τον βετεράνο Κάρεϊ Κικπάτρικ. Επίσης ενισχυτική ήταν και η θετική προσέγγιση των σχέσεων θετών γονιών και παιδιών. Όμως, ακόμα και αυτά τα στοιχεία δεν στάθηκαν ικανά για να ανυψώσουν την καλλιτεχνική αξία της σειράς.

Παρόλο λοιπόν που είχαν προγραμματιστεί συνολικά τρεις ταινίες ζωντανής δράσης με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, αυτή η 2η ταινία αποδείχθηκε και η τελευταία. Μετά από τις καθολικά δυσμενείς κριτικές και τη χαμηλή επίδοση της στο box office, η Sony ακύρωσε την προγραμματισμένη 3η και επανεκκίνησε το franchise με το πιο παιδικό Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό (2017), μια παραγωγή κινουμένων σχεδίων πιο πιστή στην ιδέα και στον κόσμο που δημιούργησε ο Βέλγος καλλιτέχνης Peyo το 1958.

Αν και η προηγούμενη ταινία υπέφερε από πολλά από τα ίδια προβλήματα που παρουσιάζει και αυτό το sequel, όπως την τοποθέτηση προϊόντων της Sony και άλλων παγκόσμιων κολοσσών, τις αλλεπάλληλες καταδιώξεις, το αραφινάριστο animation και την απομάκρυνση της δράσης από τον παραμυθένιο κόσμο των Στρουμφ, είχε τουλάχιστον κάποιες διασκεδαστικές στιγμές, μερικά επιτυχημένα αστεία και μια πιο ανάλαφρη διάθεση. Αυτή τη φορά τα αστεία περιορίζονται ακόμα περισσότερο στο χιούμορ σωματικών λειτουργιών και σωματικής κωμωδίας, ενώ ο τόνος γίνεται πιο σκοτεινός.

Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι αληθινή οικογένεια δεν είναι μόνο η βιολογική, αλλά μπορεί να είναι και αυτή που αποτελείται από ανθρώπους με τους οποίους δεν μας ενώνουν δεσμοί αίματος, όμως μας αγαπούν, μας φροντίζουν και πιστεύουν σε εμάς. Ένα συναφές θέμα που εξερευνά το σενάριο είναι ότι δεν έχει σημασία η καταγωγή μας, αλλά το ποιοι επιλέγουμε να είμαστε.

Η ψυχολογική και σωματική κακοποίηση του Δρακουμέλ στα παιδιά του, από τα οποία θέλει να κλέψει τη μαγική τους ουσία για να γίνει ο ίδιος πιο ισχυρός, ενδέχεται να αναστατώσει τους πιο νεαρούς θεατές.



Προηγούμενη Ταινία:

The Smurfs (2011)The Smurfs (2011)
"Τα Στρουμφάκια"
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο Δρακουμέλ ανακαλύπτει το χωριό των Στρουμφ και τα κυνηγά, έξι από αυτά περνάνε άθελά τους μέσα από μια μαγική πύλη που τα μεταφέρει στο Central Park της Νέας Υόρκης και μετά κλείνει. Όμως μαζί τους έχει προλάβει να περάσει και ο Δρακουμέλ που συνεχίζει να τα καταδιώκει. Τα μικρά μπλε πλασματάκια βρίσκουν καταφύγιο στο σπίτι του Πάτρικ και της Γκρέις Γουίνσλοου, ενός νεαρού ζευγαριού που περιμένει το πρώτο του παιδί. Για να επιστρέψουν στο Στρουμφοχωρίο τους, τα Στρουμφάκια πρέπει να βρουν... (Περισσότερα)


Συνέχεια:
    
Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό (2017)Smurfs: The Lost Village (2017)
"Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο κακός μάγος Δρακουμέλ επιχειρεί να εντοπίσει το χαμένο χωριό μιας άγνωστης φυλής Στρουμφ ώστε να αποστάξει την ουσία τους και να την χρησιμοποιήσει για να γίνει ο πιο ισχυρός μάγος στον κόσμο. Η Στρουμφίτα όμως αναλαμβάνει με αποφασιστικότητα να βρει πρώτη και να προειδοποιήσει εγκαίρως τα μυστηριώδη Στρουμφάκια που ζουν μέσα στο επικίνδυνο Απαγορευμένο Δάσος. Στην περιπετειώδη αποστολή της στον φανταστικό κόσμο γεμάτο από παράξενα φυτά, έντομα και ζώα, τη συνοδεύουν ο... (Περισσότερα)