Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία (2017)

Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία (2017)

Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία (2017)


My Little Pony: The Movie (2017)
"Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς η πριγκίπισσα Twilight Sparkle διοργανώνει το πολυαναμενόμενο πρώτο Φεστιβάλ Φιλίας της Εκουέστρια, στο βασίλειο εισβάλει αναπάντεχα ο σκοτεινός στρατός του αδίστακτου Storm King (Βασιλιάς Τυφώνας), ο οποίος θέλει να κλέψει τη μαγεία των πριγκιπισσών των πόνυ. Η Twilight με σκοπό να βρει νέους συμμάχους για να αντιμετωπίσει τον Storm King, ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι μαζί με τους έξι πιστούς της φίλους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ξεφύγει από τη σκληρή βοηθό του βασιλιά, τη μονόκερο με το σπασμένο κέρατο Tempest Shadow. (99 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Τζέισον Τίσεν
Ηθοποιοί: Τάρα Στρονγκ, Άσλεϊ Μπολ, Άντρεα Λίμπμαν, Ταμπίθα Σεντ Ζερμέν, Κάθι Γουέσελακ, Κριστίν Τσένογουεθ, Έμιλι Μπλαντ, Μάικλ Πένια, Λιβ Σράιμπερ, Ζόι Σαλντάνα


Μία γλυκιά μουσική περιπέτεια φαντασίας από τα στούντιο κινουμένων σχεδίων της Hasbro. Το Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία (2017) βασίζεται στην τέταρτη γενιά της τηλεοπτικής σειράς My Little Pony, με τίτλο My Little Pony: Friendship Is Magic, η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται το 2010.

Καθώς ο σκηνοθέτης της σειράς Τζέισον Τίσεν, η σεναριογράφος Μέγκαν ΜακΚάρθι και ο συνθέτης Ντάνιελ Ίνγκραμ ανέλαβαν τους αντίστοιχους ρόλους και στη δημιουργία της ταινίας, το αποτέλεσμα ακολουθεί πιστά το καλλιτεχνικό ύφος και τη μυθοπλασία της σειράς. Μαζί τους επέστρεψε και όλο το αυθεντικό cast της σειράς. Επιπλέον, ιδιαίτερα γνωστοί κινηματογραφικοί ηθοποιοί, όπως η Έμιλι Μπλαντ, η Κριστίν Τσένογουεθ, ο Λιβ Σράιμπερ, ο Μάικλ Πένια και η Ζόι Σαλντάνα, δάνεισαν τις φωνές τους σε νέους χαρακτήρες.

Ο πολύχρωμος σχεδιασμός στο χέρι παρουσιάζει ανεπαίσθητες βελτιώσεις από την τηλεοπτική εκπομπή και εμπλουτίζει τους χαρακτήρες με μικρές πρόσθετες λεπτομέρειες. Οι δισδιάστατοι χαρακτήρες, όπως και τα σύγχρονα παιχνίδια της σειράς έχουν υιοθετήσει ένα πιο μοντέρνο ύφος που απέχει αισθητά από τους πρωτότυπους χαρακτήρες της δεκαετίας του 1980. Το μακρύ ταξίδι των πόνυ έξω από την Εκουέστρια προσέφερε την ευκαιρία για τη δημιουργία νέων πόλεων και όμορφων τοπίων.

Η Πριγκίπισσα της Φιλίας της Εκουέστρια Twilight Sparkle, είναι μια υπεύθυνη και έξυπνη ιπτάμενη μονόκερος. Στις περιπέτειες της τη συντροφεύουν ο πιστός της δράκος Spike, η περιπετειώδης πήγασος Rainbow Dash, η γενναιόδωρη μονόκερος Rarity, η έντιμη Applejack, η ενθουσιώδης Pinkie Pie και η ευγενική μα ντροπαλή πήγασος Fluttershy.

Η ιστορία τους είναι γεμάτη από τρυφερά μηνύματα για την καλοσύνη, την ειλικρίνεια, την ομαδική εργασία, την υποστήριξη, την επιμονή, τη μεταμέλεια και την ειρήνη. Επίσης, προβάλλεται η αμφισβήτηση της εξουσίας και η γυναικεία ενδυνάμωση. Οι ήρωες αντιμετωπίζουν συχνούς περιπετειώδεις κινδύνους, όπως πτώσεις από καταρράκτη και αερόπλοιο. Σκοτεινοί χαρακτήρες επιτίθενται σε πόλεις, μετατρέπουν τα πόνυ σε πέτρα, τα φυλακίζουν, απειλούν και εκβιάζουν.

Ακολούθησε η ταινία My Little Pony: Η Νέα Γενιά (2021), η οποία σηματοδότησε την έναρξη της 5ης γενιάς του franchise και επικεντρώθηκε σε μια ολοκαίνουργια παρέα.


Συνέχεια:

"My Little Pony: Η Νέα Γενιά
★★★★★★★☆☆☆ 
Στην Equestria, τα Γήινα Πόνυ, οι Μονόκεροι και οι Πήγασοι ζουν πλέον χωριστά, φοβούνται και αντιπαθούν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, η Sunny, ένα Πόνυ της Γης πιστεύει ότι οι τρεις φυλές μπορούν να συνυπάρχουν. Όταν η Sunny συναντά την πρόσχαρη μονόκερο Izzy, μαθαίνει ότι η μαγεία έχει χαθεί εδώ και καιρό. Οι δυο τους, ακολουθούμενες από τον παιδικό φίλο της Sunny, τον σερίφη Hitch, αποφασίζουν να επισκεφτούν τη χώρα των Πήγασων, για να δουν αν εκείνοι μπορούν να βοηθήσουν να αποκατασταθεί η μαγεία. Εκεί... (Περισσότερα)