Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία (2017)

Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία (2017)

Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία (2017)


My Little Pony: The Movie (2017)
"Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς η πριγκίπισσα Twilight Sparkle διοργανώνει το πολυαναμενόμενο πρώτο Φεστιβάλ Φιλίας της Equestria, στο βασίλειο εισβάλει ο σκοτεινός στρατός του Storm King (Βασιλιάς Τυφώνας), ο οποίος θέλει να κλέψει τη μαγεία των πριγκιπισσών των πόνυ. Η Twilight με σκοπό να βρει νέους συμμάχους, ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι μαζί με τους έξι πιστούς της φίλους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ξεφύγει από τη σκληρή βοηθό του βασιλιά, τη μονόκερο Tempest Shadow. (99 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Τζέισον Τίσεν
Ηθοποιοί: Τάρα Στρονγκ, Άσλεϊ Μπολ, Άντρεα Λίμπμαν, Ταμπίθα Σεντ Ζερμέν, Κάθι Γουέσελακ, Κριστίν Τσένογουεθ, Έμιλι Μπλαντ, Μίχαελ Πένια, Λιβ Σράιμπερ, Ζόε Σαλντάνα


Μία γλυκιά μουσική περιπέτεια φαντασίας, η οποία βασίζεται στην τέταρτη γενιά της τηλεοπτικής σειράς My Little Pony της Hasbro, με τίτλο My Little Pony: Friendship Is Magic, η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται το 2010.

Καθώς ο σκηνοθέτης της σειράς Τζέισον Τίσεν, η σεναριογράφος Μεγκάν Μακάρθι και ο συνθέτης Ντάνιελ Ίνγκραμ ανέλαβαν τους αντίστοιχους ρόλους και στη δημιουργία της ταινίας, το αποτέλεσμα ακολουθεί πιστά το καλλιτεχνικό ύφος και τη μυθοπλασία της σειράς. Επιπλέον, όλο αυθεντικό cast της σειράς επιστρέφει στους ρόλους του, ενώ ιδιαίτερα γνωστοί κινηματογραφικοί ηθοποιοί δανείζουν τις φωνές τους στους νέους χαρακτήρες.

Ο πολύχρωμος οικείος σχεδιασμός στο χέρι παρουσιάζει μικρές, ανεπαίσθητες βελτιώσεις. Οι χαρακτήρες έχουν εμπλουτιστεί με μικρές πρόσθετες λεπτομέρειες, ενώ το μακρύ ταξίδι των πόνυ προσέφερε την ευκαιρία για τη δημιουργία νέων πόλεων και εντυπωσιακών τοπίων.

Η Πριγκίπισσα της Φιλίας της Εκουέστρια, η υπεύθυνη Twilight Sparkle είναι μία μαγική και έξυπνη ιπτάμενη μονόκερος. Στις περιπέτειές της τη συντροφεύει ο πιστός της δράκος Spike, η περιπετειώδης πήγασος Rainbow Dash, η γενναιόδωρη μονόκερος Rarity, η έντιμη Applejack, η ενθουσιώδης Pinkie Pie και η ευγενική μα ντροπαλή πήγασος Fluttershy. Η ιστορία τους είναι γεμάτη από τρυφερά μηνύματα για την καλοσύνη, την ειλικρίνεια, την ομαδική εργασία, την υποστήριξη, την επιμονή, τη μεταμέλεια, την ειρήνη, την αμφισβήτηση της εξουσίας και τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Οι ήρωες αντιμετωπίζουν συχνούς περιπετειώδεις κινδύνους, όπως πτώσεις από καταρράκτη και αερόπλοιο. Σκοτεινοί χαρακτήρες επιτίθενται σε πόλεις, μετατρέπουν τα πόνυ σε πέτρα, τα φυλακίζουν, απειλούν και εκβιάζουν.