My Little Pony: Η Νέα Γενιά (2021)


My Little Pony: Η Νέα Γενιά (2021)

My Little Pony: Η Νέα Γενιά (2021)


My Little Pony: A New Generation (2021)
My Little Pony: A New Generation (2021)
"My Little Pony: Η Νέα Γενιά
★★★★★★★☆☆☆ 
Στην Equestria, τα Γήινα Πόνυ, οι Μονόκεροι και οι Πήγασοι ζουν πλέον χωριστά, φοβούνται και αντιπαθούν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, η Sunny, ένα Πόνυ της Γης πιστεύει ότι οι τρεις φυλές μπορούν να συνυπάρχουν. Όταν η Sunny συναντά την πρόσχαρη μονόκερο Izzy, μαθαίνει ότι η μαγεία έχει χαθεί εδώ και καιρό. Οι δυο τους, ακολουθούμενες από τον παιδικό φίλο της Sunny, τον σερίφη Hitch, αποφασίζουν να επισκεφτούν τη χώρα των Πήγασων, για να δουν αν εκείνοι μπορούν να βοηθήσουν να αποκατασταθεί η μαγεία. Εκεί, συναντούν και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις πριγκίπισσες Ζιπ και Πιπ. (90 λεπτά) (Ηλικία: 3+)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Κάλεν, Χοσέ Ούτσα
Ηθοποιοί: Βανέσα Χάντζενς, Κιμίκο Γκλεν, Τζέιμς Μάρσντεν, Σοφία Κάρσον, Λάιζα Κόσι, Ελίζαμπεθ Πέρκινς, Τζέιν Κρακόβσκι, Κεν Τζανγκ

Αυτή η διασκεδαστική και γλυκιά μουσική περιπέτεια φαντασίας είναι η 3η ταινία της σειράς της Hasbro μετά τις Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία (1986) και την ομότιτλη της του 2017. Το My Little Pony: Η Νέα Γενιά (2021) σηματοδοτεί την έναρξη της 5ης γενιάς του franchise και επικεντρώνεται σε μια ολοκαίνουργια παρέα. Η νέα σειρά που κυκλοφόρησε στο Netflix το 2022 ακολουθεί τις περιπέτειες της Sunny και των φίλων της μετά τα γεγονότα που απεικονίζονται σε αυτή την ταινία.

Η υπόθεση διαδραματίζεται πολλά χρόνια μετά τα γεγονότα του My Little Pony: Friendship Is Magic. Πλέον, η μαγεία των Πόνυ έχει χαθεί και η ιστορία της Twilight Sparkle και των φίλων της θεωρείται ένας θρύλος. Αυτή η χρονική περίοδος βρίσκει τα διαφορετικά είδη πόνυ, τα Γήινα, τους Μονόκερους και τους Πήγασους, να έχουν απομακρυνθεί. Οι τρεις φυλές που κάποτε ζούσαν μαζί, ζουν πια χωριστά γεμάτες φόβο και προκαταλήψεις.

Παρά τους νέους χαρακτήρες, την ανατρεπτική πλοκή που βρίσκει την Equestria χωρισμένη σε αντίπαλες φυλές και τον εντυπωσιακά ανανεωμένο σχεδιασμό (για πρώτη φορά σε CGI), η ταινία διατηρεί απαράλλαχτο το πνεύμα και τη διάθεση των προκατόχων της. Η ιστορία επικοινωνεί, όπως και οι προηγούμενες, μηνύματα για την ενότητα, τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, και φυσικά για τη φιλία. Επιπλέον, η ταινία τονίζει ιδιαιτέρως τη σημασία του να υπερασπίζεται κανείς τα πιστεύω του και να απορρίπτει τα στερεότυπα.

Ο ανάλαφρος τόνος, οι απολαυστικές ερμηνείες του ταλαντούχου καστ, τα έξυπνα και πεντακάθαρα αστεία, τα πολύχρωμα, πλούσια σκηνικά και τα διασκεδαστικά τραγούδια αναπληρώνουν σε μεγάλο βαθμό το μοναδικό μειονέκτημα της ταινίας, το οποίο είναι η απλή και αναμενόμενη πλοκή της.

Αυτό όμως που δεν ήταν αναμενόμενο, είναι πως πίσω από τα συμβατικά, μα πάντα καλοδεχούμενα, μηνύματα οι δημιουργοί κατάφεραν να εισάγουν αβίαστα ένα πιο βαθύ θεματικό περιεχόμενο. Η ιστορία, ανάμεσα στο glitter, τη λάμψη, τη μαγεία και τα χορευτικά καταφέρνει να ενσωματώσει προβληματισμούς σχετικά με τη διαφθορά της εξουσίας, την προπαγάνδα, τον φασισμό και τη μισαλλοδοξία.


Προηγούμενη Ταινία:

"Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία"
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς η πριγκίπισσα Twilight Sparkle διοργανώνει το πολυαναμενόμενο πρώτο Φεστιβάλ Φιλίας της Εκουέστρια, στο βασίλειο εισβάλει αναπάντεχα ο σκοτεινός στρατός του αδίστακτου Storm King (Βασιλιάς Τυφώνας), ο οποίος θέλει να κλέψει τη μαγεία των πριγκιπισσών των πόνυ. Η Twilight με σκοπό να βρει νέους συμμάχους για να αντιμετωπίσει τον Storm King, ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι μαζί με τους έξι πιστούς της φίλους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ξεφύγει από τη σκληρή βοηθό του βασιλιά, τη μονόκερο με... (Περισσότερα)